Πώς του μαθαίνω να τα κάνει έξω;

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αντμιν θα διαφωνησω,εχουν σχεση τα οσα λεμε με το γιατι δεν τα κανει εξω,εφοσον λογω ανασφαλειας δεν θελει να αφησει ιχνη δικα του τα οποια θα θεωρηθουν απο αλλο σκυλο σαν εισβολη.
Αυτη ειναι τουλαχιστο η ταπειινη μου γνωμη,και το συζηταμε, μπας και βγει τιποτα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ηλια, ποτέ δεν θα σκεφτομουν οτι δεν τα κανει εξω γι αυτον τον λογο. Πολυ εξυπνο, ομολογω.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Παντως δεν τα κανει μεσα οπως αλλα κουταβια,επειδη δεν προλαβε,η ξεχασε εξω με το παιχνιδι κ.τ.λ.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
1η ερωτηση οταν βλεπει αλλα σκυλια τι κανει?
2η εσυ τι κανεις οταν πλησιαζουν αδεσποτα?(την αληθεια θελω)
η πρωτη μου εντυπωση ειναι οτι ο σκυλος δεν εχει ακομη κακαλα,και φοβαται να μαρκαρει περιοχη(μαρκαρει την δικη του στο σπιτι).
Σε ποια ηλικια τον πηρες?
Ζουσε με αλλα ενηλικα σκυλια φυλαξης?μεχρι 3-4 μηνων?(και τωρα σεβεται και εσενα υπερβολικα)
παντως οτι και ναναι αν προσπαθησεις το σκυλι θα γινει,απλα χρειαζεται τον χρονο του.
Οταν βλεπει αλλα σκυλια τα οποια απλώς του γαυγιζουν, σηκωνει κεφαλι ουρά και τα κοιτάει εντονα , θελοντας να παει προς το μερος τους.
Αν ειναι πολυ ηρεμα και δεν του δωσουν ιδιαιτερη σημασια τα γραφει και αυτος.
Αν ερθουν προς το μερος του γαυγίζοντας και αγριεμενα, γυριζει τα κοιτάζει με σηκωμενη ουρα, κεφάλι, και τρίχα στην ραχοκοκαλιά, και θα κάνει σπαστικές κινήσεις του στυλ παει να φυγει και ξαναγυρίζει.
Όλα τα παραπανω με ενα "Αστο" και ενα "παμε' σταματουν. Αντε με δύο! Δεν μου έχει τυχει καθαρη επιθεση απο αδεσποτο. Τα περισσοτερα απο όσα έχουμε δει, (γιατι οταν βλεπω για καλο και για κακο αλλαζω δρομο) τον κοιτάνε ύπουλα, του λέω άστο και εκει τελειωνει. Και γιατι να μην πω αλήθεια???

Τι είναι τα κάκαλα????
Ζούσε με μανα και αδερφια (οσα ειχαν μηνει απουλητα) μεχρι και τριών μηνών. Δεν καταλαβα αυτο που λες "Γιαυτο σε σεβεται και εσενα υπερβολικά"...??

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Ηλία, ο σκυλος ειναι 6-7 μηνων. Πιστευω θα επρεπε να εχει δειξει καποια ανωριμα δειγματα φυλαξης μεχρι τωρα.
Δεν ξερω αν θα πω λαλακια, αλλα το μονο που μπορω να σας πω, ειναι ότι αν μπει καποιος στο σπιτι και ειναι αγνωστος (ακομα και σε μενα εχει τυχει ενα βραδυ που δεν με γνωρισε οταν εμπαινα στην αυλη, γαυγίζει με εναν ιδιαιτερο τροπο. Ξεφυσάει, και κανει σαν να βήχει, αλλα και γαυγιζει κανονικά. Όχι πολύ όμως. Είναι ανησυχος πολυ οταν βλεπει κατι και καρφωνεται ιδιαιτερα. Όταν ειμαστε μαζι ειναι ολοι φιλοι. Δεν ξερω αν βοηθησα...

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Παράκληση

Ας συνεχίσουμε σε άλλο θέμα όμως την όποια συζήτηση δεν έχει σχέση με το "Πως του μαθαίνω να τα κανει έξω???".

Ευχαριστώ πολύ!
Φιλτατε Admin, τα παιδιά μεχρι στιγμης με έχουν βοηθησει υπερβολικά, και συνεχίζουν να το κάνουν με αμείωτους ρυθμούς. Έχουμε όντως ξεφύγει απο το θέμα το οποίο όμως το εξαντλίσαμε. Πλέον ξέρω τι πρέπει να κανω, και το οφειλω σε όλα τα παιδια. Υπομονή, σπίτι, και προσπάθεια.
Επειδη λοιπόν η βοήθεια των παιδιών προς εμενα κάθε άλλο παρά ασήμαντη είναι , θα παρακαλούσα να αφήσεις να συνεχιστεί η κουβέντα ως έχει ή αν αυτο δεν γίνεται, να αλλάξεις τον τιτλο του θεματος σε κάποιο όπως "Μεγαλώνοντας ένα κουτάβι" ή κάτι τέτοιο.
Σε ευχαριστώ πολύ!

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Παντως δεν τα κανει μεσα οπως αλλα κουταβια,επειδη δεν προλαβε,η ξεχασε εξω με το παιχνιδι κ.τ.λ.
Και μάλλον, για να μην πω 100000%, αυτός ειναι ο λόγος.
Εχθές πάλι τα ίδια το βράδυ. Πήγαμε και μια βολτα στον εκπαιδευτη και αυτος μου ειπε να αλλαξω τον χωρο στο σπιτι του. Και να του δωσω θαρρος. Να τον βγαλω απο την βεραντα και να ειμαι ανετος μαζι του.
Σημερα σκουπισα την βεράντα και πηγα τα χαρτια στο σημειο που θελω να τα κανει για αλλη μια φορά. Τα άφησα, τον χάιδεψα, και του έδωσα μπισκοτάκι. Μάλλον με έγραψε κανονικά για τον λογο που του εδωσα μπισκοτάκι αλλά τι να κανουμε??

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Φυσιολογικη και επιθυμητη δειχνει για μενα η συμπεριφορα που περιγραφεις στα ποστ #84 και 85.
Νομιζω ότι η πρωιμη και ανωριμη φυλαξη χωρου εχει το χαρακτηριστικό ότι ο σκυλος αργει να σταματησει το γαυγισμα, ακομα και όταν ο ξενος εχει απομακρυνθει. Μερικα πραγματα παντως δεν περιγραφονται ευκολα και πρεπει να τα δει καποιος εμπειρος από κοντα για να δει κατά πόσον υπαρχει ανασφαλεια κλπ.

Δεν είναι και πολύ καλο να αλλαζετε δρομο όταν βλεπετε άλλα σκυλια, αδεσποτα ή δεσποζομενα, εκτος πια αν δειτε από μακρια ότι ο άλλος είναι σκετο αγριμι.
Αν το κανεις και λιγο αγχωμένα, τοτε ο σκυλος σου παιρνει το μηνυμα ότι οι αλλοι σκυλοι είναι κατι που πρεπει να φοβαται και δεν εξοικειώνεται μαζι τους.
Είναι καλο να περνατε σχετικα κοντα τους χωρις να αλλαζετε πορεια, με προσοχη παντα και δειχνοντας αδιαφορια. Στην τελικη, ο σκυλος σου δεν είναι μικροσωμος. Βεβαια οι αλλοι σκυλοι καταλαβαινουν ότι είναι κουταβι και αμήχανος.

Κάκαλα. ευγενικη μεταφραση: κότσια, θάρρος.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Προφανως εννοεις έξω. Κοιτα. όταν βγαίνουμε βόλτα, στην αρχη του κανω αρκετά επαναληπτικά μαθηματα της εκπαιδευσής του. Είναι τύπος και υπογράμμός. Δεν τον αφήνω να ξεφύγει. Σε αυτο το στάδιο, σπανιότατα μυρίζει δεντρα και σημαδια αλλων σκυλων. Μετά χαλαρώνουμε. Το παίζω αδιάφορος και τον αφηνω να εκμεταλευτεί όλο το μηκος του λουριού, και επιλέγει αυτός που θα πάει. Αυτό το κάνω σε έναν συγκεκριμμέν χώρο κάθε φορά στην βόλτα, όπου εκεί τα έχουν κάνει και άλλα σκυλιά. Μουρλένεται στο μύρισμα, βαριέται μετά, εγώ κανω πως φευγω και αυτος ξαναρχιζεο το μυρισμα ακολουθώντας. Σε αυτο το σταδιο ποτε δεν του λεω εντολές και μερικές φορές όταν με κοιτάει τον κοιτώ χαλαρα, και του δινω σπανια ενα απαλο χαδι. Μόλις δεν κανει τιποτα και βαριεται, του λέω πάμε και εκει ουσιαστικά τελειώνει η εκυκαιρια του για πιπι. Και δειχνει να το ξερει.
Ποιο πολυ τον νοιαζει η βολτα παρα το πιπι.:(
Πάντως παιχνίδια κατα την διάρκεια της βόλτας σχεδόν ποτέ. Λίγα πράγματα. Μόνο κάποια χάδια να χαλαρώσει....:maria:

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Δεν είναι και πολύ καλο να αλλαζετε δρομο όταν βλεπετε άλλα σκυλια, αδεσποτα ή δεσποζομενα, εκτος πια αν δειτε από μακρια ότι ο άλλος είναι σκετο αγριμι.
Αν το κανεις και λιγο αγχωμένα, τοτε ο σκυλος σου παιρνει το μηνυμα ότι οι αλλοι σκυλοι είναι κατι που πρεπει να φοβαται και δεν εξοικειώνεται μαζι τους.
Είναι καλο να περνατε σχετικα κοντα τους χωρις να αλλαζετε πορεια, με προσοχη παντα και δειχνοντας αδιαφορια. Στην τελικη, ο σκυλος σου δεν είναι μικροσωμος. Βεβαια οι αλλοι σκυλοι καταλαβαινουν ότι είναι κουταβι και αμήχανος.
Αλλάζω δρομο βλεποντας σκυλιά απο πολύ μακρυά. Δεν νομίζω πως ο σκυλος μου τα βλεπει (παρεμβάλονται ανθρώποι στο ενδιάμεσο), και προσπαθώ να μην ανχώνομαι για αυτο δειχνοντας το στο σκυλο μου. Αλλάζω δρόμο ιδιαίτερα όταν βλέπω αγέλες. Κάτι που συνηθιζεται πολυ εδώ. Αν περάσω απο εκει θα τον πάρω σουβλακι.... Δεν μπορω να το ρισκάρω.... Αν περάσει τον έναν χρόνο ηλικίς θα περνάω και με χάρη κιόλας!!!!:D:D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάντως το θέμα της ανασφάλειας μπορεί να παίζει. Ο δικός μου σκύλος οτααν πρωτοήρθε στο σπίτι έκανε 48 ώρες να κατουρήσει ή να χέσει (ήμουν έτοιμη να τον πάω στον κτηνίατρο). Ούτε μέσα τα'κανε ούτε έξω... απο το φόβο και την ανασφάλεια του. Μετά που ξεκίνησε να τα κάνει έξω, τα'κανε όλα μαζί πάντα σ'ενα σημείο χωρίς να σηκώνει πόδι (στη ζούλα.....) και στη μέση του δρόμου, όχι σε δεντράκια κτλ που είχαν κατουρήσει αλλα σκυλιά..... σιγά σιγά άρχισε να σηκώνει πόδι (δε μιλάμε για κουτάβι, ήταν ήδη ενήλικος) σε γνωστά μέρη (σε καινούρια πάλι δεν κατουρούσε) και μετά απο λίγο καιρό μάρκαρε πλέον κανονικά (σταμάτησε να τα κάνει στη μέση του δρόμου).

Πάντως απο τη στιγμή που κατούρησε πρωτη φορά εκτος σπιτιού και είδε "μεγάλη χαρα" απο μέρους μου, δεν τα ξανακανε μέσα στο σπίτι. Η πρώτη φορά είναι το κλειδί. Και μετά να του δίνεις περισσότερες απο μια ευκαιρίες έξω.... οχι μόνο σε ένα συγκεκριμένο χώρο αλλά και ευκαιρίες για μαρκάρισμα οταν περπατάτε χαλαρά..... δύσκολα τα αρσενικά αδειάζουν με τη μια...... (εκτος αν κατουριούνται πολύ.... το οποίο δε α έπρεπε να συμβαίνει εκτος απροοπτου).

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Ενήληκας άρχισε να σηκώνει πόδι???? Ε... Έχουμε δρόμο μπροστά....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Παρτον τωρα το ΣΚ εστω και με το αυτοκινητο σε καποιον αγνωστο χωρο στην εξοχη οπου θα μπορεις και να τον λυσεις σε καποια ασφαλεια. Εφοσον είναι εκπαιδευμενος, θα ερθει αν τον φωναξεις.

Λυσε τον και αστον να λειτουργησει μονος του. Μαλλον θα παει καπου μακρια χωρις να τον βλεπεις και θα τα κανει κει. Αν γινει αυτό, τοτε φοβαται ενενα. Αλλά θα αρχισει και να βλεπει ότι δεν είναι κακο να τα κανει εξω γιατι δεν επαθε και τιποτα.

Μπορεις να δοκιμασεις να φτιαξεις από ιμαντα για παντζουρια ένα αυτοσχεδιο δεκαμετρο λουρι ώστε να μπορει να φυγει μακρια από εσενα αλλά να τον βλεπεις/ελεγχεις. Αν τα κανει, τοτε πανηγυρια. Τα κολπα είναι πολλα. Αυτοσχεδίασε!
Αν ειχες διαβασει τα πολλα σχετικα θεματα που υπαρχουν, θα το ειχες λυσει το προβλημα. Ολο και κατι παρομοιο θα ειχες βρει.

Πριν τον βγαλεις φροντισε να εχει σκασει για τουαλετα. Αυτό γίνεται μονο αν καθισεις μαζι του αρκετες ωρες στο μπαλκονι (παρε και το λαπτοπ εκει για να τα λεμε και να εχεις και απασχοληση) και να τον παρακολουθεις με την ακρη του ματιου να μην τα κανει εκει. Αν παρει θεση τουαλέτας, αμεσως ΜΗ και τον κατεβαζεις κατω.

Εστω και με μια προκαταβολη (εσυ ξερεις τα οικονομικα σου) παρε το crate το συντομοτερο. Μπορει να εχει και ο κτηνιατρος που σε ξερει.

Εναλλακτικα τον παιρνεις δίπλα σου μεσα στο σπιτι με λουρι για να τον ελεγχεις. Αν ξεφυγει και τα κανει σε κανενα σαλονι, μπορει μετα να τσατιστειτε και τον εξορισετε μονιμα και είναι κριμα.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Τίποτα, όλα αυτά τα έχω κάνει που γράφονται και σε άλλα ποστ και αυτο που είπες με το λουρί. Τίποτα. Η μόνη λύση ειναι τελικα το κενελ. Περιμενω να ορθοποδήσω λιγάκι και θα το πάρω άμεσα. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Όσο ο σκύλος ξερει οτι θα γυρισει στην βεράντα δεν παιζει να τα κανει εξω. Κρατιεται ο π@υστης!!!
Ρωτησα στον κτηνιατρο για το νουμερο 6 ή 60 όπως λέγεται και μου ειπε 190€!!!! Μου σφυριξε η σκουφια!!!!!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ενήληκας άρχισε να σηκώνει πόδι???? Ε... Έχουμε δρόμο μπροστά....
Μιλάμε για σκύλο που ζούσε σε καταφύγιο και υιοθετήθηκε 1,5 χρονών (πιθανόν στο καταφύγιο να σήκωνε ποδι απο πριν, αλλά με την αλλαγή του περιβάλλοντος μούλωσε...). Δεν έχει σημασία, απλά προσπαθούσα να πω οτι μπορούν να κρατηθούν άπειρες ώρες λόγω ανασφάλειας.

Επίσης μια συμβουλή που μου είχαν δώσει εμένα τότε ήταν να τον πάω εκρδομή στο βουνό ολόκληρη μέρα οπότε που θα πάει, θα τα κάνει. Κι επίσης, λίγο αλατι παραπάνω στην τροφή για μια δυο μέρες ωστε να πίνει περισσότερο νερό και να χρειάζεται πιο συχνά να κατουράει.....

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Α... Ναι το βλέπω για το κράτημα... Αλλα όντως 48 ώρε ειναι τραγικό....

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Μιλάμε για σκύλο φοβικό και άκρως φοβισμένο. Παράδειγμα έφερα! Ο δικός σου δεν είναι τόσο extreme περίπτωση! :)
Ποτέ μη λες ποτέ....! χαχα!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δηλαδη ειναι 6,5 μηνων και απο τον 3 μηνα και μετα δεν ξαναειδε αλλο σκυλο?περνα αναμεσα απο τα αδεσποτα(σφιξε ομως πρωτα το λουρι του δικου σου,μην βαλει καμμια οπισθεν)και να μην φοβασαι,αν πλησιασουν κυνηγατα,πριν παρουν αερα,και να εισαι αποφασιστικος,να καταλαβουν οτι θα βρουν τον μπελα τους
Αυτο που λες σαν βηχας,ειναι σαν πνιγμος?(στους ανθρωπους θα λεγαμε ξεροκαταπινει)εγω το μεταφραζω σαν δειλια,αλλα λογω της ηλικιας.
Πρεπει να του δωσεις αερα,χωρο,σε μερικα δινουμε σε αλλα κοβουμε,υπαρχει μια περιπτωση αν μεγαλωσει ετσι να δαγκωσει προαιρετικα(απο φοβο δηλαδη και χωρις πραγματικη αιτια η απειλη).
Οταν τον βγαζεις για την αναγκη του,μην παιζεις μαζι του,και μην του κανεις μαθηματα,αλλη ειναι η ωρα της εκπαιδευσης,αργοτερα ισως μπορεσεις να τα συνδιασεις,οχι ομως τωρα.
Τωρα το σκυλι σου εχει πολυ στρες και αυτο πρεπει να το καταπολεμησεις μαζι του.
Κακαλα-κοχονες-αυγα

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Δηλαδη ειναι 6,5 μηνων και απο τον 3 μηνα και μετα δεν ξαναειδε αλλο σκυλο?
Εχει ξαναδει βρε. Πολυ συχνα βλεπει. Αλωστε ειναι εκπαιδευμενος. Με σκυλια συμβιωνε και 25 μερες. Παραπολλες φορες εχω περασει διπλα σε σκυλι. Και οικοσιτο αλλα και αδεσποτο. Αγελες αποφευγω ιδιαιετερα...

Αυτο που λες σαν βηχας,ειναι σαν πνιγμος?(στους ανθρωπους θα λεγαμε ξεροκαταπινει)εγω το μεταφραζω σαν δειλια,αλλα λογω της ηλικιας.
Δειλια λογω ηλικιας μου φαινεται και μενα

Πρεπει να του δωσεις αερα,χωρο,σε μερικα δινουμε σε αλλα κοβουμε
Πως ν του δωσω αερα?? Τι άλλο να κανω??

Οταν τον βγαζεις για την αναγκη του,μην παιζεις μαζι του,και μην του κανεις μαθηματα,αλλη ειναι η ωρα της εκπαιδευσης,αργοτερα ισως μπορεσεις να τα συνδιασεις,οχι ομως τωρα.
Μα αυτο λεω, Δεν παιζω. Απαθης και αμεριμνος καθομαι. ΤΟν κοιταω αλλα αμεριμνος.

Τωρα το σκυλι σου εχει πολυ στρες και αυτο πρεπει να το καταπολεμησεις μαζι του.
Κακαλα-κοχονες-αυγα
Πως να καταπολεμισω το στρες??? Δεν το μαλωνω δεν το αγριευω, τίπορα. Αυτος δεν λεει να αλλαξει....
Τι ειναι αυτο το "Κακαλα-κοχονες-αυγα "????

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul