Λοιπόν, να σας ομολογήσω μιά (ακόμη) αμαρτία μου...
έστω και αν οι "συνειδήσεις" μου, mareco και yasemin, θυμώσουν μαζί μου, για τα ψέματα που λέω... και δεν ενημερώνω σωστά τους ανθρώπους...
Στην πρωινή βόλτα του Casper (όπου συναντάμε καθημερινούς και περαστικούς "θαυμαστές"), συναντήσαμε ένα νεαρό, που εργάζεται κοντά στο σπίτι... από την σύντομη κουβέντα, αποδείχτηκε αρκετά "ψαγμένος" σκυλάς...
Προσπερνώντας το γεγονός ότι έσκυψε απότομα από πάνω από τον μικρό, για να τον χαϊδέψει (πάνω στο κεφάλι του)... και τον κοίταξε έντονα στα μάτια... και ο μικρός έβγαλε άμυνα...
Πιάσαμε κουβέντα και με ρώτησε (τι άλλο?) τι ράτσα είναι το σκυλάκι...
Σκέφτομαι μέσα μου ότι αυτός εδώ δουλεύει κοντά μου και μπορεί εύκολα να επισημάνει που μένω...
Απαντάω: "είναι ημίαιμο μπουλμάστιφ"...
Αρχίζει, λοιπόν και μου λέει ότι το ψάχνει κι αυτός για τη φυλή κλπ...
Ανταλλάσσω απόψεις μαζί του, μιάς και ξέρει τα εκτροφεία, μιάς και μου λέει ότι τέτοιες φυλές (για λόγους υγείας, δυσπλασιών και άλλων ευαισθησιών) δεν γίνεται παρά να τις αποκτήσεις από εκτροφείο κλπ... Και σαφώς συμφωνώ μαζί του, με μεγάλο χαμόγελο, ότι "ναι, ΜΟΝΟ από εκτροφείο"...
Εκεί, μου κάνει μιά ωραία "ντρίπλα": "Κι εσύ από που το έχεις πάρει αυτό?" (!!!)
Οπότε, τι αναγκάζομαι να πω: "εγώ το έχω πάρει από ένα φίλο που γέννησε η σκύλα του" (!!!)
Με ρωτάει: "και με τι ζευγάρωσε, με πρέσα? γιατί βλέπω τη μουσούδα του"...
είδες, ο δικός μας? το πήγαινε πολύ σωστά... θα γινόταν καλός ανακριτής...
Πως μου έκοψε και λέω: "όχι μωρέ, με ένα μεγαλόσωμο καφετί κόπρο, απ' ότι μου είπε ο φίλος"...
Κάπως έτσι έληξε η κουβέντα...
Και προχώρησα, σκεφτόμενος ότι ο άνθρωπος το αντιμετωπίζει πολύ σωστά το θέμα και ότι θα μπορούσα να τον έχω ενημερώσει για περισσότερα πράγματα... από την άλλη, τον τελευταίο καιρό, ανησυχώ για το "κακό μάτι"... για την ενδεχόμενη κλεψιά...
Υ.Γ. Το Σάββατο βράδυ, γύρω στις 22:30, ένα μαύρο Labrador που είδαμε, από μακριά, με τον Casper, στο γνωστό πεζόδρομο... μήπως ήταν ο Elvis που έκανε τη βραδυνή βόλτα του?