Πώς του μαθαίνω να τα κάνει έξω;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.132
4.824
Σε crate No 6 περναει ποσες ωρες την ημερα?
Εαν τα κανει εκει θα εχεις αποκτησει ακομα ενα προβλημα.. να συνηθισει να λερωνει και το χωρο που κοιμαται και ξεκουραζεται.
Εαν δε τον ταιζεις το πρωι δε θα βγειτε εκτος προγμαμματος αλλα θα διασφαλισεις περισσοτερες πιναθοτητες να μην κανει την αναγκη του μεχρι το μεσημερι... αλλωστε τωρα με τη ζεστη καλυτερα να ταιζεις λιγο μολις γυρισεις το μεσημερι και το βραδυ.
Νερο του εχεις αφησει?

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Γυρισα στο σπιτι στις 11.30. Ο πατερας μου τιυ μιλησε και το καθυσηχασε. Δεν μου ειπε ομως απο το τηλ οτι γυριχε γυρω γυρω αναστατωμενο.
Το αποτελεσμα... Στι 11.30 ειχε κατουρησει μεσα στο κενελ.............................................................
Η απολυτη ξενερα........................................................... Βρε χαρη, δεν νομιζω να κανω κατι λαθος....... Δεν ειναι και τοσο δυσκολο πια. Απλα φτανεω στο σημειο που πρεπει να κοιμηθω για βραδυ και αναγκαστηκα τον παω στο κτημα. Ε, και τα κανει εκει. Αυτο γινεται 2 μερες τωρα.
Σημερα ομως δεν εχει. Εχει κατουρησει μοναχα το πρωι μεσα στο κενελ, και αν δεν γαυγισει, δεν θα βγουμε απο το σπιτι. Αν τα κανει μεσα στο σπιτι η στο κενελ χωρις να ειδοποιησει θα το μαλωσω. Δεν μενει κατι αλλο να κανω ρε γαμωτο................................ Πραγματικα κουαστηκα παρα πολύ......

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.132
4.824
Θα το μαλωσεις αν τα κανει μεσα στο κενελ ενω δε του εχεις μαθει να κρατιεται? Επισης, περιμενεις να σε ειδοποιησει ? Για ποιο λογο? Μεχρι χτες ηξερε το μπαλκονι, σημερα το κεννελ...
Σου φαινονται λογικα αυτα?

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Τι αλλο να κανω????????
Ολη μερα ειμαι με τον σκυλο. Τα κανει ΜΟΝΟ στο κτημα το οποιο δεν ειναι και ευκολο να πηγαινω.
Τί άλλο μενει να κανω??????????????

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Χωρίς υπομονή δεν θα τα καταφέρεις. Δώσε χρόνο στο σκύλο σου να καταλάβει τι του ζητάς και προσπάθησε να το δουλέψεις θετικά και όχι με μάλωμα. Θα φοβάται να τα κάνει μπροστά σου και θα έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.132
4.824
Δε τα κανει ΜΟΝΟ στο κτημα! Τα εχει κανει μονο στο κτημα μεχρι σημερα!! Ποσες μερες ασχολεισαι? 6-7?
Τι περιμενεις ? Να γυρισεις ενα κουμπακι και ολα να γινουν δια μαγειας? 6.5 μηνων κουταβι ειναι.. Εδω σκυλια που εχουν μαθει να κανουν την αναγκη τους εξω εχουν ατυχηματα μεχρι 8-9 μηνων.
Το πρωι που ξυπνησατε και πηγατε βολτα, εκανε τσισα του? Του εδωσες το χρονο να νιωσει ανετα και να κανει? Επισης, ποσο νερο ειχες αφησει μεσα στο crate?
Σταματα να τον ταιζεις το πρωι αλλα ταισε τον τωρα και βγειτε βολτα μετα ... Αν δεν κανει τιποτα γυριστε σπιτι και σε καμια ωρα ξανα βολτα ή εαν τον δεις ανησυχω νωριτερα.. Eνα ενα τα βηματα θα τον πας... αλλιως εγω καταλαβαινω οτι τον μπερδευεις.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καταλαβαινω Δημητρη την κουραση και αγανακτηση. Είναι και μεγαλοσωμο σκυλι και εχει και μεγαλη «παραγωγη».

Κατσε και ξαναδιαβασε ολο το θεμα. Θα σου πω και μερικα πραγματα ακομα αν και αυτά που σου ειπαν τα άλλα μελη είναι πολύ καλυτερα.

Όταν πρωτοπηρα την Ηρα το ποιμενικό μου (7 μηνων) την ειχα κι εγω τις πρωτες μερες στο μπαλκονι και τα εκανε εκει. Εννοειται ότι πηρα συμβουλες από εδώ, όπως κι εσυ τωρα για να προχωρησω.

Βγηκα κι εγω στο μπαλκονι με το λαπτοπ, καφε ή μπυρα αναλογα με την ωρα, τσιγαρα, κινητο και μπαστακωθηκα εκει για ωρες. Εκει μου εφερνε και η γυναικα μου να τρωω. Το ένα ματι στο λαπτοπ, το άλλο στην Ηρούκλα.

Κάποτε η Ηρα αρχισε να στριφογυρναει και επαιρνε την θεση τουαλετας. Αμεσως ΜΗ και ετρεχα και της εβαζα κανονικα χερι από κατω στον ποπό και την σηκωνα πριν κατσει για τουαλετα. Στο δευτερολεπτο λουρι και εξω γρηγορα ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΣΗ ώστε να μην μπορεσει να κατουρησει στον διαδρομο ή στο ασανσερ. Δεν εδινα κανενα περιθωριο.

Την πηγαινα στο μερος που ηθελα, την ηρεμουσα και περιμενα. Δεν εκανε τιποτα και κρατιοταν. Παλι πανω, παλι τα ιδια, αλλά τωρα ζοριζοταν πολύ γιατι περνουσε και η ωρα. Μπαστακας εγω, φωνη και χουφτωμα για να σηκωθει.

Δυο μερες χρειαστηκε αλλά κατέβασα πολλές μπυρες μιλαμε.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Μιλησα με τον εκπαιδευτη, και του ειπα το προβλημα.
Μου ειπε τα εξης:
<Τον Βαστάς μόνιμα με λουρί. Τον έχει διπλα σου στο μισο μετρο, και όταν παει να κουνηθει με οριθεση να τα κανει τον κατεβαζεις κατω. Αν δεν τα κανει το πολυ σε 10 λεπτά, ξαναναεβαινεις. Επαναλαμβανεις μεχρι να τα κανει. Αν δεν τα κανει δεν εχει βολτα. Αν τα κανει λες πολλα μπραβο και πας μεγαλη βολτα.>
Και η ερώτησή μου: Το βράδυ κοιμάμαι???????
Και η απάντησή του: <Όσο αντέχεις συνεχιζεις>

Συμπερασμα: Πρεπει να μεινω με τον σκυλο τουλαχιστον ενα 24 ξάγρυπνος....... Και ΑΝ πάλι δεν του φυγουν μεχρι να κατεβουμε. Οπότε όλη η προσπάθεια παει στραφι....... Γ@ματα......

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Τι αλλο να κανω????????
Ολη μερα ειμαι με τον σκυλο. Τα κανει ΜΟΝΟ στο κτημα το οποιο δεν ειναι και ευκολο να πηγαινω.
Τί άλλο μενει να κανω??????????????
Να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του σκύλου σου και να φροντίσεις σε βλεπει σαν ένα σωστό και δίκαιο (με σκυλίσια οπτική) αρχηγό

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Τοτε πού κολλαει η δουλεια?
Στο οτι δεν μπορω ακομα και αν θελω να αφιερωσω τοσες ωρες. Δεν μποεω να μεινω αυπνος το βραδυ και να μην παω στην δουλεια την αλλη μερα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Στο οτι δεν μπορω ακομα και αν θελω να αφιερωσω τοσες ωρες. Δεν μποεω να μεινω αυπνος το βραδυ και να μην παω στην δουλεια την αλλη μερα.
Tοτε να τον δώσεις σε κάποιον που μπορεί. Πληρώνεις τα προηγούμενα λάθη σου τώρα (μπαλκόνι). Δε φταίει ο σκύλος..... Σε βρίσκω πολύ ανυπόμονο..... ο σκύλος θα κάνει αρκετό καιρό να μάθει να τα κάνει έξω γιατι ξεκινήσατε λάθος. Θέλει πολλή υπομονή κι αγάπη απο μέρους σου. Δεν πειράζει άν έχει ατυχήματα. Οπλίσου με σφουγγαρίστρα και προχώρα.

Επίσης, μην τον ταλαιπωρείς τόσο πολύ.... Ακίνητος σε τόσο περιορισμένο περιβάλλον, ωστε να μην μπορεί ουτε να στηθεί για να κατουρήσει οπως είπες για τόσες πολλές ώρες είναι απάνθρωπο κατα τη γνώμη μου. Ειδικά αν δεν το έχει μάθει σα "φωλιά" του ωστε να αισθάνεται ασφαλής εκεί.

Βρες ένα δωματιάκι στο σπίτι που να μη σε νοιάζει να έχει ατυχήματα, και άφηνε τον εκεί οσο λείπεις...... Κριμα είναι το σκυλάκι να ταλαιπωρείται έτσι. Έξι μηνών δε θα'πρεπει να κρατιέται πάνω απο 6 ώρες.... αυτός έχει αγχωθεί τόσο πολύ που για χάρη σου σκάει κάθε φορά μέχρι να κατουρήσει.

Σε λυπάμαι κι εσένα (γιατι ξέρω οτι είναι απίστευτη μανούρα το κατούρημα), αλλά λυπάμαι περισσότερο αυτόν..... ελπίζω να τα καταφέρετε χωρίς να χαλάσει η σχέση σας.....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αν τα κανει μεσα στο σπιτι η στο κενελ χωρις να ειδοποιησει θα το μαλωσω.
Πας καλά φίλε μου? Μήπως θέλεις να σου αφήσει και σημείωμα??
Μην το μαλώσεις. Αν ξεκινήσει να τα κάνει μπροστά σου, βάλτου αμεσα λουρί και κατέβασε τον κάτω..... χωρίς κουβέντες.....αν συνεχίσει κάτω, ξέρεις..... αν δε συνεχίσει, μην κάνεις τίποτα..... Γενικά μη μαλώσεις το σκυλί για κάτι που είναι δικό σου λάθος!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κατι άλλο που μου ηρθε τωρα που γυρισα από βολτα με τις δικες μου και περασαμε από ένα μερος που ηταν σύσκατο.

Μαζεψε με ένα χαρτι κουζινας ή σφουγγαρι λιγα από τα ουρα του και βαλτα σε μια σακουλα.
Κανε το ιδιο με μια κουραδιτσα του.

Παρτα και απλωσε τα στο μερος που θελεις να τα κανει και άστον να λειτουργησει.

Αν το crate είναι πολυ μικρο, ο σκυλος θα υποφερει και θα κατσιάσει εκει μεσα. Ασε που θα μεγαλωσει κι άλλο. Το ακαταλληλο crate είναι λαθος οικονομια.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γι αυτό ειπαμε πολλες σελιδες πριν ότι αυτή η δουλεια γινεται καλυτερα το σαββατοκυριακο. Και στην τελικη, παρε και μια μερα άδεια. Όταν αρρωστησει τι θα κανεις? Θα περιμενεις να βρεις χρονο για να τον πας στον γιατρο? Θα κανεις λιγο κοπο για μερικες μερες και σιγα σιγα θα μαθει για μια ζωη.

Η kopritis εχει δικιο στην αναλυση της. Ο σκυλος μαλλον θα κοντευει να παλαβώσει.
Πολύ νωρις κουραστηκες φιλε. Δεν πειραζει, θα ψηθείς σιγα σιγα.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Πας καλά φίλε μου? Μήπως θέλεις να σου αφήσει και σημείωμα??
Μην το μαλώσεις. Αν ξεκινήσει να τα κάνει μπροστά σου, βάλτου αμεσα λουρί και κατέβασε τον κάτω..... χωρίς κουβέντες.....αν συνεχίσει κάτω, ξέρεις..... αν δε συνεχίσει, μην κάνεις τίποτα..... Γενικά μη μαλώσεις το σκυλί για κάτι που είναι δικό σου λάθος!
Ωχ... Με βλεπω να τρωω ξυλο!!:D Οντως ειναι δικο μου το λαθος. Αλλα η αληθεια ειναι οτι ώντας νευρικός ως ανθρωπος, με το σκυλι αυτο εχω ξεπερασει τον εαυτο μου. Ναι μεν τα λαθη ειναι δικά μου, αλλα το ιδιο ισχυει και για τα παθη, και ειναι καποιες φορες που τρελαινομαι αφανταστα. Εχεις δικιο ομως...:(

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.132
4.824
Αφου εχεις θεληση .... φαινεται... κανε μια ολοκληρωμενη και σωστη προσπαθεια και η ανταμοιβη σου θα ειναι αναλογη!!!