Μιά ακόμα σύντομη ενημέρωση για την εξέλιξη του Casper...
Είμαστε πλέον 6 μηνών!
Και, για όσους αρέσει η στατιστική, φτάσαμε αισίως τα 35 κιλά... παρότι εμένα μου φαίνεται ακόμα Boerboel "τσέπης"...
Οντως, το σώμα του έχει μιά αργή και "κομψή" εξέλιξη...
Ακόμη τρώει Acana Grasslands, που, όπως έδειξαν οι 6μηνιαίες εξετάσεις του, την αφομοιώνει πολύ καλά... πάντα έχω την αγωνία μου, σε σχέση με το ποσοστό πρωτεΐνης και τον παρακολουθώ συνέχεια...
Σε 1-2 μήνες θα τον γυρίσω (μαζί με τη Μόκα) σε Acana Pacifica, που περιέχει ικανή ποσότητα γλουκοζαμίνης/χονδροϊτίνης και Ω3/Ω6/Ω9 λιπαρά...
Θα τον παρακολουθώ πολύ στενά στο θέμα αυτό και βλέπουμε...
Από πλευράς χαρακτήρα & συμπεριφοράς:
Είναι φοβερά "εκπαιδεύσιμος"!
Καμία σχέση με το (συγκεκριμένο, ενδεχομένως - αλλά, βλέποντας τις διαφορές, το γενικεύω με αρκετή ασφάλεια) Bullmastiff, όσον αφορά το "response time" στην εκτέλεση των εντολών... με το "κατάλληλο" κίνητρο, τις εκτελεί μόλις τις σκεφτούμε! Πριν ακόμα φτάσουν στη γλώσσα μας...
Βέβαια, όταν θέλει να τις εκτελέσει!!! Στο θέμα αυτό, μοιάζει με όλες τις μολοσσοειδείς φυλές...
Κατά συνέπεια, εμείς πρέπει να βελτιώνουμε την ικανότητα ηγεσίας μας... Και προσπαθούμε πολύ!
Επαναλαμβάνω, για όσους νεότερους χειριστές παρακολουθούν το θέμα: Σε όποια φυλή και να ανήκει ο σκύλος σας, όσο "δυνατός" και αν είναι... όσο κυριαρχικός και να είναι... η λύση υπάρχει και είναι να αναγνωρίσει τον αρχηγό του και, τότε, χαλαρώνει... "στρογγυλεύει"...
Απλά, σε εμάς, η προσπάθεια που απαιτείται είναι μεγαλύτερη...
Με τους ανθρώπους είναι φανταστικός και ισορροπημένος!
Δέχεται τα χάδια και τα κομπλιμέντα όσων καταλαβαίνει πως εμείς θέλουμε να προσεγγίσουν...
Αντιμετωπίζει με καχυποψία (aloof - είπαμε) μεμονωμένα άτομα που κινούνται - στέκονται έστω και ελάχιστα διαφορετικά από το "συμβατικό"...
Καταλαβαίνει με ποιούς έχουμε δυσφορία, έστω κι αν δεν επιθυμούμε να τη δείξουμε...
Με τα σκυλιά, που είναι και το "θεματάκι" του, έχει αρχίσει να τοποθετείται σωστά!
Σήμερα, ήταν η πρώτη μέρα που έτρεξε - έπαιξε ελεύθερος με πολλά σκυλιά!!! Ακριβώς στους 6 μήνες του... Επαιξε φανταστικά, χωρίς προβληματισμό, χωρίς "αγριάδες"...
Εκεί που είμαι πολύ προσεκτικός και ελέγχω την κατάσταση, είναι στο παιχνίδι με τη Μόκα, όταν αυτό γίνεται σε μεγάλο χώρο: Η Μόκα (επειδή τον έχει καταλάβει τον μπαγάσα) τον παίζει πάρα πολύ σκληρά... και μπορεί να του σακατέψει τα κοκαλάκια του και τις αρθρώσεις του...
Στη σχέση με το γάτο μας, προβληματιζόμαστε ακόμα!
Ενώ δεν τον αντιπαθεί, δείχνει να θέλει να τον παίξει κι αυτόν δυνατά...
Και το πρόβλημα είναι ότι ο γάτος δεν ανησυχεί και τον προκαλεί... Εδώ έχουμε ακόμα δουλειά, για πολλούς μήνες, πιστεύω...
Το βασικότερο: Δεν "αμφισβητεί" τους αρχηγούς του!!!
Το ακόμα βασικότερο χαρακτηριστικό του: ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ!!! Δεν μπορείτε να φανταστείτε! Σαν τσοπανόσκυλο που θέλει να μαζεύει το κοπάδι του, κοντά του! Και, αν το "κοπάδι" είναι μαζεμένο και αυτός εκτονωμένος, τότε ηρεμεί...
Αν είναι φύλακας, ή αν "βγάζει φύλαξη"? Μα είναι ακόμη κούταβος!
Αν θα γίνει φύλακας? ΝΑΙ... Πέρα από κάθε αμφιβολία...