Ξαναδιάβαζα λίγα από τα (πολύ καλά και σωστά διατυπωμένα) posts του θέματος...
Τόσο για τον εαυτό μου, όσο και για τους υπόλοιπους, που θα ενδιέφερε το μεγάλωμα του Casper και η εξέλιξη της συμβίωσης με τη Μόκα...
Γιάννη πάντως να ξέρεις οτι όλα τα αρσενικά είναι βλάκες,
καμμιά σχέση με την ευγένεια και διακριτικότητα της ΜΟΚΑ, αλλά αυτό αν δεν το ήξερες θα το ανακαλύψεις ετσι και αλλιώς
Γιώργο,
Και να μην το είχα ακούσει, και να μην το ήξερα από τις αφηγήσεις σας και τις "γραφές"... τώρα το ξέρω!!!
Και αυτό εντείνεται (εκτός από τη διαφορά συμπεριφοράς του φύλου) από το γεγονός ότι η Μόκα είναι
τόσο ευγενική και διακριτική!
Ο Casper, εκτός από "βλάκας", είναι και μεγάλος "αληταράς"!
τα μπουλμαστιφ τα χειριζεσαι πολυ πιο ευκολα από αλλα "μαστιφ" σκυλια. ειναι συγκριτικα ευκολα...
Λαυρέντη,
Στα πλαίσια της ενημέρωσής σας, όπως είχες πει: Για τα
συγκεκριμένα δύο σκυλιά, πιθανόν να σε εκπλήξουν τα ευρήματά μου... Εγώ, απλά, τα παραθέτω...
Η Μόκα είναι λιγότερο "εκπαιδεύσιμη" και πιο ξεροκέφαλη...
Σε 1-2 περιπτώσεις, που πίστεψε ότι πρέπει να κάνει "μαρς" (μάλλον, γιατί τρόμαξε - φοβήθηκε και "την είδε" επιθετικά - ειδικά σε 1 από αυτές), δυσκολεύτηκα τρομακτικά να τη συγκρατήσω...
Επιπλέον, όταν θέλει πολύ να κάνει το δικό της, θα υπακούσει αρχικά στην εντολή (κυρίως, όταν ζητάω να σταματήσει να κάνει κάτι - π.χ., όταν την έχει τσαντίσει πολύ ο μικρός) και όλα καλά και, όταν χαλαρώσω στιγμιαία, θα γυρίσει να το αποτελειώσει...
Σε γενικές γραμμές, όμως, είναι η (πολύ) πιο εύκολη από τους δύο...
Ο Casper είναι πιο "εκπαιδεύσιμος" και πιο υπάκουος... και, δόξα τω Θεώ, είναι προβλέψιμος, εφόσον τον έχεις μελετήσει πολύ...
Τουλάχιστον στη "πράσινη ζώνη", λειτουργεί και εκτελεί (ή σταματάει αυτό που κάνει) θαυμάσια...
Οταν, όμως, περάσει στη "κόκινη ζώνη" (στη ζώνη του ...λυκοφωτός), εκεί πρέπει να είσαι έτοιμος, δυνατός και ...έμπειρος...
Εχει κι αυτός ένα κοινό στοιχείο με τη Μόκα: Περιμένει τη στιγμή που θα "αποκοιμηθείς"...
...Και μην τραβάς τον οδηγό στην βόλτα, τους στεναχωρείς τους ανθρώπους.
Φίλε
grekos,
Η παράκλησή σου εισακούστηκε!!!
Ο Casper είναι φανταστικός στη βόλτα και συμπεριφέρεται άψογα (χάρη, κυρίως, στις προσπάθειες της "μαμάς" του) με τον οδηγό... όταν είναι στην "πράσινη ζώνη"...
χαχαχαχα.....καλο!
Πες μου ομως κατι...οταν αργοτερα ο μικρος μεγαλωσει και κατι συμβει και ο αρχηγος δεν ειναι παρον και απο μια "μ....κια" κανει κανα μαρς στην Μοκα και η Μοκα η δολια εξαϋλωθει....τοτε τι γινεται που απλα ειχε μαθει να μην του γυριζει "κουβεντα" του "μικρου" Casper?
Βασίλη,
Μπορώ να σου πω ότι η Μόκα ...προσπαθεί...
Οταν δεν βαριέται και όταν την έχει ενοχλήσει αρκετά...
Ομως, δεν μπορεί, πλέον, να τον πετάξει κάτω για πλάκα και να του αρπάξει το "λαιμουδάκι"... γι' αυτό, στη διάρκεια του παιχνιδιού σε ανοιχτό χώρο, τον "εκδικείται" με το βάρος της: Τον τσακίζει κυριολεκτικά... έτσι, πρώτα βάζω τη Μόκα να κουραστεί και μετά τους αφήνω να τρέξουν μαζί...
Οι μόνες φορές που η Μόκα "υπερασπίζεται αποτελεσματικά τον εαυτό της" είναι όταν είναι πραγματικά "θυμωμένη" ή αποφασισμένη: Εκεί, ο Casper κολώνει και μόνο με τη γλώσσα σώματός της... Αλλά, είναι σπάνιες πιά αυτές οι φορές...
η μονη λυση να μην συμβει αυτο ειναι... η σωστη ιεραρχια...
ιεραρχια που επειτα απο παρατηρηση θα αποφασισει και θα καθορισει ο γιαννης... οχι η μοκα η ο κασπερ απο μονοι τους...
...το μονο σιγουρο ειναι οτι στην αγελη πρεπει να εισαι εσυ ο αρχηγος... για να υπαρχει ισορροπια απο εκει και περα διαλεγεις τον επομενο κι ελεγχεις την δομηση της ιεραρχιας απο κοντα και με στενη παρακολουθηση... γνωριζοντας μετα την αγελη σου ... πρεπει να κινεισαι ετσι ωστε να μην επιτρεπεις ιντριγκες και διαμαχες μεταξυ τους... βασικα και ειδικα οταν εισαι παρων...
Πέτρο,
Αυτό το δουλεύουμε πολύ και στις δύο φράσεις σου, που τονίζω...
Στη φράση σου που υπογραμμίζω, δεν ξέρω ακόμα... είμαστε μπερδεμένοι...
Για την "ακεραιότητα" του σπιτιού και για την ηρεμία της αγέλης (σύμφωνα με τη δική μου ιδιοσυγκρασία), θα ήθελα τη Μόκα... αυτή "
ξέρει"...
Είναι όπως στα ελκηθρόσκυλα, που το επικεφαλής (όχι απαραίτητα το πιο δυνατό) καθοδηγεί και τα υπόλοιπα ακολουθούν με κλειστά μάτια...
Ομως, δυστυχώς, η Μόκα είναι από τη φύση της "submissive", απ' ότι έχεις καταλάβει, Πέτρο... και, όσο και να κάθεται ένα βάρος στο στήθος μου...
Ο Casper "έρχεται"...
Nαι καταλαβα.. οι διορθωσεις τυπου "δεν περνας απο εδω επειδή ειμαι εγω" ή "μην κουνιεσαι" οντως θα πρεπει να αποφεύγονται... αλλα δε νομίζω οτι η ΜΟΚΑ είναι τοσο κυριαρχική ώστε να "καταπιέζει" τον μικρό.
Αμαλία,
Και, όμως, αυτές
ακριβώς είναι οι περιπτώσεις που η Μόκα "τραμπουκίζει" τον Casper, όταν διεκδικεί κάτι...
Mr.Johnk σ αυτο ακριβως ηθελα να καταληξω κ εγω!Χωρις να ειμαι ειδικος και με την μικρη μου εμπειρια αυτο που διεκρινα στον μικρο ειναι ακριβως αυτο που ειπες!
Βασίλη,
Ναι, είχα πει ότι διαβλέπω πως, σε λίγο καιρό, ο Casper θα "πάρει κεφάλι"...
Δεν έχει ξεκαθαρίσει, μέσα μου, ακόμη... αλλά ο "μικρός" έχει βάλει ήδη την υποψηφιότητα...