Κουταβογέννες από ηλίθιους

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.472
10.727
Athens
Έχω φρίξει με το «χωριό μου», κάθε μέρα μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Σήμερα πάλι στο τοπικό γκρουπ φβ, ποστ «χαρίζεται lactopet για κουτάβια» και από κάτω απάντηση «το θέλω εγώ, η σκυλίτσα μου έκανε πέντε». Και από κάτω καρδούλες.

Δεδομένου του νόμου περί γέννας πως θα μπορούσε να χειριστεί κάποιος τέτοια περιστατικά (με αποτελεσματικό τρόπο), να τους κόψουν το ποπό με πρόστιμο για να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι συγχωριανοί;

Με ποια διαδικασία;

• Like
Reactions: TheBestBoi

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.841
20.182
Καταγγελία στο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος;
Είναι νομίζω ανώνυμη και...αποτελεσματική! Το γνωρίζω πολύ καλά.
Κράτα τα τα στοιχειάκια να τα 'χεις μη τυχόν και διαγραφούν.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.472
10.727
Athens
Καταγγελία στο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος;
Είναι νομίζω ανώνυμη και...αποτελεσματική! Το γνωρίζω πολύ καλά.
Κράτα τα τα στοιχειάκια να τα 'χεις μη τυχόν και διαγραφούν.
H δίωξη ασχολείται από όσο ξέρω με ηλεκτρονικό έγκλημα. Δηλαδή να εντοπίσει χρήστες με ύποπτες κινήσεις ή παράνομες ηλεκτρονικές συναλλαγές κλπ.

Εδώ αυτή κάπου έχει live κουτάβια - οι περισσότεροι δε τα χαρίζουν. Δεν τα πουλάνε δηλαδή για να τους πας για φοροδιαφυγή κλπ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.781
7.982
H δίωξη ασχολείται από όσο ξέρω με ηλεκτρονικό έγκλημα. Δηλαδή να εντοπίσει χρήστες με ύποπτες κινήσεις ή παράνομες ηλεκτρονικές συναλλαγές κλπ.

Εδώ αυτή κάπου έχει live κουτάβια - οι περισσότεροι δε τα χαρίζουν. Δεν τα πουλάνε δηλαδή για να τους πας για φοροδιαφυγή κλπ.
Όχι, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ασχολείται με οτιδήποτε παραβιάζει τη νομιθεσία και εντοπίζεται ηλεκτρονικά.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.384
8.259
Απαγορεύεται η γέννα ιδιόκτητου ζώου συντροφιάς χωρίς άδεια (δε χρειάζεται να τα πουλαει για να παραβιαζει τη νομοθεσια πλεον). Δυο παραβασεις κιολας

-Έλλειψη άδειας για την γέννας του θηλυκού ζώου,( άρθρο 8. Παρ. 4)

-Παράλειψη στειρώσης ή αποστολή δείγματος DNA στο ΕΕΓΥΖΣ (αν και αυτο εχω την εντυπωση οτι ακομα δεν ισχυει το προστιμο , εχει παρει αναβολη μεχρι ιουλιο 25 ή 6 μηνες μετα την εναρξη της βασης)

Last edited:
  • Like
Reactions: mareco

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.472
10.727
Athens
Σενάριο...
Στέλνω εγώ το ραβασάκι στη δίωξη σήμερα.
Η δίωξη το πιάνει σε κανα μήνα δύο διότι προφανώς είναι χαμηλής προτεραιότητας σε σχέση με άλλα περιστατικά της.
Τα κουτάβια σε 10-20-30 μέρες έχουν φύγει από εκεί, έχουν δοθεί.

Τι συμβαίνει?

Επίσης το ποστ λέει "Χαρίζεται lactopet για κουτάβια". Δεν λέει "Χαρίζονται κουτάβια". Από κάτω σχολιάζει βέβαια μία "Το θέλω έχω 5".

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.841
20.182
Η δίωξη το πιάνει σε κανα μήνα δύο διότι προφανώς είναι χαμηλής προτεραιότητας σε σχέση με άλλα περιστατικά της.
Νομίζω ότι δρουν γρήγορα.
Ωστόσω, εννοείται όσο περισσότερα αποδεικτικά έχεις, τόσο καλύτερα.
Εχω περίπτωση που έγινε (άδικη/υπερβολική/ψευδής) καταγγελία, από μία μόνο φωτό στο fb! Ο "κατηγορούμενος" στο δικαστήριο μετά από χρόνια, δικαιώθηκε πανηγυρικά, παρόλο που ο σκύλος της καταγγελίας, είχε φύγει από την ζωή, αλλά μέχρι να 'ρθει εκείνη η ώρα, τον έφαγε το άγχος και ο πανικός. Και τώρα έχει κάθε λόγο και βάση, να το γυρίσει μπούμερανγκ, ιφ γιου νοου γουατ αι μιν.
Οπότε υποθέτω σε καταγγελία σαν την δική σου, θα πρέπει να κινηθούν άμεσα, για να προλάβουν να δουν τα νεογέννητα. Λογικά θα μπορείς να το αιτηθείς κι εσύ. Και να είσαι όσο γίνεται πιο σίγουρη, ότι όντως παρανομούν.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.472
10.727
Athens
Νομίζω ότι δρουν γρήγορα.
Ωστόσω, εννοείται όσο περισσότερα αποδεικτικά έχεις, τόσο καλύτερα.
Εχω περίπτωση που έγινε (άδικη/υπερβολική/ψευδής) καταγγελία, από μία μόνο φωτό στο fb! Ο "κατηγορούμενος" στο δικαστήριο μετά από χρόνια, δικαιώθηκε πανηγυρικά, παρόλο που ο σκύλος της καταγγελίας, είχε φύγει από την ζωή, αλλά μέχρι να 'ρθει εκείνη η ώρα, τον έφαγε το άγχος και ο πανικός. Και τώρα έχει κάθε λόγο και βάση, να το γυρίσει μπούμερανγκ, ιφ γιου νοου γουατ αι μιν.
Οπότε υποθέτω σε καταγγελία σαν την δική σου, θα πρέπει να κινηθούν άμεσα, για να προλάβουν να δουν τα νεογέννητα. Λογικά θα μπορείς να το αιτηθείς κι εσύ. Και να είσαι όσο γίνεται πιο σίγουρη, ότι όντως παρανομούν.
Σίγουρη δεν μπορώ να είμαι γιατί δεν έχω αποδεικτικό στα χέρια μου αν έχει άδεια για τη γέννα ή αν έχει δώσει DNA κλπ.

Οπότε αν πάει δικαστικά όπως λες, μπορεί να μου 'ρθει και καμιά μήνυση στα γεράματα επειδή έκανα την καταγγελία. :LOL:

Δεν βλέπω φως στο τούνελ - εκτός αν...
- Να στήσει κανείς φάση "έρχομαι να πάρω το κουτάβι" και να πάει εκεί το αστυνομικό όργανο?
- Ομοίως "έρχομαι να το αγοράσω και παραλάβω" - ακόμη χειρότερα για αυτή.

Δεν ξέρω αν έχουν γίνει αντίστοιχα σκηνικά...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.472
10.727
Athens
Επικοινώνησα με την φιλοζωική της περιοχής μπας και έχουν καμιά ιδέα...

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.384
8.259
η δικη του πιτμπουλ που πριν 5 χρονια σκοτωνε γατες εδω ,τωρα προσφατα τον φεβρουαριο του 25 ειχε ορισθει, ακομα δηλαδη στη πρωτη αναβολη. Το σκυλι ισως να μη ζει καν , το πιθανοτερο ουτε ο ιδιοκτητης ωσπου να γινει :LOL:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.472
10.727
Athens
η δικη του πιτμπουλ που πριν 5 χρονια σκοτωνε γατες εδω ,τωρα προσφατα τον φεβρουαριο του 25 ειχε ορισθει, ακομα δηλαδη στη πρωτη αναβολη. Το σκυλι ισως να μη ζει καν , το πιθανοτερο ουτε ο ιδιοκτητης ωσπου να γινει :LOL:
Το ξέρω, δικαστικά δεν έχει κανένα νόημα - μέχρι να εκδικαστεί η οποιαδήποτε υπόθεση θα έχουν αποδημήσει όλοι εις κύριον, κατήγοροι και κατηγορούμενοι.

Νόημα έχει κάτι που εππιβάλλει πρόστιμο μπαμ-μπαμ. Να πονέσει η τσέπη άμεσα, μόνο αυτό δουλεύει.