Πώς του μαθαίνω να τα κάνει έξω;

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αν εχεις καποιον φιλο η γνωστο που εχει ενηλικο σκυλο καλα θα ηταν να βγειτε μαζι μερικες φορες.
Με ξενους ανθρωπους πως ειναι?

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
ενηλικο σκυλο... Αγγουρια... Ενα κυνηγοσκυλο εχει ενας φυλος.... Το οποιο ειναι και ατσουμπαλο...
Στους ξενους οταν ειμαι προστα τυπικοτατος. Τους παρατηρει, πάει να τους μυρίσει και οταν του πω αστο τελος.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Βρες καποιον που εχει σκυλο,για να μπορεσει ο δικος σου να ξεσκασει(δεν σε ρωτησα,παιζει εξω μαζι σου χωρις να σταματαει απο ξαφνικους θορυβους?η να κοιταει ποτε ποτε αν ερχεται καποιος?ηρεμει οταν παιζεται?)
Και οταν μυριζει καποιον γιατι του λες αστο?γινεται απειλητικος?αν οχι τοτε αφησε τον μερικους μηνες ακομη να το κανει οπως θελει αυτος,μην τον πανικοβαλεις,τα δικα μου δεν πανε ποτε να μυρισουν εναν ξενο,τον εχουν ειδη τσεκαρει απο μακρια(οπως ολα τα σκυλια)μερικοι λενε θελει να σε μυρισει η πρεπει να σε μυρισει,μπουρδες με τετοια μυτη ο σκυλος ξερει και απο ποιον δρομο ηρθες,απλα ο δικος σου ειναι μικρος και διαβαζει ας πουμε τα ψιλα γραμματα και επειδη ειναι μικρος τα διαβαζει αργα και προσπαθει να τα καταλαβει(ενα ενηλικο σκυλι και εμπειρο δεν διαβαζει για πολυ ωρα εκτος και αν ο αλλος εχει σκυλο).
Βολτα με ενηλικο σκυλο οπωσδηποτε,ας ειναι και ατσουμπαλος.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Oxι οταν παιζουμε δεν τον σταματαει τιποτα. ¨οχι ρε συ τι να τρεμει ειπαμε.. Εχει καποιες φοβίες αλλα οχι και σε τοσο χαλι... Πιθανοτατα οι φοβίες του σε ενα μετρο να ειναι και δικαιολογημενες...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
:Ρωτησα εαν ΗΡΕΜΕΙ οταν παιζεται οχι αν τρεμει(ο sfinas ποιος ειναι εδω?:D).
Τι εννοεις με δικαιολογημενες φοβιες?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Δεν έχω παρακολουθήσει την κουβέντα καλά αλλά μου κάνει φοβερή εντύπωση να γραφείτε 11 σελίδες για πράγματα αυτονόητα.

Προ ημερών έκανα ταξίδι 350χμ Χ 2 με κουτάβια 9 εβδομάδων και δεν είχαν κανένα πρόβλημα όταν σταμάτησα σε ένα δάσος για να κάνουν την ανάγκη τους.

kaka..jpg pipi..jpg

Και όχι δεν έχω κουτάβια-θαύματα...
Απλώς έχουν κοινωνικοποιηθεί σωστά και ξέρουν τι τους ζητάω. Από τη στιγμή (γύρω στις 5,5 εβδομάδες) που αρχίσαμε τον απογαλακτισμό και τα άφηνα κάποιες στιγμές ελεύθερα μέσα στο σπίτι -με την σφουγγαρίστρα στο χέρι :D- ή σε περιορισμένο χώρο στο κήπο τους έμαθα την εντολή "πιπί". :) Κάθε φορά που τα έκαναν στην πάνα ή στο κήπο έλεγα την λέξη και έκανα λες και κέρδισα το λότο. Τις υπόλοιπες φορές που τους έφευγαν όπου βρισκόντουσαν δεν αντιδρούσα καν.

Από ότι κατάλαβα ο σκύλος σου έχει το θέμα της ανασφάλειας και επιπλέον τον έχεις μπερδέψει με το που μπορεί να κάνει τις ανάγκες του. 2 πράγματα σου προτείνω να κανείς:

1. Κανε ασκήσεις για να του ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση όπως είπε και ο omarock
  2. Συνέδεσε κάποια λέξη με το κατούρημα, χωρίς να ασχοληθείς στην αρχή με το που το κάνει. Αν τα κάνει σε τελείως λάθος μέρος δεν λες τίποτα. Όταν θα έχει μάθει τι σημαίνει η εντολή τότε μπορείς να αρχίσεις να την χρησιμοποιείς στο μέρος που θέλεις να τα κάνει με τα γνωστά καραγκιοζιλίκια όταν πράγματι κάνει εκεί την ανάγκη του.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μπα Αλεξια,αν βγει σε ενα δασος που δεν ειναι μαρκαρισμενο δεν θα εχει ουτε αυτος προβλημα,επειτα παιζει ρολο η ηλικια αυτο το προβλημα παρουσιαζεται 1ον σε σκυλια που θα γινουν αργοτερα φυλακες,2ον απο την ηλικια 5-6 μηνων,τα δικα σου ειναι ακομη μικρα και αθωα,αυτος θα κανει τα ιδια που κανουν τα αλλα σκυλια τωρα στις περιοχες που επισκεπτεται,εχουν κανει τα αδεσποτα η και δεσποζομενα εναν αορατο φραχτη με συρματοπλεγματα απο ουρα,αυτος ουτε τα μυριζει απο τον φοβο μην τον παρουν χαμπαρι οτι μπηκε στην περιοχη του.
Ασε που μην ξεχνας οτι εχεις Τερριε,ποτε να μην το ξεχνας,μιλαμε οτι αν ηταν μεγαλοσωμα θα ηταν κερβεροι με το ταμπεραμεντο που διαθετουν ουτε σε Ελεφαντα δεν θα κολωναν(ουτε και τωρα βεβαια).

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Αυτο που εχω εγω να πω ειναι οτι εχθες τα εκανε το βραδυ σε ενα κτημα μολις τον αφησα λιγο μονο του, και οταν τα ειδα εκανα τον καραγκιοζη με μπισκοτακια, σημερα το πρωι τα εκανε στην αυλη ενω ηταν παλι μονος του και εγω ημουν στην αποθηκη, παλι τα ιδια με μπισκοτάκια, και πριν 5 λεπτά ενω καθόμασταν στην βεράντα, πήγε χωρις καμια προειδοποιηση και κατουρησε σηκωνοντας το ποδι το σκαμπό που ήταν πιο πέρα. Καμια σχεση με το σημειο οπου τα εκανε στην βεραντα. Εγώ του ειπα Dutch.... Οχι ρε γαμωτο...., και αφου σχεδον τελειωσε εγω το επαιζα σχεδον απογοητευμενος και με εγλυφε παντου για να με καλωπιασει. Εγω δεν ανταποκριθηκα αλλα ουτε το μάλωσα. Μπηκε στο κενελ μονος του και καθοταν εκει. Τον φώναξα, και τον ηρεμισα λιγο, δειχνοντα του οτι δεν χαλασε και ο κοσμος.
Τωρα ειναι στο κενελ του και κοιμαται. Εντος σπιτιού!!
Τα πήγα καλα ή πάλι λαλακια εκανα???
Ειμαστε λετε σε καλο σταδιο??
Omarock sorry ρε συ παρενοησα. Ναι αμεσως ηρεμει αμα του πω αστο τελος.
Δικαιολογημενες οι φοβιες του ειναι γιατι πριν την εκπαιδευση ημουν αγρίκος.....
Αλεξία με κάνεις και ζηλεύω.... Λάθη του παρελθοντος αλλα ισως και του παροντος πληρωνω εγώ. Ποτε δεν εκανα αυτην την προεκπαιδευση στο θεμα της τουαλετας. Απλα φωναζα και μαλωνα...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Μην ζηλεύεις με υπομονή και επιμονή θα μάθει. Το μάλωμα ή οποιαδήποτε άλλη διόρθωση έχει νόημα μόνο αν τον πιάσεις επ' αυτοφόρω και εφόσον καταλαβαίνει για ποιο λογο διορθωνεται.
Στη δικιά σου περίπτωση όμως επειδη απ ότι φαίνεται φοβάται καλύτερα να περιοριστείς στην επιβράβευση επιθυμητής συμπεριφοράς και άγνοια ανεπιθύμητης. Βασικό αυτή τη στιγμη για την σχέση σας και την καλή συμβίωση ειναι να αποκτήσει εμπιστοσύνη στο αρχηγό της αγέλης.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Έχει να ουρησει 12 ώρες και να τα κάνει 24....
Ζει στο κενελ, εκτος τις ώρες που περνάμε μαζι. Πάμε βόλτες, τον αφηνω ελευθερο σε χωράφι με την επιτήρησή μου, και τίποτα...
Να δω ποιος θα σκασει πρώτος....

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Πήγαμε σε ενα αλλο κτημα. Περπαταγαμε μαζι χωρις λουρι. Με το που φτανουμε αρχιζει το κατουρημα. 1 λεπτό και κατουραγε. ΤΟυ ειπα πολλα μπραβο, εκανα τον καραγκιοζη, του εδωσα μπισκοτο και συνεχισαμε. Λιγο πιο περα αρχιζει και κανει την αναγκη του. Πολλα μπραβο και τα συναφη. Μετα απο κανα τεταρτο παλι εκανε την αναγκη του. Πολλα μπραβο και τα σχετικα.
Ελπιζω να ηταν καλη αρχη και ελπιζω να μην απαιτει να πηγαινω σε εκεινο το κτημα για να τα κανει......??

Ασχετο αλλα γιατι νομιζω οτι ο σκυλος με γραφει κανονικά σημερα??? Με το που το εβγαλα απο το κενελ το πρωί, άλλος σκύλος. Στα τετοια του με γραφει. Με ακουει μεν αλλα ορεξη για παιχνιδια καθολου. Πρωτο βραδυ περασε στο κενελ και σημερα αλλος σκυλος. Γιατι αυτο???

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αφησε τον μερικες εβδομαδες,πανε με τα νερα του,δωσε του σχοινι(που λεμε και οταν πεταμε χαρταετο)μετα τον φερνεις παλι εκει που θελεις.
Το δικο σου το στρες το μεταδιδεις στον σκυλο αυτο να το ξερεις.Δεν ξερω αν συμβαινει στην δικη σου περιπτωση αλλα προσεχε,χαλαρα,κουταβι ειναι.
Και εσενα αν σε πηγαιναν 8 χρονων στο γυμνασιο τι θα εκανες?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Να τον ξαναπηγαίνεις στα σημεία έξω που τα έκανε (αν είναι κοντά....). Συνήθως "ξαναχτυπάνε" στο ίδιο σημείο.... Αν τον καταφέρεις να τα κάνει και σε κανα δέντρο κοντά στο σπίτι σου, μπορεί σιγά σιγά να το μάθει ως τουαλέτα και τουλάχιστον την πρώτη δοση να την κανει πάντα εκεί.....

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Μεχρι στιγμης σε αυτο το κτημα μονο. Στο σπιτι κοντα τιποτα.
Να δω αυριο τι θα κανει που θα μηνει στο κενελ μεχρι το μεσημερι. Αν δεν φιλοτιμηθει το πρωι με βλεπω να τον πλενω το μεσημερι....

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Αναγκαστικα όσο δουλευω θα ειναι μεσα. Ξυπνησα 6μιση το πρωι τον ταισα, τον εβγαλα εξω, δεν εκανε τιποτα, και τον εβαλα στις 7 και κατι παλι μεσα. Θα βγει το μεσημερι. Ελπιζω οχι λερωμενος....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ελειπα λιγες μερες και το εχω χασει λιγο το θεμα, αλλά μηπως δεν ειναι καλη ιδεα να τον ταϊσεις το πρωι? Μεχρι να γυρισεις θα εχει σκασει για αφοδευση και μπορει να μην κρατηθει. Και αν το crate ειναι μεσα στο σπιτι,θα βρεις πολλη μυρωδια οταν επιστρεψεις. Επισης μπορει να αρχισουν να σταζουν ούρα μεσα στο σπιτι. Βαλε ενα χαλακι στον πατο.

Πόσο μεγαλο ειναι το crate? Υπαρχει χωρος να παει και να τα κανει σε μια γωνια? Αν ναι, πρεπει να το μκρυνεις με μια ταβλα ή πλεγμα μεχρι να λυσεις το προβλημα της τουαλετας.

Καλο θα ηταν να παρεις μια δυο μερες αδεια τωρα που εισαγεις το crate για να τα κανει εκτος, εστω και σε μακρινο σημειο, στο χωραφι που βρηκες και τον βολεψε.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Θα φυγω απο την δουλεια νωρις σημερα. Ο πατερας μου με πηρε τηλεφωνο που μενει απο κατω και μου ειπε οτι κλαιει συνεχεια....
Αν δεν τα εχει κανει στο κενελ, και δεν τα κανει και εξω απο το σπιτι εκει που θελω, να τον παω στο κτημα ή να το αποφυγω μεχρι να τα κανει εκει που θελω??

Οχι το κενελ ειναι μικρο. Νουμερο 6 πηρα. Δεν εχει περιθωριο να στηθει καπου να τα κανει. Εκτος αν τα κανει πανω του.
Επισης δεν θελω να του αλλαξω την ροη και να μην τον ταιζω το πρωι. Θα βγουμε παλι εκτος προγραμματος.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Από τη μια θελεις να λυσεις μια κι εξω το προβλημα και να τα κανει εκει που θελεις. Από την άλλη ακομα και στο κτημα είναι μια αρχη. Αρκει να μην τα κανει σε μερος του σπιτιου.

Εγω θα προσπαθουσα να το λυσω μια κι εξω και θα τον πηγαινα ζορισμενο, ταϊσμενο και ποτισμενο εκει που θελω και θα περιμενα ολη μερα. Τα κακα μπορει να τα κρατησει για πολύ αλλά τα ούρα είναι σχεδον αδυνατο.

Μπορει να κλαιει λογω του crate αλλά και επειδη εχει ζορι για τουαλετα και δεν θελει να τα κανει ακριβως εκει που μενει. Μπορει να φταιει και το ότι δεν εχει στοιχειωδη ελευθερια κινησης εκει μεσα.

Μαλλον βιαστηκες να εισαγεις το crate και το πηρε λιγο στραβα. Βοηθαει καμια φορα να το σκεπασεις με ένα σεντονι αλλά τωρα με τις ζέστες ισως δεν πρεπει.

Ισως θα βοηθουσε αν πήγαινε κανα δυο φορες ο πατερας σου να τον δει και να του μιλησει λιγο.

Τα προγραμματα αλλαζουν αναλογα με τις συνθηκες. Ο σκυλος είναι ον που προσαρμοζεται ευκολα.

Δημητρη, παρε τα πραγματα από την αρχη. Ειπωθηκαν τοσες μερες τα παντα. Κρατα ο,τι νομιζεις ότι σε βολευει και δουλευει και ακολουθα το. Επρεπε να εχει λυθει μεχρι τωρα το θεμα. Κατι δεν κανεις καλα ή το κανεις βιαστικα, πιεστικά και με αγχος.