Πρόβλημα με εκτροφέα

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
ακολουθεί κι άλλη απορία.
ένας σωστός εκτροφέας, δεν ξεκατινιάζει τα σκυλιά του σε γέννες.
αν εγώ ενδιαφέρομαι για μικρόσωμη φυλή που εκ των πραγμάτων δεν παράγει πολλά κουτάβια, κάνω την έρευνά μου με όσο κόπο και καταλήξω σε κάποιον που θεωρώ αξιόλογο και μου πει, α ξέρεις, γέννα μετά από 9 μήνες. και πες ότι με εγκρίνει κιόλας. το να έχουμε δώσει τα χέρια από πριν γιατί θεωρείται μεμπτό;
θα κάνει 3 κουταβάκια λοιπόν και το ένα θα έχω την αξιοσύνη να το πάρω εγώ. γιατί τον καθιστά ασόβαρο αυτό όταν τα βήματα που έχουν προηγηθεί είναι τα εγκεκριμένα;
Δεν είναι τόσο απλό, έχουμε παραλείψει κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες πριν φτάσουμε να έχουμε την συγκεκριμένη απορία.
Ας πούμε οτι κατέληξα σε αυτό το εκτροφείο επειδή θεωρώ οτι έχει υγιή σκυλιά, με τις εξετάσεις τους, με καλό χαρακτήρα και ικανοποιητική μορφολογία.
Είναι λίγο "χύμα" τακτική να πω απλά θέλω σκύλο απο κεινο το εκτροφείο. Δεν γίνεται να έχουν και τα 5 σκυλιά του εκτροφείου την ίδια ποιότητα και τα ίδια χαρακτηριστικά.
Το ιδανικό θα ήταν να πω : πότε θα βάλετε αυτά τα 2 σκυλιά (που θεωρώ είναι τα καλύτερα) να ζευγαρώσουν ?
Ααα σε 2 χρόνια οκ θα περιμένω. και έτσι "κλείνονται" τα κουτάβια πριν καν γίνει η σύλληψη.

Μια εναλλακτική ιστορία...
θέλω τώρα μαλτέζ... ΤΩΡΑ
ψάχνω... δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο σε κανένα εκτροφείο.
Θα υπάρξει σε 3-4 μήνες.
Οκ μια χαρά.. κράτα μου ένα.
Στο μεταξύ, τα τηλέφωνα των εκτροφέων έχουν πάρει φωτιά και ζητάνε σκυλιά. Εύκολα μπαίνει στον πειρασμό και ο εκτροφέας και βάζει μια γέννα απο ένα σκυλί που :
- είναι μικρότερο σε ηλικία απο το ιδανικό
- έκανε γέννα πριν 1 χρόνο
- δεν ήταν και η 1η του προτίμηση αλλά δεν έχω και άλλο τώρα διαθέσιμο
- δεν έχει κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις (γιατί να τις κάνει? του τις ζήτησε κανένας?)
- έχει ένα σχετικά μικρό πρόβλημα υγείας που το ξέρω αλλά... σιγά μην κληρονομηθεί στα κουτάβια
- κλπ κλπ
Αυτή είναι μια ¨εμπορική¨ γέννα που γίνεται απλά να καλύψει την ζήτηση και είναι εύκολο χρήμα στην τσέπα.

Τώρα τι πιστεύεις οτι συμβαίνει πιο συχνά απο αυτά τα 2?
και απο ποια γέννα θα ήθελες ένα σκυλί?

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.893
Aθήνα
Ένα λεπτό...
Καταρχάς δεν μιλάμε για ποσότητες.

Με το χέρι στην καρδιά (του κάθε εκτροφεα) αντε να είναι 1 ή 2.
Μπορει και κανένα. Όλα παίζουν.
Γονίδια είναι και περιμένεις να δεις που θα κάτσουν.
Αναλογα το πόσο αυστηρός είναι με την εκτροφή του και αυτό που ψάχνει.

Από αυτά, το 1 θα το κρατήσει αν είναι αυτό που έψαχνε.
Μπορεί να κρατήσει και τα 2 μέχρι να δει ποιο θα εξελιχθεί όπως θα ήθελε.
Όσα ξεχωρίσει δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι να αποφασίσει.
Επίσης μην παραβλεπετε πως άλλο είναι το κοινό που θα θελήσει show dog.
Και φυσικά δεν δίνουν όλοι έτσι απλά (όσα χρήματα και να δώσεις) τέτοιους σκύλους.
Μακάρι να ήταν οικονομικό το θέμα.
Ειλικρινά σας λέω.

Στο πρακτικό κομματι:
Τι σημαίνει δηλαδή πετ..

Αυτο που έχω δει να συμβαίνει πολύ συχνά, είναι να μοιράζονται τα χαρακτηριστικά που θες σε όλα τα κουτάβια.

Πχ να πάρει ένα κουτάβι το κεφάλι που θες αλλά να έχει λίγο πιο χαμηλά την θέση ουράς από όσο την θες. Το άλλο πχ να έχει πολύ ωραίο κορμί, αλλά έτσι κι έτσι κεφάλι. Το άλλο ωραίο κορμί, κεφάλι αλλά σκατα χρώμα.
Και η λίστα συνεχίζεται...

Αυτό/αυτά που θεωρείς πως φέρουν όλο το πακέτο όπως το έψαχνες, είναι αυτο/αυτά που θα κρατήσεις.
Παντα υπάρχει το στοιχείο του συμβιβασμού.
Κανένας σκύλος δεν είναι τέλειος.

@zerom0
Ενα είναι το πρότυπο κάθε φυλής και στόχος είναι να πλησιάσεις όσο μπορείς τον ιδεατό σκύλο που περιγράφεται.

Η γέννα γίνεται για να πάρεις αυτόν τον σκύλο. Αυτά που είναι πιο κοντά σε αυτό που ψάχνεις τα κρατάς και τα άλλα τα δίνεις. Είναι όλα σκυλακια που προέρχονται από τα ίδια υλικά (γονίδια, απλά με διαφορετική "κατανομή" (αν μπορώ να το πω έτσι).

Αυτό είναι όλο.

mariunas13

Active Member
6 Ιανουαρίου 2021
37
35
35
Ακριβώς @Εriana
Κανονικά θα έπρεπε ο ΚΟΕ να θέτει κάποιες έστω μίνιμουμ προϋποθέσεις ώστε να δεχτεί μια γέννα.
Έτσι όπως είναι η όλη κατάσταση στην Ελλάδα, ο οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώσει γέννα, αρκεί να έχουν πεντιγκρι οι γεννητορες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θεωρεί λανθασμένα ο κόσμος, πως η ύπαρξη πεντιγκρι είναι εισιτήριο αναπαραγωγής.
Κάτι που είναι πέρα για πέρα λάθος.

Ακριβώς αυτή η έλλειψη προστασίας, οδηγεί σε τέτοιες αλχημείες.
Εάν υπήρχε ένα έστω ισχνο πέπλο προστασίας, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να το κάνεις.
Το πεντιγκρι συνοδεύει τον σκύλο και ανήκει σε αυτόν που έχει τον σκύλο.
Έτσι είναι και έτσι πρέπει να είναι.
Τα "εκτροφικα δικαιώματα" είναι το πρόβλημα που δυστυχώς απορρέουν από το ίδιο το πεντιγκρι.

Πως λοιπόν μπορείς να προστατευτείς στην παρούσα κατάσταση;
Εμένα πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει εδώ και αρκετά χρόνια που λίγοι γνωρίζουν τους όρους pet και show.
Και όταν και όποτε έχω προσπαθήσει να τους εξηγήσω, μένω με την εντύπωση ότι πολλοί πέφτουν από τα σύννεφα.
Αξιολόγηση στην 8η εβδομάδα;;;
Πρωτακουστο...

Και μετά κάθομαι και σκέφτομαι πως είναι λογικό αυτοί οι όροι να μην είναι ευρέως γνωστοί, γιατί δυστυχώς πολλοί γιαλαντζι εκτροφεις, δίνουν τα πάντα όλα πριν καν γεννηθούν.
Όλα τα κουτάβια είναι εξαιρετικά και εν δυνάμει multi και διαγαλακτιακοι πρωταθλητές.
Οκ πάσο.

Κι εδώ ισχύει αυτό που έγραψα στο άλλο θέμα με τα τυπικά πιτμπουλ.
Ακριβώς επειδή η πλειοψηφία είναι γτπ, αυτή είναι η εικόνα που έχουμε για την εκτροφη και πως δουλεύει.
Δεν ξέρουμε ποιο είναι το τυπικό της εκτροφής, γιατί είναι ζητημα αν το έχουμε συναντήσει ποτέ.

Και έρχεται ο άλλος και ζητάει εκτροφεα για κυνηγόσκυλα της Μαδαγασκάρης.

Υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένης της κυνολογικης παιδείας μας, όσοι τολμήσουν να πουν θα πως το σκυλάκι που παίρνεις από μένα, έχει αυτά και αυτά τα ελαττώματα (μορφολογίας), αυτές και αυτές τις αρετές και δεν θα επιθυμούσαν να αναπαραχθει, λογικά θα τους κοίταζαν με μισό μάτι...
Έτσι δεν είναι;;

Τι εξετάσεις είναι αυτές;
Καλησπέρα όλες οι εξετάσεις που προβλέπονται για την φυλή των μαλτέζ (όπως patella).

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.893
Aθήνα
ακολουθεί κι άλλη απορία.
ένας σωστός εκτροφέας, δεν ξεκατινιάζει τα σκυλιά του σε γέννες.
αν εγώ ενδιαφέρομαι για μικρόσωμη φυλή που εκ των πραγμάτων δεν παράγει πολλά κουτάβια, κάνω την έρευνά μου με όσο κόπο και καταλήξω σε κάποιον που θεωρώ αξιόλογο και μου πει, α ξέρεις, γέννα μετά από 9 μήνες. και πες ότι με εγκρίνει κιόλας. το να έχουμε δώσει τα χέρια από πριν γιατί θεωρείται μεμπτό;
θα κάνει 3 κουταβάκια λοιπόν και το ένα θα έχω την αξιοσύνη να το πάρω εγώ. γιατί τον καθιστά ασόβαρο αυτό όταν τα βήματα που έχουν προηγηθεί είναι τα εγκεκριμένα;
Άλλο αυτό και άλλο να έχει "κλείσει" όλα τα κουτάβια της γεννας πριν καν γεννηθούν.
Εγώ προσωπικά αυτό (το όλα από πριν) δεν μπορώ να το δικαιολογήσω με αυτά που έχω στο μυαλο μου.
Δεν λέω πως δεν γίνεται.
Λέω πως εμένα δεν μου κάθεται καλά.

Το να κλείσεις ένα κουτάβι από μια γέννα που θα γίνει σε 9 μήνες, είναι απόλυτα θεμιτό και απόλυτα κατανοητό.
Αν σου πει όμως, όποιο από τα κουτάβια βγουν είναι δικό σου, εκεί έχω θέμα.
Εγώ.
Πάντα εγώ.

• Like
Reactions: GRDANE and zerom0

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Τώρα τι πιστεύεις οτι συμβαίνει πιο συχνά απο αυτά τα 2?
και απο ποια γέννα θα ήθελες ένα σκυλί?
Παραθέτεις ένα δίλημμα που αφαιρεί την κοπιαστική έρευνα που υποτιθέμενα έχω κάνει. Μου το απλοποιείς παραπάνω.
Ακόμα και το "τώρα το θέλω" μπορεί να το παρακάμψω αν δεν εισπράξω αυτά που πρέπει ως δεδομένα.

Επομένως, την πρώτη θα επιλέξω, χωρίς να ξέρω βέβαια αν θα έχω πρόσβαση να δω όλους τους γονείς ή ότι θα έχω αρκετό κριτήριο για να αποφασίσω απο ποιούς 2 θέλω.....αυτό μου φαίνεται αρκετά πιο
εξειδικευμένο πια.

Το τι συμβαίνει συχνότερα νομίζω ότι το ξέρουμε όλοι.

Ενα είναι το πρότυπο κάθε φυλής και στόχος είναι να πλησιάσεις όσο μπορείς τον ιδεατό σκύλο που περιγράφεται
Οκ αλλάζω διατύπωση για να είμαι πιο ορθή, αυτό που είναι πλησιέστερο στο ιδανικό λοιπόν.

Επίσης μην παραβλεπετε πως άλλο είναι το κοινό που θα θελήσει show dog.
α γεια ς!
εδώ κολλάει και το ότι τον μέσο ενδιαφερόενο δεν τον απασχολούν αυτά αλλά μερικές φορές μιλάμε λες και συμβαίνει το αντίθετο....
εδώ είναι που προκύπτει λάθος η ταύτιση του ενός κοινού με το άλλο, αυτο που αποκαλώ "μυημένους" και είστε μετρημένοι στα δάχτυλα.
και ακριβώς εδώ είναι και η πονηριά μερικών (να το πάμε και ανάποδα) που σου λένε, αυτό είναι show dog θα πληρώσεις παραπάνω, θα το κρατούσαμε αλλά αν είναι να βρει μια καλή οικογένεια, άντε να το δώσουμε ίσως....σε μια και παρθενική τηλεφωνική επαφή αυτό και προσωπική μου εμπειρία.

οι έννοιες pet και show καλύτερα να είναι εσωτερικής κατανάλωσης για ευνόητους λόγους. εκτός κι αν η υιοθεσία γίνει με άλλου τύπου συμφωνημένους όρους. και σε καμία περίπτωση για απλή διαμόρφωση τιμής...

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.893
Aθήνα
Το ιδανικό θα ήταν να πω : πότε θα βάλετε αυτά τα 2 σκυλιά (που θεωρώ είναι τα καλύτερα) να ζευγαρώσουν ?
Εσύ θεωρείς;; (όχι εσύ προσωπικά ε)
Πως;
Κι αν εγώ (ως εκτροφέας) δεν έχω τέτοιο σκοπό, το εκανα μια φορά και οκ, πήρα ό,τι ήθελα και προχωράμε...

Είναι σαν να μπαίνεις εσύ (ο κάθε εσύ) στα παπούτσια του εκτροφεα και να του λες τι να κάνει.

Δεν μου ταιριάζει αυτό το σκεπτικό.
Δεν μου κάθεται καλά.

Αν παρόλα αυτά έχω σκοπό πράγματι να το κάνω, αλλάζει.
Αλλά όχι πληθυντικός (τα κουτάβια).
Κλείνεται το (ένα) κουτάβι.

Όχι όλα από πριν για να μην κουράζω
Αυτή είναι η ένσταση η δική μου.

• Like
Reactions: zerom0

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Άλλο αυτό και άλλο να έχει "κλείσει" όλα τα κουτάβια της γεννας πριν καν γεννηθούν.
Εγώ προσωπικά αυτό (το όλα από πριν) δεν μπορώ να το δικαιολογήσω με αυτά που έχω στο μυαλο μου.
Δεν λέω πως δεν γίνεται.
Λέω πως εμένα δεν μου κάθεται καλά.

Το να κλείσεις ένα κουτάβι από μια γέννα που θα γίνει σε 9 μήνες, είναι απόλυτα θεμιτό και απόλυτα κατανοητό.
Αν σου πει όμως, όποιο από τα κουτάβια βγουν είναι δικό σου, εκεί έχω θέμα.
Εγώ.
Πάντα εγώ.
με κάλυψες πλήρως

• Like
Reactions: Yorkaddict

mariunas13

Active Member
6 Ιανουαρίου 2021
37
35
35
Μετά από όλες τις απόψεις, για τις οποίες ειλικρινά σας ευχαριστώ έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα, τα οποία θα παραθέσω εδώ και φυσικά με συμπληρώνετε και διορθώνετε εσείς:
Αρχικά το pedigree πρέπει να το έχω όπως είναι γιατί θα συνοδεύει το σκύλο μου. Κατά δεύτερον αφού τα σκυλιά διαχωρίζονται ως προς το αν είναι ικανά για αναπαραγωγή ή όχι και αφού δεν με ενδιαφέρει η αναπαραγωγή και η εκτροφή κάνω συμφωνία με τον εκτροφέα και για να εξασφαλιστεί κι εκείνος απέναντί μου, αφού ο ΚΟΕ δεν το εξασφαλίζει όπως ας πούμε το μοντέλο της Γαλλίας, γινόμαστε συνιδιοκτήτες. Τέλος, αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορώ να βρω εκτροφέα που μου προσφέρει όλα τα παραπάνω νόμιμα και ηθικά, επιλέγω αυτόν, εννοείται περιμένω όχι μόνο 9 μήνες και 2 χρόνια δεν βιάζομαι έτσι κι αλλιώς, αν δεν τύχει τότε ή το αφήνω ως έχει ή ψάχνω σοβαρά το εξωτερικό.
@p__nat τα έγραψα εδώ αναλυτικά :love:

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Παραθέτεις ένα δίλημμα που αφαιρεί την κοπιαστική έρευνα που υποτιθέμενα έχω κάνει. Μου το απλοποιείς παραπάνω.
Ακόμα και το "τώρα το θέλω" μπορεί να το παρακάμψω αν δεν εισπράξω αυτά που πρέπει ως δεδομένα.

Επομένως, την πρώτη θα επιλέξω, χωρίς να ξέρω βέβαια αν θα έχω πρόσβαση να δω όλους τους γονείς ή ότι θα έχω αρκετό κριτήριο για να αποφασίσω απο ποιούς 2 θέλω.....αυτό μου φαίνεται αρκετά πιο
εξειδικευμένο πια.
Δεν αφαιρώ την κοπιαστική έρευνα. Μετά την κοπιαστική έρευνα καταλήξαμε σε αυτό το εκτροφείο ως το καλύτερο (με τα δικά μας κριτήρια φυσικά).
Με το παράδειγμα που έγραψα αποσκοπούσα να γίνει κατανοητό πως κάποιοι εκτροφείς γλυκαίνονται απο την ζήτηση και παρασύρονται σε κακές αποφάσεις (νοοτροπία που δεν απέχει καθόλου απο αυτή των byb). Και φυσικό επακόλουθο της αυξημένης ζήτησης είναι να κλείνονται γέννες απο πριν.

Ωστόσο υπάρχει και η άλλη πλευρά που έχει προγραμματιστεί ένα πολύ ποιοτικό ζευγάρωμα και οι πιο μυημένοι τρέχουν να προλάβουν. Και αυτή η γέννα έχει προπωληθεί.
Ωστόσο οι ποιοτικές διαφορές μεταξύ των 2 παραπάνω τοκετοομάδων είναι αχανείς.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.893
Aθήνα
αυτό είναι show dog θα πληρώσεις παραπάνω, θα το κρατούσαμε αλλά αν είναι να βρει μια καλή οικογένεια, άντε να το δώσουμε ίσως....σε μια και παρθενική τηλεφωνική επαφή αυτό και προσωπική μου εμπειρία.

οι έννοιες pet και show καλύτερα να είναι εσωτερικής κατανάλωσης για ευνόητους λόγους. εκτός κι αν η υιοθεσία γίνει με άλλου τύπου συμφωνημένους όρους. και σε καμία περίπτωση για απλή διαμόρφωση τιμής...
Δεν είναι οικονομικό το θέμα, είναι καθαρά θέμα εμπιστοσύνης, ίδιας φιλοσοφίας, ίδιας τρέλας.
Δεν δίνονται έτσι απλά αυτοί οι σκύλοι, αφενός γιατί είναι ελάχιστοι ή ανύπαρκτοι (οι παραπάνω σε κάθε γέννα) και αφετέρου γιατί θες διαπιστευτηρια για να τους πάρεις.

Αυτό δεν σημαίνει πως ο κόσμος δεν πρέπει να ξέρει τι πρεσβευουν αυτοί οι σκύλοι, τι αξία έχουν, γιατί επιλέγονται και τι σημαίνει στην πράξη show dog.
Το ίδιο ισχύει και για τα πετ.

Show dog δεν σημαίνει απαραίτητα ντε και καλά αναπαραγωγή.
Ούτε πετ ντε και καλά όχι αναπαραγωγή.
Είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο πριν μπει ένας σκύλος στην αναπαραγωγή και δεν μπαίνουν σε "κουτάκια" γιατί είναι συνάρτηση δεκάδων άλλων παραμετρων.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.893
Aθήνα
Καλησπέρα όλες οι εξετάσεις που προβλέπονται για την φυλή των μαλτέζ (όπως patella).
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.
Τι άλλες εξετάσεις έχει πέρα από patella;
Τι εξετάσεις πρέπει να γίνονται ή πάσχει η φυλή και θες να ξέρεις;

• Like
Reactions: mariunas13

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Εσύ θεωρείς;; (όχι εσύ προσωπικά ε)
Πως;
Κι αν εγώ (ως εκτροφέας) δεν έχω τέτοιο σκοπό, το εκανα μια φορά και οκ, πήρα ό,τι ήθελα και προχωράμε...

Είναι σαν να μπαίνεις εσύ (ο κάθε εσύ) στα παπούτσια του εκτροφεα και να του λες τι να κάνει.

Δεν μου ταιριάζει αυτό το σκεπτικό.
Δεν μου κάθεται καλά.

Αν παρόλα αυτά έχω σκοπό πράγματι να το κάνω, αλλάζει.
Αλλά όχι πληθυντικός (τα κουτάβια).
Κλείνεται το (ένα) κουτάβι.

Όχι όλα από πριν για να μην κουράζω
Αυτή είναι η ένσταση η δική μου.
Σκόπιμα το έγραψα έτσι ¨προκλητικά¨ :giggle:

έσβησα αυτό που είχα γράψει καθώς ο/η θεματοθέτης/τρια γράφει επι του θέματος και γω είμαι off topic. Next time

mariunas13

Active Member
6 Ιανουαρίου 2021
37
35
35
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.
Τι άλλες εξετάσεις έχει πέρα από patella;
Τι εξετάσεις πρέπει να γίνονται ή πάσχει η φυλή και θες να ξέρεις;
Τα πιο γνωστά που έχω ακούσει πέρα από την εξάρθρωση που έγραψα πριν είναι κάποια θέματα με την όραση, θέματα με την τραχεία κάποια θέματα με καρδιά και συκώτι.

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Δεν είναι οικονομικό το θέμα, είναι καθαρά θέμα εμπιστοσύνης, ίδιας φιλοσοφίας, ίδιας τρέλας.
μην ταυτίζεις το δικό σου ρομαντισμό με τα κριτήρια όλων των υπολοίπων.
στη δική μου περίπτωση ήταν οικονομικού χαρακτήρα γιατί αναφέρθηκε το show όταν η κουβέντα έγινε οικονομική.
επίσης κουλό το ότι δεν ξεψαχνίστηκε καθόλου το τι είναι ο ενδιαφερόμενος, δεν είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό όταν τελικά το κουτάβι για το οποίο έγινε η κουβέντα προέκυψε να είναι και τέτοιας ποιότητας;
επιμένω λοιπόν σε αυτά που έγραψα στο τέλος και τους έκανες κ παράθεση.
απο εκεί και περα ναι...σε μια γενικότερα θεωρητική βάση ας ξέρουμε τις διαφορές οκ

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.893
Aθήνα
Μήπως όμως δεν είναι θέμα μόνο δικού μου ρομαντισμού, αλλά και άλλων ανθρώπων που διακατεχονται από την ίδια τρέλα και σφυριά;

Γιατί εγώ αυτή τη στιγμή μπορεί να θέλω έναν συγκεκριμένο σκύλο και ο εξίσου ρομαντικός από την άλλη πλευρά δεν μου τον δίνει, όσα και να του δώσω.

Όπως διαφέρουν οι σκύλοι μεταξύ τους, έτσι διαφέρουν και οι άνθρωποι.
Υπάρχουν τυποι και τύποι ανθρώπων

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.893
Aθήνα
Τα πιο γνωστά που έχω ακούσει πέρα από την εξάρθρωση που έγραψα πριν είναι κάποια θέματα με την όραση, θέματα με την τραχεία κάποια θέματα με καρδιά και συκώτι.
Αυτα τα έχει κάνει η/ο εκτροφεας;

• Like

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Μήπως όμως δεν είναι θέμα μόνο δικού μου ρομαντισμού, αλλά και άλλων ανθρώπων που διακατεχονται από την ίδια τρέλα και σφυριά;

Γιατί εγώ αυτή τη στιγμή μπορεί να θέλω έναν συγκεκριμένο σκύλο και ο εξίσου ρομαντικός από την άλλη πλευρά δεν μου τον δίνει, όσα και να του δώσω.

Όπως διαφέρουν οι σκύλοι μεταξύ τους, έτσι διαφέρουν και οι άνθρωποι.
Υπάρχουν τυποι και τύποι ανθρώπων
Δεν ετέθη θέμα να μη δοθεί....
Αφού σου δίνω στοιχεία από συγκεκριμένη εμπειρία γιατί τα παραβλέπεις;
Και το ποίημα το συγκεκριμένο, πακέτο με τη "show" τιμούλα, όπως έχω διαπιστώσει στην πορεία, δεν το άκουσα μόνο εγώ.
Το παράδειγμά μου δεν ήταν γενικό, ήταν ειδικό. Το τηλεφώνημα δεν περιοριζοταν σε στιγμές, απλά αναφέρθηκε το τι ήταν διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή, χωρίς να ζητηθεί χρόνος συγκεκριμένος όμως.
Ενας έμπειρος εκτροφέας θα καταλάβει αν μιλάει με έναν απλό ενδιαφερόμενο ή με κάποιον που έχει την πετριά, ανεξαρτήτως αν τελικά θελήσει να δώσει ή όχι.
Αν είναι να μπερδεύουν τον απλό κόσμο ή να χρησιμοποιούνται με δόλο, ας μην αναφέρονται καν οι διαφοροποιήσεις. Αστε τα show για το κοινό τους

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.893
Aθήνα
Δεν το παρεβλεψα καθόλου.
Για αυτό άλλωστε αναφέρθηκα σε διαφορετικους ανθρώπους και κατεπεκταση σε διαφορετικούς τρόπους αντίληψης της έννοιας της εκτροφής.
Δεν λειτουργούν ολοι με τον ίδιο τρόπο, ούτε όλοι έχουν τις ίδιες προθέσεις.

Δεν είναι άσπρο μαύρο.
Εγώ λέω άσπρο πχ και συ μαύρο και αφού εσύ δεν συνάντησες το άσπρο, σημαίνει πως δεν υπάρχει.
Άρα υπάρχει μόνο μαύρο.
Χώρια που υπάρχουν δεκάδες αποχρώσεις ανάμεσα.

• Like

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.893
Aθήνα
Αν είναι να μπερδεύουν τον απλό κόσμο ή να χρησιμοποιούνται με δόλο, ας μην αναφέρονται καν οι διαφοροποιήσεις. Αστε τα show για το κοινό τους
Αυτός ο δόλος που πολύ εύστοχα έγραψες, είναι που χρειάζεται προσοχή.
Όχι να μην ξέρει ο κόσμος τι είναι πετ και τι show και το πως εκμεταλλευονται (κάποιοι) και αυτό, για να τα τσεπώνουν.
Κι εδώ έρχεται η γνώση που πρέπει να έχει κανείς για μια φυλή για να καταλάβει αν το show είναι αυτό που ισχυρίζεται.
Ξέρεις πόσα τέτοια "show dogs" διαφημιζονται φορα παρτίδα να τα δει ο κόσμος;;;
Φαντάσου πως μαζί με οοοοοοολους, το βλέπουν και κάποιοι άλλοι και τραβάνε τα μαλλιά τους.

Για αυτό είπα πως το show dog του ενός μπορεί να είναι το pet του άλλου και τούμπαλιν.

• Like