Πώς του μαθαίνω να τα κάνει έξω;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Χαχαχαχαχα ενημερωσε τη για το φορουμ... θα την πιασουμε ολοι μονοτερμα να δεις πως αλλαζει γνωμη!

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
χαχα!!! Μάλλον αυτη η λύση είναι μονόδρομος!!!!
Αν δειτε το προφιλ μου να σας βρίζει δεν ειμαι εγώ.....!!!!

Νάστε όλοι καλά!! Πραγματικά με βοηθήσατε πολύ. (Ελπίζω δηλαδή!! Το μέλλον θα το δείξει!!!:D)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κατι ακομα που ισως δεν τονιστηκε αρκετα. Εσυ ξερεις το μπαλκονι σου και αν είναι προστατευμενο από τον ηλιο τις δυσκολες ωρες της ημερας. Προσοχή, υπαρχει κινδυνος θερμοπληξιας τετοια εποχη, ειδικα σε ένα τετοιο σκυλι. Παρακολουθα αλλαγες στην διαθεση, ορεξη, αναπνοές κλπ.

Ηθελα να σε ρωτησω πώς συμπεριφέρεται στις βολτες που κανετε. Τραβαει στο λουρι? Ακουει τις εντολες κατσε, κατω, μεινε? Αν ναι, τοτε θα διευκολυνθεις πολύ στο σπιτι. Αν όχι, βλεπε τα παραπανω ποστ μου.

Στο σπιτι τα ερεθισματα (θετικα και αρνητικα) είναι λιγοτερα από ο,τι εξω, οπότε αν ακουει εξω, θα ακουει και μεσα. Μεσα τα βασικα ερεθισματα είναι οι μυρωδιες της κουζινας και οι επισκεπτες.

Κανονικα θα επρεπε να μπει αμεσως στο σπιτι χωρις τραβηγμα. Εστω και σαν προθαλαμο για να βγαινει στο μπαλκονι, το σπιτι το γνωριζει. Κατι κανατε στο παρελθον και φοβηθηκε. Επισης, ακομα και στην εισοδο σε νέο χωρο, θα επρεπε να σε εμπιστευεται και να ακολουθει αμεσως χωρις δισταγμο.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Κοιτα. Στην βολτα ειναι απιστευτα υπάκουος. Κατσε παμε κατω ολα τελεια. Αν δει οτιδηποτε και τον εξιταρει με ενα αστο τελος. Οταν του κανω χαδια και του πω τελος φευγει αμεσως. Δεν τραβαει. Μεσα στο σπιτι ψιλοφοβαται να μπει γιατι πριν την εκπαιδευση ολο εμπαινε μπουσουλοντας και πιο μεσα (παντα τον αφηνα να καθεται διπλα μου στον καναπε με ανοιχτη την εξωπορτα (ειναι διπλα στην πορτα ο καναπες) και παντα μπουσουλαγε για πιο μεσα και παντα του ελεγα "που πας πισω" κτλ. Γιαυτο. Πραγματα που παλια του φωναζα τωρα δεν τα κανει. Αν καταφερω και το πιπι θα ειναι ο σκυλος- ανθρωπος.
Και αν τον καταφερω να φτιαχνει και καφε ανετα χωριζω την γυναικα!!!!!!χχαχ
Δισταζει γιατι παλια του το απαγορευα. Γενικως εχει καποιες φοβιες γιατι εχω κανει αρκετουτσικες λαλακιες....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν υπακουει ετσι, τοτε ενα μεγαλο μερος της δουλειας σου εχει γινει.

Φερε την συζυγο σε επαφη με τον σκυλο, πχ να τον ταϊζει, να του δινει κανεναν εκλεκτο μεζε, να παιζει λιγο μαζι του, να τον κραταει λιγο στη βολτα αν μπορει. Απλά πραγματα που δεν θα την κουρασουν. Κανε τους να δεθουν λιγο.

Στην φωτο δεν φαινεται οπότε παλι θα ρωτησω. Ειναι σημαντικο για έναν λογο παραπανω επειδη κοιμαται εξω. Ισχυει γενικα βεβαια. Φοραει κολαρο για σκινες, τσιμπουρια κλπ? Αμπουλα του βαζεις?
Του εχεις κανει αποπαρασιτωση?

Όλα τα ιατρικα είναι ενταξει? Θα σου τα πει ο κτηνιατρος, τα λεμε κι εμεις αν θελεις.
Κανε και μια γενικη αιματος και τεστ λεϊσμανιωσης και ερλιχιωσης οταν ευκαιρήσεις.

Τα θεματα είναι πολλα. Το φορουμ τα καλυπτει όλα. Διαβασε! Τι πρωτα θα μου πεις. Ξεκινα απο τα υπομνηματα.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Φοραει κολαρο για σκινες, τσιμπουρια κλπ? Αμπουλα του βαζεις?
Του εχεις κανει αποπαρασιτωση?
Φόραγε σκαλιμπορ αλλα το εφαγε στην εκπαιδευση. Έκτοτε αμπούλα. Το ίδιο και για τσιμπουρια.
Εξωτερικη αποπαρασιτωση με τις δυο αυτες αμπουλες. Ειναι και άλλη?'
Ενδοπαρασιτωση με ντρονταλ. Αρκουν?

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Σπρει Σιτρονελλας καθε απογευμα πριν τη βολτα, ειδικα αν βγαινετε βολτα με τη δυση του ηλιου.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Φόραγε σκαλιμπορ αλλα το εφαγε στην εκπαιδευση. Έκτοτε αμπούλα. Το ίδιο και για τσιμπουρια.
Εξωτερικη αποπαρασιτωση με τις δυο αυτες αμπουλες. Ειναι και άλλη?'
Ενδοπαρασιτωση με ντρονταλ. Αρκουν?
Πώς ειναι δυνατον να εφαγε το σκαλιμπορ? Ξυνοταν και το εβγαλε με το ποδι? Μπερδευτηκε με το περιλαιμιο?
Τι αμπουλες? Βαζεις και frontline advantix?

Οπως ειπε η Βαλερια, εξτρα προστασια με σιτρονελα ή σπρέι antiphlevotome.

Ξεφυγαμε απο το θεμα της τουαλετας και πιασαμε και άλλα θεματα, κατι που το ξεκινησα εγω και ζητω συγνωμη απο την διαχειρηση. Αλλά επειδη ο Δημητρης ειναι καινουριος, ηθελα να σιγουρευτω για μερικα βασικα θεματα.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Να ενη,ερώσω ότι είχαμε βγει την τελευται βολτα μας στο επιθυμητο σημειο και παλι τιποτα. Μετα μπηκαμε μεσα στην αυλη και πριν ανοίξω την αποθηκη όπου ηθελα να παω, κατούρησε!! Διπλα μου! Του είπα μπράβο και το χαιδεψα αλλα δεν εκανα σαν καραγκιοζης. Το φιλαω για οταν τα κανει εκει που θελω. Γενικότερα εξω απο το σπιτι και την αυλη. Εκανα λαλακια???

Απο αμπουλες του δινω την Frontline και Expot. Σημερα ειχα παει κτηνιατρο και μου ειπε οτι με αυτα βαζοντας τα σε αποσταση 15 μερες το ενα με το αλλο ειμαι οκ απο ολα! Καλα λεει??

Σπρει Σιτρονελλας καθε απογευμα πριν τη βολτα, ειδικα αν βγαινετε βολτα με τη δυση του ηλιου.
Τι ειναι αυτο παλι???

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω θα ελεγα οτι το να μην δειχνη ιδιαιτερο ενδιαφερων εξω απο το σπιτι ειναι ελειψη αυτοπεποιθησης,και ειδικα οταν δεν σε τραβαει για να μυρισει τα ουρα αλλων σκυλων,αυτο ειναι ανασφαλεια,το εχω εγω οταν κατεβαζω τα κουταβια στην πολη χρειαζονται 2-3 μερες για να προσαρμοστουν(δεν κανουν πιπι κακα πουθενα για 2 ημερες)κατα τα αλλα κανενα προβλημα ουτε με ανθρωπους ουτε με σκυλια,ξαπλαρουν στις καφετεριες λες και ειναι καθε μερα εκει,απλα στην αγελη ειναι φ χ ψ και ω,οποτε χωρις τον αρχηγο θελουν λιγο χρονο.
Εσυ πρεπει να παιρνεις και καμμια λιχουδια στην τσεπη,και να σταματας καθε 20-30 μετρα να τον χαιδευεις λες και κερδισε στο λοττο και να τον μιλας ομορφα,παπ και μια λιχουδια,και μην εχεις υψηλες απαιτησεις απο τον σκυλο σου ειναι ακομη κουταβι πολυ κουταβι,μερικα αργουν.
Πρεπει να κερδισεις την εμπιστοσυνη του,να πιστεψει οτι μπορει να βασιζεται σε εσενα,οτι δεν θα τον κρεμασεις,και οτι εφοσον εισαι μαζι του δεν προκειται να παθει τιποτα.
Και μην του αλλαζεις τακτικα τις διαδρομες,αυτος αργει να προσαρμοστει.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
omarock, απορώ πως το έκανες αλλα εσυ επιασες 100% τον χαρακτηρα του σκυλου μου και τον δικον μου. Και αυτος ειναι ανασφαλης τρομερα, και εγω επισης απαιτητικός. Σε πολλά.... Βασικα εγω πρεπει να βαλω μυαλό και αυτό ισως ειναι το πιο δυσκολο.
Σωστοτατος...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δημητρη ο Ηλιας (omarock) ασχολειται με σκυλια καμια τριανταριά χρονια και ψυχολογει πολύ καλα.

Το να λες ότι ο σκυλος είναι ανασφαλης είναι …. λαθος εκφραση. Εχει ανασφαλεια και ελειψη αυτοπεποιθησης (όπως ακριβως ειπε ο Ηλιας), που την δημιοργησες εσυ με τις πολλες απαγορευσεις και μαλωματα και πλεον φοβαται πως οτιδηποτε κανει είναι λαθος.

Φαινεται αμεσως παρακολουθωντας τον σκυλο. Το σωμα ελαφρως χαμηλωμενο, το περπατημα αβεβαιο σαν να περιμενει να πατησει ναρκη από στιγμη σε στιγμη, τα αυτια χαμηλωμενα, η ουρά κατω, σε κοιταει με γρηγορα βλέμματα φοβου για να δει αν ετοιμαζεσαι να ριξεις κεραυνο.

Το εχω κανει κι εγω παλια αυτό το λαθος. Το κλειδι είναι η επβραβευση την καταλληλη στιγμη. Όταν του δινεις να καταλαβει πόσα πραγματα κανει σωστα, θα αποκτησει θαρρος. Το ιδιο και η διορθωση (λεκτική ή με λουρι) να είναι ξεκαθαρη και δικαιη.

Ο εκπαιδευτης επρεπε να τα εχει διακρινει όλα αυτά αλλά μαλλον εμφανιστηκαν μετα, με την υστερια μην κανει ο σκυλος ζημιες στο σπιτι.

Με το σκυλι παιζεις?

Last edited:

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Οχι αυτον τον φοβο τον ειχε απο πριν. Μην σου πω ανεκαθεν... Δεν ξερω τι εκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης που ειχε τα κουτάβια.... Και εγω βεβαια φταιω πολύ. Ο εκπαιδευτης το ειδε απο την πρωτη στιγμη και μου ειπε μετά την εκπαιδευση οτι δεν φταιω απόλυτα εγώ. Έτσι είναι ο χαρακτήρας του σκυλιού. Κακως βεβαι αλλα ετσι ειναι. Διστακτικός σε όλα. Επίσης δεν εξιτάρεται απο μόνος του με τα παιχνίδια να παίξει να τρέξει και να κανει σαν τρελόσκυλο. Όταν του δειξω εγω οτι θελω να παιξω τα πάει καλά. Όταν αφησω εγω το παιχνιδι, θα παει να παρει πχ το σκοινι που δαγκωνει και θα μου το φερει με τρόπο δειχνοντας μου οτι θελει να παιξει.
Παιχνιδια αρκετά. Μέχρι που απο το πολυ παιχνιδι- τραιξιμο-ζωρισμα σταζω ολοκληρος. Κάθε βράδυ.
Επιβράβευση μετα την εκπαιδευση συνεχής. Ο χαρακτηρας του εχει βελτιωθει αλλα οχι στο σημειο που θα ηθελα ακομα.
Ισως αυτα που εχω κανει στο παρελθον δεν μπορει να τα ξεπερασει. Ίσως απλα ετσι ειναι ο συγκεκριμμένος.
Ισως να τα κάνω όλα λάθος. Δεν ξερω πραγματικα....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τελικα ο λογος που πηρες σκυλο και μαλιστα τον συγκεκριμενο ποιος ηταν? Ηθελες απλά εναν σκυλο και αυτος σου αρεσε? Ειχες κατι συγκεκριμενο στο μυαλο σου?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αν σου πω θα πεσεις κατω....
Ήθελε ο Πατερας μου ενα καλο σκυλι για ενα κτημα οπου θα φτιαξει αποθηκη. Βρηκα αυτον τον σκυλο και τον πηρα χωρις να ξερω απολυτως τιποτα για το τι ειναι. Εγω νομιζα οτι απλα πηρα "λυκοσκυλο"!!! Μετα πηγα σε εκπαιδευτηριο για να ρωτησω για αυτο το σκυλι και για εκπαιδευση εντελως ενημερωτικα. Απο εκει εμαθα τί πήρα. Έτσι αποφάσισα να τον βαστηξω και να τον εκπαιδευσω. Στην οικογεννεια μου όλοι μου φωναζουν να το κατεβασω στον κηπο και εγω αρνουμαι. Για άλλη δουλειά το πήρα, και άλλο κάνει. Μου αρεουν όμως τα σκυλιά. Και αγαπω πολυ τον Dutch. Και θελω να κανω ότι καλυτερο μπορω για να βγει ενα καλο σκυλι που να με χαροποιει συνεχώς. Το ιδιο θελω να αισθανεται και αυτος για μενα. Αυτα.
Το εχει γραψει ο φιλος μας Αρη...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αυτό το θυμαμαι (τωρα το θυμηθηκα δηλαδη που το ειπες). Εννοούσα για ποιον λογο το κρατησε αφου εμαθε τι φυλη είναι. Για φυλαξη?

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Ναι για φυλαξη αλλα και επειδη παντα ηθελα εναν καλο σκυλο.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
1η ερωτηση οταν βλεπει αλλα σκυλια τι κανει?
2η εσυ τι κανεις οταν πλησιαζουν αδεσποτα?(την αληθεια θελω)
η πρωτη μου εντυπωση ειναι οτι ο σκυλος δεν εχει ακομη κακαλα,και φοβαται να μαρκαρει περιοχη(μαρκαρει την δικη του στο σπιτι).
Σε ποια ηλικια τον πηρες?
Ζουσε με αλλα ενηλικα σκυλια φυλαξης?μεχρι 3-4 μηνων?(και τωρα σεβεται και εσενα υπερβολικα)
παντως οτι και ναναι αν προσπαθησεις το σκυλι θα γινει,απλα χρειαζεται τον χρονο του.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ηλία, ο σκυλος ειναι 6-7 μηνων. Πιστευω θα επρεπε να εχει δειξει καποια ανωριμα δειγματα φυλαξης μεχρι τωρα.

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Παράκληση

Ας συνεχίσουμε σε άλλο θέμα όμως την όποια συζήτηση δεν έχει σχέση με το "Πως του μαθαίνω να τα κανει έξω???".

Ευχαριστώ πολύ!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul