Δεν είναι τόσο απλό, έχουμε παραλείψει κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες πριν φτάσουμε να έχουμε την συγκεκριμένη απορία.ακολουθεί κι άλλη απορία.
ένας σωστός εκτροφέας, δεν ξεκατινιάζει τα σκυλιά του σε γέννες.
αν εγώ ενδιαφέρομαι για μικρόσωμη φυλή που εκ των πραγμάτων δεν παράγει πολλά κουτάβια, κάνω την έρευνά μου με όσο κόπο και καταλήξω σε κάποιον που θεωρώ αξιόλογο και μου πει, α ξέρεις, γέννα μετά από 9 μήνες. και πες ότι με εγκρίνει κιόλας. το να έχουμε δώσει τα χέρια από πριν γιατί θεωρείται μεμπτό;
θα κάνει 3 κουταβάκια λοιπόν και το ένα θα έχω την αξιοσύνη να το πάρω εγώ. γιατί τον καθιστά ασόβαρο αυτό όταν τα βήματα που έχουν προηγηθεί είναι τα εγκεκριμένα;
Ας πούμε οτι κατέληξα σε αυτό το εκτροφείο επειδή θεωρώ οτι έχει υγιή σκυλιά, με τις εξετάσεις τους, με καλό χαρακτήρα και ικανοποιητική μορφολογία.
Είναι λίγο "χύμα" τακτική να πω απλά θέλω σκύλο απο κεινο το εκτροφείο. Δεν γίνεται να έχουν και τα 5 σκυλιά του εκτροφείου την ίδια ποιότητα και τα ίδια χαρακτηριστικά.
Το ιδανικό θα ήταν να πω : πότε θα βάλετε αυτά τα 2 σκυλιά (που θεωρώ είναι τα καλύτερα) να ζευγαρώσουν ?
Ααα σε 2 χρόνια οκ θα περιμένω. και έτσι "κλείνονται" τα κουτάβια πριν καν γίνει η σύλληψη.
Μια εναλλακτική ιστορία...
θέλω τώρα μαλτέζ... ΤΩΡΑ
ψάχνω... δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο σε κανένα εκτροφείο.
Θα υπάρξει σε 3-4 μήνες.
Οκ μια χαρά.. κράτα μου ένα.
Στο μεταξύ, τα τηλέφωνα των εκτροφέων έχουν πάρει φωτιά και ζητάνε σκυλιά. Εύκολα μπαίνει στον πειρασμό και ο εκτροφέας και βάζει μια γέννα απο ένα σκυλί που :
- είναι μικρότερο σε ηλικία απο το ιδανικό
- έκανε γέννα πριν 1 χρόνο
- δεν ήταν και η 1η του προτίμηση αλλά δεν έχω και άλλο τώρα διαθέσιμο
- δεν έχει κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις (γιατί να τις κάνει? του τις ζήτησε κανένας?)
- έχει ένα σχετικά μικρό πρόβλημα υγείας που το ξέρω αλλά... σιγά μην κληρονομηθεί στα κουτάβια
- κλπ κλπ
Αυτή είναι μια ¨εμπορική¨ γέννα που γίνεται απλά να καλύψει την ζήτηση και είναι εύκολο χρήμα στην τσέπα.
Τώρα τι πιστεύεις οτι συμβαίνει πιο συχνά απο αυτά τα 2?
και απο ποια γέννα θα ήθελες ένα σκυλί?