Πώς του μαθαίνω να τα κάνει έξω;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τι να σου πω τώρα.... μου φαίνονται πολλές οι ώρες για να είανι τόσο περιορισμένος..... (8 το πρωί, 6 το βράδυ και 3 το μέσημέρι..... 17 'ωρες την ημέρα περιορισμένος....) Προσωπικά θα προσπαθούσα σιγά σιγά να του μάθω το ίδιο το σπίτι. Πρόσεξε να ξεκινήσεις απο κάποιο δωμάτιο στο οποίο δεν θα έχει τη δυνατοτητα να κάνει ζημιά.

Επίσης, μεχρι να μάθει ο σκύλος να μην κατουράει μέσα στο σπίτι, θα έκοβα τουλάχιστον τον μεσημεριανό ύπνο ή θα έβαζα μια ξαπλώστρα στη βεράντα οπου θα ήσασταν μαζί.... :)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Να σε ρωτησω κατι ? Για ποιο λογο τον πηρατε το σκυλο?
Μη παρεξηγησεις την ερωτηση μου ... απλα προσπαθω να καταλαβω τον τροπο που σκεφτεσαι.

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Μη παρεξηγησεις την ερωτηση μου ... απλα προσπαθω να καταλαβω τον τροπο που σκεφτεσαι.
Αγαπη μου, αυτο σκεφτομουν μολις τωρα...ειμαστε πλασμενοι ο ενας για τον αλλο χχ

Λοιπον,σκυλος και τριχες πανε μαζι + σκυλος και σφουγγαριστρα (τον πρωτο καιρο).
Επισης,πως σου ηρθε να παρεις σκυλο αφου η γυναικα σου σιχαινεται, οπως προειπες, και εισαι το ιδιο αλλα σε μικροτερο βαθμο???????????
Τοσους μηνες που τον εχεις, ειλικρινα δεν τον εχει λυπηθει η καρδια σου μονο του("παρατημενο-απομονωμενο") στο μπαλκονι?
Και μη μου πεις για τις 2 -3 ωρες που παιζεται το απογευμα και τι να λεει?
Εσυ εχεις τη ζωη σου, τη δουλεια σου, τη γυναικα σου, τους φιλους σου, το λαπτοπ κλπ.
Το σκυλι εχει ΜΟΝΟ ΕΣΕΝΑ.
Βαλ το μεσα στο σπιτι και κανε το μελος της οικογενειας σου, ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟ.
Αν το εκτονωνεις αρκετα δε θα σου φαει τα επιπλα, ισα ισα που θα ειναι πολυ ησυχο. Ενταξει, τον πρωτο καιρο μπορει να κανει καμια βλακεια αλλα αυτα συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες!!
Επισης,ειναι στην καταλληλη ηλικια για να ξεκινησετε εκπαιδευση ειτε με επαγγελματια εκπαιδευτη ειτε μονος σου.Ετσι, θα μαθει να σε σεβεται, να σε θεωρει αρχηγο του, να σε εμπιστευεται, να μπορει να καταλαβει ποια ειναι αποδεκτη συμπεριφορα και ποια οχι.
Αναφερες σε αλλο ποστ οτι παλιοτερα τον μαλωνες στο θεμα της τουαλετας και τωρα φοβαται να τα κανει μπροστα σου.
Κι εγω ρωταω:μηπως το εδερνες????? ισως γι ΄αυτο φοβαται τοσο.
Θελεις να εχεις εναν σκυλο που να σε υπακουει επιδη σε φοβαται ή επειδη σ΄αγαπαει και σου εχει απολυτη εμπιστοσυνη???????
Και τελικα θελεις να εχεις σκυλο με ολα τα υπερ και τα κατα????

Υ.Γ. κι εμενα το σπιτι μου ειναι παντα καθαρο αλλα τριχες υπαρχουν παντου και πανω στα ρουχα μου επισης και ειναι μικρες σαν καρφιτσες και δε βγαινουν με τιποτα, ε και τι να κανουμε τωρα??????
Σε οποιον δεν αρεσει να μη με κανει παρεα και να μην ερχεται σπιτι μου!!!!
Αυτα.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
να πω κι εγω κατι;;; κι ας ακουστει μελο, ειναι η αληθεια ομως...
στην αρχη με ενοχλουσε που ως κουταβακι εκανε πιπι οπου να ναι. Ναι της εχουν ξεφυγει ακομα κ στο κρεβατι. κ στον καναπε. και μεσα στο κρεητ. Το τελευταιο ηταν ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ λαθος δικο μου γιατι ενω εκλαιγε εγω νομιζα εκανε κονξες. Ελα μου ομως που εκανε κ γυρω γυρω σβουρες; αλλα δεν συντονησα. Απο τοτε εμαθα. Ηθελα να πω οτι κ εγω ημουν υστερω. εβλεπα τριχα λευκη στο μαυρο μου το ρουχο και στραβομουτσουνιαζα. Αλλα την αγαπουσα ...και σιγα σιγα, δλδ τι σιγα, σε λιγες μερες μεσα, επαθα αυτο το πως το λενε;;; που δεν μπορεις να δεν μυριζεις κουταβιλα; αν δεν σφουγγαρισεις; αν δεν βλεπεις τριχες παντου;

μα το θεο, την ανεβαζω κ στο κρεβατι και ενας απο τους λογους ειναι για να εχει κ εκει τριχες της. το νιωθω σαν παρεα ρε παιδι μου. δεν ξερω πως να πω.

Και θελω να καταληξω οτι ενω στραβωνα που ως κουταβι με εκανε να τρεχω απο πισω σε ενα πατσαβουρι και ξυδι, οταν ηταν να κανει την επεμβαση....τοτε να δεις. Που εκλαιγα και παρακαλουσα να ζησει και ας κανει πιπι παντα πανω στη μουρη μου.

Υπαρχουν στιγμες που μας αλλαζουν για παντα...

Κλεινω μενοντας στο οτι πατε πισω τη γεννηση μωρου επειδη θα γινει το σπιτι μανταρα... Εχεις κανει τραγικο λαθος που ηδη το πληρωνει ο σκυλος σου...Η μαλλον ΔΥΟ λαθη: ενα: παντρευτηκες γυναικα που ειναι ιδια με σενα στο λαθος αυτο. δυο: βαζεις την υλη πανω απο τη ζωη.

ΟΛΟΨΥΧΑ ευχομαι να αλλαξεις νοοτροπια αμεσα γιατι αλλιως ειμαι σιγουρη πως η ιδια η ζωη θα στο μαθει με ασχημο πολυ φοβαμαι τροπο...

καμια ενδειξη ειρωνιας η ψευδοδιδαχης οσα σου ειπα. Ειναι γεματα τρυφεροτητα για το παιδι σου που δεν γεννιεται ακομα, για το σκυλι σου που ζει δυστυχισμενο , για τις στιγμες στη ζωη σου που εχεις στερηθει, για οσα εχεις χασει και χανεις...Λεφτα δεν μου περισσευουν, μη σου πω το αντιθετο. δλδ τραβαμε μεγαλα ζορια. Και η ευτυχια μου ειναι το κουνημα της ουρας και οι τριχες που βρισκω...τα δαγκωματακια στα υφασματα και ολα ολα αυτα.
καλημερα =)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Τα είπε όλα η Βαλέρια! συμφωνώ απόλυτα! Το θέμα της τουαλέτας θέλει υπομονή και επιμονή! Το θέμα των ζημιών λύνεται με εκτόνωση και ενασχόληση με τον σκύλο, το θέμα με τις τρίχες λύνεται με εναλλακτικές όπως να στρώσετε τα έπιπλα με υφάσματα που να μπορούν να τινάζονται, αλλά όπως είπαν και πιο πάνω σκύλος = τρίχες, άλλοτε λιγότερο άλλοτε περισσότερο ανάλογα τη φυλή και την εποχή! Το θέμα είναι πως ένας σκύλος απαιτεί "θυσίες" από εμάς. Σε πολλούς τομείς της ζωής μας μην πω σε όλους! Υπάρχουν όμως λύσεις για τα πάντα! Φτάνει να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να το θέλουμε πραγματικά!

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
47
Γιάννενα
ε μα ναι!!! γιατί το συμπέρασμα είναι πως οι επιλογές του σκυλιού είναι : 1) εκτός αγέλης, απομονωμένος στη βεράντα και αυτό μέχρι να φάει καμιά καρέκλα γιατί μετά ποιος ξέρει ή
2) εντός kennel για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας... ή τουλάχιστον τόσο ώστε να μη χαλάσει το ΔΙΚΟ ΣΟΥ πρόγραμμα....

και ενώ φαίνεσαι άτομο που νοιάζεται για αυτή τη ψυχή και με διάθεση να μάθεις, δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις την κυριότερη υποχώρηση που έπρεπε να χες σκεφτεί ΠΡΙΝ πάρεις σκύλο.. αυτή του να μοιράζεσαι το χώρο σου με το σκύλο σου.. όσο είναι μικρό, είναι φυσικό να υπάρχουν ατυχήματα και όλοι έχουμε ζήσει αγκαλιά με τη σφουγγαρίστρα και καταστροφές ΥΛΙΚΩΝ πραγμάτων που πίστεψε με και μεις τα αγοράσαμε με ιδρώτα...

αλλά τώρα που μεγάλωσε, δεν αλλάζω με τίποτα την ώρα που κάθεται δίπλα μου στον καναπέ και μου γλύφει τα πόδια (ή μηπως το σιχαίνεστε και αυτό??) ή την ώρα που περιμένει να βεβαιωθεί πως είμαι στο κρεβάτι μου για να πάει και αυτή στο δικό της...δέσιμο που δε θα υπήρχε αν δεν έμενε μαζί μας..

αλλά και πάλι όλα αυτά θα έπρεπε να τα χες σκεφτεί πριν αγοράσεις σκύλο...

διάβασε, ενημερώσου, συμβιβάσου και σου υπόσχομαι πως θα έχεις ένα ευτυχισμένο σκύλο που θα σας κάνει ευτυχισμένους με τη σειρά του

συν τοις άλλοις, εμένα απίστευτη εντύπωση μου έκανε και αυτό

....... Αφού με την γυναικα μου λεμε συνεχεια πως αν κανουμε παιδι το σπίτι θα "διαλυθεί", και όλο και κάνουμε λιγο πισω στον χρόνο. ......
για το οποίο ειλικρινά, δεν έχω σχόλια..

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Αφού με την γυναικα μου λεμε συνεχεια πως αν κανουμε παιδι το σπίτι θα "διαλυθεί", και όλο και κάνουμε λιγο πισω στον χρόνο. Να βάλω τώρα σκυλί μέσα στο σπίτι??
ΠΟΣΟ λάθος κάνεις. Δεν ξέρεις πόσο καλό είναι ένα παιδί να μεγαλώσει μαζί με σκυλί. Μακάρι όλα τα παιδιά να μεγαλώνανε μαζί με ένα σκυλί. Κάνε μία αναζήτησ στο Youtube με τις λέξεις "baby & dog" και δές. Όσο για το σπίτι να "διαλυθεί" αυτό απο εσάς θα εξαρτηθεί αν θα "διαλυθεί" ή όχι. Δηλαδή και το παιδί αν δεν του φοράγατε πάνα και έκανε την αναγκη του εδω και εκεί το ίδιο θα το συχαινόσασταν επίσης?

Τι να πώ? Δεν ξέρω. Νύπτω τας χείρας μου.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
.........Παίζουμε λίγο, καθόμαστε, και πάει να ξανα κατουρήσει. Τον αφήνω ενώ τον έβλεπα, για να με δει και να του φύγει η ντροπή (αισθάνομαι οτι ισως με ντρέπεται ή με φοβάται επειδή παλιά είχαν γίνει ομηρικοί καβγάδες για το κατουρο και τα κακα.) Κατουράει και έρχεται ψιλοφοβισμενος. ......Με το που στυνεται του φωνάζω ΜΗ, ....
Τυχαιο? ..δε νομιζω....

Εχεις μονος σου τις απαντησεις γιατι δεν τα κανει μπροστα σου..... Τον εχεις ταραξει στη φαπα για να μην τα κανει μεσα στο σπιτι και πλεον φοβαται. Πρεπει να τα κανει και να του δινεις φαγητο και χαδια για να ξεσκαλωσει αρχικα, και στη συνεχεια θα δουλεψεις το που θα τα κανει. Στη βολτα δεν θα τα κανει ακομα αφου εισαι μπροστα και φοβαται! Επισης μη το κοβεις το ζωντανο μολις παει να τα κανει! Αστο να κανει την κουτσουκελα, και μαλωσε το (με τροπο, ε! ) εφοσον εχεις δειξει τουλαχιστον μια φορα το σωστο μερος ωστε να καταλαβει το λαθος και τη διαφορα και να μη νομιζει οτι "οποτε τα κανω μπροστα του εχει φαπα".. Παρτο απο την αρχη, και θα στρωσει, δεν ειναι τιποτα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω εχω μια άλλη απορια.
Ο νεος μας φιλος Δημητρης (sfinas) μας ειπε στο εισαγωγικο του θεμα ότι ο σκυλος εχει κανει εκπαιδευση, εστω και χωρις την παρουσια του. Δεν παυει όμως να είναι εκπαιδευση.

Αν η εκπαιδευση συντηρειται από τον ιδιο και δεν αφεθηκε με την σκεψη ότι ο σκυλος θα θυμαται και θα τηρει οσα εμαθε στο εκπαιδευτηριο, τοτε το πιο μεγαλο μερος της δουλειας εχει γινει.

Ο σκυλος θα μπορει φυσιολογικα να ΜΕΝΕΙ σε ένα μερος, να ερχεται όταν τον φωναζουν, γενικως να ακουει χωρις να είναι μεσα σε κουβι για οσες ωρες. Όταν φευγουν από το σπιτι ή πανε για υπνο, ο σκυλος μπορει να μεινει μεσα στο crate.

Αν δεν μπορουν να γινουν όλα αυτά, τοτε ή δεν εγινε καλη εκπαιδευση του από την αρχη ή δεν εγινε καλη εκπαιδευση του ιδιοκτητη ή δεν εγινε συντήρηση.

Αν η κατασταση συνεχιστει ως εχει, ο σκυλος μεγαλωνοντας θα σαλταρει, θα αποκτησει πολλες ανεπιθυμητες συμπεριφορές (πχ θα γινεται χαμος στο μπαλκονι από τα γαυγίσματα), θα είναι δυστυχισμενος χωρις δεσιμο με τους ανθρωπους του και επισης δυσαρεστημένοι θα είναι και οι άνθρωποι. Τετοια σχεση είναι καταδικασμενη να αποτυχει.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Εγω εχω μια άλλη απορια.
Ο νεος μας φιλος Δημητρης (sfinas) μας ειπε στο εισαγωγικο του θεμα ότι ο σκυλος εχει κανει εκπαιδευση, εστω και χωρις την παρουσια του. Δεν παυει όμως να είναι εκπαιδευση.

Αν η εκπαιδευση συντηρειται από τον ιδιο και δεν αφεθηκε με την σκεψη ότι ο σκυλος θα θυμαται και θα τηρει οσα εμαθε στο εκπαιδευτηριο, τοτε το πιο μεγαλο μερος της δουλειας εχει γινει.

Ο σκυλος θα μπορει φυσιολογικα να ΜΕΝΕΙ σε ένα μερος, να ερχεται όταν τον φωναζουν, γενικως να ακουει χωρις να είναι μεσα σε κουβι για οσες ωρες. Όταν φευγουν από το σπιτι ή πανε για υπνο, ο σκυλος μπορει να μεινει μεσα στο crate.

Αν δεν μπορουν να γινουν όλα αυτά, τοτε ή δεν εγινε καλη εκπαιδευση του από την αρχη ή δεν εγινε καλη εκπαιδευση του ιδιοκτητη ή δεν εγινε συντήρηση.

Αν η κατασταση συνεχιστει ως εχει, ο σκυλος μεγαλωνοντας θα σαλταρει, θα αποκτησει πολλες ανεπιθυμητες συμπεριφορές (πχ θα γινεται χαμος στο μπαλκονι από τα γαυγίσματα), θα είναι δυστυχισμενος χωρις δεσιμο με τους ανθρωπους του και επισης δυσαρεστημένοι θα είναι και οι άνθρωποι. Τετοια σχεση είναι καταδικασμενη να αποτυχει.
Ολόσωστος!!!
Όλα αυτα ακριβώς μου λέει και ο εκπαιδευτης μου. Με εχει φαει να παρω κενελ. Οχι για τα κοπρανα, αλλα για το οτι ειναι πιο σωστο!
Ενα σκυλι μου εχει πει στην βεράντα, μονο κακες συνήθειες θα αποκτήσει. Και ενα σκυλι στο κενελ, αν το ιδιο το βλεπει σαν σπιτι του, μόνο εκτίμιση θα εχει στο αφεντικό του όταν το βγάζει βόλτα!!
Ακριβως τα ιδια με σενα!

Για να ακουσω και τους υπολοιπους!

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Αν σου πω θα πεσεις κατω....
Ήθελε ο Πατερας μου ενα καλο σκυλι για ενα κτημα οπου θα φτιαξει αποθηκη. Βρηκα αυτον τον σκυλο και τον πηρα χωρις να ξερω απολυτως τιποτα για το τι ειναι. Εγω νομιζα οτι απλα πηρα "λυκοσκυλο"!!! Μετα πηγα σε εκπαιδευτηριο για να ρωτησω για αυτο το σκυλι και για εκπαιδευση εντελως ενημερωτικα. Απο εκει εμαθα τί πήρα. Έτσι αποφάσισα να τον βαστηξω και να τον εκπαιδευσω. Στην οικογεννεια μου όλοι μου φωναζουν να το κατεβασω στον κηπο και εγω αρνουμαι. Για άλλη δουλειά το πήρα, και άλλο κάνει. Μου αρεουν όμως τα σκυλιά. Και αγαπω πολυ τον Dutch. Και θελω να κανω ότι καλυτερο μπορω για να βγει ενα καλο σκυλι που να με χαροποιει συνεχώς. Το ιδιο θελω να αισθανεται και αυτος για μενα. Αυτα.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Αγαπη μου, αυτο σκεφτομουν μολις τωρα...ειμαστε πλασμενοι ο ενας για τον αλλο χχ

Λοιπον,σκυλος και τριχες πανε μαζι + σκυλος και σφουγγαριστρα (τον πρωτο καιρο).
Επισης,πως σου ηρθε να παρεις σκυλο αφου η γυναικα σου σιχαινεται, οπως προειπες, και εισαι το ιδιο αλλα σε μικροτερο βαθμο???????????
Τοσους μηνες που τον εχεις, ειλικρινα δεν τον εχει λυπηθει η καρδια σου μονο του("παρατημενο-απομονωμενο") στο μπαλκονι?
Και μη μου πεις για τις 2 -3 ωρες που παιζεται το απογευμα και τι να λεει?
Εσυ εχεις τη ζωη σου, τη δουλεια σου, τη γυναικα σου, τους φιλους σου, το λαπτοπ κλπ.
Το σκυλι εχει ΜΟΝΟ ΕΣΕΝΑ.
Βαλ το μεσα στο σπιτι και κανε το μελος της οικογενειας σου, ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟ.
Αν το εκτονωνεις αρκετα δε θα σου φαει τα επιπλα, ισα ισα που θα ειναι πολυ ησυχο. Ενταξει, τον πρωτο καιρο μπορει να κανει καμια βλακεια αλλα αυτα συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες!!
Επισης,ειναι στην καταλληλη ηλικια για να ξεκινησετε εκπαιδευση ειτε με επαγγελματια εκπαιδευτη ειτε μονος σου.Ετσι, θα μαθει να σε σεβεται, να σε θεωρει αρχηγο του, να σε εμπιστευεται, να μπορει να καταλαβει ποια ειναι αποδεκτη συμπεριφορα και ποια οχι.
Αναφερες σε αλλο ποστ οτι παλιοτερα τον μαλωνες στο θεμα της τουαλετας και τωρα φοβαται να τα κανει μπροστα σου.
Κι εγω ρωταω:μηπως το εδερνες????? ισως γι ΄αυτο φοβαται τοσο.
Θελεις να εχεις εναν σκυλο που να σε υπακουει επιδη σε φοβαται ή επειδη σ΄αγαπαει και σου εχει απολυτη εμπιστοσυνη???????
Και τελικα θελεις να εχεις σκυλο με ολα τα υπερ και τα κατα????

Υ.Γ. κι εμενα το σπιτι μου ειναι παντα καθαρο αλλα τριχες υπαρχουν παντου και πανω στα ρουχα μου επισης και ειναι μικρες σαν καρφιτσες και δε βγαινουν με τιποτα, ε και τι να κανουμε τωρα??????
Σε οποιον δεν αρεσει να μη με κανει παρεα και να μην ερχεται σπιτι μου!!!!
Αυτα.

να πω κι εγω κατι;;; κι ας ακουστει μελο, ειναι η αληθεια ομως...
στην αρχη με ενοχλουσε που ως κουταβακι εκανε πιπι οπου να ναι. Ναι της εχουν ξεφυγει ακομα κ στο κρεβατι. κ στον καναπε. και μεσα στο κρεητ. Το τελευταιο ηταν ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ λαθος δικο μου γιατι ενω εκλαιγε εγω νομιζα εκανε κονξες. Ελα μου ομως που εκανε κ γυρω γυρω σβουρες; αλλα δεν συντονησα. Απο τοτε εμαθα. Ηθελα να πω οτι κ εγω ημουν υστερω. εβλεπα τριχα λευκη στο μαυρο μου το ρουχο και στραβομουτσουνιαζα. Αλλα την αγαπουσα ...και σιγα σιγα, δλδ τι σιγα, σε λιγες μερες μεσα, επαθα αυτο το πως το λενε;;; που δεν μπορεις να δεν μυριζεις κουταβιλα; αν δεν σφουγγαρισεις; αν δεν βλεπεις τριχες παντου;

μα το θεο, την ανεβαζω κ στο κρεβατι και ενας απο τους λογους ειναι για να εχει κ εκει τριχες της. το νιωθω σαν παρεα ρε παιδι μου. δεν ξερω πως να πω.

Και θελω να καταληξω οτι ενω στραβωνα που ως κουταβι με εκανε να τρεχω απο πισω σε ενα πατσαβουρι και ξυδι, οταν ηταν να κανει την επεμβαση....τοτε να δεις. Που εκλαιγα και παρακαλουσα να ζησει και ας κανει πιπι παντα πανω στη μουρη μου.

Υπαρχουν στιγμες που μας αλλαζουν για παντα...

Κλεινω μενοντας στο οτι πατε πισω τη γεννηση μωρου επειδη θα γινει το σπιτι μανταρα... Εχεις κανει τραγικο λαθος που ηδη το πληρωνει ο σκυλος σου...Η μαλλον ΔΥΟ λαθη: ενα: παντρευτηκες γυναικα που ειναι ιδια με σενα στο λαθος αυτο. δυο: βαζεις την υλη πανω απο τη ζωη.

ΟΛΟΨΥΧΑ ευχομαι να αλλαξεις νοοτροπια αμεσα γιατι αλλιως ειμαι σιγουρη πως η ιδια η ζωη θα στο μαθει με ασχημο πολυ φοβαμαι τροπο...

καμια ενδειξη ειρωνιας η ψευδοδιδαχης οσα σου ειπα. Ειναι γεματα τρυφεροτητα για το παιδι σου που δεν γεννιεται ακομα, για το σκυλι σου που ζει δυστυχισμενο , για τις στιγμες στη ζωη σου που εχεις στερηθει, για οσα εχεις χασει και χανεις...Λεφτα δεν μου περισσευουν, μη σου πω το αντιθετο. δλδ τραβαμε μεγαλα ζορια. Και η ευτυχια μου ειναι το κουνημα της ουρας και οι τριχες που βρισκω...τα δαγκωματακια στα υφασματα και ολα ολα αυτα.
καλημερα =)
Τον μπελά σας.... Με κάνατε κουρέλι........
Πάω το απόγευμα να παρω κενελ (αν βγαινω στα λεφτά)!!! Με πεθάνατε γαμωτο μπελα σας....!!!!!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εσυ Δημητρη κατι μου θυμιζεις … Α!! Θυμηθηκα!! Εμενα!!

Προσεξε στην επιλογη crate. Μεγαλο και δυνατο σκυλι ειναι. Μην παρεις καμια πλαστικούρα. Παρε μεταλλικο, καπως μεγαλο για να μπορει να κινειται και όχι απλά να αλλαζει πλευρο, με μικρο «ματι» για να μην χωρανε τα δοντια και τραυματιστει.

Χρειαζεται κάποια εκπαίδευση για να το συνηθισει και να το δει ευχαριστα σαν σπιτι/καταφυγιο/ησυχαστηριο του.
Δες το αντιστοιχο θεμα στα υπομνηματα. Είναι πολύ καλο.

Θα τα πατε μια χαρα. Μην αγχωνεσαι. Αν ηταν ανεκπαιδευτο θα ειχα ενδοιασμους. Σκυλι μεγαλο καποιων μηνων είναι προβλημα ελευθερο μεσα στο σπιτι. Γινεται απλά ανεξέλεγκτο.

Όταν θα το εχεις ελευθερο, τον πρωτο καιρο να το εχεις συνεχεια δίπλα σου, στην αναγκη με ενα πολύ κοντο λουρι και να σε ακολουθει οπου πας και ο,τι κανεις για να το ελεγχεις.
Θαυμασια ευκαιρια για εξασκηση των εντολων που εμαθε. Αν ξεχαστηκαν λιγο, επικοινωνησε με τον εκπαιδευτη. Ισως καλο θα είναι να ερθει και μια βολτα στο σπιτι για καφε.

Κανε λιγο χοντρο δερμα και με τον σκυλο και με τους παντες. Δικια σου είναι η ζωη, δικο σου και το σπιτι (καλοριζικο), εσυ ξερεις τον ιδρωτα που εριξες. Εμεις σου λεμε πώς να κανεις την κοινη ζωη με τον σκυλο ακομα καλυτερη. Συντομα θα αποκτησεις μια αδερφη ψυχη που θα σε λατρευει και θα την λατρευεις. Λιγη υπομονη και δουλεια θελει μονο.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Τιποτα δεν ειναι απολυτο απο τα παραπανω, δοκιμαζεις και βλεπεις. Ο δικος μου εβγαινε για 1,5-2 μηνες εξω για αναγκη, αρκετη ωρα. καποιες φορες εφτανα και τις 5 ωρες και τα εκανε οταν γυρνουσαμε σπιτι.Κρατιοταν στη βολτα και τα εκανε στο σπιτι. Μεχρι που πηγαμε εκδρομη, οι ωρες πολλες, δεν αντεξε...Πίσω απο μαραγαριτες δημιουργησε εργο τεχνης!
Crate δεν πηρα ποτε,ειχε μαθει να τα κανει στο μπαλκονι γιατι μεχρι να τελειωσουμε τα εμβολια δεν εβγαινε εξω. Καθως μεγαλωνε με περιμενε για βολτα.Πασχιζα να του κοψω τελειως το μπαλκονι μεχρι που κατι με εκανε να αλλαξω γνωμη. Οι περιπτωσεις που συνεβη κατι, αργησα να παω σπιτι για πολλες ωρες και ο σκυλος δεν αντεξε και τα εκανε πισω από την κεντρικη πορτα,σε ενδειξη οτι ηθελε να βγει εξω. προτιμω λοιπον όταν κρατιεται να τρεχει στο μπαλκονι ως εναλλακτικη και οχι να τα κανει μεσα στο σπιτι στην πορτα. Επειδη οι διαρροιες του ηταν αρκετες,οταν δουλευω ασ τα κανει εκει.Για να μην παρεξηγηθω, ο σκυλος βγαινει 3-4 φορες την ημερα εξω και το μπαλκονι λερωνεται σπανια πια. Ξερει οτι χρησιμοποιειται μονο σε περιπτωση ..."καντε άκρη γιατί χε...κα".
Οσο για τις καταστροφες στο σπιτι:δεν εφαγε ποτε καλωδια,δε χαλασε επιπλα,καναπεδες,κτλ.Δεν ειναι σκυλος θαυμα,αλλα εμεις ειχαμε το νου μας.Οταν αφησαμε το τηλεκοντρολ σε σημειο που φτανει,του αλλαξε τα φωτα, οπως και τις παντοφλες. Δεν τα ξαναφησαμε σε ελευθερο πεδιο και σε λιγο καιρο ουτε που τον αφορουσαν. Πλεον οτι και να αφησω, θα γυρισω και θα ειναι εκει ανεπαφο.Ειναι σημαντικο να εισαι εκει τωρα που ειναι νωρις.Ο,τι κανει λιγοτερο θα το κοψει, οτι κανει περισσοτερο θα γινει συνηθεια.
Διαβαζε προσεχτικα ο,τι γραφουν εδω μεσα,ρωτα ο,τι θες γιατι οι συμβουλες τους ειναι εκ πειρας.Προσωπικα, τους εχω τρελανει στις ερωτησεις.Παντα ομως να παρατηρεις το σκυλο σου γιατι ο καθενας ειναι διαφορετικος.Θελει χρονο!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Καταλαβαίνω πως ο φίλος Δημήτρης έχει όλη την καλή διάθεση να ασχοληθεί με τον σκύλο του! Αυτό είναι η σημαντικότερη αρχή! Καλή επιτυχία από μένα! Με υπομονή και και συνέπεια θα πάνε όλα καλά! Θα δεθείς περισσότερο με τον σκύλο σου και αυτός μαζί σου και μετά θα είναι όλα πιο όμορφα!

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Την διάθεση ομολογώ πως την έχω. Τα λεφτά για κενελ σημερα πάντως....δεν!!!!:lloroso::lloroso:
Γαμωτο........

Μήπως είμαστε λιγάκι off topic????:mad: Σκοπός ειναι τα Dutchσκατουλια, και όχι η διάθεσή μου!!!! :D:D:D:Dχαχαχαχαχα

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Το ποστ εχει πολυ ευχαριστη εκβαση! Καλη τυχη με τον μικρο σου!

Tα Dutchσκατουλια θα εξαφανισθουν συντομα εαν αποφασιετε να ενταξετε στο προγραμμα σας και τη ζωη σας τον κουκλο!

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Παντως τον εβαλα πριν λιγο μεστο σπιτι για μια δοκιμη, και μόνο που δεν τον τράβαγα....
Με τιποτα δεν εμπαινε.... Του φώναζα μετα να παει να δει και τα δωματια αλλά μπαααααα......
Εχουμε δρόμο μπροστα ρεεεεεεεεε!!!!!

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Το ποστ εχει πολυ ευχαριστη εκβαση!
Την έκβαση που θα έχει ο γάμος μου μετά την ανακοίνωση των μελλούμενων στην γυναίκα μου δεν ξερω!!!!!:D:D:D:D:D
Υπάρχει φορουμ για να με συμβουλέψουν πως να βγάλω την γυναίκα μόνιμα στο μπαλκόνι??????:D:D:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul