να με κοιτάει, με "αυτό το βλέμμα"
Μη τους ακούς....γιατί δεν αντέχω να βλέπω το παραπονεμένο βλέμμα της...
Γι' αυτό το βλέμμα ζούμε
να με κοιτάει, με "αυτό το βλέμμα"
Μη τους ακούς....γιατί δεν αντέχω να βλέπω το παραπονεμένο βλέμμα της...
Η αλήθεια είναι ότι τη λατρεύω αυτή τη σκύλα, όπως την έχουν λατρέψει όλοι οι φίλοι μας που τη γνωρίζουν...Μη τους ακούς....
Γι' αυτό το βλέμμα ζούμε
Μήπως η σωστή απάντηση είναι: "θα τα έπνιγα"???φαντάσου τώρα Γιάννη να ήσουν εκτροφέας της φυλής και να είχες και γέννα....:bull:
Αυτό ήταν το πέναλτυ!!!!!!Μου λέει: "Αυτός εδώ φαίνεται πολύ άγριος... Στέκεται έτσι ακίνητος, αλλά μπορεί να σε αρπάξει για πλάκα... Πως πήρατε δύο αρσενικά?"
Αυτό ήταν κόκκινη κάρταΑπαντάει: "Οχι, με τους ανθρώπους είναι πολύ κοινωνικοποιημένο, μιάς και το πήραμε από (βλέπε: γνωστή αλυσίδα pet shops), όπου έβλεπε πολλούς ανθρώπους - πελάτες και υπαλλήλους - για αρκετό καιρό..."
Γηράσκω αεί διδασκόμενος...ρε συ γιαννη....ποση την εχει η μοκα τελικα?γιατι μας τα κρυβεις αυτα?????
Ας φτιαξουμε καποια απλά σεναρια, από τα απειρα πιθανα.Η Μόκα, καταρχήν, υπακούει στις εντολές (ας με διαψεύσουν οι φίλοι μπουλμαστιφάδες) σε "χρόνο bullmastiff"... Δηλαδή, πρέπει να σε κοιτάξει, μετά να κοιτάξει κάπου αλλού (μάλλον στο άπειρο), να διαλογιστεί για λίγα δευτερόλεπτα αν είναι ανάγκη να το κάνει αυτό... να παρατηρήσει μήπως τυχόν έχω μαζί μου και κανα μεζεδάκι (από αυτά που ξέρει ότι έχω για τον μικρό)... και, μετά, με μεγαλοπρέπεια, να σηκώσει τα καλλίγραμμα οπίσθιά της και να βγει έξω...
1. Η Μόκα δεν θα είναι στο "platz"... Εννοείς να είναι ξαπλωμένη κάπου, ή να κάθεται κάπου, ή να περιφέρεται κάπου......Ας φτιαξουμε καποια απλά σεναρια, από τα απειρα πιθανα.
1. Η Μοκα είναι στο πλατζ κι εσυ πας στην πορτα με το λουρι στο χερι, κανοντας φανερο ότι επικειται βολτα.
Όταν την καλεσεις να ερθει, θα το σκεφτει παλι για λιγα δευτερολεπτα ή θα πεταχτει σαν ελατηριο, κανοντας κλωτσοπατινάδα στο πατωμα?
2. Η Μοκα ορθια ή στο πλατζ (δεν εχει σημασια), εσυ κρατας το σαλαμι (θα μπορουσε να ειναι και μπαλακι ή tug) στο χερι και δινεις κατσε.
Δεν θα χτυπησει τα … καλλίγραμμα οπίσθιά της στο πατωμα προκαλωντας τοπικο σεισμο?
3. Ειστε στην βολτα, σταματατε, η Μοκα (φοραει πνχτη ας πουμε) δίπλα σου ορθια και δινεις την εντολη κατσε.
Ταυτοχρονα τραβας δυνατα το λουρι προς τα πανω και επιβαλεις την θεση, χωρις να περιμενεις να δεις αν θα καθοταν γρηγορα ή αργα ή καθολου.
Επαναλαμβανεις μερικες φορες το … θετικοτατο αυτο escape training κατά τη διαρκεια της βολτας.
Καποια στιγμη, δεν θα κατσει σαν ελατηριο ώστε να αποφυγει την διορθωση?
Αν στα παραπανω σεναρια εκτελεσει με ρυθμο, χρονο και προθυμια «γερμανικου» τυπου και όχι bullmastiff, τοτε για ποιον "χρόνο bullmastiff" μιλαμε? Είναι θεμα κινητρου, θετικου ή αρνητικου. Και φυσικα σχεσης, αλλά ας μην το δυσκολεψουμε περισσοτερο.
Να ένας "μπουλμαστιφάς"!!! Ευχαριστώ, Νάσο,Χαρη πιστευω οτι δεν θα εκτελεσει αμεσα οποιαδηποτε εντολη ''αυτοματα''.
Και ο εκπαιδευτης μου το ιδιο λεει.''Θελει το χρονο του , κατανοει αλλα θελει τον χρονο του''
Τουλαχιστον απο τον δικο μου ετσι καταλαβαινω.
Γεια σου ρε Μοκα!!!
Μα, ειπα ότι την καλεις εσυ να σηκωθει. Αρα δεν μιλαμε για σπασιμο εντολης.Σημείωση: Οταν η Μόκα είναι στο "platz", δεν θα σηκωθεί... Είναι η πιο ισχυρή εντολή της... Αν σκεφτείς τους λόγους, θα καταλάβεις πως (απ' όλα τα σκυλιά) η Μόκα δεν πρέπει να σπάει το "platz"...
Αυτό όμως, Γιαννη, εφαρμοζεται στα πρωιμα σταδια, ώστε να ενδυναμωθει το πλατς, αλλά και να αυξηθει η εμπιστοσυνη του σκυλου προς τον χειριστη του και εν γενει η σχεση μαζι του. Γιατι βλεπει ότι ο χειριστης μπορει να τον αφηνει στο πλατς και να φευγει μακρια, αλλά παντα επιστρεφει.Θα πάω εγώ δίπλα της και θα της πω "πάμε", για να σηκωθεί και να περπατήσουμε. Για να βγει από το "platz" πρέπει να έχω πάει πάντα δίπλα της...
Αρη,1. ...Ομολογω βεβαια ότι εκπλησσομαι με το ταμπεραμεντο (στα συγκεκριμενα σεναρια) ή το motivation. Δηλαδη, δεν υπαρχει ενα αρκετα ισχυρο κινητρο?
Στα παραπανω σεναρια της καθημερινοτητας, οι εκτελεσεις της Ηρας γινονται σε κλασματα δευτερολεπτου (το δευτερολεπτο είναι παρα πολύ), και καποια δεν χρειαστηκε κάν να τα δουλεψω.
2. Εκτελεσεις που διαρκουν ένα δευτερολεπτο, το οποιο μου φαινεται αιωνας, εχουμε πχ όταν απεναντι βρισκεται γατα ή κυριαρχικος και μεγαλοσωμος σκυλος...
3. Ο λογος που απαιτω αμεσοτητα δεν είναι βεβαια καπριτσιο.
Παραδειγμα. Είμαστε στο βουνο και από απεναντι ερχεται τσαμπουκαλεμενος σκυλος, λυτος δεσποζομενος ή αδεσποτος.
Επειδη ξερω πώς θα εξελιχτει αν το αφησω, την καλω κοντα μου...
4. Τα παραπανω, προφανως, στην Μοκα ειναι τελειως περιττα. Είναι όμως παντα ασκοπη η γρηγορη εκτελεση? Ή αυτή ξερει πότε πρεπει και πώς? Bullmastiff γαρ (και το λεω σοβαρα, βασει οσων εχεις πει).
5. Μα, ειπα ότι την καλεις εσυ να σηκωθει. Αρα δεν μιλαμε για σπασιμο εντολης.
Για ποιο λογο όμως ΕΙΔΙΚΑ η Μοκα δεν πρεπει να σπασει το πλατς?
Εχει σημασια? Αποψε καποιος θα χαθει, που λεει και το τραγουδι.3. Πως θα εξελιχθεί? Φοβάσαι ότι θα την φάει ο άλλος σκύλος, ή ότι θα τον φάει η Ήρα?
1) Σαφώς και είναι σε λουρί, κοντά σε δρόμους... Αλλά και πάλι, το καλοκαίρι, στην Κρήτη, υπήρξαν 2 στιγμές που νόμισα ότι το λουρί ήταν λεπτός "σπάγγος"! Και ένιωσα ότι αυτός ο σπάγγος ήταν ότι την συνέδεε με τη ...ζωή...1) Υποτιθεται ομως οτι δεν ειναι λυτη κοντα σε δρομο οπου περνανε αυτοκινητα, γι αυτο και εθεσα την ερωτηση.
2) Περιμενω ομως κι άλλα, οπως απαντησεις στις δυο τελευταιες παραγραφους μου.
3) Το θεμα ομως ειναι η Μοκα. Ας ξεφυγουμε απο την Ηρα.
Θοδωρή,Χρονος bullmastiff...
Τον Solo βεβαια δεν τον εχω παει για εκπαιδευση σε επαγγελματια εκπαιδευτη σκυλων αλλα τον εχω εκπαιδευσει εγω στα δικα μου θελω. Πχ να καθετε του το εχω μαθει, να καθετε σε θεση πλατζ οχι γιατι δεν μου χρειαζετε. Τωρα εχω καταφερει να καθετε εξω απο τον φουρνο ή το ψιλικαντζιδικο και να με περιμενει στην θεση κατσε. Οταν τον φωναζω να ερθει κοντα μου, αφου το σκεφτει και παρει το χρονο του 3-4 δευτερολεπτα υπακουει.
Για να καταλαβω κ γω το "κάτω + μείνε" ..Η Μόκα, στο απλό "κάτσε", θα είχε περισσότερους βαθμούς ελευθερίας για να κινηθεί, σε τέτοιες περιπτώσεις και, έτσι, το "κάτω + μείνε" είναι πιο σταθερό, μιάς και όλο το σώμα της είναι στο έδαφος...
http://www.dogforum.gr/v3/album.php?albumid=578&attachmentid=10373Για να καταλαβω κ γω το "κάτω + μείνε" ..
Εννοειτε κατι σαν το να ξαπλωνει αλλα οχι φυσικα ανασκελα? Κατι δλδ σε θεση σφιγγα της Γκιζας?