Dogo said:
Aν δουμε τι γραφει αυτο που λεει το αρθρο που εβαλες ...
Ναί,να δούμε
αλλά ΝΑ ΔΟΥΜΕ!
Και όχι σαν πιστά μέλη παραθρησκευτικής οργάνωσης (joke... :lol: ) να παρερμηνεύσουμε... :wink:
Γιατί γράφει ίσως αυτά που παρέθεσες
αλλά γράφει και πως δεν χρησιμοποιείτε για να προκαλεί πόνο,όπως επίσις γράφει όσα εγώ παρέθεσα! :wink:
παρερμηνευω?????????????????????? :shock: :shock: :shock: πες μου οτι δεν ξερω καλα αγγλικα για να μεταφρασω,και να κανεις μια καλυτερη μεταφραση εσυ,οχι οτι παρερμηνευω!Ελεος μην θες ντε και καλα να τα παρουσιασεις οπως θελεις.Γραφει η δεν γραφει αυτο που ειπα?Δεν προσθεσα δικα μου λογια!
Επισης γραφει και πολλα αλλα το αρθρο,αλλα αυτο το σημειο που παρεθεσα θα ηθελα να μου το εξηγησει οποιος πιστευει σε αυτες τις μεθοδους.
Το οτι λεει οτι δεν ποναει δεν μου λεει τιποτα,γιατι διαβαζοντας αυτα και βαζοντας τηνλογικη μου να δουλευψει.....συγνωμη αλλα δεν μπορω να το πιστευω οτι δεν προκαλει πονο η δυσφορια στο σκυλι!
.... και ξαναγραφω τι λεει...
το ηλεκτικο κολαρο δουλευει ετσι ωστε καθε φορα που γαυγιζει το σκυλι να διοχετευει ηλεκτρισμο στο λαιμο του σκυλου και καθε φορα που συνεχιζει να γαυγιζει η ενταση της εκενωσης του ηλεκτρισμου ανεβαινει μεχρι το σκυλι να σταματησει να γαυγιζει το pulse collar δουλευει εν'ατιθεση με τα υπολοιπα ηλεκτρικα κολαρα με μικροτερη ενταση.....
και παρακατω....Διορθωνοντας το σκυλι,καθε φορα που γαυγιζει,με την παροχη ηλεκτρισμου,αυτο μαθαινει γρηγορα
να σταματα να γαυγιζει ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΛΑΡΟ
Επειδη δεν βγαζουμε ακρη με γενικολογιες,και για να καταλαβω και εγω γιατι πιθανον να μην εχω καταλαβει,αλλα να καταλαβουν και οσοι θελουν να διαβασουν και να ενημερωθουν για το e-collar,θα ηταν χρησιμο οσοι δουλευουν αυτο το εργαλειο να μας κατι γιαυτα που λεει το αρθρο που εσυ παρεθεσες,και για να μιλαμε με παραδειγματα....
Εχω ενα ενηλικο ροτβαιλερ (δεν μπορω να πιστεψω βεβαια οτι μπορουμε να βαλουμε τετοιο κολαρο σε κουταβι) και παει να παρει κατι απο τον παγκο της κουζινας,εκεινη την στιγμη παταω το κουμπι και τον χτυπα το ρευμα....ποια θα ειναι η αντιδραση του σκυλου?φανταζομαι οτι υποχωρει ετσι?
γιατι υποχωρει ενα ενηλικο ροτβαιλερ? γιατι αισθανθηκε ενα τσιμπιματακι στο λαιμο? Τι ηταν αυτο που το εκανε νο οπισθοχωρισει απο τον παγκο της κουζινας?ο φοβος?ο πονος?σκεφτηκε τι καλο ιδιοκτητη εχω και ας του κανω το χατηρι?ΤΙ?ΠΩς ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ E-COLLAR?
Aντε να παραδεχτω οτι ειμαι στενομυαλη,εσυ αυτα μπορεις να μου τα απαντησεις και οχι να μου λες απλα δεν ποναει?
Τελικά ποιός δεν προσέχει και δεν διαβάζει τα προηγούμενα?...
----------------------
Αυτά τα εργαλεία (όπως πολύ σωστά λες γιατί το εργαλείο είναι καλό ή κακό ανάλογα με αυτόν που το χρησιμοποιεί) βασίζοντε σε αυτές τις φυσικές αρχές και στους νόμους και τους κανόνες που διέπουν την φύση.
Πολυ καλα διαβαζω,δεν ειδα να μου αποδειξεις πως συνδεεις τα εργαλεια με την φυση,τους κανονες και τους νομους της :wink:
Βλέπεις που ξεχνάς αρκετά πράγματα για τη φύση των ζώων στη βιασύνη σου?
Η αρκούδα είναι "προγραμματισμένη" γονιδιακά να κάνει ορισμένα πράγματα και για αυτά μπορεί να υπομείνει αρκετά δεινά (τσίμπιμα μέλισσας πχ.) και αυτό γιατί η ευτυχία της βρίσκετε στη φύση της...δηλαδή θα κάνει το παν για να παραμείνει αρκούδα και να κάνει όσα κάνουν οι αρκούδες (να κλέβει μέλι από τις κυψέλες,να ψαρεύει σολωμούς στα ποτάμια,κλπ.).
Ο σκύλος και αυτός θέλει να βρεί την ευτυχία της φύσης του.
Όταν είναι στη φύση την έχει και βλέπεις τις κοινωνίες των άγριων σκύλων στην Αφρική να έχουν ιεραρχία,να έχουν σεβασμό ο ένας στον άλλο και να μαθαίνουν ο ένας στον άλλο πράγματα όχι με θετική εκπαίδευση,με μεζεδάκια και λοιπά και αδιαφορία στα σφάλματα,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ που έχει πολύ αγάπη και στοργή αλλά έχει και διόρθωση εκεί που αρμόζει.
Μην ξεχνάμε λοιπόν τις προσταγές της φύσης για κάθε ζώο και μη προσπαθούμε να γυρίζουμε την πλάτη σε ότι δε μας αρέσει ή δε μας ταιριάζει...Γιατί αν θέλουμε την ευτυχία του όποιου φίλου μας από το ζωικό βασίλειο,να ξέρουμε πως αυτή η ευτυχία του βρίσκετε στην φύση του και σε αυτά που είναι φτιαγμένος να κάνει,έτσι όπως είναι φτιαγμένος να τα κάνει
Να που ειναι το προβλημα τελικα!!!!!!!εγω εν αντιθεσι με ολους τους αλλους ιδιοκτητες,εχω ενα σκυλο που ειναι γονιδιακα προγραμματισμενη να κανει οτι και η αρκουδα,να θελει να φαει!!!!!να θελει να ψαξει στα σκουπιδια για φαι αν δεν την ταισει ανθρωπος,να θελει να φαει το σολωμο αν μπορεσει να τον πιασει,να θελει να κυνηγισει μια κοτα αν μπορεσει και ολα αυτα που ειναι προγραμματισμενη γονιδιακα!!Σε ολα τα πλασματα πρωτο ρολο παιζει το φαι και μετα η ιεραρχεια,το παιχνιδι κλπ και δεν ειδα κανενα σκυλο να φορα ηλεκτρικο κολλαρο στον αλλο(σε απαντηση σου που συνδεεις την φυση με το ηλεκτρικο κολαρο)...και οσον αφορα στις ακρουδες μια χαρα τις ειχαν εκπαιδευσει να χορευουν στα καρβουνα ξεχνωντας και οι ιδιες γιατι ειναι προγραμματισμενες γονιδιακα
Αυτη ειναι η τριτη φορα που μου κανεις την ιδια ερωτηση για τον πονο και την κλασσικη εκπαιδευση και σου εχω απαντησει τις δυο προηγουμενες φορες... :roll:
http://dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=676&postdays=0&postorder=asc&start=60
[/quote]