Παραπονα για τα κακα σκυλου

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Παίδες και εμένα μου συνεβη σημερα αυτο απο μια τυπισσα που μου την είπε επειδη το σκυλι μου απλα μυριζε κατι θαμνακια εξω στο πεζοδρομιο της. ηταν μονοκατοικια το σπιτι αλλα φανταζομαι το πεζοδρομιο δεν τους ανηκει, σωστα? και φυσικα το σκυλι μου δεν εκανε τιποτα παρα να μυριζει τα φυτα.. Παραξενιές.. το πεζοδρομιο ωστόσο δεν ειναι δημοσιο, οεο?
Και ότι είναι δημόσιο δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε τον σκύλο να ουρήσει πάνω στο πεζοδρόμιο!
Να τηρούμε και τους "άγραφους κανόνες/νόμους" έτσι?Αν μπορείς να βρεις καλύτερο μέρος από το δέντρο/θάμνους του πεζοδρομίου, κάν'το!

Leonidass

Member
18 Ιανουαρίου 2013
6
0
Και ότι είναι δημόσιο δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε τον σκύλο να ουρήσει πάνω στο πεζοδρόμιο!
Να τηρούμε και τους "άγραφους κανόνες/νόμους" έτσι?Αν μπορείς να βρεις καλύτερο μέρος από το δέντρο/θάμνους του πεζοδρομίου, κάν'το!

Ποιος ειπε οτι ουρησε εκει? Απλα μυριζε τα φυτα της.. ηταν αδιακαιολογητη και αγενης η τυπισσα. Αλλα και παλι τα ουρα του σκυλου δεν μπορεις να τα ελεγξεις απολυτα μην τρελαθουμε. εχει τυχει να ουρισει σε πεζοδρομιο δυστυχως και αυτο δεν ειναι στο χερι μου οπως καταλαβαινεις.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πήγα να προλάβω ενδεχόμενη σκέψη άλλου που επειδή είναι δημόσιο έχει το δικαίωμα να το κάνει!

Όλοι μας έχουμε τύχει σε περίπτωση παρόμοια. Το θέμα είναι πως το αντιμετωπίζουμε!

Προσωπικά αν τύχει και κινηθώ εντός της πόλης στα πεζοδρόμια προσέχω να έχει ουρήσει πολύ πιο πριν σε χόρτα ή χώμα, να είναι άδειος και αν τύχει να πιτσιλίσει πεζοδρόμιο έχω μπουκαλάκι με νερό μαζί μου και ξεπλύνω το πλακάκι!
Γι'αυτό και κουβαλάω πάντα σακίδιο πλάτης μαζί μου με τα τσιμπράγκαλα.

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
με τόσες ιστορίες που διαβάζω θυμάμαι όταν πρωτοπήγαμε με τον Δία στον κτηνίατρο και μας είπε "θέλει γερό στομάχι" η απόκτηση σκύλου. Όχι για το σκυλί, αλλα για το τι μπορεί να ακούσεις απο τον κάθε ένα! Στην γειτονιά που μένουμε όλοι είναι φιλόζωοι, έχουμε καμια 15αριά σκυλάκια στα μπαλκόνια σε ένα τετράγωνο,που βγαίνουν 3 φορές την μέρα βόλτα, γαβγίζουν στα μπαλκόνια κλπ κλπ.Το δυστήχημα είναι ότι κανείς τους δεν μαζεύει τα περιτώματα τους.Το ευτύχημα είναι ότι απο τότε που ήρθαμε εδώ και τα μαζεύω , το είδαν μερικές κυράδες, και τώρα κάνουν σύσταση και στους άλλους (όπως κι εγώ δίνοντας και την σακουλίτσα), με αποτέλεσμα ενώ στην αρχή σε όλα τα μήκη και πλάτη των πεζοδρομίων να βρίσκεις κουραδίτσες τώρα δεν βλέπεις τίποτα! Ενας άνθρωπος μόνος του δεν μπορεί να αλλάξει όλο τον κόσμο, αλλα μπορεί να αλλάξει έστω την γειτονιά του!Για το μπουκαλάκι με το νερό δεν το έχω εφαρμόσει ποτέ γιατί ποτέ δεν μου έκαναν παρατήρηση για αυτό, ούτε στην προηγούμενη γειτονιά μου ούτε στην τωρινή.

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Για το αρχικό θέμα, ένα μονάχα θέλω να συμπληρώσω: Μην πιάνετε την κουβέντα με τον κάθε τρελό. Δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβει ότι και να του εξηγήσεις, ο μόνος λόγος που φωνάζει, είναι γιατί θέλει να φωνάξει. Μην ασχολείσαι. Δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα να χαλάει αυτήν την πολύτιμη βόλτα που πάμε με τον σκύλο μας. Όσο δεν ασχολείσαι μαζί τους, τόσο θυμώνουν, όσο απαντάς και συζητάς, τόσο αυτοί εκτονώνονται κι εσύ χαλάς την διάθεση σου. Εάν μπορείς, να χαμογελάς απλώς, όσο σου φωνάζουν. Αυτό τους κάνει ακόμα χειρότερα.

Δεν συμφωνώ απόλυτα σ'αυτό. Χάρηκα πάρα πολύ, όταν εχθές στην βόλτα βγήκε μαι κυρία στο μπαλκόνι και μου είπε,μην τον αφήνεις εκεί μωρέ να τα κάνει,βρωμίζει κάτω από το σπίτι!Να εξηγήσω ότι μένω σε πεζόδρομο,και με το που καταφέρνω να βγω από αυτόν,στρίβοντας στο πρώτο στενό,υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο ποίο μπροστά υπάρχει λίγο πράσινο και χώμα.Και η πολυκατοικία της κυρίας βρίσκετε δίπλα ακριβώς.Λοιπόν της εξήγησα ότι τα μαζεύω πάντα.Μου λέει όχι είναι γεμάτα στο σκατό.Της λέω όχι από δικά μας και της εξηγώ ότι ο μόνος λόγος που τον πηγαίνω εκεί είναι επειδή μου είναι πιο εύκολο να τα μαζεύω απ'ότι στον δρόμο.Ε λοιπόν η γυναίκα μου είπε και μπράβο στο τέλος,κι ότι τουλάχιστον εγώ είμαι ευγενική,γιατί οι περισσότεροι ή θα την βρίσουν ή θα αδιαφορήσουν.Και κατάλαβε ότι κι εγώ το ίδιο βουρλίζομαι με τους σκυλο ιδιωκτήτες που αφήνουν δωράκια δεξια κι αριστερά. Δίκιο έχουν και οι ανθρώποι που αγανακτούν, γιατί συναντούν και ιδιωκτήτες που αδιαφορούν τελείως και τους γράφουν κανονικά.Μάλιστα την ενημέρωσα και για τα πρόστιμα.

Λοιπόν πιστεύω ότι δεν είναι κακό να τους εξηγείς ότι συμμερίζεσαι το θυμό τους και ότι ο ίδιος δεν αποτελείς μέρος στο πρόβλημα,ώστε να μην είναι κι αυτοί προκατειλημένοι και με το που δουν σκύλο να μυρίζει αρχίζουν να ορίονται.Σαφώς και υπάρχουν και τρελοί που θα σε βρίσουν έτσι κι αλλιώς αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημά σου.

Επίσης αυτό που είπε ο stelios είναι πολύ σημαντικό.Στο πεζοδρόμιο μόνο αν έχει κατουρήσει σε χώμα νωρίτερα,κι εννοώ αμέσως νωρίτερα. Μου έχει τύχει να περνάμε έξω από τα μαγαζιά και να τα αμολάει ο μικρός σχεδόν έξω από την είσοδο.Και για κακή μου τύχη η ιδιοκτήτρια στεκόταν ακριβώς εκεί οπότε με ξέχεσε πατόκορφα,και είχε απόλυτο δίκιο, ζήτησα συγνώμη λοιπόν κι έφυγα.(Η συγκεκριμένη,μέχρι σήμερα πρέπει να ρίχνει κουβάδες με χλωρίνη κάθε πρωί)

Λες κι είναι ζώα κι αυτά τα σκυλιά και δεν καταλαβαίνουν!!

Απορία : τα αδέσποτα πως το καλό έχουν μάθει και τα κάνουν μόνο στην πρασινάδα?

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Το πρώτο μου σκυλί ήταν ένα αδεσποτάκι, που στην αρχή απλώς το φρόντιζα και σιγά σιγά έγινε ο σκύλος μου... Αυτό το σκυλί, κατουρούσε μόνο σε χώμα ή πρασινάδα. Δεν φαντάζεστε τι ακροβατικά έκανε, για να προσαρμοστεί στο χωματάκι γύρω από τα δένδρα, όταν δεν έβρισκε άλλη επιλογή.

Έκτοτε, απόκτησα διάφορα σκυλιά. Όλα κάνανε την ανάγκη τους στο χώμα, κι όχι σε πεζοδρόμια κλπ. Έχω πρόβλημα όταν δεν βρίσκω χώμα. Δεν κάνουν την ανάγκη τους.

Το κόλπο είναι να συνηθίσουν να κάνουν την ανάγκη τους από μικρά στο χώμα. Εάν μάθουν στο μπαλκόνι ας πούμε, μάλλον την πατάς.

Τώρα έχω αυλή. Τα σκυλιά προτιμάνε το χώμα, κι όχι τις πλάκες Καρύστου. Από την φύση τους, δεν τους τόμαθα εγώ.

Στον δρόμο, δεν τους επιτρέπω να μυρίσουν τώρα πιά τα ούρα ή τα κακά των άλλων σκύλων. Όταν φτάσουμε εκεί που τα αμολάω, μπορούν να μυρίσουν ότι θέλουν. Το πρωί, έκανα σλάλομ με τον σκύλο μου, σε σκυλόσκατα και σε κάτουρα στο πεζοδρόμιο του Π. Φαλήρου. Ήταν τόσα πολλά, που πήγε να κοντοσταθεί 2-3 φορές. Τον μάλωσα λιγάκι, και μετά συνέχισε σαν να μην υπάρχουν.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Δεν συμφωνώ απόλυτα σ'αυτό. ....
Καλά κάνεις, εάν έχεις την υπομονή να το κάνεις. Εγώ δεν έχω τέτοια υπομονή. Κουβέντα στην κουβέντα, θα τσακωθώ στο τέλος. Από τους 100 που θα μιλήσεις, θα υπάρξουν και 5-10 που θα καταλάβουν, κι όντως αξίζει να τους εξηγήσεις, αλλά οι υπόλοιποι απλώς θέλουν να καυγαδίσουν και δεν ακούνε ότι κι αν τους πεις.

Μάλλιασε η γλώσσα μου να εξηγώ στον πεθερό μου κάποια πράγματα. Αυτός δεν άκουγε τίποτα. Είδε 2 εκπομπές στον ΣΚΑΙ με τον Σήζαρ, και τα δέχτηκε όλα!!! Άλλο να τα λέω εγώ, αλλά η τηλεόραση. Άλλο κύρος!!!

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Εμένα μου έχει τύχει να είμαι σκυμμένος με το σακουλάκι έτοιμος να μαζέψω τα μικροσκοπικά κακάκια του pug στη μέση του δρόμου (ούτε καν στο πεζοδρόμιο) και η κυρία από την απέναντι πολυκατοικία που έτυχε να βγαίνει έξω έξω φρενών να μου απευθύνει το λόγο με λόγια όπως "καλά δεν ντρέπεστε κύριε?" Τι να εξηγήσεις εκεί τώρα περί τήρησης των υποχρεώσεων μου κοκ...

Αλλη φορά πάλι με τον γερμανό αυτή τη φορά να τα κάνει σε πρασιά πεζοδρομίου, είμαι με το σακούλι στο χέρι και μαζεύω, σταματάει διερχόμενο αυτοκίνητο και ο παππούς οδηγός να μου λέει: "μπράβο σας κύριε, μακάρι όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων να κάνανε αυτό που κάνετε εσείς!"

Κάθε άνθρωπος με την παιδεία του! Εδώ βόλτα όταν τα βγάζουμε τα σκυλιά με τη γυναίκα μου και βλέπουμε αντιδράσεις του διερχόμενου κόσμου και μερικές φορές μας πιάνει νευρικό γέλιο! Ο ένας να βλέπει το παγκ και να τρέχει να αλλάξει δρόμο λες και θα τον κατασπαράξει, ο άλλος να έχει αλλάξει δέκα χρώματα μόλις δει τον γερμανικό ποιμενικό (εντάξει με αυτόν, θα μπορούσα και να το δεχθώ, αλλά με το παγκ?)

Μια φορά μόνο εκνευρίστηκα με τον τρόπο μιας γυναίκας που με μίσος ξεφούρνισε από το στόμα της: "αι να χαθείτε, πως τα αντέχετε αυτά τα σιχάματα". Είναι η μοναδική φορά που δεν συγκρατήθηκα και που έβρισα όχι από μέσα μου αλλά φωναχτά! Ηταν όμως ο τρόπος της τόσο προκλητικός και χυδαίος και μετά πραγματικά στενοχωρήθηκα που έπεσα στο επίπεδο της, αντί να την λυπάμαι....

Υπάρχουν όμως και άλλες τόσες περιπτώσεις ανθρώπων που σταματάνε να τα χαιδέψουν , να μας ρωτήσουν διάφορα, μαμάδες και μπαμπάδες με μωρά σε καροτσάκια και παιδάκια που σταματάνε για να χαιδέψουν τα παιδιά τους τα σκυλιά, άλλοι με απόψεις σωστές, άλλοι που έχουν διάθεση να ακούσουν κοκ...

koncha1981

Active Member
1 Απριλίου 2013
31
13
Νίκαια
Όχι να καλέσει αυτός την αστυνομία. Να την καλέσεις εσύ! Για παρενόχληση και εξύβριση!
δεν υπάρχει το αδίκημα της παρενόχλησης στον Ποινικό μας Κώδικα αλλά μόνο αυτό της εξύβρισης ή έργο εξύβρισης

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
δεν διάβασα όλα τα σχόλια αλλα θα δώσω κυρια βάση σε αυτό που είπες...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά να μαγνητοσκόπηση την ομιλία η να τραβώντας video η απλά να ηχογράφηση.... αν το κάνει αυτό και πάει στο δικαστήριο και το βάλει να παίξει θα του κάνει μήνυση και θα βρεθεί μπλεγμένος με ένα σορό χουσουρια που θα του βγάλει ο δικηγόρος... και θα του δίνη και αποζημίωσις

οποτε προσέξτε σε τι αναφέρεστε
Είχα πρόσφατα και εγώ τέτοιο περιστατικό. Απαγορεύεται αυστηρά, είναι κακούργημα. Αν δεν υπάρχει συγκατάθεση για την βιντεοσκοπηση ηχογράφηση, χωρίς πολλά λόγια θα τιμωρηθείς.

Απλά καλέστε την αστυνομία αν ξεφύγει η κατάσταση

wizardsm

Well-Known Member
1 Μαϊου 2013
268
1
λοιπον οσοι εχετε μεγαλουτσικο σκυλι μωλις αρχισουν να φωναζουν οι γνωστοι ηλιθιοι φωναζετε ορμα με τρελαμενο υφος :p ειδικα αν εχετε ντοπερμαν,ροτβαιλερ κλπ μoλις σας βλεπουν θα αλλαζουν πεζοδρμιο..

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
λοιπον οσοι εχετε μεγαλουτσικο σκυλι μωλις αρχισουν να φωναζουν οι γνωστοι ηλιθιοι φωναζετε ορμα με τρελαμενο υφος :p ειδικα αν εχετε ντοπερμαν,ροτβαιλερ κλπ μoλις σας βλεπουν θα αλλαζουν πεζοδρμιο..
ή απλά τα μαζεύεται μπροστά τους και τους αποστομώνεται :p

wizardsm

Well-Known Member
1 Μαϊου 2013
268
1
ή απλά τα μαζεύεται μπροστά τους και τους αποστομώνεται :p
αυτο που ειπα ειναι πιο δραστικο :p αν αυτος δεν παει τα σκυλια θα σου λεει "οι σκυλοι μας βρομιζουν θα αρρωστησουμε κλπ κλπ" ακομα και αν ριξεις χλορινη..

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Eχθές και μετά απο μία ώρα βόλτα ο δικός μου αποφάσισε να ξανακάνει κακά για 2η φορά, πράγμα που δε συνηθίζει. Οπότε εγώ δεν είχα σακούλα, κοιτάω αριστερά δεξιά, τελικά βρήκα κάτι φύλλα περιοδικού και τα μάζεψα. Πάντως δεν ξέρω αν τυχαίνει και σε εσάς, είναι κάποιες φορές που ξεχνάω τη σακούλα και απλά επιστρέφω στο σημείο κάποια άλλη στιγμή μέσα στη μέρα και τα μαζεύω.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
αυτο που ειπα ειναι πιο δραστικο :p αν αυτος δεν παει τα σκυλια θα σου λεει "οι σκυλοι μας βρομιζουν θα αρρωστησουμε κλπ κλπ" ακομα και αν ριξεις χλορινη..
Μετά αν κάνεις αυτό που είπες θα σου λένε "μας βρωμίζουν, θα αρρωστησουμε και θα μας φάνε" :Ρ

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
...όπως έγραφα και αλλού, είχα παρόμοια συζήτηση προημερών στο πάρκο, με κυρία 'ανωτάτου' που μου άρχισε τα περί "δε βλέπετε δεσποινίς την πινακίδα; που έρχεστε με τα σκυλιά σας, λερώνουν τον τόπο, δε μπορούμε ν' αναπνεύσουμε" κτλ κτλ. Αφού της είπα, "βεβαίως και την βλέπω - και όπως θα βλέπετε και εσείς, το σκυλάκι δεν είναι ελεύθερο, το έχω σε λουρί, και αυτά τα σκατοσακουλάκια εδώ - εδώ - τα κόκκινα με τα φιογκάκια, ναι;, αυτά, αυτά που τα πληρώνω 10 ευρώ το μήνα (έβαλα κατιτίς παραπάνω!) είναι για τα κουραδάκια", η Τασούλα στρογγυλοκάθησε και έκανε μια κ@#@δα νααααααααααααα (μετά συγχωρήσεως) :) A, το παιδί μου! Τη μάζεψα λοιπόν μπροστά στην κυρία που είχε γουρλώσει τα μάτια (γεια σου ρε Αναστασία με τα ωραία σου!) και συμπλήρωσα και το κλασσικό "και ξέρετε; επειδή τυγχάνει να είμαι και δικηγόρος, να σας ενημερώσω ότι βάσει του άρθρου 5, παράγραφος 6 του νόμου 4039/2012, η υποχρέωση του ιδιοκτήτη είναι βεβαίως να μαζεύει άμεσα τα περιττώματα" (sic) "αλλά ουδεμία άλλη απαγόρευση προκύπτει! και όσοι ιδιοκτήτες αφήνουν τα σκυλιά τους να λερώνουν είναι όντως απαράδεκτοι, ούτε εγώ θέλω ο σκύλος μου να πατάει σε μέρη με σ(*@)# - να' στε καλά!". Η κυρία ξαναγούρλωσε τα μάτια και μου είπε "κοπέλα μου, εντάξει, αφού είναι και η δουλειά σου... σε πιστεύω. αλλά, πραγματικά, δεν έχω δει άλλον να τα μαζεύει, μπράβο! μακάρι να ήταν και άλλοι σαν και εσένα! αλλά γιατί δε χρησιμοποιείς χαρτάκι να τα μαζεύεις και πληρώνεις για σακουλάκια;;;" ;):cuniaoo:;)

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Eχθές και μετά απο μία ώρα βόλτα ο δικός μου αποφάσισε να ξανακάνει κακά για 2η φορά, πράγμα που δε συνηθίζει. Οπότε εγώ δεν είχα σακούλα, κοιτάω αριστερά δεξιά, τελικά βρήκα κάτι φύλλα περιοδικού και τα μάζεψα. Πάντως δεν ξέρω αν τυχαίνει και σε εσάς, είναι κάποιες φορές που ξεχνάω τη σακούλα και απλά επιστρέφω στο σημείο κάποια άλλη στιγμή μέσα στη μέρα και τα μαζεύω.
Εγω το παθαινα στην αρχη μεχρι να συνηθισω καποια πραγματα, οπως ποσες φορες μπορει να τα κανει ενας ενηλικος σκυλος κλπ.
Το θεωρω πολυ μεγαλη ντροπη να τα κανει η Μοκα και να μην εχω να τα μαζεψω, ακομα κι αν παω αργοτερα, οποτε παντα κουβαλαω παραπανω απο μια σακουλα(ολο το πακετο βασικα).

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Εγω το παθαινα στην αρχη μεχρι να συνηθισω καποια πραγματα, οπως ποσες φορες μπορει να τα κανει ενας ενηλικος σκυλος κλπ.
Το θεωρω πολυ μεγαλη ντροπη να τα κανει η Μοκα και να μην εχω να τα μαζεψω, ακομα κι αν παω αργοτερα, οποτε παντα κουβαλαω παραπανω απο μια σακουλα(ολο το πακετο βασικα).
Κι εγω ντρέπομαι αλλά όταν ξεχάσω τη σακούλα στο σπίτι δε μπορώ να κάνω κάτι εκείνη τη στιγμή. Για την ακρίβεια 3 φορές μου έχει τύχει όλο κι όλο, εχθές βρήκα το περιοδικό και τις άλλες 2 γύρισα στο σπίτι, άφησα το σκυλί, πήρα σακούλα και πήγα. Ατυχήματα συμβαίνουν δυστυχώς.

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Ακόμα και να μην έχω σακουλάκια μαζί μου (που έχω), οι δρόμοι που κυκλοφορούμε είναι τόσο "καθαροί", που θα βρούμε σίγουρα κάτι για να τα μαζέψουμε.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Dεν ξέρω, μπορεί να είναι σύμπτωση αλλά παρατήρησα ότι στη γειτονιά μου τις ακαθαρσίες μαζεύουν μόνο οι ιδιοκτήτες μικρόσωμων σκυλιών. Οι υπόλοιποι κάνουν την πάπια και φεύγουν. Ίσως τους είναι μεγάλο το βάρος? :)