Θετικη vs κλασσικη εκπαιδευση και e-colar

eleni

Well-Known Member
10 Μαϊου 2007
91
0
άλλο λέω... θα το ψάξω καλύτερα...
τώρα που το ξανασκέφτομαι και γω τους πετάω ένα εεεϊ πυκνά συχνά αλλά δεν είναι το μάλωμα που σε ρώτησα στο προηγούμενο post...
η selene σταματάει αυτό που κάνει αυτόματα και κουνάει την ουρά της, ολίγον τι σαχλαμαρίζει μαζί μου :)
και πάλι νομίζω στη τέλεια θετική δε λες ποτέ ούτε αυτό το έι/μη κτλ αλλά άσε να το κοιτάξω...
Savra said:
eleni said:
Οταν πχ λέμε όοοοχι αυτό ή μη! και μετά του λέμε μπράαααβοοο

μετά στα νέα μου διαβάσματα έκοψα τελείως το "όοοοχι αυτό" ή το "μη" μιας και αυτό ειναι ένα είδος τιμωρίας, αλλά θυμάμαι παληά σε κάποια θετική μέθοδο που έλεγε αν το μαλώσεις να μην το επιβραβευσεις κατευθείαν γιατι δεν πιανει το νοημα το σκυλι... δεν καταλαβαινει ποιο σημειο δε σου αρεσει και ποιο σε ευχαριστει... κατι τετοιο...

Αν το μη του το εχεις μαθει σαν εντολη,σαν μια απλη λεξη,και οχι σαν τιμωρια πχ λες ηρεμα....μη( ανεβαινεις στο καναπε)...και το σκυλι αφου ειχε ξεκινησει να ανεβει,γυρισει στο πατωμα,βεβαια πρεπει να του πεις μπραβο μετα!και αν εισαι σε φαση εκπαιδευσης θα του δωσεις και μεζεδακι(οχι ολες τις φορες βεβαια)

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
Dogo said:
Και κάτι άλλο που δεν έχω κατανοήσει ακριβώς είναι πως αν δεν τιμωρείς καθόλου το σκυλί (όχι απαραίτητα με βία,με οτι να ναι) αφού η θετική εκπαίδευση δεν έχει τιμωρία...

Στη θετική για την οποία μιλάμε δεν τιμωρούμε/δεν φωνάζουμε/δεν εκλιπαρούμε... και δεν προσκαλούμε σε γεύμα....
Πως ο σκύλος ξεχωρίζει το καλό από το κακό,το επιτρεπτό από το απαγορευμένο?

Δηλαδή ο σκύλος τρώει σκουπίδια και του απόσπώ την προσοχή από τα σκουπίδια με κάτι άλλο.Αυτό δεν δείχνει στο σκύλο ότι το να τρώς σκουπίδια είναι κακό αλλά υπάρχουν και καλύτερα πράγματα από το να τρώς σκουπίδια.
Αν λοιπόν ο σκύλος αποφασίσει ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να τρώω σκουπίδια τι κάνω?

Και αν του αρέσει να δαγκώνει παιδάκια και το βρίσκει καλύτερο από όλα τα άλλα,τι κάνω και πως αδιαφορώ ή αποσπώ την προσοχή του όταν πρόκειτε για κάτι τόσο σοβαρό?
Αν υποθεσουμε οτι εχουμε δυο σκυλια εκπαιδευμενα πολυ καλα και τα δυο,το ενα με κλασσικη και το αλλο με θετικη εκπαιδευση,και τα δυο θα ανταποκριθουν με τον ιδιο ακριβως τροπο στο ΑΣΤΟ που θα πεις οταν παει να φαει απο τα σκουπιδια
Ειναι λαθος ενα καλα εκπαιδευμενο σκυλι,στην κλασσικη εκπαιδευση να του τραβηξεις το λουρι και να πεις αυστηρα ΑΣΤΟ,και στην θετικη να το δελεασεις με το μεζεδακι για να αφησουν τα σκουπιδια.
Και στις δυο περιπτωσεις αν αναγκαστεις να το κανεις αυτο,εχεις αποτυχει σαν εκπαιδευτης,οποιαδηποτε μεθοδο και αν εχεις χρησιμοποιησει!

Η Αυρα μολις δω οτι παει να φαει κατι απο κατω και λεω ΑΣΤΟ ακουει αμεσως και ποτε τα τελευταια χρονια δεν της εχω δωσει ανταμιβη περα απο το μπραβο

Οσο για τα παιδακια ΑΠΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ τιποτα αλλο!Δεν υπαρχει μαγικο ραβδακι σε κανενα ειδος εκπαιδευσης!

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Δεν καταλαβαινω γιατι εφερες αυτο το παραδειγμα,και στο βιντεο που ειδαμε προχθες με τον ποιμενικο που δαγκωσε τον δημοσιογραφο,ειμαι 1000% σιγουρη οτι αν το βλεπαμε σε επιδειξη θα ηταν αψογο
άλλο το αστυνομικό σκυλί και άλλο το σκυλί που κάνει άθλημα.
μην τα μπερδεύουμε.

Οσο για τα σκυλια που εκπαιδευονται στο schutzhund αλοιμονο αν χρειαζονταουσαν ξυλο η διορθωση με πνιχτη!τα σκυλια αυτα πρεπει να υπακουν και με νευματα χωρις δευτερη κουβεντα!
δεν υπάρχει σκυλί που κάνει άθλημα και να μην χρησιμοποιή πνίκτη.
η συντριπτική πλειοψηφία δε και e-collar.

Ακριβώς.

τι θα κάνεις λοιπόν όταν το σκυλί στην μακρινή επίθεση παρασυρόμενο από γονίδια-καταγωγή αρνείτε να αφήσει το δάγκωμα?

πως θα το διορθώσεις?

δεν θα του μάθεις το κάτω αλλά πως θα του δώσεις ταχύτητα στην εκτέλεση της εντολής?

γιατί να έρθει δίπλα σου και να μην δαγκώσει τον ερεθιστή στην ακινητοποίηση?

και πολλά άλλα.......................

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Παιδιά εγώ προσωπικά δεν ''τσακώνομαι'' για να βγάλω άκρη για το δίλημμα ''θετική ή αρνητική''.

Πασχίζω να σας πω ότι ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, λέω ότι προτιμώ τις μεθοδους τις θετικής για την εκμάθηση και τις μεθόδους της κλασσικής για τη ΔΙΟΡΘΩΣΗ, στην οποία η θετική εκπαίδευση δεν πιστεύει, κατά τη γνώμη μου κακώς, γιατί είναι φυσικό και αναπόσπαστο κομμάτι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής διαδικασίας οποιουδήποτε είδους στον πλανήτη αυτόν.

Πάσχιζα από την αρχή να φωνάζω για το πασιφανές, που είναι αυτό που είδε ο DOGO σε εκείνο το βίντεο με τα πεκινουά, και δεν θέλετε να το δείτε, γι'αυτό λέω ''ανοίξτε τα μάτια και κοιτάξτε το σκυλί και όχι το βιβλίο...'': η εκπαίδευση σε εκείνο το βίντεο είναι χειρότερη από αρνητική κλασική του '70, ενώ έχω δει άπειρες φορές με τα μάτια μου σκύλο να κατευθύνεται με πνίχτη και να είναι τόσο χαρούμενος, σαν να δουλεύει με τα καλύτερα μεζεδάκια.

Η δουλειά του πνίχτη είναι να πνίγει, ναι, αλλά προκαλώ όποιον θέλει να δει να κατατρομάζω ένα σκυλί και να το κάνω να εκτελεί άριστα εντολές από φόβο, χρησιμοποιώντας βελούδινο αφράτο περιλαίμιο με στρασάκια!
Κολλάτε στα αντικείμενα και όχι στις πράξεις, και αν με ρωτήσετε τελικά γιατί χρησιμοποιώ πνίχτες αφού μπορώ και με χίλιους άλλους τρόπους, η αλήθεια είναι ότι τους βρίσκω πολύ όμορφο, πρακτικό, υγιεινό, άφθαρτο, που δεν δημιουργεί πρόβλημα στην τρίχα περιλαίμιο...

3 πράγματα είναι σίγουρα για μένα:

1) Ο σκύλος είναι αγελαίο ζώο, γουστάρει την παρέα και το παιχνίδι με τους ομοίους του και παρατηρώντας τα άγρια ξαδέλφια του βλέπουμε ότι ΔΕΝ ΤΑΙΖΕΤΑΙ σε καμία περίπτωση από τον αρχηγό της αγέλης του (πλην έγκυος - λεχώνα σκύλα) αλλά αποτρέπεται από το φαγητό και είναι ευτυχισμένος όταν οι ρόλοι διακρίνονται καλά. Η πεποίθηση ότι ο σκύλος πια είναι φίλος και σύντροφος είναι σωστή, αλλά όχι στην εκπαίδευσή του, εκεί είναι ακραία, όπως και αν έλεγα εγώ 'οτι πρέπει να το σπάμε στο ξύλο για να μάθει.

2) Η ψυχολογία του σκύλου επηρεάζεται αν τον αγνοήσουμε και επηρεάζεται αν τραβήξουμε πνίχτη. Το να κρίνουμε με ανθρώπινα κριτήρια ποιο είναι καλύτερο για το σκύλο, είναι δύσκολο και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αυτό που λέω εγώ είναι ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ότι και στις δύο περιπτώσεις έχουμε έναν σκύλο που δεν περνάει καλά προς στιγμήν.

3)Ειδικές εκπαιδεύσεις ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΝΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟΙ...

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
άλλο το αστυνομικό σκυλί και άλλο το σκυλί που κάνει άθλημα.
μην τα μπερδεύουμε.

Quote:
Οσο για τα σκυλια που εκπαιδευονται στο schutzhund αλοιμονο αν χρειαζονταουσαν ξυλο η διορθωση με πνιχτη!τα σκυλια αυτα πρεπει να υπακουν και με νευματα χωρις δευτερη κουβεντα!

δεν υπάρχει σκυλί που κάνει άθλημα και να μην χρησιμοποιή πνίκτη.
η συντριπτική πλειοψηφία δε και e-collar.
Δυστυχως δεν μπορω να θυμηθω τωρα ονοματα κλπ αλλα θυμαμαι σε σεμιναριο που ειχα παρακολουθησει της Turid μας ειχε δειξει σε βιντεο τον πρωτο και μοναδικο τοτε (πριν 6 χρονια) εκπαιδευτη σκυλων της αστυνομιας,που ειχε εκπαιδευσει το σκυλι του μονο με θετικη εκπαιδευση.

Δεν ξερω πια ειναι η διαφορα στην βαση της εκπαιδευσης μεταξυ schutzhund και εκπαιδευσης για φυλαξη,αλλα τουλαχιστον στα δυο εκπαιδευτηρια,που ειχα παει τα σκυλια μου,κανεις απο τους δυο δεν χρησιμοποιουσε πνιχτη η ηλεκτικο κολαρο για την εκαιδευση φυλαξης,μονο σαμαρι και δερματινο λουρι.

Τωρα για το schutzhund δεν ξερω και δεν μπορω να πω τιποτα πανω στην εκπαιδευση του,μονο οτι αν χρειαζονται τα εργαλεια που λες,εγω απλα θα διαλεγα ενα αλλο αθλημα για το σκυλι μου :wink:

eleni

Well-Known Member
10 Μαϊου 2007
91
0
Dogo said:
Δηλαδή ο σκύλος τρώει σκουπίδια και του απόσπώ την προσοχή από τα σκουπίδια με κάτι άλλο.Αυτό δεν δείχνει στο σκύλο ότι το να τρώς σκουπίδια είναι κακό αλλά υπάρχουν και καλύτερα πράγματα από το να τρώς σκουπίδια.
Αν λοιπόν ο σκύλος αποφασίσει ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να τρώω σκουπίδια τι κάνω?
...βρίσκεις κάτι που του αρέσει περισσότερο απ τα σκουπίδια!!!!
Δεν είναι απαραίτητο να του δείξεις ότι κάνει κάτι κακό, τα σκυλιά μαθαίνουν με τη συνήθεια... καλό είναι να μη μάθει ποτέ ότι τα σκουπίδια έχουν μεζέδες...
αλλά αν το μάθουν και τα τιμωρήσεις... το πολύ πολύ να φάνε εν τη απουσία σου!! θα μάθουν απλά ότι είναι επικίνδυνο να τρώνε μπροστά σου... για περεταίρω καλύτερα τα ξέρει η Σοφία, σε αυτό το θέμα έχω αποτύχει λόγω ότι τον έχω τιμωρήσει (είπαμε, τότε που δεν ήξερα)και του βγαίνει αντίδραση - τώρα θέλει διπλή προσπάθεια... πουφ... μαζεύω απλά τα σκουπίδια!!! πιο ευκολο!!

Dogo said:
Και κάτι άλλο που δεν έχω κατανοήσει ακριβώς είναι πως αν δεν τιμωρείς καθόλου το σκυλί (όχι απαραίτητα με βία,με οτι να ναι) αφού η θετική εκπαίδευση δεν έχει τιμωρία...

Στη θετική για την οποία μιλάμε δεν τιμωρούμε/δεν φωνάζουμε/δεν εκλιπαρούμε... και δεν προσκαλούμε σε γεύμα....
Πως ο σκύλος ξεχωρίζει το καλό από το κακό,το επιτρεπτό από το απαγορευμένο?
Ο σκύλος συνηθίζει... και κοιτάει πάνω απ όλα το συμφέρον του... αν είναι κάνοντας κάτι άλλο να φάει/παίξει... θα κάνει κάτι άλλο... εδω μιλάμε κλαίει απ τον πόνο όταν του καθαρίζω το αυτί και κάθεται!!!

Dogo said:
Και αν του αρέσει να δαγκώνει παιδάκια και το βρίσκει καλύτερο από όλα τα άλλα,τι κάνω και πως αδιαφορώ ή αποσπώ την προσοχή του όταν πρόκειτε για κάτι τόσο σοβαρό?
αν εχει φτασει να δαγκωνει το σκυλι... εχει γινει πολυ σοβαρη ζημια...
κανεις πολυ καλη απευαισθητοποιηση και παλι... δεν το αφηνεις με παιδάκια!
Αν το δειρεις δηλαδη θα μαθει;;;;;;; Αν δουλευε αυτη η μεθοδος ολοι οι φυλακισμενοι εξερχομενοι απο τη φυλακη έπρεπε να είχαν γίνει αγγελοι...

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Αν υποθεσουμε οτι εχουμε δυο σκυλια εκπαιδευμενα πολυ καλα και τα δυο,το ενα με κλασσικη και το αλλο με θετικη εκπαιδευση,και τα δυο θα ανταποκριθουν με τον ιδιο ακριβως τροπο στο ΑΣΤΟ που θα πεις οταν παει να φαει απο τα σκουπιδια
Ειναι λαθος ενα καλα εκπαιδευμενο σκυλι,στην κλασσικη εκπαιδευση να του τραβηξεις το λουρι και να πεις αυστηρα ΑΣΤΟ,και στην θετικη να το δελεασεις με το μεζεδακι για να αφησουν τα σκουπιδια.
Και στις δυο περιπτωσεις αν αναγκαστεις να το κανεις αυτο,εχεις αποτυχει σαν εκπαιδευτης,οποιαδηποτε μεθοδο και αν εχεις χρησιμοποιησει!
Εγώ λέω για 2 σκυλιά ανεκπαίδευτα και το ένα,με την κλασική εκπαίδευση,κατανοώ πως θα μάθει να ξεχωρίζει το καλό από το κακό και το επιτρεπτό από το απαγορευμένο.
Με την θετική και αφού λείπει κάθε είδος τιμωρίας,επίπληξης,φωνής,κλπ.

Πως θα μάθουμε στο σκυλί να ξεχωρίζει αυτές τις ένοιες?
Τις μαθαίνει ή απλά κάνει ότι γουστάρει περισσότερο?

Και αν δεν μαθαίνει να ξεχωρίζει αυτές τις ένοιες πως θα αντιδράση στα ερεθίσματα αν εμείς απουσιάζουμε για να προσφέρουμε την εναλακτική,το καλύτερο?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net

Και αν δεν μαθαίνει να ξεχωρίζει αυτές τις ένοιες πως θα αντιδράση στα ερεθίσματα αν εμείς απουσιάζουμε για να προσφέρουμε την εναλακτική,το καλύτερο?
Πολύ απλές και σαφείς απορίες που λύνονται με λογική και όχι με βιβλία...
Τις κάνει και κάποιος που δεν ξέρει τόσα για σκυλιά...αυτά λέω από την αρχή...

eleni

Well-Known Member
10 Μαϊου 2007
91
0
Dogo said:
Εγώ λέω για 2 σκυλιά ανεκπαίδευτα και το ένα,με την κλασική εκπαίδευση,κατανοώ πως θα μάθει να ξεχωρίζει το καλό από το κακό και το επιτρεπτό από το απαγορευμένο.

κανει αυτο που γουσταρει περισσοτερο και εσυ φροντιζεις να γουσταρει το "καλό"

Dogo said:
ειναι οπως συνηθισουν... πολυ περιεργως τα σκυλια μου δεν ανεβαινουν στον καναπε, ουτε οταν λειπω... και εγω σιγουρα δεν τα εχω μαλωσει... απλα τους εβαζα στο στρωμα τους και τους εδινα ενα μεζεδακι...
λες να μην τους αρεσει ο καναπες;!!
αντε καμια φορα οταν κρυωνω και θα αλλαξω ετσι κι αλλιως τα καλυματα τους κανω ενα "ελα" και ανεβαινουν στο πιτς φυτιλι... μαλλον τους αρεσει πολυ!
ps χαχαχαχαχα για οποιον δεν πιστευει... στο avatar ο καναπές και το στρωμα τους χιχιχιχι

eleni

Well-Known Member
10 Μαϊου 2007
91
0
denis said:
Πολύ απλές και σαφείς απορίες που λύνονται με λογική και όχι με βιβλία...
Τις κάνει και κάποιος που δεν ξέρει τόσα για σκυλιά...αυτά λέω από την αρχή...
ε... φανταζομαι λογικη... όλοι εχουμε... λιγο πολυ... τι κανουμε εδω στο forum τοτε;;

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
Dogo said:

Ξεκιναμε απο το σπιτι,οπως στην κλασσικη εκπαιδευση που μαθαινουμε το κατσε-κατω κλπ μεσα στο σπιτι χωρις αντιπερισπασμους απο εξω,και μετα βγαινουμε να κανουμε τις ιδιες ασκησεις εξω,ετσι και στην θετικη μαθαινουμε καποια βασικα πραγματα οπως το ΑΣΤΟ που το χρησιμοποιουμε συνεχεια...απο τα σκουπιδια που θα παει να φαει...απο ενα αντικειμενο που θα παει να παρει...κλπ μεσα στο σπιτι πρωτα...
πχ. εχει ενα παιχνιδι που παιζει,παω κοντα και λεω αστο βαζοντας το χερι απο κατω απο το στομα,μολις αφησει το παιχνιδι να πεσει στο χερι μας,λεω μπαβο και επιβραβευω με μεζεδακι ...και σιγα σιγα οσο το σκυλι μαθαινει δεινω μεζεδακια ολο και πιο αραια μεχρι να σταματησω τελειως.
Αφου εχει μαθει την λεξη ΑΣΤΟ τοτε ξεκινω τις ιδιες ασκησεις εξω και βεβαια αφου την ξερει μολις παει στα σκουπιδια και πω ΑΣΤΟ το αφηνει.

Οι συμβουλες που μου ειχαν δωσει οι "κλασσικοι εκπαιδευτες" ...την περιοδο της εκμαθησης κανεις τα αδυνατα δυνατα,να μην γινουν λαθη,βγαινοντας εξω για βολτα πρεπει να εισαι συνεχεια σε εγρυγορση και να μην αφηνεις το σκυλι να κανει λαθη,μεχρι να μαθει τελεια τις εντολες!
Το ιδιο ισχυει και στην θετικη εκπαιδευση.

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
ειναι οπως συνηθισουν... πολυ περιεργως τα σκυλια μου δεν ανεβαινουν στον καναπε, ουτε οταν λειπω... και εγω σιγουρα δεν τα εχω μαλωσει... απλα τους εβαζα στο στρωμα τους και τους εδινα ενα μεζεδακι...
αντε καμια φορα οταν κρυωνω και θα αλλαξω ετσι κι αλλιως τα καλυματα τους κανω ενα "ελα" και ανεβαινουν στο πιτς φυτιλι... μαλλον τους αρεσει πολυ!
ps χαχαχαχαχα για οποιον δεν πιστευει... στο avatar ο καναπές και το στρωμα τους χιχιχιχι
Μου απάντησες τι κάνουν τα δικά σου και βέβαια σε πιστεύω αλλά τι λέει η θεωρία της θετικής εκπαίδευσης για αυτά?

eleni

Well-Known Member
10 Μαϊου 2007
91
0
καλα............ λες να το ειχαν εμφυτο;;;;;;;

χαχαχα

sorry dogo που ίσως δεν βγαζεις νόημα μεσα απο αυτα που γραφω, τα εχω συνηθισει τοσο που εμενα μου φαινεται εμφανες πως λειτουργει η θετική εκπαίδευση

η θεωρία λέει πως τα συνηθίζεις σε αυτο που θέλεις να κάνουν. Τα βάζεις στο στρώμα τους και τα επιβραβεύεις. Δεν ειναι αναγκη να μαθουν πως ο καναπες ειναι κακος. Κολλαει στο μυαλό τους οτι το στρωμα τους ειναι καλυτερο. Ειναι να μη σου μπει η ιδεα! χαχαχα

εγραψα στα γρηγορα και θα με συγχωρέσετε... αλλά εγω πρεπει να φυγω... καλο απόγευμααα

Dogo said:
Μου απάντησες τι κάνουν τα δικά σου και βέβαια σε πιστεύω αλλά τι λέει η θεωρία της θετικής εκπαίδευσης για αυτά?

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Ειναι να μη σου μπει η ιδεα! χαχαχα
Και σε αυτό το "είναι να μη τους μπεί η ιδέα" γιατί πάντα πέρνουμε την θετική πλευρά (αφού είμαστε θετικοί θα μου πείς... :p :lol: ) ότι δηλαδή όλα θα πάνε πρίμα και θα πείσουμε το σκύλο ότι αυτό που του υποδεικνύουμε εμείς είναι το καλύτερο?

Μπορεί αυτό που κάνει εκείνος να του δίνει πολαπλάσια ευχαρίστηση.

Και πως μια φιλοσοφία εκπαίδευσης μπορεί να βασίζετε στην απουσία του κακού,της απαγόρευσης και της τιμωρίας,που είναι στοιχεία της ζωής και να τα "κρύβει" από το σκύλο λέγοντας του πως "υπάρχουν καλά και καλύτερα,αρεστά και αδιάφορα,ποτέ κακά και απαγορευμένα ή άσχημα"?

Καλό απόγευμα!... :D

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
Και πως μια φιλοσοφία εκπαίδευσης μπορεί να βασίζετε στην απουσία του κακού,της απαγόρευσης και της τιμωρίας,που είναι στοιχεία της ζωής και να τα "κρύβει" από το σκύλο λέγοντας του πως "υπάρχουν καλά και καλύτερα,αρεστά και αδιάφορα,ποτέ κακά και απαγορευμένα ή άσχημα"?

Δυστυχως οι ανθρωποι που σαν παιδια εχουν φαει ξυλο (οι περισσοτεροι Ελληνες ειδικα της προηγουμενης γενιας),οι ανθρωποι που εχουν βιωσει την βια σε οποιαδηποτε μορφης της,την ιδια βια βγαζουν και στα παιδια τους,λεγοντας οτι ενα χαστουκακι χρειαζεται,για να "μαθουν"τα παιδια,οπως και παλιοτερα οι δασκαλοι χρεισιμοποιουσαν την βεργα για να "νουθετισουν"τους μικρους μαθητες γιατι αλλιως πως θα μπορουσαν να μαθουν χωρις ξυλο? και να μην ξεχναμε και το γνωστο το ξυλο βγηκε απο τον παραδεισο
Οι ιδιοι αυτοι ανθρωποι,με τον ιδιο και χειροτερο τροπο φερονται και στα σκυλια τους βεβαια,και δεν καταλαβαινουν οτι ολα τα πλασματα μπορουν να εκπαιδευτουν χωρις βια και χωρις πιεση,και βεβαια δεν καταλαβαινουν τα οριο μας σαν οντα,και οτι δεν πρεπει επειδη εμεις ετσι θελουμε να εχουμε υποτακτικους.
Αυτη η νοοτροπια οσον αφορα στην διαπαιδαγωγιση των παιδιων εχει αρχισει να αλλαζει στην Ελλαδα,πιστευω σε καποια χρονια να αλαξει και για τα σκυλια

τα μυαλα ειναι σαν τα αλεξιπτωτα,δουλευουν μονο οταν ειναι ανοιχτα!

καλο απογευμα! :D

manos

Active Member
28 Απριλίου 2007
35
0
Τhiva
Ξεκινωντας,θα ηθελα να τονισω οτι δεν πιστευω σε αυτο το χασμα της θετικης και της κλασσικης εκπαιδευσης.Το συγκεκριμενο "κενο" στην εκπαιδευση του σκυλου δημιουργηθηκε απο μερικες διαφοροποιημενες μεθοδους ορισμενων εκπαιδευτων.Μετα ωσ γνωστων μαθευτηκε οτι γ.....στε,πλακωσανε και οι γυφτοι με διαφημισεις του στυλ "Απο το 1970 χωρις βια" "Μονο στη θετικη εκπαιδευση" χτυπωντας τον φιλοζωο στο αδυνατο σημειο του,αφου ουσιαστικα δεν διαφημιζουν τον τροπο που ακολουθουν,αλλα δυσφειμιζουν την "κλασσικη" εκπαιδευση,αν ονομαζεται ετσι.

Δυστυχως οι ανθρωποι που σαν παιδια εχουν φαει ξυλο (οι περισσοτεροι Ελληνες ειδικα της προηγουμενης γενιας),οι ανθρωποι που εχουν βιωσει την βια σε οποιαδηποτε μορφης της,την ιδια βια βγαζουν και στα παιδια τους,λεγοντας οτι ενα χαστουκακι χρειαζεται,για να "μαθουν"τα παιδια,οπως και παλιοτερα οι δασκαλοι χρεισιμοποιουσαν την βεργα για να "νουθετισουν"τους μικρους μαθητες γιατι αλλιως πως θα μπορουσαν να μαθουν χωρις ξυλο? και να μην ξεχναμε και το γνωστο το ξυλο βγηκε απο τον παραδεισο
Οι ιδιοι αυτοι ανθρωποι,με τον ιδιο και χειροτερο τροπο φερονται και στα σκυλια τους βεβαια,και δεν καταλαβαινουν οτι ολα τα πλασματα μπορουν να εκπαιδευτουν χωρις βια και χωρις πιεση,και βεβαια δεν καταλαβαινουν τα οριο μας σαν οντα,και οτι δεν πρεπει επειδη εμεις ετσι θελουμε να εχουμε υποτακτικους.
Αυτη η νοοτροπια οσον αφορα στην διαπαιδαγωγιση των παιδιων εχει αρχισει να αλλαζει στην Ελλαδα,πιστευω σε καποια χρονια να αλαξει και για τα σκυλια
Το πορισμα ποιο ειναι?Οτι οι "κλασσικοι εκπαιδευτες" υπηρξαν ξυλοδαρμενα παιδια?Το παραδειγμα σου ειναι ατυχες και αβασιμο.Ο ανθρωπομορφισμος του σκυλου τον ποναει περισσοτερο απο οτι ο πνικτης.

Αν το δειρεις δηλαδη θα μαθει;;;;;;; Αν δουλευε αυτη η μεθοδος ολοι οι φυλακισμενοι εξερχομενοι απο τη φυλακη έπρεπε να είχαν γίνει αγγελοι...
Το ιδιο ισχυει και εδω

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
manos said:
Το πορισμα ποιο ειναι?Οτι οι "κλασσικοι εκπαιδευτες" υπηρξαν ξυλοδαρμενα παιδια?Το παραδειγμα σου ειναι ατυχες και αβασιμο.Ο ανθρωπομορφισμος του σκυλου τον ποναει περισσοτερο απο οτι ο πνικτης.
οχι βεβαια,η απαντηση μου ειναι στην ερωτηση του Dogo Και πως μια φιλοσοφία εκπαίδευσης μπορεί να βασίζετε στην απουσία του κακού,της απαγόρευσης και της τιμωρίας? και ειναι καθολου αβασιμη,ρωτησε οποιο ψυχολογο θελεις,και δεν σημαινει οτι οι εκπαιδευτες η οι ιδιοκτητες που εκπαιδευουν υπηρξαν ξυλοδαρμενα παιδια,αλλα οτι επειδη οι περισσοεροι εχουμε μαθει οτι η τιμωρια ειναι εκπαιδευση ετσι φερομαστε :wink:
Και να ξερεις οτι οι μεγαλυτεροι σε ηλικια ειναι ΟΛΟΙ ξυλοδαρμενοι απο τους δασκαλους και ναι εχουν μαθει οτι το χαστουκακι,μια ξυλια,ενα τραβηγμα ειναι μεθοδοι εκπαιδευσης
Οσο για τον ανθρωπομορφισμο που γραφεις,δειχνει οτι δεν εχει γνωσεις απο την "θετικη μεθοδο" Αν ειναι δυνατον να νομιζεις οτι οσοι εκπαιδευουν ετσι φερονται στα σκυλια τους σαν να ηταν ανθρωποι!!

@manos
Πανω απο το ποστ σου,υπηρχε αλλο ενα που το διεγραψα γιατι εμφανιζονταν μονο ???????? και δημιουργουσε προβλημα στην σελιδα,φανταζομαι οτι ηταν το ιδιο με αυτο που εγραψες μετα,αν οχι κανε ενα κοπο σε παρακαλω να το γραψεις παλι,γιατι δεν φαινονταν τιποτα.

manos

Active Member
28 Απριλίου 2007
35
0
Τhiva
Το οτι μερικοι ανθρωποι ειναι κακοποιημενοι και εχουν βιαιη συμπεριφορα στα παιδια δεν σημαινει οτι την εχουν και απεναντι στους σκυλους.Ειναι αβασιμο γιατι δεν ειναι παρμενο απο ενα αντιπροσωπευτικο δειγμα του πληθησμου.Anyway,η συζητηση ξεφυγε!

Δεν πιστευω πως πρεπει να εχω γνωσεις σε κατι που δεν υπαρχει.Ειναι καθαρα μεθοδολογια του καθε εκπαιδευτη.Δεν υπαρχουν καποια standards που πρεπει να ακολουθησουν ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτες παγκοσμιως,οποτε δεν νοειται διαχωρισμος σε κλασσικη και θετικη. :D

Το ιδιο κειμενο ηταν.Απλα τα εβγαζε ολα ερωτηματικα.Το κανει καμια φορα :shock:

manos

Active Member
28 Απριλίου 2007
35
0
Τhiva
Επισης,δεν συνδεω πουθενα τον ανθρωπομορφισμο με την θετικη ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.Απλα ορισμενα παραδειγματα-σχολια-συμπεριφορες ορισμενων συνδεονται απο μονα τους.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog