ΜΑΚΗΣ said:ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
Γιατί έχεις αυτήν την εντύπωση????????
ΜΑΚΗΣ said:τώρα στα γεράματα ???????
όχι.
το χρησιμοποίησα σαν παράδειγμα (το έχω ξαναγράψει άλλωστε εδώ http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=64) για να δώσω στους αναγνώστες μου ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) (πάει το έχασα) να καταλάβουν ότι καλά τα βιβλία, αλλά η πράξη καλύτερη.
πόσο μάλιστα όταν συνοδεύετε από τις οδηγίες κάποιου ο οποίος ΓΝΩΡΙΖΕΙ το αντικείμενο.
γιαυτό λέω πάντα να έχετε αυτιά και μάτια ανοικτά και να διαμορφώνετε μονοι σας την γνώμη.
Ακούστε όλες τις απόψεις και βγάλτε τα ΔΙΚΑ σας συμπεράσματα.
άλωστε η ερώτηση ήταν ρητορική.
μου έχεις πει τι δουλειά κάνεις
Savra said:Πηγα να διαγραψω ενα ποστ δικο μου και διεγραψα και της Ελενης που με ρωτουσε κατι??? :? :?
Ελπιζω να μην εχω διαγραψει και τιποτα αλλο καταλαθος
Μονο την ερωτηση που μου εκανες με την απαντηση μου σε αυτη διεγραψα.eleni said:Σοφία... απόλυση!
Ουπς είπαμε... είμαστε της θετικής...
καλά γιατί το διέγραψες; εγώ το βρήκα κατατοπιστικό το post σου...
τώρα πρέπει να τα γραφω εγω....;
Ρωτούσα αν ξερεις γιατι λενε πως δεν είναι καλό να επιβραβεύβεις καπάκι μετά την τιμωρία... το έχω δει πολλες φορές...
θα το κοιταξω αν ειναι κι εγω...
Savra said:Πηγα να διαγραψω ενα ποστ δικο μου και διεγραψα και της Ελενης που με ρωτουσε κατι??? :? :?
Ελπιζω να μην εχω διαγραψει και τιποτα αλλο καταλαθος
Τελικά μιλάμε για ξύλο vs. μεζεδάκι?......και προτιμάει να το δέρνει (διορθώνει με πόνο/φόβο)...
Πιάσε και μια χωριάτικη! :lol: :lol: :lol:Dogo said:Τελικά μιλάμε για ξύλο vs. μεζεδάκι?...
Γιατί τότε και εγώ μεζεδάκι προτιμώ (και μια ρακί)!
διάβασε εδώκαι προτιμάει να το δέρνει (διορθώνει με πόνο/φόβο)
Oχι δεν μιλαμε για ξυλο vs μεζεδακι,η θεωριες των δυο εκπαιδευτικων μεθοδων,δεν εχει σχεση με κανενα εκπαιδευτη και το τι κανει ο καθε ιδιοκτητης.Dogo said:Τελικά μιλάμε για ξύλο vs. μεζεδάκι?......και προτιμάει να το δέρνει (διορθώνει με πόνο/φόβο)...
Γιατί τότε και εγώ μεζεδάκι προτιμώ (και μια ρακή)!
Από όσα έχω καταλάβει και διαβάσει εώς τώρα (όχι πολλά) καμία από τις 2 μεθόδους δεν χρησιμοποιεί τον πόνο και τον τρόμο συνέχεια αλλά και οι 2 μερικές φορές.
:
Ναί αλλά τελικά η φωνή που προκαλεί τρόμο τι είναι?Η βασικη διαφορα ειναι οτι οι θετικοι εκπαιδευτες ΔΕΝ χρησιμοποιουν οτιδηποτε θα προκαλεσει ΠΟΝΟ η ΔΥΣΦΟΡΙΑ,και ακομα και το αποτομο τραβηγμα του δερματινου λουριου,προκαλει δυσφορια στο σκυλι και θα υπακουσει στην εντολη καταναγκαστικα,και κατω απο πιεση αυτη ειναι και η διαφορα των δυο μεθοδων.
Και στις δυο μεθοδους υπαρχει επιβραβευση,την στιγμη που ο στοχος θα επιτευχθει,ειτε με μπραβο,ειτε με παιχνιδι(ειτε και μεζεδακι συνηθως απο τον θετικο) αρα οι διαφορες
δεν ειναι στον τροπο που επιβραβευουμε,αλλα στον τροπο που διορθωνουμε την συμπεριφορα η στον τροπο που εκπαιδευουμε για να παρουμε μια επιθυμητη συμπεριφορα
Μακη δεν ξερω αν απευθυνεσε στην Ελενη η γραφεις γενικα για την εκπαιδευση με ανταμιβη με μεζεδακια αλλα το εγραψα και παραπανω,δεν ειναι εκει η διαφορα των δυο μεθοδων,στην ανταμιβη και κακως πολλοι κλασσικοι εκπαιδευτες δυσφημιζουν με αυτον τον τροπο την θετικη εκπαιδευση.ΜΑΚΗΣ said:πρέπει να καταλάβεις όμως ότι σε εμένα έρχετε γιατί ΠΡΕΠΕΙ να έρθει και σε εσένα έρχετε για να φάει.
εγώ τον καλώ και εσύ τον προσκαλείς (για φαί).
Αλλο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και αλλο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ! και νομιζω οτι τα εχουμε ξανασυζητησει αυτα για την φωνη και το πως το βιωνουν τα σκυλια στην φυση και στο κοπαδι να μην τα ξαναγραφουμε παλι απο την αρχη :wink:Dogo said:Ναί αλλά τελικά η φωνή που προκαλεί τρόμο τι είναι?Η βασικη διαφορα ειναι οτι οι θετικοι εκπαιδευτες ΔΕΝ χρησιμοποιουν οτιδηποτε θα προκαλεσει ΠΟΝΟ η ΔΥΣΦΟΡΙΑ,και ακομα και το αποτομο τραβηγμα του δερματινου λουριου,προκαλει δυσφορια στο σκυλι και θα υπακουσει στην εντολη καταναγκαστικα,και κατω απο πιεση αυτη ειναι και η διαφορα των δυο μεθοδων.
Και στις δυο μεθοδους υπαρχει επιβραβευση,την στιγμη που ο στοχος θα επιτευχθει,ειτε με μπραβο,ειτε με παιχνιδι(ειτε και μεζεδακι συνηθως απο τον θετικο) αρα οι διαφορες
δεν ειναι στον τροπο που επιβραβευουμε,αλλα στον τροπο που διορθωνουμε την συμπεριφορα η στον τροπο που εκπαιδευουμε για να παρουμε μια επιθυμητη συμπεριφορα
Savra said:Αλλο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και αλλο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ! και νομιζω οτι τα εχουμε ξανασυζητησει αυτα για την φωνη και το πως το βιωνουν τα σκυλια στην φυση και στο κοπαδι να μην τα ξαναγραφουμε παλι απο την αρχη :wink:
Πως ο σκύλος ξεχωρίζει το καλό από το κακό,το επιτρεπτό από το απαγορευμένο?Στη θετική για την οποία μιλάμε δεν τιμωρούμε/δεν φωνάζουμε/δεν εκλιπαρούμε... και δεν προσκαλούμε σε γεύμα....
Αν το μη του το εχεις μαθει σαν εντολη,σαν μια απλη λεξη,και οχι σαν τιμωρια πχ λες ηρεμα....μη( ανεβαινεις στο καναπε)...και το σκυλι αφου ειχε ξεκινησει να ανεβει,γυρισει στο πατωμα,βεβαια πρεπει να του πεις μπραβο μετα!και αν εισαι σε φαση εκπαιδευσης θα του δωσεις και μεζεδακι(οχι ολες τις φορες βεβαια)eleni said:Οταν πχ λέμε όοοοχι αυτό ή μη! και μετά του λέμε μπράαααβοοο
μετά στα νέα μου διαβάσματα έκοψα τελείως το "όοοοχι αυτό" ή το "μη" μιας και αυτό ειναι ένα είδος τιμωρίας, αλλά θυμάμαι παληά σε κάποια θετική μέθοδο που έλεγε αν το μαλώσεις να μην το επιβραβευσεις κατευθείαν γιατι δεν πιανει το νοημα το σκυλι... δεν καταλαβαινει ποιο σημειο δε σου αρεσει και ποιο σε ευχαριστει... κατι τετοιο...