Σας παρουσιαζω τον ενα και μοναδικο CESAR!

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
λοιπον ειδα αρκετα βιντεακια και διαβασα πολλα αρθρα για εκπαιδευση με κλικερ και λιχουδιες οποτε μιας και δεν ειχα κλικερ κατεβασα το dogclicker στο κινητο μου να δοκιμασω. στην αρχη ξεκινησα εκανα κλικ σε ασχετο χρονο-pause-treat μετα απο 2-3 λιχουδιες ο μικρος καταλαβε τι παιζει και μοιαζει να τον βοηθαει παρα πολυ στην εκπαιδευση. στην συνεχεια δοκιμασα το κατσε, το μεινε και το ελα και τα εκανε ολα με επιτυχια και κανοντας κλικ την καταλληλη στιγμη καταλαβαινε οτι εκανε αυτο που του ζητησα. οποτε σχεδιαζω να αγορασω ενα κλικερ και να ξεκινησουμε. το προβλημα μου ειναι οτι σε καθε session θα πρεπει να εχω παρα πολλες λιχουδιες. για λιχουδιες εχω τις royal canin educ που για τα κιλα του συμφωνα με την συσκευασια πρεπει να τρωει γυρο στις 3 οποτε καθομαι και τις κοβω μικρα κομματακια και οταν τελειωσουν συνεχιζω με τις κροκετες του για τις οποιες τρελενεται μπορω να πω ακομα περισσοτερο (ισως εχω βρει τις μαγικες κροκετες)

οποτε η ερωτηση μου ειναι: χρησιμοποιει κανενας απο εσας κλικερ ? τι πρεπει να κανω με το θεμα λιχουδια για να μην τον υπερταϊσω ? ειναι οκ να παιρνω τις μισες κροκετες απο το μπολ του και να τις χρησιμοποιω για το κλικερ ? εχετε να μου προτεινετε καποια αλλη λιχουδια με χαμηλες θερμιδες κτλ ?

και αλλη μια ερωτηση, απο βδομαδα σχεδιαζουμε να παμε στο πατρικο μου οπου εκει εχουμε τον Oddie, ενα ημιαιμο τσιουαουα 5,5 ετων. θελω να γνωριστουνε και να κοινωνικοποιηθουνε και επισης με εχουν φαει οι γονεις μου να γνωρισουν τον κουταβο. ο κουταβος ειναι 2 μηνων και συμφωνα με το βιβλιαριο του εχει κανει το NOBIVAC DHP (8/2/2013) και το επομενο εμβολιο ειναι προγραμματισμενο για τη 1/3/2013 (επαναληψη πενταπλό γραφει). μπορει το κουταβι να ερθει σε επαφη με τον Oddie ή οχι ?

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Δεν ξερω να σου απαντησω στις αλλες σου ερωτησεις, μονο να σου πω κατι για τις λιχουδιες..

οταν βρηκαμε τη Μοκα ηξερε ηδη καποια πραγματα απο βασικη υπακοη και εμεις με λιχουδιες(οπως κανεις κι εσυ) προσπαθησαμε να της μαθουμε ειτε καινουρια πραγματα ειτε να κανουμε επαναληψη τα παλια..
Το αποτελεσμα ηταν να μην μας ακουει οταν δεν ειχαμε λιχουδια στα χερια μας και οταν ειμασταν αναμεσα σε κοσμο και ΕΠΡΕΠΕ να κατσει μας αγνοουσε..
προχθες που πηγαμε σε εκπαιδευτη μας ειπε οτι το σκυλι ακουει τη λιχουδια και οχι εμας αρα ειναι απολυτα λογικο να μην μας ακουει και να μας αγνοει..φυσικα δεν μπορω να κουβαλαω μαζι μου 50 λιχουδιες καθε φορα και οταν ειναι αναγκη να κατσει πρεπει να καθεται..
ηδη απο το πρωτο μαθημα εμαθε να καθεται χωρις καν να της λεμε κατσε(που το ξερει) και να μην μυριζει δεξια και αριστερα χωρις εμεις να το θελουμε..

αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι μηπως πρεπει να αρχισεις την εκπαιδευση χωρις λιχουδιες, να ψαξεις βιντεακια μονο δηλαδη με κινησεις και με λογια και να αφησεις τις λιχουδιες στην ακρη..ακομα κι ενα μωρο που ηταν μαζι μας 4 μηνων δεν πηρε τη παραμικρη λιχουδια για να κατσει κι εκατσε..

εγω πλεον λιχουδιες θα χρησιμοποιουσα για να της μαθω κατι διασκεδαστικο οπως πχ το κολλατο ή το φιλι..

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Δεν ξερω να σου απαντησω στις αλλες σου ερωτησεις, μονο να σου πω κατι για τις λιχουδιες..

οταν βρηκαμε τη Μοκα ηξερε ηδη καποια πραγματα απο βασικη υπακοη και εμεις με λιχουδιες(οπως κανεις κι εσυ) προσπαθησαμε να της μαθουμε ειτε καινουρια πραγματα ειτε να κανουμε επαναληψη τα παλια..
Το αποτελεσμα ηταν να μην μας ακουει οταν δεν ειχαμε λιχουδια στα χερια μας και οταν ειμασταν αναμεσα σε κοσμο και ΕΠΡΕΠΕ να κατσει μας αγνοουσε..
προχθες που πηγαμε σε εκπαιδευτη μας ειπε οτι το σκυλι ακουει τη λιχουδια και οχι εμας αρα ειναι απολυτα λογικο να μην μας ακουει και να μας αγνοει..φυσικα δεν μπορω να κουβαλαω μαζι μου 50 λιχουδιες καθε φορα και οταν ειναι αναγκη να κατσει πρεπει να καθεται..
ηδη απο το πρωτο μαθημα εμαθε να καθεται χωρις καν να της λεμε κατσε(που το ξερει) και να μην μυριζει δεξια και αριστερα χωρις εμεις να το θελουμε..

αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι μηπως πρεπει να αρχισεις την εκπαιδευση χωρις λιχουδιες, να ψαξεις βιντεακια μονο δηλαδη με κινησεις και με λογια και να αφησεις τις λιχουδιες στην ακρη..ακομα κι ενα μωρο που ηταν μαζι μας 4 μηνων δεν πηρε τη παραμικρη λιχουδια για να κατσει κι εκατσε..

εγω πλεον λιχουδιες θα χρησιμοποιουσα για να της μαθω κατι διασκεδαστικο οπως πχ το κολλατο ή το φιλι..
πολλα λεγονται και ισχυουν για την εκπαιδευση. αλλοι ειναι φαν την θετικης και αλλη της κλασικης υπακοης. εγω εχοντας δοκιμασει και τα 2 σε αρκετους σκυλους θεωρω και πως και οι 2 τροποι λειτουργουν. για παραδειγμα, στον Oddie ξεκινησα εκπαιδευση με λιχουδιες και μερα με την μερα που τις εκτελουσε οι λιχουδιες λιγοστευαν μεχρι που φτασαμε στο σημειο να τις εκτελει χωρις να περιμενει λιχουδια.

αλλο παραδειγμα, οταν ο Cesar φρικαρει και αρχιζει να τρεχει και να δαγκωνει οτι βρει μπορω να τον εκτονωσω ειτε με τα παιχνιδια του ειτε με φαγητο. αυτο που με επεισε να χρησιμοποιησω λιχουδιες και κλικερ ειναι οτι οταν κραταω λιχουδια την μυριζει και κανει σαν τρελο να την παρει απο το χερι μου. περιμενω λιγο και βλεποντας οτι οπως κανει δεν κερδιζει τπτ κανει το "κατσε" ηρεμος. οταν αρχιζει να κοιταει αλλου αγνοωντας πλεον εντελως το φαϊ κανω κλικ και τοτε του δινω κροκετα. εχω δει σημαντικη διαφορα και ολα αυτα μεσα σε μια μιση μερα. πλεον εχει συνδιασει οτι πρεπει να ειναι ηρεμος και χαλαρος για να γινει αυτο που θελει.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
πολλα λεγονται και ισχυουν για την εκπαιδευση. αλλοι ειναι φαν την θετικης και αλλη της κλασικης υπακοης. εγω εχοντας δοκιμασει και τα 2 σε αρκετους σκυλους θεωρω και πως και οι 2 τροποι λειτουργουν. για παραδειγμα, στον Oddie ξεκινησα εκπαιδευση με λιχουδιες και μερα με την μερα που τις εκτελουσε οι λιχουδιες λιγοστευαν μεχρι που φτασαμε στο σημειο να τις εκτελει χωρις να περιμενει λιχουδια.

αλλο παραδειγμα, οταν ο Cesar φρικαρει και αρχιζει να τρεχει και να δαγκωνει οτι βρει μπορω να τον εκτονωσω ειτε με τα παιχνιδια του ειτε με φαγητο. αυτο που με επεισε να χρησιμοποιησω λιχουδιες και κλικερ ειναι οτι οταν κραταω λιχουδια την μυριζει και κανει σαν τρελο να την παρει απο το χερι μου. περιμενω λιγο και βλεποντας οτι οπως κανει δεν κερδιζει τπτ κανει το "κατσε" ηρεμος. οταν αρχιζει να κοιταει αλλου αγνοωντας πλεον εντελως το φαϊ κανω κλικ και τοτε του δινω κροκετα. εχω δει σημαντικη διαφορα και ολα αυτα μεσα σε μια μιση μερα. πλεον εχει συνδιασει οτι πρεπει να ειναι ηρεμος και χαλαρος για να γινει αυτο που θελει.
το θεμα ειναι οτι κι εμεις το ιδιο ακριβως καναμε παρολαυτα χωρις λιχουδια, δηλαδη αν ηξερε οτι στο χερι μας δεν υπαρχει τιποτα δεν κουνιοταν καθολου..οπως και να χει εμπειρια δεν εχω απλα σου ειπα τι μας ειπε ο εκπαιδευτης!

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
το θεμα ειναι οτι κι εμεις το ιδιο ακριβως καναμε παρολαυτα χωρις λιχουδια, δηλαδη αν ηξερε οτι στο χερι μας δεν υπαρχει τιποτα δεν κουνιοταν καθολου..οπως και να χει εμπειρια δεν εχω απλα σου ειπα τι μας ειπε ο εκπαιδευτης!
εγω αν εξοικιωθουν με την εντολη τους λεω και την εκτελουν αλλα με υφος στην φωνη κοφτο και οτι δεν αστειευομαι και το εμπεδωνουν. βεβαια ο Oddie απο μικρος ηταν τελειος χαρακτηρας και ξερει μονο βασικες εντολες, δεν εχει εκπαιδευτει να μενει μονος του κτλ και ομως τα εμαθε απο μονος του και το πιο σημαντικο δεν εκανε ποτε ζημιες!

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
ενημερωση για τον Cesar:

σημερα αστοχισαμε αρκετες φορες την πανα μας, παιζαμε στο κρεβατι ενω ειχε κατουρησει 2 φορες μεσα σε 10 λεπτα και ενιωθα οτι δεν υπηρχε προβλημα αλλα τελικα μας την εκανε και αρχισε να κατουραει το παπλωμα. τον σηκωσα ηρεμα και συνεχισε στην πανα αλλα το παπλωμα εφυγε για πλυσιμο! και οταν χρειαστηκε να κατεβω στο περιπτερο τον εβαλα στο crate και ηθελε να βγει οποτε του απαγορευα την εξοδο με το σωμα μου μιλωντας του ηρεμα να χαλαρωσει αλλα αρχισε να κατουραει πανω στο παπλωματακι του.

οταν ειναι μεσα στο crate και φευγω αρχιζει και γαυγιζει πλεον δυνατα και δεν χαλαρωνει. αναγκαστικα παω διπλα στο crate χωρις να κανω eye contact οποτε ηρεμει λιγο και του ανοιγω την πορτα. δεν ξερω αν αυτο ειναι σωστο αλλα αν φρικαρει εκει μεσα δεν χαλαρωνει για να του δωσω να καταλαβει οτι η πορτα θα ανοιγει μονο αν ειναι ηρεμος. καμια συμβουλη?

τα κακακια του σημερα ηταν αρκετα καλα. σφιχτα και σκουρα αν και κανει κακα σε 2 δοσεις. στην αρχη κανει τα σφτιχτα και μετα παει ενα βημα διπλα και συνεχιζει κανοντας 1/3 πιο λεπτα κακα και λιγο πιο μαλακα. τι σημαινει αυτο ? ειναι λογικο να κανει κακα την ιδια ωρα σε 2 δοσεις και να διαφερουν τοσο ?

απο εντολες (και ειμαι πολυ ενθουσιασμενος απο τον μικρο) εκτελει: κατσε, ξαπλα, ελα, σπιτι και το default leave it. ομως μετα απο τα κατουρηματα σημερα και το γαβγισμα αποφασισα απο αυριο να τον εκπαιδευω αποκλειστικα και μονο στο "σπιτι" και στο να μενει ηρεμος οταν φευγω.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Επαναλαμβάνομαι.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα, δε συγκρατεί την κύστη του. Και να θέλει ΔΕΝ μπορεί. Οπότε, βαθιές ανάσες και απέφευγε το ανέβασμα σε κρεβάτια, καναπέδες κι ό,τι μπορεί να λερωθεί.

Για το crate επίσης είναι πολύ νωρίς. Μην περιμένεις να το μάθε από τη μια μέρα στην άλλη. Διαβάζεις και ξαναδιαβάζεις τις "οδηγίες χρήσης" στο αντίστοιχο θέμα και τις εφαρμόζεις όσο καλύτερα μπορείς.

Αν ακούει εντολές, μπορείς να του μάθεις σιγά σιγά να κυκλοφορεί με λουρί μέσα στο σπίτι για να είστε πιο έτοιμοι στο έξω.

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Επαναλαμβάνομαι.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα, δε συγκρατεί την κύστη του. Και να θέλει ΔΕΝ μπορεί. Οπότε, βαθιές ανάσες και απέφευγε το ανέβασμα σε κρεβάτια, καναπέδες κι ό,τι μπορεί να λερωθεί.

Για το crate επίσης είναι πολύ νωρίς. Μην περιμένεις να το μάθε από τη μια μέρα στην άλλη. Διαβάζεις και ξαναδιαβάζεις τις "οδηγίες χρήσης" στο αντίστοιχο θέμα και τις εφαρμόζεις όσο καλύτερα μπορείς.

Αν ακούει εντολές, μπορείς να του μάθεις σιγά σιγά να κυκλοφορεί με λουρί μέσα στο σπίτι για να είστε πιο έτοιμοι στο έξω.
το ξερω οτι πολυ νωρις :D
τον εχω μολις 4 μερες! δεν εχω θεμα με κατουρηματα και ατυχηματα.
αλλα το οτι εκτελει τις εντολες με εχει εντυπωσιασει παρα πολυ. ειναι πανεξυπνος!
χθες βαλαμε κολαρο και λουρακι για δοκιμη! φοβοτανε λιγο και δεν κουνιοταν και ξυνοτανε συνεχεια στον λαιμο. του αποσπουσα την προσοχη και για να παρει μπρος να περπατησει τον δελεασα με κροκετα και ελαχιστο τραβηγμα ισα για να παρει μπρος. μετα ερχοτανε μονος του. φαινεται να μαθαινει πολυ γρηγορα

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Κοιτα εγω οσο ηταν κουταβι η Ηβη δηλαδη απο 2 εως 6 μηνων της μαθαινα με λιχουδια, να τονισω οτι η Ηβη και τιποτα να μην κραταγα μετα το εκανε αλλα σαν κουταβι που ηταν δεν ακουγε παντα και δεν περιμενα να ειναι και "ρομποτακι". Σιγα σιγα ομως μετα της τα ξαναεκανα ολα αλλα με εναν μακρυ υμαντα ωστε να ακουει για αρχη και απο λιγο αποσταση, απο τοτε δεν ξαναχρισημοποιησα λιχουδια μονο με λουρι και φυσικα οσο μεγαλωνει ακουει ολο και πιο πολυ. Οποτε καλα κανεις και ξεκινας με λιχουδιες απλα προσωπικα μετα θα του εκανα πιο καλη εκπαιδευση με λουρι. Σορρυ αν τα γραφω λιγο καπως και δεν βγαζουν νοημα απλα ειμαι κουρασμενη :D

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Κοιτα εγω οσο ηταν κουταβι η Ηβη δηλαδη απο 2 εως 6 μηνων της μαθαινα με λιχουδια, να τονισω οτι η Ηβη και τιποτα να μην κραταγα μετα το εκανε αλλα σαν κουταβι που ηταν δεν ακουγε παντα και δεν περιμενα να ειναι και "ρομποτακι". Σιγα σιγα ομως μετα της τα ξαναεκανα ολα αλλα με εναν μακρυ υμαντα ωστε να ακουει για αρχη και απο λιγο αποσταση, απο τοτε δεν ξαναχρισημοποιησα λιχουδια μονο με λουρι και φυσικα οσο μεγαλωνει ακουει ολο και πιο πολυ. Οποτε καλα κανεις και ξεκινας με λιχουδιες απλα προσωπικα μετα θα του εκανα πιο καλη εκπαιδευση με λουρι. Σορρυ αν τα γραφω λιγο καπως και δεν βγαζουν νοημα απλα ειμαι κουρασμενη :D
οχι μια χαρα τα γραφεις :D. και εγω ετσι λειτουργησα με τον Oddie και βγηκε το τελειο κατοικιδιο. ετσι θα κανω και με τον Cesar! στην αρχη λειχουδιες και μεγαλονοντας λουρι

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
παιδια τι σημαινει η στεγνη μυτη σε 8 βδομαδων κουταβακι ? οταν το πηρα ειχε στεγνη μυτη μεχρι και σημερα. και σημερα προς το βραδυ εριξε μερικα φτερνισματα και τωρα που το ειχα αγκαλια και το κοιμηζα φτερνιζοταν και η μυτη του ετρεχε. φανταζομαι πως κατι παιζει και εχω αγχωθει. απο ορεξη παντως ολη μερα τουρμπο πολυ καλυτερα απο τις προηγουμενες μερες γι'αυτο δεν σκεφτηκα αν εχει τπτ. λετε να εχει κρυωσει ?

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Mην αγχωνεσαι βρε με το παραμικρο.
Κ θα φτερνιστει, κ η μυτη του θα τρεξει κ.λ.π.
Και οσο μεγαλωνει η μυτη του θα γινεται ολο κ πιο υγρη.

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Mην αγχωνεσαι βρε με το παραμικρο.
Κ θα φτερνιστει, κ η μυτη του θα τρεξει κ.λ.π.
Και οσο μεγαλωνει η μυτη του θα γινεται ολο κ πιο υγρη.
δεν ηταν υγρη, ετρεχε. αφου τον ειχα στον αερα να τον βαλω στο crate και μια σταγονα ηταν ετοιμη να πεσει απο την μυτη του. γ αυτο αγχθηκα βασικα... συν οτι χθες ειχα ανοιξει για λιγο το δωματιο και φοβαμαι μηπως κρυωσε το βλαμενο

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
παιδια τι σημαινει η στεγνη μυτη σε 8 βδομαδων κουταβακι ? οταν το πηρα ειχε στεγνη μυτη μεχρι και σημερα. και σημερα προς το βραδυ εριξε μερικα φτερνισματα και τωρα που το ειχα αγκαλια και το κοιμηζα φτερνιζοταν και η μυτη του ετρεχε. φανταζομαι πως κατι παιζει και εχω αγχωθει. απο ορεξη παντως ολη μερα τουρμπο πολυ καλυτερα απο τις προηγουμενες μερες γι'αυτο δεν σκεφτηκα αν εχει τπτ. λετε να εχει κρυωσει ?

Χαχαχα μου θυμιζεις εμενα οταν ειχα παρει την Ηβη, ειχα κι εγω τις ιδιες ακριβως αποριες με σενα :p Το αγορι μου το ειχα πριξει, πραγματικα ομως. Ηρεμισε, μια χαρα ειναι ο Cesar σου :cool:

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
λοιπον σημερα καναμε πολυ σφιχτα κακα την πρωτη δοση και καλοσχηματισμενα ! την δευτερη ηταν ελαχιστα και λιγο πιο μαλακα. ομως οπως ολα δειχνουν η τροφη του του εκατσε καλα καθως λιγοστευουν και οι πορδιτσες και η μυρωδια των κοπρανων.

επισης σημερα αποκοιμηθηκα και ξυπνησα αργα που σημαινει οτι ο μικρος εκατσε αρκετη ωρα μεσα στο crate. οταν ξυπνησα ηταν ηρεμος και για να μην ξυπνησα το βραδυ σημαινει οτι ο σκυλακος ηταν ηρεμος και δεν γαβγισε ή αν το εκανε το εκανε για λιγο και μετα ξανακοιμηθηκε.

την πρωτη μεριδα φαϊ την εφαγε στο μπολ διπλα απο το νερο του. την δευτερη την αφιερωσαμε σε crate training. του ελεγα σπιτι , εμπαινε μεσα, κατσε, ξαπλα, τα εκανε ολα σωστα και του εδινα κροκετα. στην συνεχεια οσο καθοταν ηρεμο και επαιρνε το βλεμα του απο τα χερια μου που κραταγα τις κροκετες του ξαναεδινα. οσο πιο ηρεμος και οσο δεν κοιταγε τις κροκετες τοσο παραπανω του εδινα. στην συνεχεια εκλεισα την πορτα και μετα απο μερικα δευτερολεπτα την ανοιξα λεγοντας μπραβο και του εδινα κροκετα. μετα την αφησα ανοιχτη και ηταν ηρεμος και εκανα βολτες στο δωματιο. οσο ηταν ξαπλωμενος γυρναγα και του ελεγα μπραβο και εδινα κροκετα. φανταστειτε αλλαξα 2 δωματια επεστρεψα και ηταν ακομα μεσα ηρεμος και ξαπλωμενος. μετα εκλεισα την πορτα και οσο καθοταν ηρεμος του πεταγα κροκετες απο πανω στο κρεβατακι του. ηταν πολυ καλος και ειμαι περιφανος για τον φατσα.

χθες μασουλαγε παρα πολυ ωρα το πουρακι, τον εβαλα για υπνο και μετα απο περιπου μιση ωρα ακουγα να κανει σαν να πνιγεται. γυρισα και τον ειδα ειχε παρει σταση για εμετο. δεν μιλησα να μην τον αγχωσω και εκανε εμετο. σαλακια. και πολυ λιγα. τον εβγαλα εξω και πηγαμε στις πανες και ειχε λοξυγγα και παλι ξεκινησε να πνιγεται και να κανει εμετο. εντελη δεν εκανε ποτε εμετο παλι. απο οτι καταλαβα εκανε στο στομα του και το ξανακαταπιε ο βλακας. θεωρησα οτι φταιει το πουρακι που μασουλαγε για παρα πολυ ωρα οποτε σημερα δεν του εδωσα καθολου και ειναι περδικι.

αυριο θα παμε για παστα για τα σκουλικια και σε 4 μερες εχουμε το 2ο εμβολιο μας!

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
παντως ακομα εχουμε θεμα με το crate . τον βαζω μεσα οταν βλεπω οτι παει να κοιμηθει στα χερια μου (αφου εχουμε κανει κακα, κατουρησει, παιξει, φαει και εχουμε πιει νερο). κλεινει τα ματακια του και φευγω σιγα σιγα και κλεινω την πορτα. αρχιζει και κλαιει και γαβγιζει και προσπαθω να τον αγνοω. μερικες φορες πετυχαινει και τελικα κοιμαται αλλα καποιες φορες ειναι πολυ επιμονος. οταν τα εχει κανει ολα και ειναι προφανες οτι νυσταζει δεν ειναι σωστο να τον αγνοω για να κοιμηθει ? σημερα του εβαλα και γυρο απο το crate μια πικεδενια κουβερτα να καλυπτει το φως και να ειναι πιο ζεστα. τα παιχνιδια του ειναι μεσα και του εχω αφησει και μια μακο μπλουζα μου για να με μυριζει και να μην νιωθει μονος.
κανω κατι λαθος ?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
παντως ακομα εχουμε θεμα με το crate . τον βαζω μεσα οταν βλεπω οτι παει να κοιμηθει στα χερια μου (αφου εχουμε κανει κακα, κατουρησει, παιξει, φαει και εχουμε πιει νερο). κλεινει τα ματακια του και φευγω σιγα σιγα και κλεινω την πορτα. αρχιζει και κλαιει και γαβγιζει και προσπαθω να τον αγνοω. μερικες φορες πετυχαινει και τελικα κοιμαται αλλα καποιες φορες ειναι πολυ επιμονος. οταν τα εχει κανει ολα και ειναι προφανες οτι νυσταζει δεν ειναι σωστο να τον αγνοω για να κοιμηθει ? σημερα του εβαλα και γυρο απο το crate μια πικεδενια κουβερτα να καλυπτει το φως και να ειναι πιο ζεστα. τα παιχνιδια του ειναι μεσα και του εχω αφησει και μια μακο μπλουζα μου για να με μυριζει και να μην νιωθει μονος.
κανω κατι λαθος ?
Ενα ρολοι (με δεικτες) μεσα σε ενα μαξιλαρι ή μεσα σε ενα αρκουδακι βοηθαει πολλες φορες. Αγνοησε τον λιγο αφου τα εχει κανει ολα.

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Ενα ρολοι (με δεικτες) μεσα σε ενα μαξιλαρι ή μεσα σε ενα αρκουδακι βοηθαει πολλες φορες. Αγνοησε τον λιγο αφου τα εχει κανει ολα.
τον αγνοω καθως ειναι τοσο κουρασμενο που ακομα και οταν παιζουμε ξαπλωνει και πανε να κλεισουν τα ματια του. πρπ να μαθει οτι εκεινη την στιγμη πρεπει να ειναι στο crate του.

το ρολοι σε τι βοηθαει ακριβως ? τον χαλαρωνει ο ηχος ? (πρωτη φορα το ακουω)

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
τον αγνοω καθως ειναι τοσο κουρασμενο που ακομα και οταν παιζουμε ξαπλωνει και πανε να κλεισουν τα ματια του. πρπ να μαθει οτι εκεινη την στιγμη πρεπει να ειναι στο crate του.

το ρολοι σε τι βοηθαει ακριβως ? τον χαλαρωνει ο ηχος ? (πρωτη φορα το ακουω)
Ο ηχος που κανει το ρολοι ειναι σαν τον χτυπο της καρδιας και τα ηρεμει..το ιδιο κανουμε και οταν βρισκουμε νεογεννητα..ακουνε το χτυπο βαζουμε κι ενα κουκλακι και νομιζουν οτι ειναι η μαμα τους :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα