Πόσο καλύτερη κοινωνικοποίηση;;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πολύ καλη η ιδεα της Loukia με την εκκλησια και τα σχολεια. Δεν φτανουν όμως.
Ευτυχως δεν ειστε πολύ μακρια από την Αθηνα, γιατι...

Ένα μαλινουα πρεπει να γνωρισει τα παντα.

Γηροκομειο. Ο σκυλος πρεπει να συνηθισει τους παππουδες που θα τον κυνηγανε με τα μπαστουνια.

Φυλακές. Ο σκυλος, ως μαλινουα, πρεπει να συνηθισει στην βια.

Αστυνομικα τμηματα. Ενα μαλινουα πρεπει να συνηθισει στην ιδεα του αφεντικου του υπο κρατηση.

Στρατοπεδα τεθωρακισμενων. Ένα μαλινουα πρεπει να ξερει από καψονια, ταξη και απολυτη υπακοη.
Παραπλευρο οφελος. Μετα τον ηχο των αρματων, το σκουπιδιαρικο θα του φαινεται σαν μουσικη.

Πεδιο βολης αρματων. Το απολυτο τεστ κροτοφοβιας. Ο σκυλος, αν δεν κουφαθει, δεν θα φοβαται μετα τιποτα. Αν κουφαθει, παλι δεν θα φοβαται τιποτα.

Ζωολογικος κηπος. Προσφερει κοινωνικοποιηση με όλα τα ειδη των ζωων.

Βοτανικος κηπος. Προσφερει γνωριμια με φυτα κάθε ειδους.

Εναλλακτικα των δυο παραπανω, πας στην Βουλη την Ελληνων.
Jackpot. Πετυχαινεις διαδηλωση κατά του ΔΝΤ.
Bonus. Μαθαινει το «μεινε» από τον μεγα δασκαλο του «μεινε», τον τσολιά.

Κινεζικη συνοικια και στέκια Πακιστανών. Ο σκυλος θα δει πώς ειναι να τον βλεπουν σαν φαϊ.

Οδος Φυλης. Γνωριμια με κάθε δειγμα του ανθρωπινου ειδους, από ηθοποιους μεχρι γυφτους.
Bonus. Πρωιμη σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση.

Πλατεια Ομονοιας. Γνωριμια με κάθε ειδους τσαντακηδες και μικροκακοποιους. Ανεβειτε και τις κυλιομενες σκαλες. Εχει πλακα.

Σπιτι Μητσοτακη. Γιατι οι βρυκολακες υπαρχουν. Εναλλακτικα βλεπετε μαζι (με το κουταβι, οχι τον Μητσοτακη) την τηλεοπτικη σειρα Supernatural.

Πλανηταριο. Γιατι ποτέ δεν ξερεις.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Βεβαια, μια επισκεψη στην πτερυγα ισοβιτων στον Κορυδαλλο είναι υπεραρκετη για ένα μαλινουα.
Εκει θα μαθει πως δεν είναι ο μονος που θα περασει μια ζωη κενελ-στιβο-κενελ.
:D

Niko

Banned
Banned
25 Δεκεμβρίου 2010
1
0
Ειμαι ο Νικος δεν θα χρησιμοποιησω αλλο το συγκεκριμενο λογαριασμο τον δημιουργησα μονο γιατι ο ανθρωπος εχει προβλημα και απαντηση δεν παιρνει

Αλεξια ειναι λογικο στο Βελγιο να εχεις δει αλλα μαλινουα
Πιθανολογω οτι το σκυλι του σφηνα ειναι απο γραμμες για ΙPO και ισως για αυτο παρουσιαζει αυτη την συμπεριφορα ( Εκτρεφουν αλλο χαρακτηρα στο ιπο , για εμενα κακως ) ενω στο Βελγιο κανουν NVBK και το σκυλι πρεπει να εχει μονο prey drive και γερα νευρα καθε σκυλι που βγαζει επιθετικοτητα εκει αποβαλλεται απο τις εξετασεις και δεν μπαινει στην αναπαραγωγη - και στο γαλλικο ρινγκ και στο campagne ισχυουν τα ιδια

Στελιο το μαλινουα δεν πρεπει να ειναι ουτε αμυντικο ουτε επιφυλακτικο ουτε να εχει νευρα

Σφηνα ασε το κουταβι σου νηστικο μια μερα και μαζεψε 5-6 φιλους σου μοιρασε τους απο μερικα λουκανικα κομμενα βαλε τους να κατσουν ανακουρκουδα ή στο πατωμα να μην ειναι ορθιοι και να μην σκυβουν πανω απο το κουταβι και θα πηγαινει το κουταβι και θα τρωει απο τα χερια τους και θα του λενε πολυ ηρεμα μπραβο αργα και χαμηλοφωνα

καθε τοσο θα επαναλαμβανετε την ασκηση για λιγο και προσεχωντας να μην πιεστει ο σκυλος

μην φοβηθεις μηπως ο σκυλος γινει αρνακι τρωγωντας απο ξενους , αντιθετως , θα μαθει τους ανθρωπους και να αλληλεπιδρα με το ανθρωπινο σωμα και αν ποτε χρειαστει να παλεψει θα το κανει χωρις νευρα και χωρις να καλυπτει το κυνηγετικο ενστικτο του μεσα απο αμυνα

και 100 % prey drive σημαινει καθαρο μυαλο και προβλεψιμο σκυλο

οχι βολτες μεσα σε πανηγυρια και πλατειες αλλα σε ησηχα μερη , μην βαλεις το κουταβι στα βαθεια με την μια , να εχει μερικους ανθρωπους , δεν ειναι αναγκη να το χαιδεψουν το κουταβι

Superman το κουταβι μου δεν ηταν δουλεμενο του ειχαν κανει απλα λιγο ενα χαλαρο φους γιατι κατι επρεπε να κανει ο σκυλος μεχρι να βγει ακρη με την αεροπορικη , αν εννοεις οτι ειχε κανει δαγκωματακια μεσα σε αντικειμενα αυτο ειναι υποχρεωση του καλου εκτροφεα απο τις 45 μερες ζωης πρωτα για να ξερει τι δινει και δευτερον για τα κουταβια του

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Sfina, τα εχουμε ξαναπει και δεν εχουν αδικο μερικοι που σε ρωτανε ΓΙΑΤι πηρες mali. Ωστοσο, καλο θα ηταν να ξερεις τουλαχιστον τα χαρακτηριστικα της φυλης,. Περα απο αυτο που σου λεει ο Νικος, που ειναι σωστο - αλλα αν εχει κοινονικοποιηθει το κουταβι δεν σου χρειαζεται απαραιτητα, το σκυλακι σου μια χαρα το "βλεπω" με αυτα που λες. Δεν φοβαται, ειναι τσαμπουκας, γαυγιζει , απαιτει και περνει μετρα στα υποψηφια "θυματα" του. Τουμπανο το κταβ!

..ps: αν δεν σου κανει το σκυλι, μην περιμενεις να παει 2 χρονων για να κανεις κατι.

ps2: μην ακουσεις σε καμια περιπτωση βλακειες περι επιθετικοτητας, κυριαρχικοτητας και διορθωση συμπεριφορας με πνιχτες και καρφια. Το σκυλι ειναι ακριβως αυτο που πρεπει να ειναι ενα mali.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
εγω απλα παλι απορω ,πως ενα τετοιο σκυλι κατεληξε σε ανθρωπο που δεν το θελει ετσι.κ στην τελικη ,εστω οτι ειναι το ιδανικο για μαλι αλλα εσενα δεν σου κανει ο εκπαιδευτης -εκτροφεας πρεπει να σε βοηθησει σε αυτο.τι παρανοια ειναι αυτη πια....οπως σου ειπε κ ο νικος,μην τον ριχνεις στα βαθυα.σιγα σιγα κ απ'εξω.κανε κατι συντομα ομως.αν χασεις κ αλλες βδομαδες ετσι ,μετα θα ζοριστεις.διαφωνω μονο στο φαγητο απο τριτους.μπορει να παιξει με τριτους για να καταλαβει οτι δεν απειλειται,δεν χρειαζεται να φαει.

επισης,αν δεν τελειωσει τον κυκλο εμβολιων δεν κανουμε πολλες βολτες με τον σκυλο κατω.δεν στο ειπε αυτο κανεις?διαβασε οσο μπορεις κ ενοχλησε τον εκπαιδευτη-εκτροφεα σου.δεν χρειαζεσαι την φαντασια κανενος.γνωσεις χρειαζεσαι κ μεθοδο στον τροπο γιατι αλλιως θα κοπιαζεις ασκοπα...

απο εκει κ μετα,το κατα ποσο ειναι φυσιολογικη αυτη η συμπεριφορα κ κατα ποσο ταιριαζει με τα δικα σου στανταρ....τι να πω....νομιζω οτι ο εκτροφφεας σου ειναι λιγο σαλεμενος,ειλικρινα...υπαρχουν πολλες απορριες απο μερος μου,δεν θελω να σε κουρασω,τον κρινω σαλεμενο παντως γιατι αφηνεις πολλα κενα σε ολο το στορι.εκτος αν με αυτα που παρουσιαζεις περιμενεις να ακουσεις οτι εχεις το σουπερ μαλινουα...συγνωμη αν παρεξηγω κατι...

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Ξεκιναω αναποδα με οσα ποστ μου εκαναν την μεγαλυτερη εντυπωση.
Kirki, δεν λεω ρε φιλε γιατι πηρα mali! Απλα δεν λεω! Δεν ειμαι υποχρεωμενος να απολογουμαι συνεχως! Και μην με ξαναρωτησετε γιατι ειναι η πιο ηληθια ερωτηση που μπορειτε να κανετε! Για να παρω μαλινουα ξερω τι ειναι! Δεν παω σαν μαλακας να παρω κατι που δεν γνωριζω τουλαχιστον καλα!! Όσο για τα υπολοιπα που λες συμφωνω απολυτα. Μου ειπε ομως ο εκπαιδευτης να τον κανω αρνακι και αφου μου ειπε με ποιους τροπους, ψαχνω και αλλους για να διευκολυνθω! Εμενα φυσικα μου αρεσει που ειναι τσαμπουκας και τον γουσταρω τρελα, απλα μου το εκοψε ο εκπαιδευτης. Οποτε ψαχνω περισσοτερους τροπους για να φερω το σκυλι οσο πιο γρηγορα μπορω σε αυτο που θελει ο εκπαιδευτης.

Νικο σε υπερευχαριστω για το παραδειγμα που μου δινεις. Μου το εχει πει και ο εκπαιδευτης αλλα η αληθεια ειναι οτι λυπαμαι να αφησω τον μικρο μια μερα νηστικο και να κανω αυτο που μου λες. Προσπαθω με άλλους τροπους να καταφερω το αποτελεσμα. Αν δεν πιασει, σιγουρα θα σε ακουσω γιατι η συμβουλη σου παιζει να ειναι και η πιο σωστη... Να σαι καλα φιλε.

Άρη δεν παιζεσαι ρε φιλε απλα....

Σκυλακο φερνω κοσμο στο σπιτι. Στις πρωτες μερες τους μαμουσε στο γαυγισμα. Οσο περναει ο καιρος ψιλοκαλυτερευει αλλα με αργους ρυθμους μιας και δεν εχω πολλες ωρες ελευθερες για επισκεψεις φιλων...
Στην λαικη στην αρχη ψιλοτσιτωνει αλλα μετα τους γραφει. Οντως ομως εχεις ενα δικιο εκει που λες να μην τον χωνω στα βαθια αποτομα... Σωστος... Σωστες οι συμβουλες σου... Να σαι καλα!

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Έχετε καταλαβει νομιζω πως δεν απανταω σε ερειστικα ποστ ετσι...? Το λεω γιατι μολις ειδα ακομα ενα....

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
δεν εισαι τιμιος.ζητας απο τους αλλους να σου πουνε κ εσυ απλα ρε φιλε δεν λες....δημιουργεις απορριες απο μονος σου προς το ατομο σου..τελος παντων....επισης στην αρχη ειπες οτι δεν σου αρεσει που ειναι ετσι κ τωρα λες οτι γουσταρεις τρελα.αν γουσταρεις τρελα μην κανεις τιποτα απο ολα αυτα.αστον ετσι.ενημερωσου οσο μπορεις περισοτερο γιατι το κοβω να εχεις προβλημα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
η αληθεια καμια φορα ειναι εριστικη για το ατομο που θιγει.μην απαντας σε εριστικα ποστς,καλα κανεις,ωφειλεις ομως για το καλο το δικο σου κ του σκυλου σου να σκεφτεις μια δευτερη φορα το τι λεει αυτος ο εριστικος κ γιατι το λεει...

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
H ερώτηση γιατί πήρες μαλί από κάποιους δεν είναι για να αρχίσει μια κόντρα,αλλά για να καταλάβουμε τι σκοπό έχεις για τον σκύλο και να πάρεις τις ανάλογες συμβουλές.Είναι αλλίως να πεις πως τον θέλω για ιπο και αλλό να τον θες για πετ,έχει διαφορά μεγάλη κυρίως στον τρόπο που θα τον μεγαλώσεις και στην διαχείρηση που θα κάνεις.
Εγώ δεν διαφωνώ με το επιλογή μαλί,απλά γιατί τόσο εργασιακό?

Από εκει και πέρα το κλειδί στην περιπτωση σου είναι να δουλέψεις ΑΨΟΓΑ την βασική και να έχεις το κοντρόλ του σκύλου,αλλιώς θα ταλαιπωρηθείς.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
H ερώτηση γιατί πήρες μαλί από κάποιους δεν είναι για να αρχίσει μια κόντρα,αλλά για να καταλάβουμε τι σκοπό έχεις για τον σκύλο και να πάρεις τις ανάλογες συμβουλές.Είναι αλλίως να πεις πως τον θέλω για ιπο και αλλό να τον θες για πετ,έχει διαφορά μεγάλη κυρίως στον τρόπο που θα τον μεγαλώσεις και στην διαχείρηση που θα κάνεις.
Εγώ δεν διαφωνώ με το επιλογή μαλί,απλά γιατί τόσο εργασιακό?

Από εκει και πέρα το κλειδί στην περιπτωση σου είναι να δουλέψεις ΑΨΟΓΑ την βασική και να έχεις το κοντρόλ του σκύλου,αλλιώς θα ταλαιπωρηθείς.
πολυ σωστα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97