Πρόβλημα με εκτροφέα

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Δε νομίζω να έχω εκφράσει κάτι απόλυτα, άρα το παράδειγμα άσπρου-μαύρου θα το εκλάβω ως γενική τοποθέτησή σου. Ναι εννοείται πως είναι αυτονόητη η πολυχρωμία και οι αποχρώσεις γενικά.

Προκειμένου να μη σε εκμεταλλευτεί κάποιος λοιπόν, προτείνουμε αντίθετα πράγματα.
Σαν γενικές έννοιες, καλό είναι να υπάρχουν ως πληροφορίες τα είδη των εκτροφικών.

Αλλά τον λεπτομερειακό εντοπισμό των χαρακτηριστικών του προτύπου όπως πολύ θαυμάσια μπορεί να κόψει το δικό σου μάτι γιατί έχεις κάνει τρομερή μελέτη για τη φυλή που σε ενδιαφέρει, τον θεωρώ ΓΕΝΙΚΑ μια άδικη απαίτηση απέναντι στον υποψήφιο κηδεμόνα. Εδώ κολλάει το "χρειάζεται να έχεις ντοκτορά για να πάρεις από εκτροφέα".

Και πάλι θα το διαφοροποιήσω. Αν ενδιαφέρεσαι για show dog, ναι είναι πολύ σωστή κατάρτιση αν όχι, είναι απλά υπερβολή.
Ισως γιατί κι εγώ επιθυμώντας την πιο ρομαντική διάσταση των πραγμάτων ή την πιο δίκαιη αν θες, θα ήθελα αφού ξεπάστρεψα τα μάτια μου στο διάβασμα, στο ψάξιμο, στις ερωτήσεις και τις επαφές, να έρθεις εσύ εκτροφέα μου που με κόπο σε ξεχώρισα, να με προστατέψεις και λίγο απλά όντας όσο πιο έντιμος!

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.893
Aθήνα
Ξέρεις ειναι αρκετά δύσκολο στον γραπτό λόγο, να περιγράψεις κάτι όπως το έχεις στο μυαλό σου και να συμπεριλάβεις κάθε λεπτομέρεια και απορία που ευλογα μπορεί να προκύψει.

Στο άσπρο μαύρο δεν ήταν σπόντα για να σε πω απόλυτη. Ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό.
Γενικά αναφέρθηκα, όχι σε εσένα προσωπικά.
Αυτά που συναντά κάποιος δεν είναι απαραίτητα τα ιδανικά.
Αν κάποιος δεν γνωρίζει ποια είναι αυτά τα ιδανικά, δεν θα το καταλάβει και θα θεωρήσει πως αυτό που συνάντησε, είναι ο κανόνας.
Εάν γνωρίζει είναι πολύ πιο εύκολο να ξεχωρίσει την Ήρα από το στάρι.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και με τις φυλες που θέλουμε να αποκτήσουμε.
Όσα περισσότερα ΔΕΝ γνωρίζεις, τόσο πιο εύκολα μπορεί να εξαπατήθεις.
Αν γνωρίζεις έχεις πολλές περισσότερες πιθανότητες να το αποφυγεις.

Εάν κάποιος δεν θέλει να μάθει για αυτό που τόσο λαχτάρα, είναι δικαίωμά του. Αλλα δυστυχώς αναπόφευκτα θα είναι έρμαιο του καθένα που αυτοαποκαλείται εκτροφεας.

• Like
Reactions: mariunas13

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.383
10.552
Athens
Εξαρτάται το πετ και τι εννοει ο καθένας "μια χαρά απογόνους".

Να έχουν 4 πόδια και να γαυγιζουν σίγουρα ναι.

Show dog δεν σημαίνει απαραίτητα ντε και καλά αναπαραγωγή.

Ούτε πετ ντε και καλά όχι αναπαραγωγή.
...

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.893
Aθήνα
Έγραψα πως :

"Εξαρτάται το πετ"
Και
"Ούτε πετ ντε και καλά όχι αναπαραγωγή."

Ποια είναι η ένστασή σου;

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Eίναι ακριβώς το ίδιο. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι στην Γαλλία υπάρχουν υποχρεωτικοί κανόνες τόσο σε επίπεδο πολιτείας όσο και σε επίπεδο ομίλων για το έαν και πώς θα προβεί κάποιος στην αναπαραγωγή του εκτροφικού σκύλου (οι όποιοι κανόνες, δεν εξετάζουμε εδώ το περιεχόμενό και την αποτελεσματικότητά τους, Είμαστε σε πολύ πιο προηγούμενο στάδιο). Το pedigree το πήρατε αλλά σας βάλανε ένα 0 για να γνωρίζετε ότι δεν επιτρέπεται κατ' αρχήν να τον βάλετε σε αναπαραγωγή. ΔΕΝ το άφησαν στην διακριτική ευχέρειά σας. Σας το επιτρέπουν δε έαν και μόνο εάν εκείνοι σας δώσουν κατόπιν δική τους διαδικασία το 1. Εκεί δεν περνάει το επιχείρημα, εγώ ξέρω καλύτερα από τον εκτροφέα, τον όμιλο, τον θεό τον ίδιο. Στην Ελλάδα ελλείψει τέτοιων κανόνων ο καθένας (είτε εκτροφέας, είτε επίδοξος κηδεμόνας) πράττει ως μονάδα ό,τι ξέρει, ό,τι δεν ξέρει, τον συμφέρει ή δεν τον συμφέρει (ή αλλιώς όπως λέτε αλχημείες). Γι αυτό εσείς καλώς νιώσατε ασφαλής απευθυνόμενος σε ένα συγκροτημένο εκτροφικό περιβάλλον ενώ στην Ελλάδα η έλλειψη συγκεκριμένου πλαισίου καθιστά την αναζήτηση καλού εκτροφικού σκύλου πιθανόν δυσχερή.
Εδώ λοιπόν που δεν υπάρχουν πχ. κεντρικοί κανόνες αξιολόγησης για την ικανότητα αναπαραγωγής ενός εκτροφικού σκύλου,που θα περιόριζαν τόσο τον εκτροφέα όσο και τον αποκτών εκτροφικό σκύλο ανοίγεται η λεωφόρος του αυτοσχεδιασμο και της θέσης ιδιωτικών κανόνων για τους ορθούς ή ηθικούς, ή κερδοσκοπικούς λόγους, αμέτρητος ο αριθμός των λόγων.
Του όποιους κανόνες στην Ελλάδα δεν τους θέσπισε κάποιος άσχετος τρίτος πχ πολιτικός με ένα νομοσχέδιο.
Το μόνο που έχω να πω είναι πως ο ΚΟΕ και οι διάφοροι όμιλοι ( όμιλοι εκτροφέων ) δεν απαρτίζονται από ανθρώπους άσχετους με το είδος σκύλος ή είναι και δεν το έχω καταλάβει ; Αναφέρθηκα στους κανόνες πρωθύστερα. Σε κάποιους από τους παραπάνω η σχετική αναφορά μου για κοτζαμπάσηδες και μικρο κακομοίρηδες οι οποίοι, κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη, "διαφεντεύουν" τον χώρο. Αν ήθελαν θα είχαν θεσπίσει κανόνες τουλάχιστον παίρνοντας παραδείγματα από άλλες χώρες. Το ότι υπάρχουν αυτοί που ξεχωρίζουν δεν μπορώ να το αμφισβητήσω.

Όλοι λίγο ως πολύ έχουμε ζήσει και ακούσει ιστορίες με τα άπλυτα του χώρου. Εεε και? Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να γράφονται δημόσια? Διαφωνώ.
Αυτό που πρέπει να γράφεται δημόσια είναι η συμβουλή : πχ ψάξε καλά, δεν είναι όλα τα εκτροφεία της ίδιας ποιότητας. Πρέπει να ψάξεις αυτό , εκείνο, ζήτα αυτό το άλλο κοκ
Τα άπλυτα πρέπει και να γράφονται και να λέγονται αρκεί να μην είναι λάσπη σε ανεμιστήρα. Επίσης το να αποτυπώσω την πραγματικότητα, όπως εγώ την βίωσα, μετά από επαφή με x εκτροφείς ή με x κτηνιάτρους δεν σημαίνει πως βγάζω άπλυτα στην φόρα. Είναι στην ευχέρεια του αναγνώστη να επιφυλαχθεί και να ερευνήσει στην δική του αναζήτηση τα δικά μου λεγόμενα.

Στο γενικότερο θέμα της συζήτησης, εγώ που είμαι εκτροφέας και θέλω να προστατέψω την εκτροφή μου και σου δίνω το πετ μου στα €1,000, με φωτοτυπία του pedigree, πως την προστατεύω όταν για το ίδιο κουτάβι, που επειδή επιμένεις να έχεις την πλήρη ιδιοκτησία, θα στο δώσω τελικά, με όλα του τα έγγραφα, στα €1,500?
Δηλαδή, μόλις πάρω €500 παραπάνω, αυτόματα το πετ γίνεται show...?
Έλα μ' ντε. Προστατεύει κάτι με τα έξτρα 500€ για το ίδιο κουτάβι; Βρες μου την λογική να καταλάβω και εγώ. Εκτός και αν έχει διαπιστώσει πως η πλειονότητα κολλάει στο πεντακοσάρικο και πιάνει το κόλπο.

Το ιδανικό θα ήταν να πω : πότε θα βάλετε αυτά τα 2 σκυλιά (που θεωρώ είναι τα καλύτερα) να ζευγαρώσουν ?
Ααα σε 2 χρόνια οκ θα περιμένω. και έτσι "κλείνονται" τα κουτάβια πριν καν γίνει η σύλληψη.
Γνωρίζω Κυνοτρόφο ο οποίος λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Παρακολουθεί σε όλη την Ευρώπη σκυλιά που τον ενδιαφέρουν, έχει τις ανάλογες γνωριμίες, πληροφορίες κλπ, και έτσι προσπαθεί να επιλέξει. Αναμένει την γέννα μετά από δύο χρόνια αλλά παρ' όλα αυτά έχει γυρίσει πίσω κάποιες φορές με άδειο καλάθι. Ο "καθημερινός" υποψήφιος δεν νομίζω πως μπορεί να δεχθεί τέτοιο χρονικό διάστημα.

===

* Αυτοκίνητο το οποίο εξόφλησα κατά την παράδοση δεν θα δεχθώ να παρακρατήσουν την κυριότητα.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.893
Aθήνα
Έλα μ' ντε. Προστατεύει κάτι με τα έξτρα 500€ για το ίδιο κουτάβι; Βρες μου την λογική να καταλάβω και εγώ. Εκτός και αν έχει διαπιστώσει πως η πλειονότητα κολλάει στο πεντακοσάρικο και πιάνει το κόλπο.
Τι λογική ψάχνεις στο συγκεκριμένο παράδειγμα;
Αντε γειά λες και πας παρακάτω.

@p_nat
Γιατί αναφέρθηκε το συγκεκριμένο παράδειγμα;
Όντως έγινε κάτι τέτοιο;

p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Εκτός και αν δοθεί με την προϋπόθεση στείρωσης και φυσικά σε άλλη τιμή.
Εμένα αυτό μου είπε από την πρώτη επικοινωνία ξεκάθαρα κιόλας, αλλιώς στείρωση και άλλη τιμή.
Δεν θυμάμαι αν το ανέφερα, αλλά ναι, μιλάει για διαφορετικές τιμές ανάλογα αν θα μου δώσει pedigree ή όχι.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.893
Aθήνα
Αλλη τιμή;;;
Δεν το είχα προσέξει.

Αυτό θυμίζει το κλασσικό που λένε με πεντ τόσο, χωρις πεντ τοσο.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω.
Δεν έχω ξανακούσει να αλλάζει και η τιμή, για να προστατέψεις τα εκτροφικα δικαιωμάτα και όλο το σκεπτικό πισω από αυτό που έχω αναφέρει.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
Δυστυχώς μιχάλη ισχύει.....
Αυτλος είναι και ο λόγος που σε άλλο νήμα ζήτησα να μας μεταφέρει το όνομα του εκτροφείου... ώστε να την προφυλάξουμε αν μπορούμε...
Προσωπικά σε άνθρωπο που λέει... όχι πεντιγκρι αλλα φωτοτυπία... αν θες πεντιγκρι άλλα 500.... κι ένα σωρό άλλα "περίεργα" ... θα την έκανα όχξ με ελαφρά αλλά με γρήγορα και μεγάλα άλματα....
και επειδή τα πράγματα μπορεί να είναι μπερδεμένα...
όλα οσα συζητούνται στο παρόν νήμα δεν αφορούν το εκτροφείο που έχει αναφέρει στο παραδιπλα θέμα...

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Το θέμα δεν είναι πως ονειρευόμαστε εμείς το ιδανικό, πάνω στα ροζ συννεφάκια μας, αλλά το τι συναντάμε στην αγορά, όταν αρχίζει η έρευνα.
θα μπορούσα να σας γράψω εμπειρία επώνυμα και με λεπτομέρειες παλιό "θαυμαστό" εκτροφέα με βραβεία. Θα το αντέχατε;

Και λέω για έναν, γιατί με αυτόν έχω γραπτές αποδείξεις. Οι άλλοι ήταν στο προφορικό στο τηλ και θα με πάνε για συκοφαντική δυσφήμιση. Άσχετο τι μου έλεγαν στο τηλέφωνο.

p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Αν θες πεντιγκρι αλλα 500;;
Αυτό είναι μαϊμουδια.
Καμία σχέση με όλο το σκεπτικό που έγραψα.
Δεν έχεις φαντασία, Μιχάλη...
Δεν είναι ...κομψό, το "κοστίζει τόσο, αλλά αν θέλεις πέντιγκρι, θα κοστίσει τόσο".
Ενώ το... "κοστίζει τόσο, αλλά αν δεν ενδιαφέρεσαι για εκθέσεις, γιατί να πληρώσεις και τόσα για το πέντιγκρι? Στο δίνω μείον τόσα..." Εε?
Και νιώθεις ταυτόχρονα και ξύπνιος και κερδισμένος...

mariunas13

Active Member
6 Ιανουαρίου 2021
37
35
35
Και για να συμπληρώσω -αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο βέβαια- σε αυτή την περίπτωση pedigree, άλλη τιμή, συνιδιοκτησία και επιλογή φύλου από εμένα, όχι από αυτούς.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.893
Aθήνα
Δεν είναι ...κομψό, το "κοστίζει τόσο, αλλά αν θέλεις πέντιγκρι, θα κοστίσει τόσο".
Ενώ το... "κοστίζει τόσο, αλλά αν δεν ενδιαφέρεσαι για εκθέσεις, γιατί να πληρώσεις και τόσα για το πέντιγκρι? Στο δίνω μείον τόσα..." Εε?
Εγώ έχω ακούσει το πρώτο έτσι χύμα όπως το λες.
Το άλλο για τις εκθέσεις δεν το ήξερα.
Να χρησιμοποιείται δηλαδή κατά αυτόν τον τρόπο.
Αυτό εννοούν δηλαδή " εκθεσιακό";

Καμία σχέση με αυτά που λέω και κάθομαι και αναλύω τόσα μηνυματα.

mariunas13

Active Member
6 Ιανουαρίου 2021
37
35
35
Λοιπόν θα πίστευα ότι άκουσες την κλήση αν δεν ήξερα τι εμπειρία έχεις στη φυλή! Ακριβώς έτσι τα είπε, κατάλαβε φυσικά ότι είμαι και άσχετη και το πούλησε αναλόγως.

• Haha
Reactions: p__nat

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.893
Aθήνα
Και για να συμπληρώσω -αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο βέβαια- σε αυτή την περίπτωση pedigree, άλλη τιμή, συνιδιοκτησία και επιλογή φύλου από εμένα, όχι από αυτούς.
Είναι ο ίδιος με τις εξετάσεις ή καμια σχέση.

Πες μου όχι σε παρακαλώ....

• Like

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Ελάτε στο μεγάλο παζάρι!
Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω, ανάλογα τον τιμοκατάλογο.

• Like

mariunas13

Active Member
6 Ιανουαρίου 2021
37
35
35
Δυστυχώς μιχάλη ισχύει.....
Αυτλος είναι και ο λόγος που σε άλλο νήμα ζήτησα να μας μεταφέρει το όνομα του εκτροφείου... ώστε να την προφυλάξουμε αν μπορούμε...
Προσωπικά σε άνθρωπο που λέει... όχι πεντιγκρι αλλα φωτοτυπία... αν θες πεντιγκρι άλλα 500.... κι ένα σωρό άλλα "περίεργα" ... θα την έκανα όχξ με ελαφρά αλλά με γρήγορα και μεγάλα άλματα....
και επειδή τα πράγματα μπορεί να είναι μπερδεμένα...
όλα οσα συζητούνται στο παρόν νήμα δεν αφορούν το εκτροφείο που έχει αναφέρει στο παραδιπλα θέμα...
Ακριβώς!!!