2,5 μηνων μαλινουα, ....... Ξέρω ότι πρεπει να κοινονικοποιηθεί και αυτο κανω. Αυτο που με προβληματίζει όμως είναι ότι παρόλο που έχει δει κόσμο και συνεχίζει να βλέπει, δεν δέχεται τα χάδια κανενος, αν δει καποιον μόνο του να περπατάει σε ερημικό μερος του επιτήθεται (σχεδόν) και του γαυγιζει εντονα (χωρις να φοβαται), και όποιος ξενος μπει στο σπιτι του γαυγζει σαν τρελος με πολυ αγριάδα, και όταν τελικα ηρεμησει τον κοιτάει σε ότι κάνει.
Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας.
στεκομαι στον παραπανω χαρακτηρισμο και την επιθυμια να ακουσεις την γνωμη μας... αν θες την προσπερνας αν θες σε προβληματιζει...
Καλα δεν μιλαω για τον εκπαιδευτη. Σε αυτον παει και ολα καλα. Μιλάω οτι δεν ειναι καθολου φιλικος με τους ξενους. Οσους γνωριζει κανει χαρες αλλα δεν δεχεται και πολλα χαδια. ....
ελπιζω να μην ειναι ο προηγουμενος εκπαιδευτης με τον ολλανδικο... ο οποιος εβλεπε φυσιολογικα ολα στο σκυλι εκτος απο εσενα κι εμας...
Ο εκτροφέας και συναμα εκπαιδευτης του σκυλου ειναι ο επισημος εκτροφεας μαλινουα και γερμανικων στην Ελλαδα. Αναζητηστε τον οσοι καιγεστε να μαθετε ποιος ειναι. Κατα την γνωμη του αυτο δεν ειναι μονο φυσιολογικο αλλα και πολυ σημαντικό εφοσον ο σκυλος ειναι καθαρα εργασιακος εδω και 5 γενεές. Όχι οτι η εργατικοτητα του χαρακτηρα του συναδει απολυτα με την επιβλητικότητα του χαρακτηρα του, αλλα κάπως έτσι μου το είχε πει που δεν το θυμαμαι. (Το λεω για να μην βγαζετε συμπεράσματα...) Πρεπει όμως μου απο οσο μου εχει εξαρχης πει να καταφερω να τον κανω αρνακι με όλους διαφορετικα δεν θα αντεξω την αγριάδα του.
Σκοπος του ποστ δεν ειναι αν ειμαι εμπειρος ιδιοκτητης, ουτε αν ειναι φυσιολογικο αυτο για ενα μαλινουα. Σκοπος του ποστ ειναι να μου δωσετε ιδεες αν θελετε για εμπειρίες κοινονικοποίησης. Η Σαρα πχ ειπε σκυλοπαρκα. Κάτι άλλο που να ταιριάζει στην περιοχή μου?
Ιδέες ψάχνω παιδιά.... Φαντασία ψαχνω. Όχι υποδείξεις και κριτικες. Έχω επίγνωση και τι είμαι και τι έχω πάρει και απο που το έχω πάρει. Φαντασια μου λείπει.
απο οσο μπορω καταλαβαινω παραμενει ο ιδιος εκπαιδευτης
δεν με ενδιαφερει να μαθω ποιος ειναι γιατι ετσι μπορω πολυ καλυτερα να εκφρασω την αποψη μου...
απο την αλλη δεν με ενδιαφερει να σου δωσω απλα ιδεες... για κοινωνικοποιηση
ειναι σαφες και γνωστο οτι με τον προηγουμενο σκυλο τον οποιο ειχες παραδωσει και παρελαβες εκπαιδευμενο... ελαχιστα πραματα εως καθολου ειχες μαθει περι χειρισμου του σκυλου με αποτελεσμα... απο λαθος χερισμο να γινει ο σκυλος φοβικος...
σκεφτομαι ο λαθος χειρισμος σε τετοιο κουταβι τι μπορει να δημιουργησει και ειλικρινα προβληματιζομαι παρα πολυ...
αν και δειχνεις οτι δεν εχεις και τοσο εμπιστοσυνη στον εκπαιδευτη σου και καλα κανεις αν ειναι ο ιδιος ο προηγουμενος ( εγω θα ακουγα τον εκπαιδευτη μου σαν σε ευαγγελιο ειδικα για τετοιες περιπτωσεις)
θα προτεινα να γινεις απο τωρα αυτοκολλητος μαζι του... ουτως η αλλως αυτον εχεις και με αυτον συνεχιζεις...
μην περιμενεις να δωσεις το κουταβι προς εκπαιδευση και να το παραλαβεις μετα εκπαιδευμενο παρα την πιθανη ελλειψη χρονου που μπορεις να διαθεσεις...
πηγαινε συνεχεια μαζι με τον σκυλο σου κι επεμεινε να σου δειξει πως να εκπαιδευσεις εσυ τον σκυλο σου και να σου εξηγει συνεχεια την συμπεριφορα του και γιατι πρεπει να κανεις αυτο ή εκεινο κλπ...
σφηνας
δεν αρκει να σου πουμε πηγαινε και κοινωνικοποιησε το κουταβι σου...πρεπει να καταλαβεις να μαθεις να χειριζεσαι τον σκυλο σου...
εστω οτι πηγες εξω απο την εκκλησια.. και το κουταβι αρχισε να γαβγιζει.... εσυ
το μαλωνεις....
το επιβραβευεις...
αδιαφορεις......
του δινεις μεζε....
παιζεις μαζι του με ενα μπαλακι....
τι απο ολα θαπρεπε να κανεις...?
τρεχα ρωτα τον εκπαιδευτη σου και επεμεινε να σου εξηγησει γιατι ναι ή οχι για καθε μια απο τις παραπανω απαντησεις...
για μενα αυτα ειναι σημαντικοτερα απο το να δινω οδηγιες να πηγαινεις σε σχολεια.... κλπ...
αρχιζε οχι απλα να κρατας το λουρι αλλα να καταλαβαινεις τον σκυλο σου, πριν απο αυτον για εσας.....
καλη σου συνεχεια.....