Σας παρουσιαζω τον ενα και μοναδικο CESAR!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Πάρε μια ηλεκτρονική ζυγαριά γιατί κι αργότερα που θα αλλάξει η ποσότητα, είναι κρίμα να τρέχεις στο μανάβικο με το ποτηράκι.
Το ποτηρακι βαθμονομημενο λειτουργει ως μεζουρα για οποιαδηποτε ποσοτητα. Το φυλας μεσα στο σακκουλακι της ξηρας τροφης κ μπορεις ανα πασα στιγμη να βαλεις οσο θες.
Αλλιως τι θα κανει? Θα μετραει καθε φορα την ποσοτητα με την ζυγαρια??

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Βρες ενα πλαστικο ποτηρι (πχ αυτα που δινουνε το φραπε στα μαγαζια) ζητησε απο την μανα σου να σου δωσει την ζυγαρια που εχει για την μαγειρικη (99% εχει) * κ βαλε γραμμες ανα 50γρ τροφης να φτιαξεις δλδ κατι σαν μεζουρα.
ΣΗΜ: Ενα τετοιο ποτηρι παιρνει περιπου 200-250γρ ξηρας αναλογα την μαρκα.

* Αν η μανα σου δεν εχει ζυγαρια κουζινας, γεμισε ενα ποτηρι κ πηγαινε στο κοντινοτερο μαναβικο της γειτονιας σου. Κανε την παραπανω διαδικασια με την δικη του ζυγαρια.

ΣΗΜ2: Αν το κανεις ανα 50γρ ειναι πολυ εξυπηρετικο κ για το μελλον (μικροτερη κλιμακα ειναι μπελας).....

Εdit: Να τον χαιρεσαι τον μπουφο σου!
πολυ σωστο!! πως δεν το ειχα σκεφτει ?
ευχαριστω πολυυ

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Πάρε μια ηλεκτρονική ζυγαριά γιατί κι αργότερα που θα αλλάξει η ποσότητα, είναι κρίμα να τρέχεις στο μανάβικο με το ποτηράκι.
10 ευρώ κάνει και είναι πολυ χρήσιμη.

Κι αν την πάρεις, θα σου δώσω να κάνεις και συνταγές για cupcakes που θέλουν μέτρημα στο γραμμάριο.
im in!

Το ποτηρακι βαθμονομημενο λειτουργει ως μεζουρα για οποιαδηποτε ποσοτητα. Το φυλας μεσα στο σακκουλακι της ξηρας τροφης κ μπορεις ανα πασα στιγμη να βαλεις οσο θες.
θα βαθμονομισω πολλα ποτηρακια! ποτηρακια να υπαρχουν :D

MarkellaMats

Active Member
10 Φεβρουαρίου 2013
27
0
Αθηνα
Πωπω τον ειχα δει αυτον τον κουκλαρο στο Φεισμπουκ (χαχα φεισμπουκ :x:) Να σου ζησει και να ειστε ευτυχισμένοι μαζι! Για την τροφη του μηπως να παρεις τον κτηνιατρο σου ενα τηλεφωνο καλυτερα?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Την εποχή της ανάπτυξης, η ποσότητα ανα γεύμα απέχει, συνηθως, αρκετά από κάποιο ακεραιο πολλαπλάσιο των 50 γραμμαρίων κι αλλάζει (η ποσότητα) ανα μικρά χρονικά διαστηματα, είτε εβδομαδων είτε μηνων. Επιπλέον, από τροφήσε τροφή η βαθμονόμηση για τα 50 γραμμαρια αλλάζει. Οταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη, ισως να μπορεί να χρησιμοποιει κάποιο ποτηράκι με σημείωση στην ποσότητα του γευματος, που να αντιστοιχει στη συγκεκριμενη τροφή.

Χρησιμοποιούσαμε ζυγαρια κουζίνας για τον καθορισμό της ποσότητας κάθε γεύματος για πάνω από δυό χρόνια. Δεν ηταν ιδιαίτερος κόπος. Πλέον ζυγίζουμε οποτε αλλάξουμε τροφή.

Από την άλλη δεν είναι κακό να προσαρμόζει κανείς και την ποσότητα ανάλογα με το αν ο σκύλος παίρνει ή όχι βάρος. Καλοί καλοί οι μπουσουλες, αλλά καλή κι η προσαρμογή ανα περίπτωση.

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Μου φαίνεται ότι και το μουστάκι θα ξυρίσεις για τον κούταβο, που λέει ο λόγος...:p:cuniaoo:
δεν χρειαζεται το κανει μονος του! τον εχω αγκαλια και μου δαγκωνει το μουσι! :D

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Κανονικά η ξηρά πρέπει να έχει μέσα το δικό της ποτηράκι. Αν δεν το έχει, κάνεις αυτό που είπες. Το βαθμονομείς κτλ.
Αν κάποια στιγμή βέβαια αλλάξει ξηρά τότε πάλι πρέπει να τα κάνει όλα από την αρχή.
Οπότε παίρνει τη ζυγαριά, μετράει την ακριβή ποσότητα, τι ρίχνει στο ποτηράκι να ξέρει μέχρι που πρέπει αν το γεμίζει και τέλος.

Και η ζυγαριά θα του μείνει και δε θα έχει θέματα με το μανάβικο :p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
Εγώ δεν έχω ζυγίσει ποτέ τροφή. Σπάνια δίνω σημασία και στους δοσομετρητές.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Είναι τι βολεύει τον καθένα περισσότερο. Εγώ πάντα ζυγίζω τη τροφή που θα του δώσω στη ζυγαριά! όσες φορες το έκανα με το μάτι.... γινόταν λιγο θρεφτάρι! :p

ZoZeFiNa

Active Member
9 Ιανουαρίου 2013
38
0
Athens
Να τον χαίρεσαι!! Τρελό φατσούλι!! :D Τα είχα δει και εγώ στο φεισμπούκι και ήμουν σίγουρη ότι θα βρουν σπίτι τέτοια κουκλιά!!
Υ.Γ. Πως αντιστέκεσαι και δεν κοιμάστε μαζί??

ZoZeFiNa

Active Member
9 Ιανουαρίου 2013
38
0
Athens
Εγώ έβαζα χλωρίνη παχύρρευστη σε πλακάκια και παρκέ όταν είχαμε ατυχήματα.. με το ξύδι δεν αντέχεται η μυρωδιά που αφήνει!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Εδώ δεν έχω δει ποτέ να είναι ο δοσομετρητής μέσα στην τροφή, λογικά δεν το δίνουν επειδή ε δε χρειάζεται να παίρνεις και καινούριο δοσομετρητή κάθε φορά που παίρνεις τσουβάλι, αλλά αν παίρνεις από κατάστημα (πετ σοπ) την τροφή πάντα έχουν ένα κάρο κυπελάκια για την κάθε τροφή, αν ζητήσεις σου δίνουν.

Αλλά από την άλλη η ζυγαριά είναι παντώς καιρού και μετράει! That was 9,89 well spent!

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
επειδη την ζυγαρια θα την παρω απο βδομαδα πηγα σε ενα πετ σοπ εδω κοντα να βαθμνονομισω ποτηρακι αλλα ειχε μεγαλη ζυγαρια με ακριβια 100g. οποτε στο περιπου υπολογισα ποσο ειναι τα 50g. οσο η χουφτα μου. παντως ειναι παρα πολυ λιγο. θα του δινω 3 x 50g την μερα που ειναι κ λιγο περισσοτερο απο οσο γραφει η τροφη. αλλα και παλι μου φαινεται λιγη τροφη για μια ολοκληρη μερα. τι λετε ?

Να τον χαίρεσαι!! Τρελό φατσούλι!! :D Τα είχα δει και εγώ στο φεισμπούκι και ήμουν σίγουρη ότι θα βρουν σπίτι τέτοια κουκλιά!!
Υ.Γ. Πως αντιστέκεσαι και δεν κοιμάστε μαζί??
κοιμηθηκαμε κανα μισαωρακι αγκαλια στο κρεβατι αλλα δεν θελω να το ρισκαρω απο τωρα γτ σιγουρα θα μου την κανει. οταν μαθει προφανως και μονο αγκαλια υπνους

anastasiak

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2013
100
244
Εγώ έβαζα χλωρίνη παχύρρευστη σε πλακάκια και παρκέ όταν είχαμε ατυχήματα.. με το ξύδι δεν αντέχεται η μυρωδιά που αφήνει!
Η χλωρίνη έχει ένα συστατικό που το έχουν και τα ούρα, όταν πλένεις λοιπόν με χλωρίνη είναι σα να λες στο κουτάβι << τσίσα εδώ!!!>> Μπορείτε να χρησιμοποιήτε μηλόξιδο ή λευκό ξύδι που έχουν πιο ήπια μυρωδιά απο το κοινό ξύδι.

anastasiak

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2013
100
244
Επίσης να σου ευχηθώ να το χαίρεσαι το μικρούλι σου, είναι κούκλος όπως όλα τα μαύρα σκυλάκια!!! :)

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
πολυ καλα καταλαβατε! βρηκα τον φορτιστη!

δειτε στην δευτερη φωτογραφια που η ουριτσα μας μοιαζει με ακιτα αλλα δεν ειναι φουντωτη :D

P1011728.jpgP1011731.jpgP1011733.jpgP1011737.jpgP1011744.jpg

Last edited:

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Μα τι κουτσουνι ειναι αυτοοοοοοο *agapoylas* Οντως η ουριτσα ειναι γυριστη σαν ακιτα αλλα γενικα καμια σχεση και να ευχεσαι να μην εχει και καμια σχεση στο χαρακτηρα χαχα :p Παντως στην δευτερη, στην τριτη και στην τεταρτη φωτο φαινεται περιεργη η υφη της τριχας του. Ή απλα φαινεται ετσι στις φωτο?? Σαν χνουδακι, δεν μπορω να το εξηγησω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα