Πόσο καλύτερη κοινωνικοποίηση;;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Για τον αν θεωρειται φυσιολογικη συμπεριφορα, εχω κι εγω την ιδια απορια.
Βεβαια, και ο σουπερμαν ειπε ότι αντιμετωπιζει ακριβως τα ιδια.
Θα ηταν καλο να ειχαμε και την γνωμη του Νικου, που προσφατα απεκτησε μαλινουά και μαλιστα εργασιακότατο.

Πολλοι εκτροφεις (ετσι ακουγεται τουλαχιστον) δινουν ζορικα σκυλια σε απειρους ιδιοκτητες και αυτό ερχεται σε πληρη αντιθεση με αυτό που μαθαινουμε εδώ μεσα τοσον καιρο για την αυστηρη επιλογη νεου ιδιοκτητη για τα κουταβια.

Προς αποφυγη παρεξηγησεων με τον φιλο Δημητρη, ΔΕΝ υπονοω ότι δεν θα τα καταφερει με τον νέο του σκυλο.
Φανταζομαι ότι ο εκτροφεας εκρινε ότι μπορει να τα καταφερει, αλλά σιγουρα ειχε και μια καλη αποψη για το κουταβι πριν το δωσει.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Έχω γνωρίσει μόνο ένα μαλινουα, ήταν 8 μηνών και τέλεια κοινωνικοποιημενο, δεν έβγαλε αχνα ούτε σε ανθρώπους, ούτε σε σκυλιά, και ήταν και πολύ καλά εκπαιδευμένο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Tα malinois στην Ευρώπη -αυτό το ξέρουν όλοι- έχουν άλλη χρήση όποιος και αν είναι ο ιδιοκτήτης, και ας μην είναι απαραίτητα σκυλιά για σπόρ.
Οποιος έχει ζήσει το καταλαβαίνει, ακόμα και τα χόμπι του μέσου κεντροευρωπαίου, μπορούν να υποστηρίξουν έναν σκύλο περίεργου χαρακτήρα και αυξημένης δραστηριότητας, η μέση οικογένεια θα πάει για mountain bike - λέμε τώρα - δεν θα πάει για σουβλάκια, έτσι ?
Οι τιμές τους είναι άλλες, οι γνώσεις των ιδιοκτητών και εκτροφέων τους επίσης άλλες.
Οι γνώσεις περί χαρακτήρα των εκτροφέων τους στην Ελλάδα είναι επίσης ένα level πάνω από τον μέσο όρο τουλάχιστον ... αυτό να το έχουμε στο μυαλό μας, όπως και την συγκέντρωσή τους σε μία χρήση (των εκτροφέων) δεν μπορείς πχ να τους συγκρίνεις με τους εκτροφείς boxer και rottweiler επειδή αυτές είναι εργασιακές φυλές, δεν είναι το ίδιο ...
Ο σκύλος αυτός για να "βγεί" καλός για οτιδήποτε θέλει ΠΟΛΛΑ πράγματα ... όπου αυτό δεν αναφέρεται, δυστυχώς δεν είναι από αμέλεια ή από άγνοια ... σε λίγο όμως θα γίνονται γέννες και σε δεύτερο βαθμό (εκεί να δείς ... )

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Ο εκτροφέας και συναμα εκπαιδευτης του σκυλου ειναι ο επισημος εκτροφεας μαλινουα και γερμανικων στην Ελλαδα. Αναζητηστε τον οσοι καιγεστε να μαθετε ποιος ειναι. Κατα την γνωμη του αυτο δεν ειναι μονο φυσιολογικο αλλα και πολυ σημαντικό εφοσον ο σκυλος ειναι καθαρα εργασιακος εδω και 5 γενεές. Όχι οτι η εργατικοτητα του χαρακτηρα του συναδει απολυτα με την επιβλητικότητα του χαρακτηρα του, αλλα κάπως έτσι μου το είχε πει που δεν το θυμαμαι. (Το λεω για να μην βγαζετε συμπεράσματα...) Πρεπει όμως μου απο οσο μου εχει εξαρχης πει να καταφερω να τον κανω αρνακι με όλους διαφορετικα δεν θα αντεξω την αγριάδα του.
Σκοπος του ποστ δεν ειναι αν ειμαι εμπειρος ιδιοκτητης, ουτε αν ειναι φυσιολογικο αυτο για ενα μαλινουα. Σκοπος του ποστ ειναι να μου δωσετε ιδεες αν θελετε για εμπειρίες κοινονικοποίησης. Η Σαρα πχ ειπε σκυλοπαρκα. Κάτι άλλο που να ταιριάζει στην περιοχή μου?
Ιδέες ψάχνω παιδιά.... Φαντασία ψαχνω. Όχι υποδείξεις και κριτικες. Έχω επίγνωση και τι είμαι και τι έχω πάρει και απο που το έχω πάρει. Φαντασια μου λείπει.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Ο εκτροφέας και συναμα εκπαιδευτης του σκυλου ειναι ο επισημος εκτροφεας μαλινουα και γερμανικων στην Ελλαδα.
Οι σκύλοι δεν είναι προιόν με επίσημο αντιπρόσωπο και dealers.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
κατ΄αρχήν δεν υπάρχει ...''ο επίσημος εκτροφέας μαλινουά και γερμανικών στην Ελλάδα''...δηλ.κάτι σαν επίσημη αντιπροσωπεία -ένα πράγμα....

κατά δεύτερων οι εκφράσεις που χρησιμοποίησες π.χ. το ''γαυγίζει τρελά'' ή το ''έντονα σημάδια αγριάδας'' ή το ''τρομερή ένταση''-είναι πολύ σχετικές και υποκειμενικές και επιδέχουν πολλές ερμηνείες.....

Πάντως δύο κουτάβια μαλινουά (φίλων που τα έχουν φέρει απο εκτροφεία του εξωτερικού )και που έχουν πάνω κάτω την ίδια ηλικία με το δικό σου δεν έχουν καθόλου την συμπεριφορά που περιγράφεις.Οι άνθρωποι βέβαια ασχολούνται με την φυλή και τα σπόρ πολλά χρόνια και τα κουτάβια έχουν μπεί απο την αρχή σε ένα πρόγραμμα.Στην βόλτα δε είναι απόλυτα αφοσιωμένα στον ιδιοκτήτη τους ,παίζουν μαζί , και δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής κανένα απολύτως δείγμα επιθετικότητας, φοβίας η άλλης προβληματικής συμπεριφοράς.

Τα βέλγικα ποιμενικά -και το μαλινουά δεν εξαιρείται- δεν είναι άγρια σκυλιά (για να χρειαστείς να αντέξεις την αγριάδα τους.....:rolleyes:),είναι όμως νευρικά και ιδιαίτερα επιρρεπή στο να αναπτύξουν φοβικές συμπεριφορές που κάτω απο κάποιες συνθήκες μπορούν να γίνουν και επιθετικές.
Χρειάζονται έντονη αλλά ταυτόχρονα πολύ προσεκτική κοινωνικοποίηση σχεδόν απο τότε που γεννιούνται και η επιλογή τους πρέπει να γίνεται απο γονείς επίσης πολύ καλά κοινωνικοποιημένους και χωρίς φοβίες.

'Οσο για την ένταση που διαθέτει η φυλή είναι πολύ σημαντικό να μπορεί ο ιδιοκτήτης να την διαχειριστεί όχι προσπαθώντας να την αποβάλλει αλλά διοχετεύοντας την σε παιχνίδια ,σπορ ή και σε άλλες δραστηριότητες...

Αν τώρα το 2,5 μηνών κουτάβι σου γαυγίζει με ένταση και ''αγριάδα'' σε ανθρώπους, ή σε οτιδήποτε καινούργιο βλέπει, ή αν το δείς να αποφεύγει να πλησιάζει ανθρώπους ή άγνωστα πράγματα, αν επιτίθεται , ή αν γενικότερα το βλέπεις ''να χάνει τον έλεγχο''....τι να πω....εγώ προσωπικά δεν θα το θεωρούσα φυσιολογικό και σε καμία περίπτωση δεν θα το ονόμαζα ‘’εργασιακό ή επιβλητικό χαρακτήρα’’…….....

Λυπάμαι αν δεν σου δίνω πολλές ιδέες αλλά κατά την γνώμη μου πρέπει κατ΄αρχήν να δεις τι είναι αυτό που έχεις στα χέρια σου και μετά να κινηθείς.
Δεν παίρνεις και την γνώμη άλλου εκπαιδευτή;

Last edited:

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που περιγράφεις.
Είσαι σίγουρος πως ο σκύλος αγριέυει?Μου φαίνεται περίεργο να σου πω την αλήθεια,είναι μόλις 2,5 μηνών.

Η κοινωνικοποίηση όπως είπες είναι υπεραπαραίτητη και αν δεν την κάνεις τώρα και σωστά,μετά θα είναι αργά.
Όλα σταδιακά όμως δεν χρειάζεται απότομα (βλέπε λαική) γιατί υπάρχει κυνδινός να φοβίσεις τον σκύλο.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
Ο εκτροφέας και συναμα εκπαιδευτης του σκυλου ειναι ο επισημος εκτροφεας μαλινουα και γερμανικων στην Ελλαδα.
κι εγω τωρα αναρωτιεμαι... εψαχνες καιρο να τον βρεις???? ή επειδη ειναι ο επισημος επεσες κατευθειαν πανω του?
Αναζητηστε τον οσοι καιγεστε να μαθετε ποιος ειναι.
κανεις δεν καιγεται να μαθει ποιος ειναι... ειναι όμως ο πλεον αρμοδιος να σου επιλυσει τις αποριες που εχεις και ηρθες εδω να σου δωσουμε ιδεες.......
Κατα την γνωμη του αυτο δεν ειναι μονο φυσιολογικο αλλα και πολυ σημαντικό εφοσον ο σκυλος ειναι καθαρα εργασιακος εδω και 5 γενεές. Όχι οτι η εργατικοτητα του χαρακτηρα του συναδει απολυτα με την επιβλητικότητα του χαρακτηρα του, αλλα κάπως έτσι μου το είχε πει που δεν το θυμαμαι. (Το λεω για να μην βγαζετε συμπεράσματα...) Πρεπει όμως μου απο οσο μου εχει εξαρχης πει να καταφερω να τον κανω αρνακι με όλους διαφορετικα δεν θα αντεξω την αγριάδα του.
γι αυτο το κομματι αν δεν μπορει ο εκτροφεας σου να σου δωσει ιδεες ο πλεον καταλληλος μετα ειναι ενας εκπαιδευτης που εχει γνωση αριστη της φυλης και δει απο κοντα το κουταβι σου.....
Σκοπος του ποστ δεν ειναι αν ειμαι εμπειρος ιδιοκτητης, ουτε αν ειναι φυσιολογικο αυτο για ενα μαλινουα. Σκοπος του ποστ ειναι να μου δωσετε ιδεες αν θελετε για εμπειρίες κοινονικοποίησης. Η Σαρα πχ ειπε σκυλοπαρκα. Κάτι άλλο που να ταιριάζει στην περιοχή μου?
Ιδέες ψάχνω παιδιά.... Φαντασία ψαχνω. Όχι υποδείξεις και κριτικες. Έχω επίγνωση και τι είμαι και τι έχω πάρει και απο που το έχω πάρει. Φαντασια μου λείπει.
εδω μπορει να βρεις 100 ατομα που θα σου δωσουν σωρηδον ιδεες και λυσεις το θεμα ειναι κατα ποσο ταιριαζουν στην περιπτωση σου....
προσωπικα πριν σου δωσω οποιαδηποτε συμβουλη... κι επειδη δεν εχω καμμια εικονα..... χρειαζομαι ορισμενες διευκρινιστικες απαντησεις στα οσα ρωτησα.... ουδεμια κριτικη υπηρχε... απλοι προβληματισμοι... και ευθεις ερωτησεις ηταν...
στα τυφλα δεν δινω συμβουλες... αν δεν θες δεν απαντας... αλλα σε οσους προσπαθουν να βοηθησουν σωστα μην βγαζεις τοσο αρνητισμο... χρονιαρες μερες κιολας..
ετσι εκανες και με το ολλανδικο ακι ειδες που κατεληξες....

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
εγω παντως αν εξαιρεσεις τα ισως λαθος διατυπωμενα λογια του σφηνα μου φαινεται φυσιολογικοτατη συμπεριφορα.απλα χρειαζετε κοινωνικοποιηση τι να λεμε τωρα 2μιση μηνων ειναι ουτε τα εμβολια του δεν εχει τελειωσει ακομα.κ μενα αμα βλεπει αλλο ακυλο λυσαει και αςζει παρεα με αλλο σκυλι τι σημαινει οτι δεν το κοινωνικοποιω οχι ειναι αναμενομενη συμπεριφορα που χρειζει διορθωση με την ενοια οτι οταν θα μπορει να το πηγενει ανετα βολτα τοτε θα του δωσει και περισσοτερες εμπειριες.αλλοι δε τα βγαζουν απο το σπιτι μεχρι το τελος των ςεμβολιων.
επισης ο εκτροφεας και εκαιδευτης του θα του πει πως να το δουλεψει
ενα ακομα σχολιο κοινωνικοποιησης ειναι το κλαμπ εργασιας.με τη πρωτη ευκαιρια μπορει να το δουλεψει εκει μιας ακι στις απομακρυσμενες περιοχες δεν εχεις τη ευκαιρια να βλεπεις πολλα

αρη του νικου ο σκυλος ηρθε κοντα 4 μηνων και δουλεμενος απο τον εκτροφεα του.δεν ειναι το ιδιο με μενα η το σφινα εχει διαφορα.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Θα ήθελα να μου πειτε τροπους να τον κοινονικοποιησω πιο σωστά διότι είναι χειμώνας και δυστηχως δεν βλέπει πολυ κοσμο έξω.

ΥΓ. Κάθε Σαββάτο τον πάω λαικη που έχει κοσμοσυρροή
Ξεκίνα και κάθε Κυριακή να τον πηγαίνεις εκκλησία. Όταν σχολάει, θα βγαίνουν γιαγιάδες μαυροφορεμένες, παππούδες με μπαστούνια κλπ, θα είναι πιθανόν απ' έξω κανένας και θα ζητιανεύει, θα δει και κάναν παπά κλπ.
Τις καθημερινές αν μπορείς πήγαινέ τον έξω από σχολεία στα διαλείμματα, αρκεί να μπορείς να κάνεις κουμάντο τα παιδάκια ότι δε θα κάνουνε καγκουριές να τον εξαγριώνουν.
Εγώ μέχρι εκεί μπορώ να βοηθήσω.;)

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
ο δικος μου σκυλος,τρελαινεται για χαδια...

εκτος και αν εισαι Πακιστανος...(δεν εχω τιποτε με τους ανθρωπους,ουτε ειμαι ρατσιστης...απλα εχει θεμα)

ή πας να με χτυπησεις.
καρμπον ο δικός μου,
ή μάλλον όχι, αποκλείεται να είναι τόσο μαλαγάνας όσο ο δικός μου αλλά με τους πακιστανούς έχει ένα θέμα,
μόνο σε αυτούς γαυγίζει. Μάλλον έχει να κάνει με τη μυρωδιά, δεν ξέρω τι να πω...

αυτό με το να με χτυπήσει κάποιος ευτυχώς δεν μου έχει τύχει.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
καρμπον ο δικός μου,
ή μάλλον όχι, αποκλείεται να είναι τόσο μαλαγάνας όσο ο δικός μου αλλά με τους πακιστανούς έχει ένα θέμα,
μόνο σε αυτούς γαυγίζει. Μάλλον έχει να κάνει με τη μυρωδιά, δεν ξέρω τι να πω...

αυτό με το να με χτυπήσει κάποιος ευτυχώς δεν μου έχει τύχει.
Και να προσεύχεσαι μην σου τύχει...

Θα πρέπει να διηγηθώ κάποια στιγμή μια εμπλοκή μου με έναν τύπο, όταν ο Αδάμ ήταν 9 μηνών, επειδή τον παρακάλεσα να πάρει το σκύλο του πάνω από τον δικό μου και χωρίς να του πω τίποτα παραπάνω,χωρίς να αντιμιλήσω!Το αποτέλεσμα ήταν να μου σκάσει μπουνίδι στο σαγόνι με ένα σκληρό μπαλάκι που κρατούσε εκείνη την ώρα!
Ο μικρός είχε σαστίσει και κοίταζε...τώρα πλέον δεν θα κοιτάζει μόνο!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ουτε εμενα μου εχει τυχει...

απλα μια μερα που ενας φιλος μου σηκωσε αποτομα το χερι του και το εβαλε στον ωμο μου,ο Τορο....ηταν στο kennel του....:)

vagolf

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
209
0
ΑΧΑΡΝΑΙ
Θα πρέπει να διηγηθώ κάποια στιγμή μια εμπλοκή μου με έναν τύπο, όταν ο Αδάμ ήταν 9 μηνών, επειδή τον παρακάλεσα να πάρει το σκύλο του πάνω από τον δικό μου και χωρίς να του πω τίποτα παραπάνω,χωρίς να αντιμιλήσω!Το αποτέλεσμα ήταν να μου σκάσει μπουνίδι στο σαγόνι με ένα σκληρό μπαλάκι που κρατούσε εκείνη την ώρα!
Ο μικρός είχε σαστίσει και κοίταζε...τώρα πλέον δεν θα κοιτάζει μόνο!
και να κανεισ τον σταυρο σου να μην ξανατυχει ποτε,και εαν τυχει προσπαθησε να μην παρει μεροσ στην συραξη ο σκυλοσ σου.εχεισ δει σκυλο να παλευει για να σωσει κατι δικο του που κυνδινευει δεν προσπαθει να δαγκωσει αλλα να σκοτωσει

Last edited by a moderator:

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Ευχαριστω superman. Οντως το club εργασιας ειναι πολυ καλο αν και πολυ νωρις βεββαια.
Οκ παντως. Μου δωσατε καποιες ιδεες.
Ευχαριστω και χρονια πολλά παιδια! Με υγεια!

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Τώρα είδα το μηνυμα σου Λουκια! Εγραψες ρε συ μπραβο!! Πολυ καλες λυσεις και θα τις εφαρμοσω αμεσα! Μπραβο πραγματικα και ευχαριστώ!!

Ξεκίνα και κάθε Κυριακή να τον πηγαίνεις εκκλησία. Όταν σχολάει, θα βγαίνουν γιαγιάδες μαυροφορεμένες, παππούδες με μπαστούνια κλπ, θα είναι πιθανόν απ' έξω κανένας και θα ζητιανεύει, θα δει και κάναν παπά κλπ.
Τις καθημερινές αν μπορείς πήγαινέ τον έξω από σχολεία στα διαλείμματα, αρκεί να μπορείς να κάνεις κουμάντο τα παιδάκια ότι δε θα κάνουνε καγκουριές να τον εξαγριώνουν.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.417
10.621
Athens
Αυτό δεν δεν θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό ως μέσο κοινωνικοποίησης
"Που πάτε?"
"Εκκλησία!"
:maria::paja1:

Εξαιρετικά χρήσιμο πάντως - ειδικά αν σκεφτείς ότι ο προηγούμενός μου γάλλος κυνηγούσε και βούτηξε το ράσο του παππά που μπήκε την ημέρα των Φώτων στο σπίτι :D

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Το πιο απλο,φερνε κοσμο στο σπιτι.Συνεχεια,να μαθει συμπεριφορα στο χωρο του,να οικειοποιηθει,να μπορεις να καθοδηγεις χωρις το αγχος του εξω...

Η λαικη ειναι για πιο μετα πιστευω.Μη στρεσαριστει ακομα.Η λαικη θελει σιγα σιγα.Τη μια φορα απο μακρια,την αλλη πιο κοντα,κτλ...

Και οι πορειες ειναι καλες.

Επισης,σε κεντρικο σημειο της πολης,αραζεις σε ενα παγκακι,χαλαρο το σωμα σου,λιγο ξαπλα προς τα πισω,ο σκυλος δεμενος και καλα διαβαζεις αθλητικα,παιζεις με το κινητο,χαζευεις,κτλ.Καποια στιγμη ο σκυλος θα χαλαρωσει απο μονος του και θα ξαπλωσει,χαιδεμα ηρεμο μην το ξεσηκωσεις και καθεστε λιγο ακομα και φευγετε.Να προσεχεις οσοι τον πλησιαζουν μην τον κυκλωνουν και σκυβουν απο πανω του.Πες τους αν θελουν να γονατισουν για να τον χαιδεψουν.Μην ερθουν 5-6 ατομα και ειναι απο πανω του απλωνοντας τα χερια τους.

Μην τον κουρασεις με ερεθισματα,θα εχεις αντιθετο αποτελεσμα.Δηλαδη αν τη μια μερα πατε λαικη,την αλλη σε ηρεμο μερος.Οχι απαραιτητα ερημικο,αλλα ηρεμο.Να προλαβαινει να τα επεξεργαζεται το μυαλο του...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97