Εγχείρηση για αφαίρεση σπλήνα

stive64

Member
26 Απριλίου 2017
5
0
60
Καλησπέρα έχω ένα Χάσκυ 11 ετών (ο Ρούντι μου) πριν μια βδομάδα εντελώς ξαφνικά το επόμενο πρωινό τον παρατηρώ αδιάθετο μαζεμένο, χωρίς κέφι με ατονία τον πηγαίνω στον Κτηνίατρο κάνουμε τεστ αιματολογικών για παράσιτα, (τον περασμένο Ιούλιο είχε διαγνώσει με ερλίχια κάναμε θεραπεία για ένα μήνα με αντιβίωση και κορτιζόνη) ξαιματολογική και βιοχημικές. Τα αποτελέσματα έδειξαν αναιμία στο 25 ο αιματοκρίτης και αυξημένα τα λευκά αιμοσφαίρια. Φορέας της ερλίχιας λόγω του πρόσφατου περιστατικό το καλοκαίρι, κάναμε ακτινογραφίες και υπέρηχο και η πρώτη εκτίμηση του γιατρού από την ακτινογραφία της κοιλιάς η οποία έδειχνε μια μάζα μπροστά από το σημείο της σπλήνας ήταν να τελειώσει η θεραπεία (αντιβίωση μεσημέρι βράδυ κορτιζόνη και τρία χάπια σκούρα για άνοδο του αιματοκρίτη) ν ανέβει ο αιματοκρίτης και μετά να προβεί σε επέμβαση στο σημείο να δει τη μάζα τι περιοχή καταλαμβάνει και αν είναι μόνο πάνω στην σπλήνα να την αφαιρέσει.... Ο Ρούντι μου σε τρεις μέρες ήταν πάλι περδίκι όπως και πριν. Και σήμερα είμαστε στο δίλημμα τι κάνω προχωράω στη έγκριση για επέμβαση η το ψάχνω και περισσότερο παίρνοντας και άλλη γνώμη κτηνιάτρου??? Διάβασα πολλά για
Την αφαίρεση σχετικά με το προσδόκιμο ζωής και είμαι μέσα στη στεναχώρια και την αμφιβολία...