άλλο λέω... θα το ψάξω καλύτερα...
τώρα που το ξανασκέφτομαι και γω τους πετάω ένα εεεϊ πυκνά συχνά αλλά δεν είναι το μάλωμα που σε ρώτησα στο προηγούμενο post...
η selene σταματάει αυτό που κάνει αυτόματα και κουνάει την ουρά της, ολίγον τι σαχλαμαρίζει μαζί μου
και πάλι νομίζω στη τέλεια θετική δε λες ποτέ ούτε αυτό το έι/μη κτλ αλλά άσε να το κοιτάξω...
τώρα που το ξανασκέφτομαι και γω τους πετάω ένα εεεϊ πυκνά συχνά αλλά δεν είναι το μάλωμα που σε ρώτησα στο προηγούμενο post...
η selene σταματάει αυτό που κάνει αυτόματα και κουνάει την ουρά της, ολίγον τι σαχλαμαρίζει μαζί μου
και πάλι νομίζω στη τέλεια θετική δε λες ποτέ ούτε αυτό το έι/μη κτλ αλλά άσε να το κοιτάξω...
Savra said:Αν το μη του το εχεις μαθει σαν εντολη,σαν μια απλη λεξη,και οχι σαν τιμωρια πχ λες ηρεμα....μη( ανεβαινεις στο καναπε)...και το σκυλι αφου ειχε ξεκινησει να ανεβει,γυρισει στο πατωμα,βεβαια πρεπει να του πεις μπραβο μετα!και αν εισαι σε φαση εκπαιδευσης θα του δωσεις και μεζεδακι(οχι ολες τις φορες βεβαια)eleni said:Οταν πχ λέμε όοοοχι αυτό ή μη! και μετά του λέμε μπράαααβοοο
μετά στα νέα μου διαβάσματα έκοψα τελείως το "όοοοχι αυτό" ή το "μη" μιας και αυτό ειναι ένα είδος τιμωρίας, αλλά θυμάμαι παληά σε κάποια θετική μέθοδο που έλεγε αν το μαλώσεις να μην το επιβραβευσεις κατευθείαν γιατι δεν πιανει το νοημα το σκυλι... δεν καταλαβαινει ποιο σημειο δε σου αρεσει και ποιο σε ευχαριστει... κατι τετοιο...