Πόσο καλύτερη κοινωνικοποίηση;;

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Ισχυει οτι αν εχεις πινακιδα στην εξωπορτα που προειδοποιει οτι εχεις σκυλο φυλακα μεσα στο σπιτι, δεν πληρωνει τις ζημιες που θα προξενησει ο σκυλος στον εισβολεα???

Γιατι δεν μπορω να καταλαβω γιατι να τον πληρωσω και να τρεχω στα δικαστηρια αφου αυτος μπηκε στο σπιτι μου με παρανομο σκοπο!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ισχυει οτι αν εχεις πινακιδα στην εξωπορτα που προειδοποιει οτι εχεις σκυλο φυλακα μεσα στο σπιτι, δεν πληρωνει τις ζημιες που θα προξενησει ο σκυλος στον εισβολεα???
Δε ξερω αν δεν πληρωνει,αλλα σιγουρα εισαι σε ευνοικοτερη θεση απο το να μην την εχεις.
Πινακιδα ομως με απεικονιση σκυλου και οχι μονο με γραμματα(πχ προσοχη σκυλος),γιατι σε περιπτωση αλλοδαπου που δε γνωριζει ελληνικα,ειναι σα να μην την εχεις.Το ειχαμε αναφερει σε αναλογο θεμα παλιοτερα.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Πινακιδα ομως με απεικονιση σκυλου και οχι μονο με γραμματα(πχ προσοχη σκυλος),γιατι σε περιπτωση αλλοδαπου που δε γνωριζει ελληνικα,ειναι σα να μην την εχεις.
Αυτο δεν το ειχα σκεφτει ποτε!
Μηπως να εχουμε πινακιδα σε 4-5 γλωσσες? Ελεος!
Κατανταει υπερβολη να μην μπορεις να προστατευσεις την οικογενεια σου και την περιουσια σου, γιατι θα βρεθεις μπλεγμενος με τετοιους νομους. Και μετα κοροιδευουμε τους Αραβικους νομους που λενε κλεψει χερι, κοψει χερι! Δεν εχουν και αδικο!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ναι Μπουλη, ο δικηγορος τους το προτεινει και τους λεει οτι εχουν το δικαιωμα να κανουν μηνυση. Γινονται δυο διαφορετικες δίκες.

Παντως, και επειδη το θεμα είναι η κοινωνικοποιηση του κουταβιου του Δημητρη, εχει μεγαλη διαφορα να πας φυλακή επειδη κινδυνεψε σοβαρα η οικογενεια σου, από το να βρεις τον μπελα σου επειδη καποιος ανοητος ή απροσεχτος πειραξε τον σκυλο σου στον δρομο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Παιδιά έχουμε ξεφύγει από το θέμα μας!

Το συγκεκριμένο θέμα περί πινακίδων κτλ το έχουμε συζητήσει σε άλλα topics!

Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας,ελάτε...

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Τι να επιστρέψουμε στο θεμα....
Με τρελανατε με αυτα που λέτε.....
Και τότε ρε παιδιά γιατί να παίρνουμε σκύλο για φύλαξη?? Γιατι να μην περναμε ενα τσιουάουα???

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δημητρη, παιρνουμε σκυλο για φυλαξη, αλλά εχουμε μάτια 1114.
Το ιδιο αποτρεπτικα λειτουργει ένα μαλινουά με ένα τσιουάουα?
Το μαλινουά και μονο με την ολη παρουσια του θα αποτρεψει στις περισσοτερες περιπτωσεις.
Και αν χρειαστει να παρεμβει δυναμικα, θα το κανει. Τις συνεπειες θα τις αντιμετωπισεις μετα. Εκεινη την ωρα το μονο που σε ενδιαφερει είναι η ασφαλεια της οικογενειας σου.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Ti να πω... Ελπίζω να μην ερθω ποτε σε αυτην την θεση.... Και ελπίζω να μην ειναι τοσο δραματικα οσο τα λετε...
Μου φτανει ενα γερο μπλεξιμο που ήδη έχω.....

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
το ποσο δραματικα θα γινουτ τα πραγματα για τον καθε εναν ,εχει να κανει με το που θα πεσει σε περιπτωση δικης.σε ποιον δικαστη δλδ.απο εκει κ μετα κ θα μεινω λιγακι οφ ακομη,κ σε μια γλωσσα να εχεις την πινακιδα ,ε ειπαμε....τι μπορει να λεει μια πινακιδα εξω απο ενα σπιτι με εναν σκυλο επανω?κοιταξτε τι ωραιο σκυλο εχω?κ οι δικαστες δεν ειναι βλακες.απλα θελουν να αποφυγουν την χρηση των σκυλιων για τετοιους σκοπους.φανταστειτε να ηταν ολα αυτα νομιμα κ να μην υπηρχε καμια συνεπεια....χαμος!!!!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
τι μπορει να λεει μια πινακιδα εξω απο ενα σπιτι με εναν σκυλο επανω?κοιταξτε τι ωραιο σκυλο εχω?
Υπαρχουν πινακιδες χωρις απεικονιση σκυλου,αλλα μονο "προσοχη σκυλος".Τελος οφ τοπικ.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Νόμος 3170/2003
'Αρθρο 2, §5, Ο ιδιοκτήτης ή ο συνοδός του σκύλου ευθύνεται για βλάβη ή ζημιά που προκαλείται από το σκύλο σε ανθρώπους ή ζώα, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 924 του Αστικού Κώδικα.

Δημοσιευμένο στην εφημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου «Παρέμβαση», αρ. 86, Νοέμβρης–Δεκέμβρης 2003]

2) Καθορισμός αντικειμενικής ευθύνης κατόχων σκύλων.
Ως γνωστόν, το άρθρο 924 του Αστικού Κώδικα, αναφέρει ότι για τις ζημίες που προκαλούνται από κατοικίδια ζώα που χρησιμοποιούνται για το επάγγελμα, τη φύλαξη της κατοικίας ή τη διατροφή του κατόχου τους, ο κάτοχος τους δεν φέρει καμία ευθύνη όταν δεν τον βαρύνει κανένα πταίσμα φύλαξης και εποπτείας του ζώου. Ειδικά όμως για ζημίες που προκαλούνται από σκύλους, το αρ. 2, παρ. 5 του νόμου 3170/2003, εισάγει παρέκκλιση από το άρθρο 924 ΑΚ, σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες ή συνοδοί σκύλων, ευθύνονται για κάθε ζημία που προκαλούν οι σκύλοι σε ανθρώπους ή ζώα (αντικειμενική ευθύνη).
.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Και τι συμπερασμα βγαινει απο το παραπανω?
Οτι μεσα στο σπιτι δεν φταις αν αρπαξει καποιον αλλά εξω φταις?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω εχω μπερδευτει. Σε τοσα θεματα το εχουμε συζητησει και τελικα ειναι μαντειο των Δελφων.

Και για να μην ειμαστε συνεχεια οφ τοπικ, μπορουμε να αλλαξουμε τον τιτλο σε
"Ποσο καλυτερη κοινωνικοποιηση και ποσο μακρια απο την φυλακη?"
:D:D

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Ναι οντως πρεπει να αλλαξει ο τιτλος νομιζω... Επίσης νομίζω πως πρέπει να ξεκαθαρίσει το θεμα αυτο...
Άλλωστε, θα πρέπει να ξέρω... Να αφήσω το κτήνος να φάει κανα δάχτυλο ή όχι τελικά???? χαχα!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κοιτα, ο μονος τροπος για να μαθουμε τελικα ακριβως τι εννοει ο Νομος, ειναι να αφησεις το τερατακι να φαει καποιον και μετα θα μας πεις τι εγινε με τα δικαστηρια.
Εγω θα σου κανω δωρο εκεινο το ντουντουκι που βαζουν στο λαπτοπ για να εχουν συνδεση παντου, για να μας τα λες απο την φυλακη :D:D

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Με το Ολλανδικό που ειχα... Ακομα τρεχω και θα τρεχω... Αστα περασμενα ξεχασμένα....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97