Σας παρουσιαζω τον ενα και μοναδικο CESAR!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ρε σεις 2 μηνών είναι..χαλαρώστε. Δεν υπάρχει ούτε συμβουλή ούτε οδηγία για περαιτέρω ηρεμία. Κάνεις ότι μπορείς, δε σημαίνει ότι το κουτάβι θα είναι άγιος αν κάνεις αυτά τα πράγματα. Απλά θα ηρεμήσει λίγο περισσότερο από το να το αφήσεις τελείως free, δε θα ηρεμήσει και τελείως όμως.

Είσαι ακόμα στην αρχή. Καλό κουράγιο.

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Δεν είπε κανείς ότι θα γίνει ξαφνικά άγιος. Η υπομονή και η ανεκτικότητα είναι εξ'ορισμού απαραίτητη στην κουταβίσια περίοδο. Εγώ απλά πρότεινα περιοδικό περιορισμό ή φαινομενική αδιαφορία (υπό επιτήρηση πάντα) όταν τα πράματα ξεφεύγουν ή και λίγο πριν!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δεν πήγαινε σε σένα το σχόλιο. Εσύ καλά κάνεις και δίνεις συμβουλές..
Απλά λίγη ηρεμία από μέρους k4ileb :)

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Α, οκ, sorry, δική μου παρανόηση;)
Ο k4ileb έχει την γνωστή υπερβολική ανησυχία του νέου και άπειρου κουταβογονιού.Την είχα κι εγώ και την αναγνωρίζω. Μόλις χαλαρώσεις λίγο k4ileb,συμφωνώμε τη mad00lini, θα δεις τα πράματα πιο θετικά , και θα ευχαριστηθείς περισσότερο το μεγάλωμα του κουταβιού σου

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Συμφωνώ με το σούπερ μαντολίνι..
Ζωηρότερο και διαβολικότερο κουτάβι από τον Έλβις μωρό δεν νομίζω να είχε κανείς!
Όταν τον έφερα σπίτι και τον άφησα κάτω κατευθείαν όρμησε στην μεγάλη μου σκύλα και άρχισε να την τραβολογάει από όπου έβρισκε. Έτρωγε ότι μπορούσε και η ενέργεια που είχε ήταν αστείρευτη. Θυμάμαι την μητέρα μου που με κοιτούσε με απελπισία και μου λέγε τόσα κουτάβια μεγάλωσα αυτό δεν το έχω ξαναδεί..Μήπως είναι τρελό; :D
Δεν με απασχόλησε ποτέ όλο αυτό σε βαθμό ανησυχίας, όταν παίρνουμε κουτάβι πρέπει να ξέρουμε τι περιμένουμε. Θα δεις k4ileb ότι σύντομα θα αναπολείς την ηλικία αυτή με νοσταλγία.

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
μακαρι παιδακια. προσπαθω να παραμενω ηρεμος αν και ομολογω πως χθες με εφτασε στα ορια μου.

σημερα λοιπον ξυπνησαμε καναμε τις αναγκες μας φαγαμε και μετα τον εδεσα στο λουρακι (να δοκιμασω και αυτον τον τροπο μηπως ηρεμησει). τον πηγα στην κουζινα (χωρος απαγορευμενος γ αυτον, για καποιο λογο παει και γλυφει ολο το πατωμα και μυριζει τα παντα αν και εχω σφουγγαρισει ποσες φορες) εκανα καφε και παρεμεινε ηρεμος. μετα πηγαμε στο δωματιο ψιλοπαιξαμε και μετα εδεσα το λουρι στο κρεβατι ακριβως διπλα μου. αποτελεσμα ? παρεμεινε ηρεμος ποτε δεν αναγκαστηκε να τεντωσει το λουρι και του ειχα 2 παιχνιδια. μετα απο ωρα αφου τον χαιδευα κτλ επειδη ηταν ηρεμος του εδωσα το κοκκαλακι του και το μασουλαγε για ποση ωρα. οταν κουραστηκε και καταλαβα πως θελει υπνο τον εβαλα μεσα στο crate και τον κοιμησα.

KaterinaSP του εχω crate. εχει μαθει να κοιμαται μεσα και το καλο ειναι οτι τα βραδυα μενει ολη μερα μεσα χωρις να κλαιει. το θεμα ειναι οτι οταν τρελενεται και να τον βαλω στο crate με κοκκαλα και ιστοριες δεν θα κατσει. χθες εριξε το περισσοτερο γαβγισμα ever.

Υ.Γ. ομολογω πως χθες τον νανουρισα και τις 3 φορες που επρεπε να κοιμηθει μετα απο επεισοδια "τρελας". χαζομπαμπας με τα ολα μου!

Υ.Γ.2. παιδια οταν ειναι τρελαμενο και προσπαθω να τον ηρεμησω, κανει μια σπαστικη κινηση με την κατω γναθο. σαν να δαγκωνει 3-4 φορες αλλα ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ. σαν πιρανχας. μηπως παιζει τπτ νευρολογικο? δεν το εχω δει σε αλλο σκυλι.

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
λοιπον σημερα καναμε την πρωτη μας μεγαλη βολτα καθως ο καιρος ηταν καλος και τον ειδα να "αναβει" και να "τρελενεται". στην βολτα μια χαρα. δεν τραβαγε, μου εδεινε πολλη σημασια, οταν εβλεπε ανθρωπους πηγαινε να τους μυρισει και να παιξει, συναντησαμε μια σκυλιτσα μεγαλη σε ηλικια η οποια μας φοβοτανε και εμεις θελαμε να παιξουμε και ετσι μας απεφυγε. γενικα δεν μυρισε παρα πολυ. κατι φυτακια, κατι μηχανακια. ακουσαμε κορνες, παιδια να παιζουν κτλ. σε ολα θεος. σε μια φαση αφου τον βλεπω και κουραζεται καθομαι και του βαζω νερο. πινει ΕΛΑΧΙΣΤΟ και αρχιζει και κλαιει και να ανεβαινει πανω μου. προφανως δεν τον αφησα για να μην τον κακομαθω και αποφασισα να γυρισουμε σπιτι.

μπορω να πω οτι τον δρομο τον θυμοτανε και σε μια φαση με οδηγουσε αυτος χωρις να τραβαει. βεβαια καθολη τη διαρκεια της βολτας οποτε χρειαζοταν εκανα μικρες διορθωσεις.

στον γυρισμο (αφου δεν ειχε κανει αναγκες) οπως περπαταμε σε ενα πεζοδρομιο καθεται και κατουραει! του λεω μπραβο κτλ και γυρναμε σπιτι. κατουρησε και αλλη μια στο σπιτι ετσι για το καλο και στην συνεχεια αρχισε παλι να τρελενεται λιγο και να δαγκωνει τζιν κτλ. τον βαζω του δινω νερο και φαϊ του καθαριζω τις πατουσες και τον εβαλα στο crate μαζι με το κοκκαλο του.

εκλαψε στην αρχη του πεταξα και ενα αλλο παιχνιδι μεσα και εκατσα διπλα. οταν αρχισε να κλαιει γυρναγα το κεφαλι και τον αγνοουσα. εριξε 1-2 γαβγισματα και αυτο ηταν. εκατσε και πεθανε στον υπνο.

μετα απο ολα αυτα μου εφυγε λιγο αγχος και προφανως απο εδω και περα θα προσπαθω να τον εκτονωνω με βολτα.

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
παιδια σημερα πηγαμε 3 φορες βολτα εξω και ημουν πραγματικα χαρουμενος γιατι και εκανε τις αναγκες και τρεξαμε και γνωρισαμε κοσμο και ολα. στην τελευταια βολτα λοιπον πηγαμε γυρο στις 7 για βολτα για κανα 30λεπτο. εκανε τις αναγκες του (2 φορες κατουρημα και 1 κακα πραγμα που κανει πρωτη φορα και χαρηκα παρα πολυ). γυρισαμε λοιπον σπιτι και ηταν η ωρα να φαει. του επλυνα τα ποδια, μετα ηπιε νερο και εφαγε και αρχισε να ψαχνει να δαγκωσει. του εδωσα το κοκκαλακι του με το οποιο ασχοληθηκε για κανα 10 λεπτο και μετα τον επιασε παλι η φρικη.

εχει κανει αναγκες, εχει φαει, εχει πιει, εχει τρεξει, εχει παιξει, εχει κουραστει και ειναι στην τσιτα. ειναι 4.5 ωρες ξυπνιος. ειναι φυσιολογικο ? πραγματικα αρχιζω και πιστευω οτι ισως εχει προβλημα, δεν ξερω.
δηλαδη τι πρεπει να κανω να τον παω βολτα μεχρι να λιποθυμισει στον δρομο ?

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
παιδια σημερα πηγαμε 3 φορες βολτα εξω και ημουν πραγματικα χαρουμενος γιατι και εκανε τις αναγκες και τρεξαμε και γνωρισαμε κοσμο και ολα. στην τελευταια βολτα λοιπον πηγαμε γυρο στις 7 για βολτα για κανα 30λεπτο. εκανε τις αναγκες του (2 φορες κατουρημα και 1 κακα πραγμα που κανει πρωτη φορα και χαρηκα παρα πολυ). γυρισαμε λοιπον σπιτι και ηταν η ωρα να φαει. του επλυνα τα ποδια, μετα ηπιε νερο και εφαγε και αρχισε να ψαχνει να δαγκωσει. του εδωσα το κοκκαλακι του με το οποιο ασχοληθηκε για κανα 10 λεπτο και μετα τον επιασε παλι η φρικη.

εχει κανει αναγκες, εχει φαει, εχει πιει, εχει τρεξει, εχει παιξει, εχει κουραστει και ειναι στην τσιτα. ειναι 4.5 ωρες ξυπνιος. ειναι φυσιολογικο ? πραγματικα αρχιζω και πιστευω οτι ισως εχει προβλημα, δεν ξερω.
δηλαδη τι πρεπει να κανω να τον παω βολτα μεχρι να λιποθυμισει στον δρομο ?
το μονο προβλημα που εχει ειναι οτι ειναι 2-3 μηνων κουταβι! συνεχισε να κανεις οτι κανεις για να τον αποτρεπεις και να εχεις υπομονη! καποια στιγμη θα το σταματησει! αν επαιρνες ενηλικο ολα αυτα δεν θα τα ειχες, εσυ επελεξες το κουταβι! το 90% των κουταβιων που εχω δει κι εχω ακουσει φερονται χειροτερα αποτι ο δικος σου! κουταβι 2-3 μηνων και να ειναι τοσο κομπλε στη βολτα κι εσυ θεωρεις οτι εχει προβλημα που κανει κατι φυσιολογικο για την ηλικια του?

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
το μονο προβλημα που εχει ειναι οτι ειναι 2-3 μηνων κουταβι! συνεχισε να κανεις οτι κανεις για να τον αποτρεπεις και να εχεις υπομονη! καποια στιγμη θα το σταματησει! αν επαιρνες ενηλικο ολα αυτα δεν θα τα ειχες, εσυ επελεξες το κουταβι! το 90% των κουταβιων που εχω δει κι εχω ακουσει φερονται χειροτερα αποτι ο δικος σου! κουταβι 2-3 μηνων και να ειναι τοσο κομπλε στη βολτα κι εσυ θεωρεις οτι εχει προβλημα που κανει κατι φυσιολογικο για την ηλικια του?
στην βολτα ειναι απλα υπεροχος, παει στον κοσμο θελει να τους χαιρετησει ολους. με ακολουθει χωρις να τραβαω/τραβαει. κανει και τις αναγκες του σιγα σιγα οποτε θα μαθει γρηγορα.

το μονο παραπονο μου ειναι αυτο που παθαινει μετα μεσα στο σπιτι. ειναι επιθετικος. δεν παιζει. τρεχει και γραπωνει οτι βρει. και αν τον βαλω στο crate κανει σαν τρελο. ασε που οταν ειναι σε τετοια φαση κατουραει καθε 10 λεπτα.

προφανως και θα κανω υπομονη και ελπιζω να γινει μια χαρα ο σκυλακος μου γιατι εχω διαβασει αρκετα και θελω να τον κανω εναν χαρουμενο, ηρεμο, κοινωνικο σκυλακο.

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Κατευθείαν μόλις μπείτε σπίτι βάλτον στο crate, αφού τον βλέπεις ότι τρελαίνεται πάντα, είναι η έξαψη μετά την βόλτα! Μην το αφήσεις καν να ξεκινήσει! Όταν γκρινιάζει μέσα στο crate μην του δίνεις παιχνίδια , κόκκαλα ούτε σημασία. Αγνόησέ τον μέχρι να ησυχάσει, και μόλις το κάνει επιβράβευσέ τον.
Είναι μικρός ακόμα, και όλα τέλεια να τα κάνεις θα έχεις ζωηράδες και ατυχήματα, το κουτάβι δεν ξεκουταβιάζει σε λίγες μέρες , θέλει χρόνο και υπομονή.

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Hey!!! καιρο εχω να σας ενημερωσω για τον μπουφο μου.

λοιπον τα πραγματα εχουν γινει παρα πολυ καλα.

πηγαμε αλλη μια επισκεψη στον κτηνιατρο και βαλαμε αμπουλα και πηραμε ενα σαμπουαν γιατι εχουμε λιγη ξηροδερμια. επισης εντοπισε παρασιτα στην κοιλιτσα αρα το σιροπι δεν μας βοηθησε πολυ οποτε πηραμε χαπακι.

ο κουταβος εχει φτασει τα 6.5 κιλα το τερατακι. δηλαδη εχει σχεδον τριπλασιασει το βαρος του απο οταν τον πηρα. (πως περναει ετσι ο καιρος ε ?)

Τι εχουμε μαθει μεχρι τωρα:

συμπεριφορα:

-οταν τρωω καθεται διπλα μου στην σταση ξαπλα χωρις γαβγισματα/κλαμα και τελειως χαλαρος. φυσικα επιβραβευεται για αυτο.
-οταν παμε στις εφημεριδες και του λεω τσισα αδειαζει οτι εχει. δλδ και 2 σταγονες να εχει θα τις βγαλει. εχει μαθει την εντολη πολυ καλα :D
-οταν καθαριζω την τουαλετα του περιμενει στην σταση κατσε και δεν με πειραζει εμενα ή την σακουλα κτλ
-οταν βγαινω στο μπαλκονι με περιμενει στο παραθυρο.
-οταν ξυπναει και ειναι μεσα στο crate χασμουριεται κτλ και ριχνει ενα μικρο κλαματακι ισα για να καταλαβω οτι ξυπνησε. γυρναω τον κοιταω και συνεχιζω να κανω την δουλεια μου. μετα απο 1-2 λεπτα παραμενει ηρεμος και δεν κλαιει και απλα με κοιταει (eye contact) οποτε τοτε ειναι ελευθερος να του ανοιξω την πορτα.

εντολες:

-κατσε
-ξαπλα
-σηκω
-ελα
-παμε (στην βολτα με λουρι, οταν εχει πολλα ερεθισματα δεν ακουει τοσο αλλα το δουλευουμε)
-πανω (να ανεβαινει στο κρεβατι, σε εμενα κτλ)
-κατω (να κατεβαινει απο κρεβατι κτλ)
-μεινε
-μη
-αστο (οταν εχει στο στομα αντικειμενο, και αυτο το μαθαινουμε ακομα θελει δουλεια γιατι ενθουσιαζεται με το TUG)
-πιασε (κραταω στο χερι μου παιχνιδια κομπους κτλ και πηδαει και τους πιανει μονο οταν πω την εντολη)

να αναφερω οτι πηρα κλικερ για να καταλαβαινει καλυτερα ποτε κανει κατι καλο. με εχει βοηθησει παρα πολυ.

τι ΔΕΝ εχουμε μαθει:

-επειδη μια δυο φορες τον ειχα στο κρεβατι αγκαλια και αποκοιμηθηκα κοιμηθηκε μαζι μου και απο τοτε δεν θελει crate τα βραδυα. κλαιει και γαβγιζει οποτε αρκετες φορες αναγκαζομαι να τον ηρεμησω να ανοιξω την πορτα και να του πω πανω για να ερθει στο κρεβατι. ευτυχως εχουμε κοιμηθει πολλες φορες μαζι και καμια φορα δεν κατουρησε!

-το crate συνεχιζει να μην το πολυσυμπαθει. του αρεσει να κοιμαται στο χαλι η στο μαξιλαρι του διπλα μου και αναγκαζομαι να τον βαζω εγω στο crate. αλλα τουλαχιστον μενει μεσα και δεν κλαιει.

ΓΕΝΙΚΑ:

Αυτο τον καιρο δουλευουμε την βολτα με λουρι καθως μυριζει αρκετες φορες και δαγκωνει φυτα ή πετρες απο κατω.
Με το χαλαρο λουρι τα παει αρκετα καλα αλλα θελουμε ακομα δουλεια μεχρι να το τελειοποιησουμε.

Πηγαινουμε 3-4 βολτες την ημερα και η μια απο αυτες ειναι στο παρκο που παμε το απογευμα. Εχει γνωρισει παρα πολλα σκυλακια και εχει κανει φιλους. τρελενεται να παιζει και παει και τα τσιγκλαει συνεχεια. Οι καλυτερες του φιλες ειναι η Μολυ(2 χρονων beagle) και η Φωφω (7 μηνων κοκερ).

Τελος καναμε grooming. Του εκοψα τα νυχια με την βοηθεια λιχουδιων και τα πηγε τελεια καθως και καθημερινα τον βουρτσιζω μετα απο την βολτα.

Ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος απο την μεχρι τωρα πορεια του. για την ακριβεια πιστευω πως εχει τελεια συμπεριφορα (δεν κλαιει γαβγιζει για φαγητο, ειναι χαλαρος και ηρεμος αν εχει εκτωνωθει κτλ) και χθες κλεισαμε τον 1 μηνα μαζι. Τον αγαπω πολυ και περναμε παρα πολυ καλα και ευχομαι να συνεχισουμε ετσι.

Αυτα..... !

XeniaMalou

Active Member
14 Μαρτίου 2013
29
0
Να σου ζήσει και απο εμάς!!

Ακούει σε πάρα πολλά κρίνοντας απο την ηλικία του και συγκρίνοντας με το δικό μου που πάνω κάτω είναι ίδιο ηλικιακά.Εμείς είμαστε επαναστάτριες..
Μπράβο σας...καλή συνέχεια αν και..είναι σίγουρη!!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Μπραβο σου για ολη την προοδο! ;-)

Φαινεσαι εξαιρετικα αφοσιωμενος ιδιοκτητης σκυλου !

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Να σου ζήσει και απο εμάς!!

Ακούει σε πάρα πολλά κρίνοντας απο την ηλικία του και συγκρίνοντας με το δικό μου που πάνω κάτω είναι ίδιο ηλικιακά.Εμείς είμαστε επαναστάτριες..
Μπράβο σας...καλή συνέχεια αν και..είναι σίγουρη!!
ευχαριστουμε! πραγματικα εχω μεινει και εγω με αυτα που κανει. ή ειναι ο τελειος σκυλος ή εχω ταλεντο και πρεπει να ψαχτω :D

Μπραβο σου για ολη την προοδο! ;-)

Φαινεσαι εξαιρετικα αφοσιωμενος ιδιοκτητης σκυλου !
ευχαριστω πολυ

ΥΓ. ερχονται και photos

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
2013-03-02 15.31.10.jpg2013-03-02 16.11.14.jpg2013-03-02 16.11.29.jpg2013-03-12 14.07.10.jpg2013-03-12 14.07.12.jpg

εδω ειναι οταν ειχαμε παει στο πατρικο μου. τον ειχα μολις 4 μερες. και η πρωτη του βολτα στο παρκο

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
2013-03-13 13.19.30.jpg2013-03-14 01.05.29.jpg2013-03-14 14.20.39.jpg2013-03-14 17.50.44.jpg2013-03-17 22.09.49.jpg

1. η πρωτη του φιλη. η Μολυ (Beagle). Μεγαλος ερωτας
2. η πρωτη του ζαβολια! ανεβηκε στο κρεβατι και μετα στο crate οπου οπως βλεπετε εχω αρκετα πραγματα με τα οποια μπορει να παιξει. (τα αντικειμενα αλλαξανε τοποθεσια προφανως)
3. "χμμμ εδω κοιμαται ο μπαμπας. θα ειναι αναπαυτικα!"
4. "οταν μεγαλωσω θα γινω drummer!"
5. ο καλυτερος του φιλος εντος οικιας! ο scratch!

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
P1011787.jpgP1011805.jpgP1011810.jpgP1011812.jpg

1. η συναντηση με τον Oddie.
2. καπως ετσι κοιμαται καμια φορα ο ατσουμπαλος!
3 κ 4. εδω ειναι πριν 2 μερες. πως μεγαλωνει ετσι γαμωτο? :cry:

Y.Γ. σκοπευω να φτιαξω και ενα βιντεακι τις επομενες μερες στο οποιο θα εκτελει τις εντολες που εχει μαθει.

XeniaMalou

Active Member
14 Μαρτίου 2013
29
0
ευχαριστουμε! πραγματικα εχω μεινει και εγω με αυτα που κανει. ή ειναι ο τελειος σκυλος ή εχω ταλεντο και πρεπει να ψαχτω :D
Ναι ναι γράψε συμβουλές εκμάθησης θα το εκτιμήσουμε πολύ και πολλοί!Αναλυτικά αν είναι δυνατόν με παραδείγματα όχι αυτά τα γενικά που διαβάζουμε. χαχαχα

*Ωραίες φωτογραφίες

**Να ρωτήσω κάτι όλους εδώ με αφορμή τις φωτογραφίες που το σκυλί είναι έξω. Πρέπει να περιμένω να ολοκληρώσει τα εμβόλια?Γιατί η δική μου κτηνίατρος μου είπε πως θα είναι 4 επισκέψεις ανά 15 μέρες δλδ θα φτάσουμε Μάιο για να τελειώσουμε.Μέχρι τότε θα είναι συνέχεια μέσα στο σπίτι?Κάνει σαν τρελό στο παράθυρο για να βγεί.

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Ναι ναι γράψε συμβουλές εκμάθησης θα το εκτιμήσουμε πολύ και πολλοί!Αναλυτικά αν είναι δυνατόν με παραδείγματα όχι αυτά τα γενικά που διαβάζουμε. χαχαχα

*Ωραίες φωτογραφίες

**Να ρωτήσω κάτι όλους εδώ με αφορμή τις φωτογραφίες που το σκυλί είναι έξω. Πρέπει να περιμένω να ολοκληρώσει τα εμβόλια?Γιατί η δική μου κτηνίατρος μου είπε πως θα είναι 4 επισκέψεις ανά 15 μέρες δλδ θα φτάσουμε Μάιο για να τελειώσουμε.Μέχρι τότε θα είναι συνέχεια μέσα στο σπίτι?Κάνει σαν τρελό στο παράθυρο για να βγεί.
στην εκπαιδευση το μεγαλυτερο κομματι ειναι η γλωσσα του σωματος κατα την αποψη μου και μετα ο τονος της φωνης. καθοδηγεις στην αρχη με λιχουδια και οταν εκτελεσει την εντολη λες μπραβο ή YES κτλ. και σιγα σιγα προπονειτε την εντολη μειωνοντας την καθοδηγησει με την λιχουδια μεχρι να φτασει στο σημειο με απλο κουνημα του χεριου να την εκτελει. δεν εχω καποια αλλη εμπειρια. κανω οτι εχω δει απο το youtube και οτι εχω διαβασει επιλεγοντας παντα αυτα που θεωρω σωστα γιατι στο ιντερνετ κυκλοφορουν παρα πολλα πραγματα που ειναι λαθος.

κοιτα, εγω το εβγαζα λιγο στον κηπο αλλα ξεροντας οτι δεν παταει ξενο σκυλι εκει. γενικα απο οσο ξερω οσο δεν εχει ολοκληρωσει τα εμβολια του δεν πρεπει να ερθει σε επαφη με αλλο σκυλο, ή ουρα και κακα αλλου σκυλου. βεβαια δεν ειμαι τελειως σιγουρος καλυτερα να μας ενημερωσει καποιος πιο εμπειρος

εγω στην αρχη τον εβγαζα βολτα αγκαλια. μετα οταν πηγα στο πατρικο που εχουμε κηπο τον εβγαζα κανονικα. στην αθηνα μεχρι να ολοκληρωσει τα εμβολια του αναγκαστικα μεσα στο σπιτι. λιγο στο μπαλκονι να μυρισει, ακουσει, δει διαφορα. υπομονη μεχρι να βγει βολτα θελει πολυ εκτονωση, εκπαιδευση, παιχνιδι μεσα στο σπιτι. εχε διαθεσιμα παιχνιδια και μασουλιτηρια και για να μην βαρεθει τα παιχνιδια του μην τα εχεις ολα διαθεσιμα. βγαζεις δινεις ενα παιζει μετα το κρυβεις και δινεις αλλο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα