Πώς του μαθαίνω να τα κάνει έξω;

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
2 φορές τον ταιζω. Πρωι απογευμα
Δεν τα κανει παντα 5 φορες. Τωρα βλεοω αρχιζει και τα λιγοστευει. Μεχρι στιγμης σημερα μονο μία.

feniadimi

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
105
1
Θεσσαλονικη
Καλησπερα σε ολους δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο ποστ αλλα ελπιζω οτι ειμαι!!Εχουμε κ εμεις θεματα με την τουαλετα οταν ηρθαμε σπιτακι προσπαθησα απο το πρωτο διαστημα να μαθω την τουαλετα!!Ετσι χρησιμοποιησαμε την μεθοδο με το παρκο την βαζουμε σε παρκο αρκετα μεγαλο περιπου το μισο χολ μας κρεβατακι,παιχνιδια κ πανες οταν ειναι στο παρκο δεν κανει λαθη παντα στην πανα παει,οταν ομως την φερνω στο δωματιο να παιξουμε ειναι απροβλεπτη παλια (προ παρκου) δεν εκανε τσισακια ποτε πανω σε χαλια,καναπεδες κτλ τωρα τα κανει μονο σε αυτα οταν ειναι ελευθερη.Σκεφτομαι μηπως το προβλημα ειναι οτι το μπερδευει!Τι πρεπει να κανω ενας φιλος μου προτεινε να δημιουργησω κηπο δηλαδη στο μπαλκονι να βαλουμε χωμα κ λιγα χορτα μεσα σε μια λεκανη που χρησιμοποιουν για τις γατες κ να την μαθουμε να πηγαινει εκει!!Δωστε μου τα φωτα σας η αλλιως ας μου αναφερει καποιος καποια συγκεκριμενα μερη στο φορουμ που μπορω να διαβασω αντιστοιχες περιπτωσεις!!

Υ.Γ Δεν ειμαι κ πολυ της τεχνολογιας κ χανομαι λιγο ψαχνοντας!!

roumi2012

New Member
9 Δεκεμβρίου 2012
2
0
Καλησπερααα!Πριν 3-4 μηνες βρηκαμε στισ διακοπεσ μια σκυλιτσα ριτριβερ αδεσποτη και την φεραμε αθηνα εφοσον μενουμε και σε μονοκατοικια!ο κτηνιατροσ μασ ειπε οτι ειναι περιπου 10 μηνων.οσο ηταν στα μερη της εκανε κακα τησ κανονικα στη βολτα.το προβλημα ειναι οτι απο τη στιγμη που την φεραμε αθηνα και την βγαζαμε βολτα σε παρκα κτλ δεν εκανε πουθενα.το μονο σημειο που θα εκανε ειναι ενα εγκαταλελειμενο σπιτι που ειχε αυλη.εμπαινε τα εκανε μονο οταν δεν την βλεπανε και εβγαινε κατευθειαν μετα!παρολο που τα μαζευαμε οι γειτονεσ βαλανε μια παλετα και το κλεισανε.απο τοτε το μονο σημειο που θα τα κανει ειναι στην ταρατσα!την βγαζουμε ωρες βολτα μολις φαει αλλα τιποτα!και οπως ειπαυτε πιο πανω ειναι δυσκολο να καθαριζει καποιος καθε μερα!αν υπαρχει καποιος να προτεινει κατι μας σωζει! :)

roumi2012

New Member
9 Δεκεμβρίου 2012
2
0
επισης της αγορασαμε αυτοκολητεσ πανεσ και καλα για να τα κανει εκει πανω αλλα απλα την ξεσκισε!

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Αμαλια, πιστευω ότι ειδικα ο σκυλος που μαθαινει πρεπει να μαθει ότι δεν παμε για τουλετα δυο ωρες και όποτε μας καπνισει τα κανουμε.
Αργοτερα θα μαθει να ερχεται όποτε θελει και με το πασο του όταν τον καλουμε.
Νομιζω ότι όλα εχουν καποια σχεση. Και αν ο σκυλος είναι και πονηρος, την πατησες γενικα.

Δηλαδη τι εχουμε να περιμενουμε άμα περασει μια ωρα? Να ηρεμησει? Μα ο χρονος κυλαει εις βάρος των νεύρων και οσο παει πιθανόν θα σφίγγεται κι αλλο. Να του ερθουν και να τα κανει? Μα θα τα κανει δυο ωρες αργοτερα στην επομενη ευκαιρια. Ή στην μεθεπόμενη. Δεν μιλαμε για κουταβι δυο μηνων εδώ. Μιλαμε για σκυλι που μαθαινει ο,τι του δειξεις και εχει υποτιθεται κανει και βασικη.

Γνωμη μου παντα βεβαια. Εξαλλου ο καθένας υποστηριζει αυτό που δούλεψε σε αυτόν ή αυτό που ταιριαζει στο προγραμμα, στον χαρακτηρα του και φυσικα στον σκυλο του. Ενας από τους λογους που οι εκπαιδευτες δινουν τις καλυτερες συμβουλες: Εχουν δει πολλες περιπτωσεις.
Εγω παντως όταν μαθαινα την Ηρα σταματησα γρηγορα τις μεγαλες αναμονές. Δεν ωφελουσανε και δεν μου ταιριάζανε.
.

Εμένα που με εκβιάζει κανονικά?Κι εννοώ ότι ενώ τον βγάζω κάθε μία ώρα ή 2 ενδιάμεσα πηγαινοέρχεται απ'την (κλειστή μπαλκονόπορτα στην πόρτα) και μόλις του πω θες τσίσα?πάει και κάθεται στον καναπέ για να του βάλω το λουρί.Αμα δεν τον βγάλω θα τα κάνει μέσα και ξέρει πολύ καλά ότι απαγορεύετε.Τα έκανε στο μπαλκόνι μέχρι τώρα,αλλά πλέον δεν γίνεται γιατί τώρα που έχει ζέστη όσο και να μαζεύω και να πλένω μαζεύονται μύγες και κουράστηκα 6 μήνες να καθαρίζω.Από χθες λοιπόν δεν έχει πρόσβαση στο μπαλκόνι και βγαίνουμε κάθε μία με 2 ώρες.Όλες τις φορές τα έκανε αμέσως μόλις πήγαμε στο μέρος και άλλες 4 φορές τα έκανε δωμάτιο.Δεν κρατιέται με τίποτα γιατί δεν του έμαθα ποτέ να κρατιέται!Δεν με πειράζει να βγαίνουμε 10 φορές τη μέρα,απλά ο κύριος το έχει πιάσει το νόημα και την έχει καταβρεί που είναι όλη τη μέρα έξω.Ξέρω επίσης ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς και πραγματικά δεν έχω την απαιτηση να τα κάνει όλα άψογα από την πρώτη ημέρα,ούτε καν από τον πρώτο μήνα,απλά αργότερα δεν θα έχω όσο χρόνο έχω τώρα,που δεν φεύγω σχεδόν καθόλου από το σπίτι.Και αυτό που θέλω να μάθω είναι το πότε θα μπορώ να αυξήσω τα χρονικά διαστήματα μεταξύ της βόλτας και βασικά το αν θα πρέπει να υποκύπτω και ανα μισάωρο να βγαίνουμε έξω,γιατί νομίζω πως με δουλεύει κανονικά.Δεν νομίζω ότι άδειαζε τόσο συχνά στο μπαλκόνι.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να βγαίνεις έξω όλο και πιό αραιά, και για λίγο καιρό (ή και για πολύ...) με λιχουδιά και να τον ανταμοίβεις που κάνει τις ανάγκες του έξω. Και φυσικά να στήνεις πανηγύρι χαράς όποτε τα κάνει έξω.
Δηλαδή το μισάωρο, κάν'το ωρίτσα για μια δυο μέρες. Μετά κάν'το δίωρο, μετά τρίωρο, μέχρι να φέρεις το πρόγραμμα στα μέτρα σου. Ατυχήματα θα έχεις, αφού δεν έμαθε να κρατιέται, αλλά ακριβως αυτός είναι ο σκοπός της λιχουδιας και του πανηγηριού χαράς όταν τα κάνει έξω. Να καταλάβει ότι αν τα κάνει έξω είναι καλό, σε αντίθεση με το να τα κάνει μέσα που κερδίζει μόνο την αδιαφορία σου. Θα το δεί ότι μέσα δεν έχει κανένα λόγο να τα κάνει (παρα μόνο αν ζοριστει τρελά). Θα το πιάσει σχετικά νωρίς το νόημα, ότι δεν τον συμφέρει να τα κάνει μέσα, αλλά επειδη είναι έξυπνος θα σε τεστάρει κιόλας μπας και κερδίζει τη βόλτα όταν θέλει αυτός.

Νομίζω ότι στην περίπτωσή σου, το να του πείς ΜΗ την ώρα που πάει να τα κάνει, να του βάλεις λουρί και να τον πας έξω, το μόνο που κάνει είναι να περνάει το δικό του. Δηλαδή να βγαίνετε έξω όποτε θέλει αυτός. Κοινώς σε χειραγωγεί...

Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά δεν έχετε θέματα κυριαρχικότητας εσείς? Το να βγαίνεις έξω επειδή σε "εκβιάζει" σε ρίχνει από τη θέση του αρχηγου που προσπαθείς-ή θα έπρεπε να προσπαθείς-να χτίσεις. Ο Σκύλος σου είναι 7-8 μηνών (έτσι δεν είναι?) επομένως μπορεί να ελέγξει την κύστη του μια χαρά, εκτός κι αν έχει κάποιο οργανικό πρόβλημα. Τσέκαρε στον κτηνίατρο αν υπάρχει κάποιο θέμα υγείας. Αν είναι υγιής, τότε απλά έχει βρεί ένα ωραίο τρόπο να σου δείξει ότι αυτός κάνει κουμάντο. Στο θέμα της τουαλέτας, μπορείς να πάρεις την αρχηγία στα χέρια σου σταδιακά, απλά δίνοντας του να καταλάβει ότι απλά δεν τον συμφέρει να κάνει αυτός κουμάντο. Κι η λιχουδιά είναι η αντάμοιβή του που σου παραδίδει την αρχηγία, ενώ η μη λιχουδιά όταν τα κάνει μέσα είναι η "τιμωρία" του που πήρε την αρχηγία στα...πατούσια του.

Καλή επιτυχία!

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ.7 μηνών είναι το γομαράκι μου.Είχαμε κάποια θεματάκια αλλά μετά από συβουλή εκπαιδευτή και σφίξιμο των λουριών έχει γίνει άλλο σκυλί.Δεν ήταν θέμα κυριαρχικότητας αλλά δική μου ανικανότητα επιβολής ορίων.Τώρα τα πάμε πολύ καλά.
Ακόμα κι όταν του επέτρεπα να τα κάνει στο μπαλκόνι όταν τα έκανε στη βόλτα του έδινα λιχουδιά ενώ αντίθετα όταν τα έκανε στο μπαλκόνι αδιαφορούσα.Ξέρει ότι μέσα στο σπίτι απαγορεύεται δια ροπάλου αλλά τώρα που είναι κλειστή η μπαλκονόπορτα δεν κρατιέται!
Αυτό που κάνω για ν'αυξήσω τα διαστήματα είναι όταν τον βλέπω να πηγαίνει προς την πόρτα να τον βάζω πάλι στο κρεβάτι του,του και να του δίνω ένα παιχνίδι να παίξει.Το τρενάρω έτσι όσο μπορώ και μετά τον βγάζω.
Σ'ευχαριστώ και πάλι πολύ για την απαντησή σου.Θ'ακολουθήσω κατάγράμμα κι ελπίζω ν'αποχωριστώ την σφουγγαρίστρα επιτέλους..!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κοίτα, κατά γράμμα... Δεν ξέρω αν θα πιάσει, απλά έτσι το βλέπω λογικό. Κάνε πάντως και μια βόλτα στον κτηνίατρο μην τρέχει τίποτα με την κύστη του και δεν το κάνει ο κακομοίρης με υστεροβουλία..