Κομπλεξικοί στην θάλασσα

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
..
Θα βάλω κανονικά το σουιφερ στη θάλασσα, και αν μου κάνουν σκηνη... θα εχω εκτυπωμένη την αποφαση του εφετείου και θα τους την τρίψω στη μούρη. Λετε να ξέρουν αν υπάρχει αναιρετική από τον ΑΠ? μπαααααααααα
Πολύ σε πάω!!!! ;) Μερσί για το αντίγραφο του νόμου! χεχε

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ναι σιγά που θα κωλώσουμε επειδη το κράτος ειναι ανύπαρκτο και θεωρεί αξεσουάρ και όχι ζωές τα σκυλιά!
Να πάνε να πνιγούν και αν μάθω το σουίφερ ναυαγοσωστική, ετσι θα τους αφήσω, να γουλίζονται σαν χταπόδια!

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Σε καμια καφετερια παντως αν πας κ ζητησεις απο τον αλλο να σταματησει να καπνιζει μες στη μουρη σου θα σε πουν κ μ@λ@κ@!Τα σκυλια τους πειραξαν που κανουν μπανιο.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Παιδιά, αυτή είναι η επιστολή που έστειλα εγώ προσωπικά στο Υπουργείο και κοινοποίησα σε διάφορες υπηρεσίες. Αν δείτε την απάντηση τους θα βάλετε τα γέλια! Δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι τι ακριβώς ισχύει...

Καλημέρα,​
Θα ήθελα παρακαλώ κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με την εγκύκλιο Μ.Φ. 2119.4/03/2006 που μου αποστείλατε στις 10/05/2012 και αφορά την παρουσία σκύλων στις παραλίες. Με ενημερώσατε ότι η εν λόγω εγκύκλιος είναι νεώτερη της Μ.Φ 3111.10/1/93/20-05-93 όμοιας και κατισχύει αυτής. Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή απαγορεύεται η κυκλοφορία των ζώων καθώς και το λούσιμο αυτών σε χώρους όπου υπάρχουν λουόμενοι.​
Πρώτα όμως θα ήθελα να επισημάνω κάποια δεδομένα που υπάρχουν και βασίζονται στην τρέχουσα Νομοθεσία ώστε να καταλάβετε καλύτερα τον συλλογισμό μου και από που πηγάζουν οι ερωτήσεις μου.​
Σύμφωνα με τον Νόμο 4039/2012 το ζώο συντροφιάς και αναφέρομαι στον σκύλο ειδικότερα, μπορεί να εξέρχεται σε οποιοδήποτε κοινόχρηστο υπαίθριο χώρο αρκεί να συνοδεύεται και ο ιδιοκτήτης του να τηρεί τις υποχρεώσεις του βάση του άρθρου 5. Οι υποχρεώσεις αυτές είναι ο ιδιοκτήτης να φέρει πάντα μαζί του το βιβλιάριο υγείας του σκύλου, να μεριμνά ώστε το σκυλί να φορά στο λαιμό του την μεταλλική κονκάρδα που αναγράφει τον αριθμό μικροτσίπ και το ετήσιο αντιλυσσικό εμβόλιο, να φροντίζει για την αποκομιδή των περιττωμάτων ώστε να μη ρυπαίνει το περιβάλλον κλπ​
Επίσης σύμφωνα με τον Νόμο 2971/2001 που καθορίζει τις έννοιες λιμένα, αιγιαλού, παραλίας, χερσαίας ζώνης κλπ, στο άρθρο 2 αναφέρει ρητά ότι ο αιγιαλός, η παραλία, η όχθη και η παρόχθια ζώνη είναι πράγματα κοινόχρηστα και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται.​
Συνεπώς βγάζει κανείς το συμπέρασμα ότι ο σκύλος μπορεί να κυκλοφορεί σε χώρους όπου υπάρχουν λουόμενοι εφόσον η παραλία είναι υπαίθριος κοινόχρηστος χώρος και ο ιδιοκτήτης βέβαια να τηρεί τις υποχρεώσεις του όπως ανέφερα παραπάνω. Η εγκύκλιος όμως αναφέρει ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία των ζώων καθώς και το λούσιμο αυτών σε χώρους λουομένων.
Στο Νόμο 3922/2011 ΦΕΚ Α 35/04.03.2011 με θέμα ‘Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή’ και συγκεκριμένα στο Άρθρο 3 αναφέρει σχετικά με την έκταση των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή ότι αυτή εκτείνεται στο θαλάσσιο χώρο ευθύνης του, στα πλοία και στα πάσης φύσης πλωτά ναυπηγήματα, στους λιμένες και στη χερσαία ζώνη αυτών, καθώς και σε άλλους χερσαίους ή παράκτιους ή θαλάσσιους χώρους όπως οι έννοιες των όρων αυτών καθορίζονται ιδίως στο ν.δ. 444/1970 (ΦΕΚ 39 Α) το ν 2971/2001, το ν. 2242/1994, στο άρθρο 12 του ν. 2289/1995 ή άλλες ειδικές διατάξεις.
Επίσης στο επισυναπτόμενο αρχείο στην παράγραφο 2 αναφέρει ρητά ότι αρμόδια Υπηρεσία για την αστυνόμευση των ακτών είναι αποκλειστικά η Ελληνική Αστυνομία και όχι το Λιμενικό σε θέματα που αφορούν την τάξη και την ασφάλεια των λουομένων στους χώρους αυτούς. Συνεπώς από τη στιγμή που η λιμενική Αστυνομία δεν έχει στον τομέα ευθύνης θέματα που αφορούν την τάξη μεταξύ λουομένων πως εκδίδει μία εγκύκλιο με σαφείς οδηγίες που απαγορεύουν την κυκλοφορία σε χώρους που δεν άπτουν τον τομέα ευθύνης της?
Διευκρινίζω ότι αναφέρομαι πάντα στην κυκλοφορία του ζώου σε χώρους λουομένων και όχι στο λούσιμο του ζώου και αυτό γιατί η είσοδος του σκύλου στο θαλάσσιο χώρο είναι μέσα στον Τομέα Ευθύνης του Λιμενικού Σώματος, όχι όμως και η παραλία.
Σας παραθέτω την τελευταία παράγραφο όπου είναι και το συμπέρασμα από τη Γνωμοδότηση Του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου προς τον λιμενάρχη Μυκόνου

Κατ’ ακολουθία πάντων των ανωτέρω, η απάντηση στο ερώτημά σας είναι ότι:​
1) Αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος για τη διενέργεια προανακριτικών και αστυνομικών πράξεων, υφίσταται στους λιμένες και στις χερσαίες ζώνες αυτών, αυτή δε, επεκτείνεται και στις παραλίες, για τις οποίες γίνεται λόγος στο άρθ. 3 παρ. 1 περ. β’, στις οποίες δηλαδή διενεργούνται εργασίες οι οποίες είναι συναφείς με τη λειτουργία των λιμένων και όχι σε οποιαδήποτε άλλη παραλία. Σε οποιαδήποτε άλλη παραλία, αρμόδια για τη διενέργεια προανακριτικών πράξεων είναι η κατά τόπο αστυνομική αρχή, εξαιρουμένων βέβαια των περιπτώσεων που διενεργούνται οι εργασίες, οι οποίες προβλέπονται στην παρ. 4 του άρθρου 3, οπότε ο εν λόγω χώρος εξομοιώνεται με λιμένα και χερσαία ζώνη λιμένα, ιδρυόμενης σ’ αυτήν την περίπτωση σχετικής αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος.​
2) Η καθ’ ύλην προανακριτική και αστυνομική αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος στους λιμένες και στις χερσαίες ζώνες αυτών εκείνεται σε όλα τα ποινικά αδικήματα, πλην των εξαιρέσεων που τάσσει το άρθρο 5 του Ν.Δ. 444/1970.
Ερμούπολη Σύρου, 27/07/2005​
Ο Εισαγγελέας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
Συμπεραίνω λοιπόν ότι οι ακτές γενικά αστυνομεύονται από την ΕΛΑΣ​
Αν χώροι της ακτής έχουν καθοριστεί ως ''παραλίες'' αστυνομεύονται από το ΛΣ μόνο για θέματα παρεμβάσεων (αυθαίρετες κατασκευές, κλπ)​
Αν οι αιγιαλοί και παραλίες έχουν καθοριστεί ως ''χώροι εξομοιούμενοι με λιμένα'' αστυνομεύονται από το Λ.Σ. με εξαίρεση τα αντικείμενα του άρθρου 5 του Ν444/1970.​
Οι ερωτήσεις είναι συγκεκριμένες λοιπόν:​
1. μπορώ να κυκλοφορώ τον σκύλο μου σε χώρο όπου υπάρχουν λουόμενοι? Διευκρινίζω και πάλι όχι μπάνιο του σκύλου μέσα στη θάλασσα. Η περίπτωση αυτή είναι σαφής από την εγκύκλιο, βγάζω το σκύλο έξω από τη θάλασσα και τον ασφαλίζω έστω αν υπάρχει και ένας λουόμενος. Είναι η εγκύκλιος της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας υπεράνω του Νόμου 4039/2012 όσο αφορά το θέμα της κυκλοφορίας (όχι το λούσιμο) του σκύλου στην παραλία που είναι κοινόχρηστος χώρος?​
2. έχει δικαιοδοσία στην παραλία η ΕΛ.ΑΣ ή το Λιμενικό Σώμα σε θέματα τάξης?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!
Με εκτίμηση, ........

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Λοιπόν επειδη την κάνω για μεσημερι και μπάνιο στη θάλασσα με το σουιφερ, αν θέλει κανεις καμια αποφαση ή νόμο, πείτε μου να σας τα στείλω το απόγευμα από τη ΝΟΜΟΣ

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Μπαααα δεν εχω θέμα... σηκώνω το αριστερο φρύδι και αγριεύω.. μόλις τελειώσει το σκηνικό παίρνω και ενα σαρδόνιο μοχθηρο χαμόγελο και συνεχίζω από κει που εμεινα!
Του άλλου την πιεση θα του την φτάσω σε ηλικία γάμου όμως!
Να ρωτήσω όμως κάτι ακόμα, γιατί και λόγω ιδιότητας θα ξέρεις κάτι παραπάνω, στην (απίθανη ;;) περίπτωση που ο άλλος μας φωτογραφήσει με τον σκύλο στη θάλασσα (παράνομο, ναι, αλλά πες ότι το κάνει και το δείχνει στην αστυνομία που καλεί ως στοιχείο) εκεί τι γίνεται;;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Να ρωτήσω όμως κάτι ακόμα, γιατί και λόγω ιδιότητας θα ξέρεις κάτι παραπάνω, στην (απίθανη ;;) περίπτωση που ο άλλος μας φωτογραφήσει με τον σκύλο στη θάλασσα (παράνομο, ναι, αλλά πες ότι το κάνει και το δείχνει στην αστυνομία που καλεί ως στοιχείο) εκεί τι γίνεται;;
Του εξηγείς ότι το πρόστιμο που θα φας, στο τελος θα το πληρώσει αυτός από την αποζημίωση που θα ζητήσεις για προσβολή της προσωπικότητας σου που σε τράβηξε χωρις τη σύμφωνη γνώμη σου.

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Λέω εγώ τώρα...
Δεν γίνεται να καθοριστούν κάποιες παραλίες ή τμήματα αυτών ως σκυλοπαραλίες? Έτσι θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι και δεν θα υπήρχαν φασαρίες.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Λέω εγώ τώρα...
Δεν γίνεται να καθοριστούν κάποιες παραλίες ή τμήματα αυτών ως σκυλοπαραλίες? Έτσι θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι και δεν θα υπήρχαν φασαρίες.
Το πιο λογικό θα ήταν για μια χώρα με τόσα χιλιόμετρα παραλία.
Στην Ολλανδία υπάρχουν.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Του εξηγείς ότι το πρόστιμο που θα φας, στο τελος θα το πληρώσει αυτός από την αποζημίωση που θα ζητήσεις για προσβολή της προσωπικότητας σου που σε τράβηξε χωρις τη σύμφωνη γνώμη σου.
:-D !!!

barbie_s2k

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
241
3
45
Αθήνα - Μαρούσι
Το πιο λογικό θα ήταν για μια χώρα με τόσα χιλιόμετρα παραλία.
Στην Ολλανδία υπάρχουν.
Και ακόμα πιό κοντά μας υπάρχουν. Στην Κύπρο κάθε χρόνο ορίζουν 5 παραλίες όπου επιτρέπεται το μπάνιο για τα σκυλάκια...

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Αφού είμαστε πολλοί, γιατί δεν κάνουμε κάτι μήπως φτιαχτεί μία παραλία που να είναι για σκύλους????

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Παντως παιδια στην Αναβυσσο που παμε ετσι κι αλλιως για μπανακι εχει και εναν μαυρο αδεσποτο στην παραλια που μπαινει και δροσιζεται οποτε θελει δεν θελει καποιος το ανεχετε!!!ΑΝΕΤΑ :twisted:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Παντως παιδια στην Αναβυσσο που παμε ετσι κι αλλιως για μπανακι εχει και εναν μαυρο αδεσποτο στην παραλια που μπαινει και δροσιζεται οποτε θελει δεν θελει καποιος το ανεχετε!!!ΑΝΕΤΑ :twisted:
Ναι εναν μικρό αδεσποτο ερμή. Τώρα θα εχει και μια αδεσποτη γερμανίδα... πολλά αδεσποτα αυτή η παραλια βρε παιδι μου!

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Χαχα οχι βεβαια!!Καμια σχεση!!!Ειναι ενα μαυρακι εκει της παραλιας!!Βουταει μεσα καμια φορα και μετα τον βλεπεις χωνεται κατω απο ξαπλωστρα και κοιμαται μεχρι την επομενη φορα!!!

24 Ιουλίου 2012
23
0
ναι δηλαδή θα πάω σε μία παραλία πχ ερημική με το σκυλάκι και μετά θα έρθει πχ μία οικογένεια και θα μου πει να φύγουμε;;; καλά... θα γελάσουμε....
αν και εμένα δεν έχει δει ποτέ θάλασσα ενώ μένω κοντά λόγω μεταφορικού :/

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
και πηγαμε χτες για μπανιο. τον λυπηθηκα τον καημενο και τον πηρα με το λουρι να τον παω ακρη ακρη που δεν ειχε κανεναν να τον βουτηξω. απο την ζεστη δεν παρπατουσε. και μου κανει μια κυρια ζεσταινεται γτ δεν τον βαζεις?εεε λεω δεν αφηνουν μην μου την πει και κανεις! μου κανει βαλτον εδω που ειμαστε εμεις και δεν εχει κοσμο παρα μονο κατι ξενους! τον εβαλα και εγω δεν ηθελα και πολυ! τεσπα κολυμπησε το χαρηκε πολυ! τον βαζω στο ντουζ να τον ξεπλυνω και τον αφηνω στην ξαπλωστρα. σε καποια φαση ερχεται ο κουκλος ο ναυαγοσώστης και μου κανει
-κυρια δεν επιτρεπονται οι σκυλοι στην παραλια
- ρωτησα το μαγαζι και δεν εχουν προβλημα
-ναι αλλα η παραλια εχει γαλαζια σημαια και δεν επιτρεπεται να ειναι εδω
- εχω διαβασει τον νομο και τα σκυλια επιτρεπονται στην παραλια , αρκει να μαζευεις τις ακαθαρσιες τους
- ναι αλλα δεν επιτρεπεται
-δεν επιτρεπεται στην θαλασσα . ξερω τον νομο! με ειδες να τον βαζω μεσα?οχι
-
αν φωναξει καποιος το λιμενικο θα βρεις το μπελα σου
- ξερω τον νομο και λεει ακριβως αυτο. ας ερθει και το λιμενικο να στο εξηγησει και εσενα
και μετα σκεφτηκα η χαζη οτι αυτος απλα πρεπει να σωσει καποιον που θα πνιγει τι τον νοιαζει ποιος ερχεται στην παραλια! στην συγκεκριμενη ειχε και αλλα σκυλακια! εντωμεταξυ το λιμενικο δεν ερχεται καν σε τετοια τηλεφωνα! αλλα και να ερθει εχω 2 φιλους που δουλευουν εκει. :)

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Το Λιμενικό δεν έχει καμιά δικαιοδοσία στην Παραλία σε τέτοια θέματα, μόνο η Ελληνική Αστυνομία! Αν αυτός φωνάξει το Λιμενικό εσύ θα καλέσεις την Αστυνομία! Πολύ γέλιο! Για αυτό είναι καλό να έχουμε και στη τσαντούλα μας τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τα λεγόμενα μας! Εκεί να δεις αντιδράσεις!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ