Πώς του μαθαίνω να τα κάνει έξω;

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Tοτε να τον δώσεις σε κάποιον που μπορεί.
Αγαπητη μου συμφωνω με ολα οσα ειπες. Εκτος ομως απο το παραπανω που εχω σε παραθεση. Στο ζηταω ευγενικα, δεν θελω να ξαναειπωθει το παραμικρό για μενα με υπονούμενο περι ανικανότητας και ελειψης αγαπης ως προς την αναθρεψη του σκυλου μου. Με την παραπανω φραση αμεσως αμεσως φαινεσι ως η υπέρτατη ζωόφιλη και εγω ως ο υπερτατος μαλ@κας.... Αγνοια εχω ναι. Και πολυ μαλιστα. Ελειψη εγαπης ομως καθόλου. Οπότε εκτιμόντας απόλυτα την προσπάθειά σου να μου δωσεις γνώσεις, σε παρακαλώ μην ξαναφησεις τετοια περιθώρια αμφισβήτησης στα λόγια σου.
Κακός μπαμπάς δεν είμαι. Απλά προσπαθώ να γίνω καλός. Και τα λόγια αυτά μόνο θάρρος δεν δίνουν. Σε ευχαριστώ πάντως πολύ για όλα τα υπολοιπα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
Πάντως Δημήτρη, σου αναγνωρίζω ότι αξίζεις και με το παραπάνω (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) τις 140 απαντήσεις. Είσαι από τις λίγες περιπτώσεις. Με την καλή έννοια. Μπορεί να τα έχεις κάνει ολίγον μαντάρα, αλλά υπάρχει φως στο τούνελ. Εκμεταλλεύσου τα παιδιά εδώ. Είναι όλοι ένας κι ένας και να είσαι σίγουρος ότι νοιάζονται πολύ για το καλό κυρίως του σκύλου σου και κατ' επέκταση, το δικό σου. Οπότε, πάρε απόφαση ότι έχεις δρόμο ακόμη μπροστά σου και keep walking :D Και μ΄αρέσει που έχεις και χιούμορ ενίοτε...:D:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αγαπητέ sfina, σκοπός μας εδώ είναι να βοηθήσουμε το σκύλο σου (και άλλους που πιθανόν να βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση). Οχι να αυτοανακηρυχθούμε "υπέρτατοι φιλόζωοι".... εγώ εχω κάνει άπειρα των απείρων λάθη που τα έχω αναλύσει όμως σε άλλο θέμα. Το θέμα μας εδω είναι τα δικά σου λάθη. Οχι για να σε προσβάλλουμε ή να σου κάνουμε κριτική, αλλά για να σε βοηθήσουμε (οχι εσένα, το σκύλο).

Το σχόλιο μου που σε ενόχλησε πηγάζει απο τις εξής δικές σου παρατηρήσεις που με κάνουν να αναρωτιέμαι κατα πόσον αντέχεις πραγματικά να έχεις αυτό το σκύλο και να τον έχεις ευτυχισμένο:

Φιλε μου το σπιτι μου ειναι καινουργιο,οπότε η οποιαδηποτε ζημιά απο δαγκωμα στοιχιζει πολλά, η γυναικα μου το σιχαινεται μεσα στο σπίτι (και εγω λιγο) και γενικώς κάπως μου φιανεται ενα σκυλι μεσα σε ενα σπιτι... Ελπιζω να μην αναγκαστω σε κατι τετοιο γιατι δεν θα μου αρεσε...
Κοιτα να το εχω στο σπιτι αμολιτό, να λειπω, να τα κανει σε κανα κρεβατι ή σε κανα καναπε, να φαει καναπεδες μαξιλαρια και επιπλα, δεν παιζει. Στο κατω κατω τα εχω πληρωσει απο το υστερημα μου αυτά όπως και το σκυλί, και δεν μπορώ να δεχτώ ούτε καν το ρίσκο να δω κάτι τέτοιο.
Όταν το είχα σε όλη την βεράντα αμολιτό πριν την εκπαιδευση, μου έφαγε έναν καινουργιο καναπε βεράντας και πραγματικά έσκασα. Δεν ειναι αυτος ο κυριος. Εγώ ειμαι. Και αυτα που έχω φτιαξει τα πονάω γιατι στερήθηκα πολλά. Δεν μπορώ ούτε στην σκέψη να δεχτώ να τα χαλάσει ενα σκυλί.
Εκτός απο αυτό, οι τρίχες ου φαίνονται και δεν ξεκολάνε απο τα υφάσματα. Να γεμίσει ο καναπες απο τριχες σκυλιού? Αντε μετα να βαλω επισκεπτη μεσα....
Γιαυτο λεω για μια μικρή υποχώριση μόνο με Kenel.
Οχι το κενελ ειναι μικρο. Νουμερο 6 πηρα. Δεν εχει περιθωριο να στηθει καπου να τα κανει. Εκτος αν τα κανει πανω του.
Σημερα ομως δεν εχει. Εχει κατουρησει μοναχα το πρωι μεσα στο κενελ, και αν δεν γαυγισει, δεν θα βγουμε απο το σπιτι. Αν τα κανει μεσα στο σπιτι η στο κενελ χωρις να ειδοποιησει θα το μαλωσω. Δεν μενει κατι αλλο να κανω ρε γαμωτο................................ Πραγματικα κουαστηκα παρα πολύ......
Στο οτι δεν μπορω ακομα και αν θελω να αφιερωσω τοσες ωρες. Δεν μποεω να μεινω αυπνος το βραδυ και να μην παω στην δουλεια την αλλη μερα.
Αγαπητέ, σύμφωνα με το προγραμμα σου, έχεις ένα σκυλο σε ένα κλουβί το οποιο δεν αναγνωρίζει ως φωλιά του και το οποίο δεν του επιτρέπει αρκετο χώρο ουτε καν για να κατουρήσει 17 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ (8 το πρωϊ, 6 το βράδυ και τρεις για τη σιέστα).

Θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω για το κατα πόσον είσαι πραγματικά διατεθημένος να κάνεις τις απαραίτητες θυσίες για το σκύλο σου (που περιλαμβάνουν: καταστροφές καναπέ αμα λάχει, ΠΟΛΛΑ σφουγγαρίσματα και ξεσκατίσματα, καμιά φορά και πάνω στο πανάκριβο χαλί μας, πολλές ξάγρυπνες νύχτες μέχρι να μάθει να τα κάνει σωστά, πολλά πάνω κάτω, κάθε τρεις και λίγο, μέσα στο κατακαλόκαιρο, μέσα στο κατάβραδο, ακόμα κι οταν βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή, αλλά με χαμόγελο και με το χάδι και το γλυκόλογο έτοιμο, ακόμα κι όταν θέλεις να τον βρίσεις). Εσύ προκειμένου να τα αποφυγεις ολα αυτά, προτιμάς να έχεις το σκύλο κλεισμένο στο #6. Δεν αμφιβάλλω οτι τον αγαπάς, αλλά είναι τρόπος αυτός να του το δείξεις??

Η αγάπη δεν είναι πάντα αρκετή. Πιο χρήσιμη για το σκύλο είναι η υπομονή και η επιμονή.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το μονο που δεν συμφωνω πληρως είναι ότι οι καταστροφες είναι μεσα στο προγραμμα. Φυσικα και είναι και εχεις δικιο, αλλά όταν δεν δουλευει καποιος σωστα.

Σκυλος που είναι εκπαιδευμενος, που εκτονωνεται επαρκως, που εχει προγραμμα, που είναι ισορροπημενος και ευχαριστημενος, που επιτηρειται και δεν αφηνεται χύμα πολύ νωρις, που εχει το crate με τον τροπο που πρεπει (κατι που πολύ σωστα τονισες), μπορει να μην κανει σοβαρες ζημιες ποτέ.

Δεν πιστευω στην ευτυχια του σκυλου χωρις την ευτυχια του ιδιοκτητη. Σε μια σχεση πρεπει να είναι ολοι ευχαριστημενοι. Γραφουμε και για τον σκυλο ΚΑΙ για τον Δημητρη.

Ο Δημητρης βιαστηκε και απογοητευτηκε. Πρεπει να αρχισει από το μηδεν για ένα σωρο πραγματα.

Θελει λιγο χρονο για να καταλαβει ότι οι σκυλοι μαθαινουν με συνδεση και συσχετιση.

Επισης δεν εχει βρει ακομα δίοδο επικοινωνίας με τον σκυλο. Μιλανε άλλη γλωσσα και δεν καταλαβαινει ο ενας τον άλλο. Δεν χτιστηκε εμπιστοσυνη ουτε σχεση.

Το λαθος crate και η λαθος εισαγωγη του στη ζωη του σκυλου θα κανει την δυσκολη και δυσαρεστη κατασταση ακομα χειροτερη σε βαθμο που θα γινει ανυποφορη.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το μονο που δεν συμφωνω πληρως είναι ότι οι καταστροφες είναι μεσα στο προγραμμα. Φυσικα και είναι και εχεις δικιο, αλλά όταν δεν δουλευει καποιος σωστα.
Μα εσύ πιστεύεις οτι ο σκύλος του φίλου εδώ μπορεί να μάθει την τουαλέτα χωρίς ο φίλος ποτέ να χρειαστει να σφουγγαρίσει? Εγω νομίζω οτι είναι ουτοπικό να πιστεύει κάτι τέτοιο. Με δεδομένη τη στραβή αρχή, πιστεύω οτι θα πρεπει να είναι προετοιμασμένος για ΠΟΛΛΑ σφουγγαρίσματα και καταστροφές. Μιλάμε για ένα σκύλο πολύ στρεσσαρισμένο μ'αυτό το θέμα.

Ο φίλος, ακόμα και τώρα, και με τις καλύτερες προθεσεις που πιστεύω οτι έχει, προσπαθεί να μειώσει τα ατυχήματα και τις ζημιές στα πράγματα του κλείνοντας το σκύλο σε πολύ μικρό κλουβί για πάρα πολλές ώρες.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Λέει ο φίλος για τα πράγματα του:
Δεν ειναι αυτος ο κυριος. Εγώ ειμαι. Και αυτα που έχω φτιαξει τα πονάω γιατι στερήθηκα πολλά. Δεν μπορώ ούτε στην σκέψη να δεχτώ να τα χαλάσει ενα σκυλί.
Με αυτό το σκεπτικό, δεν μπορεί να προχωρήσει. Ο σκύλος θα είναι σαν ταύρος σε υαλοπωλείο!

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Λοιπον δεν σχολιαζω οσα γραφετε γιατι δεν με συμφερουν!!!!:D:D
Η Ουσία είναι μία. Αφου το πηγαινα συνεχεια βολτες στο σημειο που ηθελα να τα κανει, γυριζοντας μετα στην αυλη, σταματησα για να μιλησω στην γυναικα μου, και αρχισε να κατουράει σχεδον στα ποδια μας. (Την γυναικα την πηραν κατι καλες!!:p:p). Στην υλή όμως. Παρόλα αυτά, μπισκοτακι και τα συναφη.
Μετα ξανα στο επιθυμητο μερος να κανει το χοντρο και παλι τιποτα. Γυριζοντας μετα απο λιγο τα εκανε και παλι στην αυλη (το χοντρό). Αν και παλι οχι επιθυμητο μερος μπισκοτακι και τα συναφη.
Ερώτηση: Γιατι ο παπαρας τα κανει μονο στην αυλη??? Υπαρχει περιπτωση να μην του αρεσει το σημειο που εχω διαλεξει????

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Ρε παιδια τι κολημα ειναι αυτο με το μικρο κενελ?? Νουμερο 6 ειναι. Δεν ειναι και τοσο μικρό. Εντακει δεν παιζεις μπαλα εκει αλλα οχι οτι στριμώχνεται κιολας!!! Ο εκπαιδευτης και ο κτηνιατρος μου ειπαν να παρω το νουμερο 6. Χωρις να ξερουν τι εχει πει ο καθενας.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
1. Τα κάνει στην αυλή γιατι προσπαθεί να κρατηθεί αρκετά μέχρι να φτάσει στο μπαλκόνι αλλά δεν τα καταφέρνει....
2. Το σημείο το καλό, δεν το διαλέγεις εσύ. Το διαλέγει αυτός. Αν είναι έξω απο το σπίτι και την αυλή, σου κάνει!
3. Την ώρα που ξεκίνησε να κατουράει στην αυλή έπρεπε να τον πάρεις σηκωτο με τα ζουμιά και να τον βγάλεις έξω απο την αυλή. Αν συνέχιζε, τότε θα έδινες το μπισκοτάκι/χάδια κτλ.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ρε παιδια τι κολημα ειναι αυτο με το μικρο κενελ?? Νουμερο 6 ειναι. Δεν ειναι και τοσο μικρό. Εντακει δεν παιζεις μπαλα εκει αλλα οχι οτι στριμώχνεται κιολας!!! Ο εκπαιδευτης και ο κτηνιατρος μου ειπαν να παρω το νουμερο 6. Χωρις να ξερουν τι εχει πει ο καθενας.
Εγώ ιδέα δεν έχω τι εννοείς #6 ή πόσο ψηλος είναι ο σκύλος. Τα οσα είπα τα είπα με βαση το σχόλιο σου οτι δεν μπορεί ούτε να κατουρήσει εκτός αν τα κάνει πάνω του.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Και για να μη λέω μόνο κακίες, είσαι σε καλό δρόμο.... έχεις δυο σημεία εκτός μπαλκονιού που τα κάνει (αυλή και χωράφι) και τα κάνει πλέον και μπροστά σου. Κι όλα αυτά με μόλις δυο μέρες προσπάθεια! Αν ξαναγκρινιάξεις θα τα ακούσεις! (πάλι).

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μπορει να στριψει μεσα στο crate? Μπορει να σταθει ορθιος? Πρεπει να είναι λιγο πιο μεγαλο από το μηκος και το υψος του σκυλου. Όταν ειναι πληρως ορθιος πρεπει να εχει λιγο χωρο πισω του αλλά όχι πολύ ώστε να τον χρησιμοποιει για τουαλετα.

Ειπαμε δεν σταματας για τιποτα και κανεναν όταν πατε βολτα για τουαλετα. Μην του δινεις την ευκαιρια να τα κανει. Συνεχη επιτήρηση!

Μαλωνουμε ακριβως πριν κανει κατι λαθος και ανταμειβουμε αμεσως μετά εφοσον το κανει σωστα. Το "λιγο σωστα" το κανουμε αν μπορουμε άμεσα "τελειως σωστα" (όπως ειπε η Πηγη, τον αρπαζεις και τρεχεις) και μετα ανταμειβουμε.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
3. Την ώρα που ξεκίνησε να κατουράει στην αυλή έπρεπε να τον πάρεις σηκωτο με τα ζουμιά και να τον βγάλεις έξω απο την αυλή. Αν συνέχιζε, τότε θα έδινες το μπισκοτάκι/χάδια κτλ.
Παλι λαλακια λοιπον.......

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Μπορει να στριψει μεσα στο crate? Μπορει να σταθει ορθιος? Πρεπει να είναι λιγο πιο μεγαλο από το μηκος και το υψος του σκυλου. Όταν ειναι πληρως ορθιος πρεπει να εχει λιγο χωρο πισω του αλλά όχι πολύ ώστε να τον χρησιμοποιει για τουαλετα.

Ειπαμε δεν σταματας για τιποτα και κανεναν όταν πατε βολτα για τουαλετα. Μην του δινεις την ευκαιρια να τα κανει. Συνεχη επιτήρηση!
Μα ειχε υποτιθεται τελειωσει η βολτα. Τεσπα. Λαλακια για μια ακομα φορα....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η βολτα ειχε τελειωσει αλλά όχι και η επιτηρηση. Εφοσον κανατε σταση ενω ο σκυλος δεν τα εκανε στην βολτα, επρεπε να το περιμενεις λογω πρότερης εμπειριας ότι θα τα κανει, να τον αποτρεψεις και να κανατε νεα βολτα.

Δεν μου απαντησες όμως για το crate. Σου είναι ευκολο να ανεβασεις μια φωτο με τον σκυλο μεσα?

Όπως και διάφορες άλλες φωτο καλες θα ηταν. Σκυλο ακουμε και σκυλο δεν βλεπουμε. Αυτος στο αβαταρ θυμαμαι ειναι είναι ο δικος σου? Ειχες πει νομιζω ότι ετσι μοιαζει ο δικός σου.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τωρα το διαβασα,Σφινα?σε κρατε το εχεις το σκυλι?και μιλαμε για στρες?θα σου το πω και ας φαω μπαν,να σου καει η τηλεοραση,το DVD,και η μηχανη του αυτοκινητου μαζι,και θελεις και εκπαιδευμενο σκυλο?αυτο ισχυει και για αλλους που εχουν κανει τα σκυλια χαμστερακια(αλλα κατηγορουν τους κυνηγους που τα βαζουν στο κρατε πισω απο τα τζιπ),εγω παντω ακομη και τα χαμστερ λυπαμαι,και μιλαμε για νοοτροπιες και παιδια και κυνοφιλια,κριμα μονο τα αχρηστα παιρνουμε απο τους ξενους.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μα ειχε υποτιθεται τελειωσει η βολτα. Τεσπα. Λαλακια για μια ακομα φορα....
Ρε συ, θα στο ξαναπώ.... ΠΑΣ ΚΑΛΑ???!! Εδώ κοντεύει να σκάσει το σκυλί, θα κρατηθεί επειδή "έχει τελειώσει η βόλτα"??? Είναι σα να ζητάς τα ρέστα απο ένα δίχρονο! Ξέχνα το "μέρος που θέλεις εσύ" στο "χρόνο που θέλεις εσύ". Το ζητούμενο εδώ είναι να τα κάνει σε οποιοδήποτε μέρος ή χρόνο, αρκεί να είναι εκτός σπιτιού (και αυλής αν δε θες να τα κάνει ποτέ στην αυλή). Αμα το μάθει αυτό, θα πας μετά και παρακάτω.

Ο σκύλος πρεπει να κατεβαίνει έξω πολύ συχνά! Κάθε δυο ωρες ας πούμε, για 5-10 λεπτά (οχι ολόκληρη βόλτα εκτόνωσης, μόνο για να του δωθεί η ευκαιρία να κατουρήσει). Αν έχει την ευκαιρία ο πατερας σου να τον βγάζει έξω και το πρωϊ μια φορά όσο λείπεις, ακόμα καλύτερα.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Ρε συ, θα στο ξαναπώ.... ΠΑΣ ΚΑΛΑ???!! Εδώ κοντεύει να σκάσει το σκυλί, θα κρατηθεί επειδή "έχει τελειώσει η βόλτα"??? Είναι σα να ζητάς τα ρέστα απο ένα δίχρονο!
Ρε κοπρητεσα!!!! Βαρεθηκα να με βριζεις ρε συ!!!! Ενταξει ρε συ ειπαμε. Λαθος! Δεν τον μαλωσα και δεν τον κατηγορώ.... Μαθαινω ομως σιγα σιγα....

Ξέχνα το "μέρος που θέλεις εσύ" στο "χρόνο που θέλεις εσύ". Το ζητούμενο εδώ είναι να τα κάνει σε οποιοδήποτε μέρος ή χρόνο, αρκεί να είναι εκτός σπιτιού (και αυλής αν δε θες να τα κάνει ποτέ στην αυλή). Αμα το μάθει αυτό, θα πας μετά και παρακάτω.

Ο σκύλος πρεπει να κατεβαίνει έξω πολύ συχνά! Κάθε δυο ωρες ας πούμε, για 5-10 λεπτά (οχι ολόκληρη βόλτα εκτόνωσης, μόνο για να του δωθεί η ευκαιρία να κατουρήσει). Αν έχει την ευκαιρία ο πατερας σου να τον βγάζει έξω και το πρωϊ μια φορά όσο λείπεις, ακόμα καλύτερα.
Γιαυτο τον λογο τον πηρα στην δουλεια σημερα. Τον ταισα εδω, και μολις αρχιζε να κλαιει τον πηγα βολτα. Οσο τον ειχα με λουρί δεν τα εκανε. Το ελυσα και αμεσως σχεδον τα έκανε. Πρωτα τα χοντρα και μετα τα ψιλα. Επιβραβευση και τα λοιπα.
Παντως ειναι προβλημα μεγαλο το πρωι μεχρι να συνιθισει να τα κανει πριν φυγω... Ενταξει το βραδυ αρχιζω και το κανονιζω δεν εχω προβλημα. Μεχρι τις 12 θα τα εχει κανει. Ελα μου ομως που το πρωι αυτος εμπνεεται κατα τις 8-9.....
Πειτε και ενα σε καλο δρομο ειστε ρε γαμωτο σας!!!! χιχι!!!
Χαρη θα ανεβασω φωτο αμεσα.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Βρε Omarock????? Τοσο αντιθετος με το κενελ?? Μου το προτεινε ο εκπαιδευτης. Δεν θα εμπαινα στην διαδικασια να το παρω αν δεν επεμενε αυτος... Μου ειπε κενελ και σπιτι μεσα. Οταν κοιμασαι ή λήπεις ο σκυλος στο κενελ. Με την προυπόθεση όμως ότι ο σκύλος εκτονώνεται....