Κομπλεξικοί στην θάλασσα

vickydact

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2009
55
0
Πειραιάς
Εννοείς που έχουν είσοδο με εισιτήριο? Δλδ σε παραλία που δεν έχει είσοδο αλλά αν πάρεις ομπρελοκάθισμα και πληρώσεις, αυτή τη θεωρείς οργανωμένη? Και αν εγώ εκεί που τελειώνει η παρέλαση με τα ομπρελοκαθίσματα πάω και κάτσω στην ίδια παραλία που έχει μήκος κάτι χιλιόμετρα σε απόσταση 500 μέτρων από αυτά αλλά που έχει λουόμενους? Τι γίνεται τότε? Μπορώ να βάλω το σκύλο μέσα στη θάλασσα?

Είχα και εγώ αυτη την απορία, τι εννοούμε λεγοντας οργανωμένη παραλία. Ρωτώντας ένα ναυαγοσώστη μου διάβασε τα παρακάτω :

Νομοθεσία ΠΔ 23/2000

"Καθορισμός προϋποθέσεων χορηγήσεως αδείας ναυαγοσώστη από τις Λιμενικές Αρχές ως και καθορισμός των υποχρεώσεων του ναυαγοσώστη κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Καθορισμός περιπτώσεων υποχρεωτικής προσλήψεως ναυαγοσώστη, σε οργανωμένες ή μη παραλίες, για την προστασία των λουομένων στο θαλάσσιο χώρο."

Άρθρο 1
Ορισμοί

Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος, οι όροι που χρησιμοποιούνται έχουν την ακόλουθη έννοια:

1. ΛΟΥΤΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

α) Ο κατάλληλα οργανωμένος χώρος του αιγιαλού ή και της παραλίας ή ζώνης λιμένα στον οποίο εισέρχονται με την καταβολή εισιτηρίου (αντιτίμου) άτομα για λήψη λουτρού στην έμπροσθεν αυτού θαλάσσια περιοχή.

β) Με την επιφύλαξη της ισχύος των αναφερόμενων στην επόμενη υποπαράγραφο ως λουτρική εγκατάσταση νοείται και ο χώρος του αιγιαλού ή και της παραλίας ή ζώνης λιμένα ο οποίος παραχωρείται ή εκμισθώνεται από το Δημόσιο ή τους Οργανισμούς Λιμένα ή τα Λιμενικά Ταμεία σε διάφορους φορείς ή επιχειρήσεις (Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ξενοδοχειακές μονάδες, οργανωμένες κατασκηνώσεις κ.λ.π.) για χρήση εκμισθούμενων θαλάσσιων μέσων αναψυχής, τοποθέτηση καθισμάτων ή ανακλίντρων ή μέσων προφύλαξης από τον ήλιο, των λουομένων ανεξάρτητα αν τα άτομα που εισέρχονται για λήψη λουτρού στην έμπροσθεν αυτού θαλάσσια περιοχή καταβάλλουν ή όχι εισιτήριο.

γ) Δεν θεωρείται λουτρική εγκατάσταση ο χώρος του αιγιαλού ή και της παραλίας, ή ζώνης λιμένα για τον οποίο (χώρο) συντρέχουν οι προϋποθέσεις της προηγούμενης υποπαραγράφου αλλά δεν είναι πολυσύχναστος, Για το χαρακτηρισμό των χώρων ως πολυσύχναστων ο Προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής συγκροτεί κατά το πρώτο δίμηνο κάθε χρόνου Επιτροπή αποτελούμενη από:
1) τον ίδιο, ως πρόεδρο. Προκειμένου περί Κεντρικού Λιμεναρχείου ή Λιμεναρχείου αντί του Προϊσταμένου μπορεί να ορίζεται από τον ίδιο για να συμμετέχει στη Επιτροπή, ως πρόεδρος, άλλος Αξιωματικός Λ.Σ.
2) έναν (1) εκπρόσωπο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ο οποίος εκλέγεται μαζί με τον αναπληρωτή του, μεταξύ των μελών του, από το οικείο Νομαρχιακό Συμβούλιο και
3) έναν (1) εκπρόσωπο του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) ή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) ή του Λιμενικού Οργανισμού ή του Λιμενικού Ταμείου, κατά περίπτωση, που ορίζονται, με τους αναπληρωτές τους, από τους Οργανισμούς αυτούς

Η εν λόγω επιτροπή αποφαίνεται σχετικά, λαμβάνοντας ενδεικτικά υπόψη τη μέση ημερήσια προσέλευση πεντακοσίων (500) λουομένων κατά τις περιόδους αιχμής για μήκος ακτογραμμής ενός (1) χιλιομέτρου, τυχόν επισυμβάντα κατά το παρελθόν ατυχήματα κ.λ.π. Οι επιτροπές αυτές αποφασίζουν κατά πλειοψηφία εντός του μηνός Φεβρουαρίου κάθε χρόνου.

εγώ κατάλαβα ότι κάθε χρόνο ο Λιμενάρχης της κάθε περιοχής αποφασίζει με βάση κάποιες προυποθεσεις ποιες θα έιναι οι οργανωμένες παραλίες. Βέβαια και μία ερώτηση στον Λιμενάρχη νομίζω ότι χρειάζεται για να μας το επιβεβαιώσει.

Πηγή: Νομοθεσία ΠΔ 23/2000

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Για να γελάσετε και λίγο....Τη Κυριακή πήγαμε με τη Mareco στο Σχοινιά....τα μπαρ δεν έχουν ανοίξει ακόμα και γενικά είμαστε εμείς και άλλο ένα ζαυγάρι στα 800 μέτρα...Πήγαμε και νωρίς, ώστε να μην έχει κόσμο. 5 σκυλιά η μάλλον 4,5 γιατί ο Μπου δεν θεωρείται ακόμα σκύλος....πάιξανε, κολύμπησαν τρέξανε με τα μπαλάκια τους και γενικά έγιναν πτώματα!!! Την ώρα που φτάσαμε στα αυτοκίνητα για να φύγουμε, έχει παρκάρει Ελληνάρας (60-65χρονών) με σύζυγο βαρέων βαρών οι οποίοι έχουν ανοίξει το πορτ μπαγκαζ και αλλάζουν ρούχα για να φύγουν....(είχαν ήδη κολυμπήσει)....Τρέχει το δικό μου το χάπατο να τους κάνει χαρές....και αρχίζει ο τύπος να τον διώχνει...ο μικρός δεν χαμπαριάζει....(σου λέει ωραία τώρα θα παίξουμε)....Εγω ψιλοφοβήθηκα μη δώσει καμιά κλωτσιά στο κουτάβι και θα είχαμε δράματα....οπότε του φωνάζω από μακριά..."μη φοβάστε είναι μωρό, δεν δαγκώνει"....Οπότε γυρνάει ο Ελληνάρας και μου λέει με άσχημο τρόπο..."τα σκυλιά σας να μη τα ξαναφέρετε εδώ"....
Του λέω εγώ..(ευγενικά στην αρχή)...." μα δεν σας έκανε κάτι.."....Και την ώρα που το λέω....βλέπω τον Μπου να περνάει δίπλα μου με τη σαγιονάρα Μιγκάτο του Ελληνάρα στο στόμα και να τρέχει στη παραλία....Καλά...κλάψαμε από τα γέλια....Να κυνηγάω τον Μπου ο οποίος να έχει πάρει τη σαγιονάρα και να τη τινάζει δεξιά, αριστερά....να μην μπορώ να τον πιάσω....και ο Ελληνάρας να έχει φρικάρει...

Τα υπόλοιπα δεν σας τα περιγράφω...γιατί αφού επιστρέψαμε τη Μιγκάτο... μετά αγρίεψαν τα πράγματα...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Για να γελάσετε και λίγο....Τη Κυριακή πήγαμε με τη Mareco στο Σχοινιά....τα μπαρ δεν έχουν ανοίξει ακόμα και γενικά είμαστε εμείς και άλλο ένα ζαυγάρι στα 800 μέτρα...Πήγαμε και νωρίς, ώστε να μην έχει κόσμο. 5 σκυλιά η μάλλον 4,5 γιατί ο Μπου δεν θεωρείται ακόμα σκύλος....πάιξανε, κολύμπησαν τρέξανε με τα μπαλάκια τους και γενικά έγιναν πτώματα!!! Την ώρα που φτάσαμε στα αυτοκίνητα για να φύγουμε, έχει παρκάρει Ελληνάρας (60-65χρονών) με σύζυγο βαρέων βαρών οι οποίοι έχουν ανοίξει το πορτ μπαγκαζ και αλλάζουν ρούχα για να φύγουν....(είχαν ήδη κολυμπήσει)....Τρέχει το δικό μου το χάπατο να τους κάνει χαρές....και αρχίζει ο τύπος να τον διώχνει...ο μικρός δεν χαμπαριάζει....(σου λέει ωραία τώρα θα παίξουμε)....Εγω ψιλοφοβήθηκα μη δώσει καμιά κλωτσιά στο κουτάβι και θα είχαμε δράματα....οπότε του φωνάζω από μακριά..."μη φοβάστε είναι μωρό, δεν δαγκώνει"....Οπότε γυρνάει ο Ελληνάρας και μου λέει με άσχημο τρόπο..."τα σκυλιά σας να μη τα ξαναφέρετε εδώ"....
Του λέω εγώ..(ευγενικά στην αρχή)...." μα δεν σας έκανε κάτι.."....Και την ώρα που το λέω....βλέπω τον Μπου να περνάει δίπλα μου με τη σαγιονάρα Μιγκάτο του Ελληνάρα στο στόμα και να τρέχει στη παραλία....Καλά...κλάψαμε από τα γέλια....Να κυνηγάω τον Μπου ο οποίος να έχει πάρει τη σαγιονάρα και να τη τινάζει δεξιά, αριστερά....να μην μπορώ να τον πιάσω....και ο Ελληνάρας να έχει φρικάρει...

Τα υπόλοιπα δεν σας τα περιγράφω...γιατί αφού επιστρέψαμε τη Μιγκάτο... μετά αγρίεψαν τα πράγματα...
χαχαχαχαααααααααααααααααααααααααα!!!!!
Επαναφορά μιγκάτο-ελληναράς μ@λ@κ@ς 1-0!!!

eightball

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2011
43
0
Έκανα και γω την πρώτη μου απόπειρα την Δευτέρα σε οργανωμένη παραλία εννόωντας μπιτσομπαρο...
Δεν το ευχαριστηθηκα ούτε κι εγώ ούτε κι αυτή γιατί την είχα δεμένη όλη την ώρα (ο δρόμος είναι από πίσω ακριβώς και δεν το ρισκάρω και δεν μπορούσα να την ηρεμήσω γιατί καθήσαμε στις ακριανές ξαπλώστρες και από δίπλα έπαιζαν ρακέτες και η άλλη βλέποντας τα μπαλάκια κόντεψε να ξηλώσει όλη τη ξαπλώστρα.
Την έβαλα και μέσα στη θάλασσα αλλά δεν είδα αρνητικές αντιδράσεις...γενικά όσοι περνούσαν από δίπλα χαμογελούσαν τώρα πότε θα πετύχεις τον περίεργο είναι άλλη υπόθεση.

Makis77

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2009
146
0
47
www.speedtest.me
Μόλις σήμερα είχα τα πρώτα "γαλλικά" με ηλικιωμένο λουόμενο(από αυτούς που έφεραν την Ελλάδα στα σημερινά χάλια) ο οποίος από μακριά κ ενώ είμασταν στη θάλασσα μου φώναζε να την πάρω κ να φύγω.

Η παραλία ήταν απομακρυσμένη(προς Σούνιο), δεν είναι πολυσύχναστη(άλλα 2 άτομα σε 500+ μέτρα παραλίας ενώ εμείς ήμασταν με το σκύλο ΗΔΗ στο σημείο που διάλεξε ο ηλικιωμένος να βρέξει την κοιλούμπα του.

Του εξήγησα ότι ο νόμος δεν ορίζει με σαφήνεια τί γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις κ ότι ο σκύλος βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τους λουόμενους(δλδ τ'άλλα 2 άτομα...) κ ότι αυτός ήρθε στη μεριά μας οπότε το πρόβλημα είναι δικό του.

Επειδή το πιο δύσκολο είναι να βγάλεις άκρη μαζί τους κ το πιο εύκολο να πας πιο πέρα τα μαζέψαμε κ φύγαμε, αν όμως ξαναπαίξει το έργο με τους ίδιους πρωταγωνιστές τότε θα σοβαρέψουν τα πράγματα καθώς δε θα κάνω πίσω κ εκείνος θα φωνάξει την αστυνομία(όπως με απείλησε από την αρχή).

Δεν ξέρω αν έλεγε την αλήθεια αλλά μου δήλωσε ότι είναι Αντιδήμαρχος Καθαριότητας στην Ηλιούπολη...

υγ: Να σημειώσω ότι στη θάλασσα πήγαμε κατά τις 8 ενώ ο παππούς έσκασε στις 10, λίγο πριν φύγουμε, έκανε μια βουτιά κ έφυγε.

Last edited:

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
καμια 10 αρια γριες με εγγονια που ηρθαν αργοτερα από εμενα και με 2-3 κοιλαραδες μου την επεσαν ενω ο σκυλος ήταν εξω .... Οταν τους ειπα να μου ορκιστεί πια δεν κατουρησε μέσα και τα πινουν τα εγγονια τους κανανε την παπια :D

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ρε, μη χαμπαριάζετε....σας είπα, τις φασαρίες τις κάνουν οι κωλόγεροι που άλλο ενδιαφέρον στη ζωή τους δεν έχουν και τη κατά βρίσκουν να δημιουργούν θέματα.Αγνοήστε τους και κάντε τους κουφούς...όσο πιο πολύ τους αγνοείτε τόσο πιο πολύ φρικάρουν και ουρλιάζουν...μέχρι που μένουν από ανακοπή και ησυχάζετε!!!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Να παρέμβω κα να πω ότι αυτό τον καιρό οι ηλικιωμένοι ασχολούνται με την εκμάθηση της λειτουργίας του αποκωδικωποιητή ψηφιακού σήματος και άρα είναι περισσότερο εξαγριωμένοι γιατί όλο χαλάνε τις ρυθμίσεις και δεν μπορούν να δουν τηλεόραση!!!!:D:D:D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Να παρέμβω κα να πω ότι αυτό τον καιρό οι ηλικιωμένοι ασχολούνται με την εκμάθηση της λειτουργίας του αποκωδικωποιητή ψηφιακού σήματος και άρα είναι περισσότερο εξαγριωμένοι γιατί όλο χαλάνε τις ρυθμίσεις και δεν μπορούν να δουν τηλεόραση!!!!:D:D:D
αχαχαχαχαχαχαχααχ

Γειά σου ρε Τάκη. Σήμερα κόντεψες να με πνίξεις εσύ :D;)

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
να πω και κατι αλλο για να γελασουμε την περασμενη εβδομαδα ηταν η μανα μου δικοπες στην Μεθωνη με τον γιγαντα βικτωρ 2,5 κιλα σκυλο(γιορκσαιρ) και ειχε βγει από την θαλασσα το θηρίο και είναι μια γρια που βριζει η μανα μου αδιαφορεί εντελώς και ακούει την γρια να λέει αυτη η ξανθια πρέπει να είναι Γερμανίδα η Π@@τανα και δεν ακούει :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Εκεί όμως, έπρεπε να της απαντήσει η μανούλα σου, σε άπταιστα ελληνικά, να της πέσουν τα μούτρα.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εκεί όμως, έπρεπε να της απαντήσει η μανούλα σου, σε άπταιστα ελληνικά, να της πέσουν τα μούτρα.
Και εμένα με περνάνε συχνά για ξένη, τους αφήνω για λίγο να μουρμουρίσουν και κάποια στιγμη γυρνάω το κεφάλι μου τους απαντάω... *demonio*

Να πω και εγώ το πόνο μου...
Φέτος επί 5 εβδομάδες πηγαίναμε σχεδον καθημερινώς στη θάλασσα και δεν μας ενόχλησε κανείς! :D
Αλλά αν καθόμουνα πάρα πάνω θα γινόμουν μάλλον εγώ "κομπλεξική". Κάθε μέρα αναγκαζόμουν να μαζέψω τα κόπρανα άλλων σκύλων :sad:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Σε ποιά θάλασσα πηγαίνατε και δεν σας ενόχλησε κανείς;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Τις πρώτες εβδομάδες διάφορες παραλίες στην Ζάκυνθο, μετά στην παραλία Κίσσακας στην Αρκαδία κοντά στο Τυρό και το σκ της έκθεσης κάπου στο Μαραθώνα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Θεός!! :D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σε ποιά θάλασσα πηγαίνατε και δεν σας ενόχλησε κανείς;
Το θέμα είναι αλλού: Ως γνωστόν, τα άσπρα μικρά μαλλιαρά σκυλιά είναι καθαρά, δεν έχουν μικρόβια και δεν κατουράνε μέσα στη θάλασσα. Τα μαύρα έχουν αρρώστιες, είναι μοβόρικα, ξεβάφουν και χαλάνε τα μαγιό των λουομένων.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Ρε παιδιά! το ακούω συνέχεια αυτό το πράγμα για τα μαυρόσκυλα εδώ μέσα!
Αλήθεια σας "την λένε" συνέχεια για το χρώμα του σκύλου??
Μήπως εμένα δεν μου λένε τίποτα γιατί το μαυρόσκυλό μου είναι 6 κιλά σκατό?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Το θέμα είναι αλλού: Ως γνωστόν, τα άσπρα μικρά μαλλιαρά σκυλιά είναι καθαρά, δεν έχουν μικρόβια και δεν κατουράνε μέσα στη θάλασσα. Τα μαύρα έχουν αρρώστιες, είναι μοβόρικα, ξεβάφουν και χαλάνε τα μαγιό των λουομένων.
Μπα, πρώτη φοραά είναι που δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα. Άλλη χρονιά μας είχαν φέρει την αστυνομία για τα ίδια άσπρα μαλλιαρά σκυλιά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ