Θετική εκπαίδευση και άλλα (χρήση "πνίχτη")...

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
"θεωρεις οτι ο πνιχτης ΔΕΝ προκαλει πονο? τοτε με ποιο τροπο πειθει τα σκυλια να σε υπακουσουν αναγκαστικα??"
Στο Lackland AFB (USA), η αλυσιδα ελεγχου (πνιχτης) ηταν βασικο εργαλειο για την εκπαιδευση-συντηρηση της υπακοης στο τυπο των σκυλων που εργαζονταν. Σε ενα τοσο εξελιγμενο χωρο απο πλευρας εκπαιδευσης και διαβιωσης σκυλων χρησιμοποιουσαν τον απλο πνιχτη, χωρις υπερβολες και με τη μεθοδο της αποφυγης(escape training). Επισης εφαρμοζονταν ειδη εναλλακτικης θεραπειας και προληψης(βελονισμος, λαπαροσκοπικη επεμβαση τοιχωματων στομαχου για την αποφυγη συστροφης,ομοιοπαθητικη). Ολα τα εργαλεια δεν κανουν για καθε δουλεια. Απλο.......:maria:
Εαν δεν κατανοηθει αυτο τοτε δεν υπαρχει κατι αλλο για αυτο το τοπικ..........:maria:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Δεν είναι όλα "κλειστά"...Διάβασε όλα τα θέματα και αν έχεις κάτι συγκεκριμένο να παρατηρήσεις το κάνεις εκεί ή ανοίγεις ένα θέμα με τίτλο επιλογής σου.

Σκέψου τα κιόλας...Δεν βιάζετε κανείς για να βγάλεις γρήγορα "απόφαση" για κάτι που οι περισσότεροι δεν έχουν βγάλει χρόνια τώρα.

Επίσης, αγόρασε και άλλα βιβλία (ευκαιρία τώρα με τις γιορτές), επισκέψου εκπαιδευτές και δες πως δουλεύουν, συζήτησε μαζί τους τα σχέδια σου, ψάξε το διαδύκτιο για πληροφορίες, ρώτα και τους εδώ εκπαιδευτές (κάνοντας ανάλογο θέμα) για τις απόψεις και τις εμπειρίες τους και άφησε τους να σου αναπτύξουν τις θέσεις τους πριν κάνεις τις ερωτήσεις σου.

Ο δρόμος είναι μακρύς και αν πας να "σπριντάρεις" θα "σκάσεις" πολύ γρήγορα...και μη ψάξεις για shortcuts...μπορεί να γίνεις μελλοντικό θέμα του Kira Blanco στο dogforum.gr...:D

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Δεν είναι όλα "κλειστά"...Διάβασε όλα τα θέματα και αν έχεις κάτι συγκεκριμένο να παρατηρήσεις το κάνεις εκεί ή ανοίγεις ένα θέμα με τίτλο επιλογής σου.

Σκέψου τα κιόλας...Δεν βιάζετε κανείς για να βγάλεις γρήγορα "απόφαση" για κάτι που οι περισσότεροι δεν έχουν βγάλει χρόνια τώρα.

Επίσης, αγόρασε και άλλα βιβλία (ευκαιρία τώρα με τις γιορτές), επισκέψου εκπαιδευτές και δες πως δουλεύουν, συζήτησε μαζί τους τα σχέδια σου, ψάξε το διαδύκτιο για πληροφορίες, ρώτα και τους εδώ εκπαιδευτές (κάνοντας ανάλογο θέμα) για τις απόψεις και τις εμπειρίες τους και άφησε τους να σου αναπτύξουν τις θέσεις τους πριν κάνεις τις ερωτήσεις σου.

Ο δρόμος είναι μακρύς και αν πας να "σπριντάρεις" θα "σκάσεις" πολύ γρήγορα...και μη ψάξεις για shortcuts...μπορεί να γίνεις μελλοντικό θέμα του Kira Blanco στο dogforum.gr...:D
:D:D

η αληθεια ειναι παντος οτι δεν ειναι και πολυ διατεθημενοι εκπεδευτες να βοηθησουν. Θα τους φας τη δουλεια.. λογικο. Πηγαινω σε 3 σχολε τωρα (μη ρωτησεις καν, δεν σου λεω! :p) και ψαχνω ψαχνω ψαχνω.... αλλα επιδι και εσυ ψαχνεις, ξερεις ποσο δισκολο ειναι..

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
"θεωρεις οτι ο πνιχτης ΔΕΝ προκαλει πονο? τοτε με ποιο τροπο πειθει τα σκυλια να σε υπακουσουν αναγκαστικα??"
Στο Lackland AFB (USA), η αλυσιδα ελεγχου (πνιχτης) ηταν βασικο εργαλειο για την εκπαιδευση-συντηρηση της υπακοης στο τυπο των σκυλων που εργαζονταν. Σε ενα τοσο εξελιγμενο χωρο απο πλευρας εκπαιδευσης και διαβιωσης σκυλων χρησιμοποιουσαν τον απλο πνιχτη, χωρις υπερβολες και με τη μεθοδο της αποφυγης(escape training). Επισης εφαρμοζονταν ειδη εναλλακτικης θεραπειας και προληψης(βελονισμος, λαπαροσκοπικη επεμβαση τοιχωματων στομαχου για την αποφυγη συστροφης,ομοιοπαθητικη). Ολα τα εργαλεια δεν κανουν για καθε δουλεια. Απλο.......:maria:
Εαν δεν κατανοηθει αυτο τοτε δεν υπαρχει κατι αλλο για αυτο το τοπικ..........:maria:
εννοεις τη μεθοδο του "κανω το σωστο για να μην υποφερω..." ; δηλαδι κανω το σωστο για να μην φαω ξυλο, ρευμα, πνιξημο κλπ. σωστα; Αυτο προφανος κανει ο πνιχτης, αλλα δεν εχω καταλαβει τι προσπαθεις να πεις. pls help..

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Όντως...:D

Λανθασμένα, υπερβολικά και ατεκμηρίωτα συμπεράσματα που πηγάζουν κυρίως από φήμες και λανθασμένα στερεότυπα.

@ Kirki - Amirah

Προσπάθησε για ένα διάστημα να διαβάσεις το φόρουμ (αλλά και άλλα), να μαζέψεις εμπειρίες και μετά να αναπτύξεις τις δικές σου θέσεις (πολλές φορές και από πολλούς, ο αφορισμός συγχέετε με την άποψη).

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
εννοεις τη μεθοδο του "κανω το σωστο για να μην υποφερω..." ; δηλαδι κανω το σωστο για να μην φαω ξυλο, ρευμα, πνιξημο κλπ. σωστα; Αυτο προφανος κανει ο πνιχτης, αλλα δεν εχω καταλαβει τι προσπαθεις να πεις. pls help..
ειναι αντιγραφη αυτου που κανει η σκυλα στα κουταβια που παιρνει την τροφη και την δινει σε οποιο ειναι καλο κουταβι.γνωστο και εως "οι λαλακες δεν τρωνε"

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Η μεθοδος της αποφυγης εχει σχεση με την εμπειρια. Κανω κατι καλο= δεν περνω διορθωση,περνω λυχουδια,περνω λεκτικη επιβραβευση.
Δεν κανω κατι καλο= περνω διορθωση,δεν περνω επιβραβευση.
Γιαυτο σου ανεφερα στο να ψαξεις να βρεις τι σημαινει η λεξη εμπειρια. Εαν μαθεις αυτο, εμαθες τις αρχες της εκπαιδευσης!

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Η μεθοδος της αποφυγης εχει σχεση με την εμπειρια. Κανω κατι καλο= δεν περνω διορθωση,περνω λυχουδια,περνω λεκτικη επιβραβευση.
Δεν κανω κατι καλο= περνω διορθωση,δεν περνω επιβραβευση.
Γιαυτο σου ανεφερα στο να ψαξεις να βρεις τι σημαινει η λεξη εμπειρια. Εαν μαθεις αυτο, εμαθες τις αρχες της εκπαιδευσης!
αυτο καταλαβα.. ειναι νομιζω η καλυτερη λογικη, αλλα καμια φορα περνανε πολυ ασχημες επμειριες για να κανουν το σωστο.... :(

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Φίλε Kirki - Amirah,

θα μπορούσε η όποια συζήτηση επί προσωπικού να συνεχιστεί σε Π.Μ. και ας μην έχει τελειωμό. Η διάθεση προφανώς ωστόσο δεν υπάχει!
Δεν συμβαινει το ιδιο και με τον προμηθεα ομως. Επιμονη μπορω να επιδειξω με σκυλια που θελουν να μαθουν και να ειναι το "καλο παιδι" οπως τα προσταζει η φυση τους. Με ανθρωπους που δεν εχουν καμια διαθεση να μαλακωσουν τη σταση τους και να ακουσουν καποιον εστω και αν κανει λαθος, και στη συνεχεια αφου αυτοι ειναι τΟΟΟΟσο σωστοι να δειξουν με τον καταληλο τροπο το λαθος στον αλλον, οχι.
Θα σου υπενθυμήσω πως:
α. τα λάθη λέγονται λάθη επειδή έγιναν χωρίς να το θέλουμε. Το να γράψεις ειρωνικά στα σχόλια των φωτογραφιών του άλλου "Πνίχτης!" με θαυμαστικό, δεν είναι νομίζω κάτι που απλά μπορεί να σου ξεφύγει!
β. Αυτό που δεν μπόρεσες να διακρίνεις, πως πρόκειται για πνίχτη εκθέσεων δηλαδή, στο εξήγησα... οι αντιδράσεις σου έχουν μείνει στα αντίστοιχα θέματα. Με λίγο πιο ψυχρό μυαλό και λιγότερο βρασμό ψυχής ξαναδιάβασέ τα!

Όσο για κάποια άλλα σχόλια σου... τα έργα φίλε μου μένουν... τα λόγια είναι φύλλα ξεραμένα που έχουν παραδοθεί στην βορρά του ανέμου!

Είναι εύκολο λοιπόν να ρωτήσεις και να μάθεις!

Όσον αφορά στο θέμα μας τον "πνίχτη" τώρα... θα είχε ενδιαφέρον να πεις ποιες είναι οι εντολές που μπορούν να περάσουν αποτελεσματικά μέσα από τον πνίχτη. Ποιες δηλαδή εντολές πιστεύεις εσύ προσωπικά πως διευκολύνουν, με οποιονδήποτε τρόπο, τους εκπαιδευτές να περαστούν μέσα από τον πνίχτη!

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Φίλε Kirki - Amirah,

θα μπορούσε η όποια συζήτηση επί προσωπικού να συνεχιστεί σε Π.Μ. και ας μην έχει τελειωμό. Η διάθεση προφανώς ωστόσο δεν υπάχει!

Θα σου υπενθυμήσω πως:
α. τα λάθη λέγονται λάθη επειδή έγιναν χωρίς να το θέλουμε. Το να γράψεις ειρωνικά στα σχόλια των φωτογραφιών του άλλου "Πνίχτης!" με θαυμαστικό, δεν είναι νομίζω κάτι που απλά μπορεί να σου ξεφύγει!
β. Αυτό που δεν μπόρεσες να διακρίνεις, πως πρόκειται για πνίχτη εκθέσεων δηλαδή, στο εξήγησα... οι αντιδράσεις σου έχουν μείνει στα αντίστοιχα θέματα. Με λίγο πιο ψυχρό μυαλό και λιγότερο βρασμό ψυχής ξαναδιάβασέ τα!

Όσο για κάποια άλλα σχόλια σου... τα έργα φίλε μου μένουν... τα λόγια είναι φύλλα ξεραμένα που έχουν παραδοθεί στην βορρά του ανέμου!

Είναι εύκολο λοιπόν να ρωτήσεις και να μάθεις!

Όσον αφορά στο θέμα μας τον "πνίχτη" τώρα... θα είχε ενδιαφέρον να πεις ποιες είναι οι εντολές που μπορούν να περάσουν αποτελεσματικά μέσα από τον πνίχτη. Ποιες δηλαδή εντολές πιστεύεις εσύ προσωπικά πως διευκολύνουν, με οποιονδήποτε τρόπο, τους εκπαιδευτές να περαστούν μέσα από τον πνίχτη!
Εχεις παθει ψυχολογικο με τις φωτο; Ταπαμε 1000 φορες! Κ ουτε εκανα καποιο λαθος οσον αφορα τις φωτο. Αμα δεν θες να τις βλεπουν και να τις σχολιαζουν, σβηστες! (το'κανες ηδη μαλλον). Και δεν εννοω καν τετοιο λαθος , σιγα μη με μαλωσεις κιολλας! Μιλαω για λαθος σε σχεση με το θεμα που μας απασχολει περισσοτερο, δλδ τους σκυλους. Εσενα δεν εχω καταλαβει τι σε απασχολει... "Όσο για κάποια άλλα σχόλια σου... τα έργα φίλε μου μένουν... τα λόγια είναι φύλλα ξεραμένα που έχουν παραδοθεί στην βορρά του ανέμου!" >>> Δεν ξερω καν τι θες να πεις, αλλα ωραιο το ποιηματακι.

Για τον πνιχτη να σου πω;; σου λεω μιας και εκατσα... πιο πολυ για ξερουν οι αλλοι τι πιστευω.

Ο πνιχτης κατα τη γνωμη μου μπορει ευκολα να τρομαξει ενα σκυλι, αφου μπορει επισης ευκολα να του διμηουργησει τεραστιο αισθημα δισφοριας και πνιγμου. Δεν ξερω τι λεει το ενστικο του εκεινη τη στιγμη, αλλα μαλλον θα ειναι πολυ τρομακτικο να νιωθει την τραχια του να σφιγγει και να μην μπορει να το ελγξει αυτο. Πολλες φορες εχω ακουσει να σηκωνουν σκυλους στον αερα για να καταλαβουν οτι εκαναν λαθος.. ψιλοφρικη πρεπει να ειναι αυτο. Εγω προσωπικα κατα την εκπαιδευση Doberman πριν απο 10 χρονια περιπου, παρακολουθησα τον εκπαιδευτη να τραβαει τη σκυλα με ολη του τη δυναμη και τα δυο χερια ταυτοχρονα απο αποσταση περιπου 1,5 μετρο. Η σκυλα κυριολεκτικα απογειωθηκε και λογο της αδρανειας εκανε ολοκληρη περιστροφη γυρο απο το σωμα του εκπαιδευτη. Ολα αυτα για να υπακουσει στο Fuss (μαζι). Το εμαθε, αλλα αυτη ξερει πως ενιωσε εκεινη τη στιγμη, και εγω αυτο που ειδα - απαπαπαπα..... Δεν εχω αλλο προσωπικο παραδειγμα κακομεταχειρησης, αλλα διαφορες μαρτυριες εχουν εξιστορισει παρομοια περιστατικα. Αυτο που με τρομαζει περισσοτερο, ειναι οτι οταν ενας σκυλος μενει στον εκπαιδευτη- μονο οι δυο τους ξερουν τι συμβαινει...

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μαλλον δεν προλαβες διαβασεις το θεμα με τον Balabanov που σου παρεθεσε ο γιατρος.

Μιλας αποκλειστικα και μονο για την λαθος χρηση του πνιχτη.

Κι εγω μπορω να σου πω για την λαθος χρηση του λουριου, εργαλειο που χρησιμοποιεις χαρουμενος καθημερινα. Δεν φανταζεσαι τι κακοποιηση μπορει να κανει καποιος με αυτο το αθωο λουρι. Ο πνιχτης μπροστα του θα φαινεται σαν μασαζ!

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@Kirki - Amirah
Υπάρχει ένα θέμα επικοινωνίας!

Πίστευα πως ήταν σαφές το ερώτημά μου:
Το επαναλαμβάνω λοιπόν:

Ποιες εντολές είναι αυτές στις οποίες ο εκπαιδευτής μπορεί να κάνει χρήση του πνίχτη για να κάνει την ζωή του πιο εύκολη?

Εντολές ("κάτσε", "σήκω", "μαζί", "φάε", "φύγε", "πήδα", "έλα", "φέρ' το", "κάτω" κλπ. κλπ.)

Αντ' αυτού μου παρέθεσες ένα παράδειγμα χρήσης πνίχτη!

Υ.Γ.: Σε Π.Μ. μου δήλωσες πως δεν θες να ασχοληθείς με το προσωπικό θέμα ούτε μαζί μου. Θα παρακαλούσα να το έκανες και στο ανοιχτό φόρουμ αυτό! Η νοημοσύνη είναι άλλωστε αυτό που σου επιτρέπει να διακρίνεις πως το πρόβλημα δεν είναι οι φωτογραφίες αλλά η προσβλητική απάντηση σου πως "τσακίζω τα σκυλιά μου με την χρήση του πνίχτη" σε τοποθέτησή μου πως "δεν είναι όλες οι συμπεριφορές ίδιες"! Πράγμα που υπογράμμισες με τα σχόλιά σου στις φωτογραφίες μου!

Last edited:

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
@Kirki - Amirah
Υπάρχει ένα θέμα επικοινωνίας!

Πίστευα πως ήταν σαφές το ερώτημά μου:

Το επαναλαμβάνω λοιπόν:

Ποιες εντολές είναι αυτές στις οποίες ο εκπαιδευτής μπορεί να κάνει χρήση του πνίχτη για να κάνει την ζωή του πιο εύκολη?

Εντολές ("κάτσε", "σήκω", "μαζί", "φάε", "φύγε", "πήδα", "έλα", "φέρ' το", "κάτω" κλπ. κλπ.)

Αντ' αυτού μου παρέθεσες ένα παράδειγμα χρήσης πνίχτη!

Υ.Γ.: Σε Π.Μ. μου δήλωσες πως δεν θες να ασχοληθείς με το προσωπικό θέμα ούτε μαζί μου. Θα παρακαλούσα να το έκανες και στο ανοιχτό φόρουμ αυτό! Η νοημοσύνη είναι άλλωστε αυτό που σου επιτρέπει να διακρίνεις πως το πρόβλημα δεν είναι οι φωτογραφίες αλλά η προσβλητική απάντηση σου πως "τσακίζω τα σκυλιά μου με την χρήση του πνίχτη" σε τοποθέτησή μου πως "δεν είναι όλες οι συμπεριφορές ίδιες"! Πράγμα που υπογράμμισες με τα σχόλιά σου στις φωτογραφίες μου!
το fuss= μαζι που ειπα δεν ειναι εντολη; αλλα και σε καθε εντολη απο αυτες που παρεθεσες, μπορει η τιμωρια για μη υπακοη να γινει πολυ βαναυση, οπως στα παραδειγματα που ανεφερα (τα εξ ακοης αλλα και το προσωπικο). Στη συνεχεια ο σκυλος θα εκτελεσει αφου θα φοβαται μην περασει παλι τα ιδια. Στο "κατω" και το "σηκω" ειδικα, σαν να το βλεπω μπροστα μου!

ΥΓ. ασχοληθηκα για τελευταια φορα στο προηγουμενο post. τελος

Μαλλον δεν προλαβες διαβασεις το θεμα με τον Balabanov που σου παρεθεσε ο γιατρος.

Μιλας αποκλειστικα και μονο για την λαθος χρηση του πνιχτη.

Κι εγω μπορω να σου πω για την λαθος χρηση του λουριου, εργαλειο που χρησιμοποιεις χαρουμενος καθημερινα. Δεν φανταζεσαι τι κακοποιηση μπορει να κανει καποιος με αυτο το αθωο λουρι. Ο πνιχτης μπροστα του θα φαινεται σαν μασαζ!
Μα φυσικα και μιλαω μονο για τη λαθος χρηση! Το θεμα με τον Balabanov το διαβασα. Αυτη ειναι που φοβαμαι, και οι μαρτυριες που εχω ακουσει ειναι που με εχουν φερει σε αυτη τη θεση. Λιγοι ειναι αυτοι που πηραν τα σκυλια τους πισω "χεσμενα" (με το συμπαθιο); Λιγοι ειναι οι απατεωνες που κυκλοφορουν με ενα πνιχτη και μοιραζουν το τηλεφωνο τους και καταστρεφουν τα σκυλια ανθρωπων που δεν εχουν τη δικη σας ενημερωση;

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
το fuss= μαζι που ειπα δεν ειναι εντολη; αλλα και σε καθε εντολη απο αυτες που παρεθεσες, μπορει η τιμωρια για μη υπακοη να γινει πολυ βαναυση, οπως στα παραδειγματα που ανεφερα (τα εξ ακοης αλλα και το προσωπικο). Στη συνεχεια ο σκυλος θα εκτελεσει αφου θα φοβαται μην περασει παλι τα ιδια. Στο "κατω" και το "σηκω" ειδικα, σαν να το βλεπω μπροστα μου!
Άρα μιλάς για την γενικότερη και όχι ειδικότερη χρήση του πνίχτη!

Ας τα πάμε ένα - ένα λοιπόν... θεωρείς πως σε όλες τις εντολές η χρήση του πνίχτη μπορεί να κανει την ζωή του εκπαιδευτή πιο έυκολη?

Αφου σου αρέσουν τα Γερμανικά θα σου γράψω μια σειρά από εντολές (περιοριστικά βασικής υπακοής):
1. Aus
2. Nein
3. Fuss
4. Platz
5. Voraus (ή Voran)
6. Hop
7. Steh
Πιστεύεις πως υπάρχουν εκπαιδευτές (που δεν έλαβαν μοναδική κατάρτιση από το γνωστό βιβλίο του Tom Scott και μεθόδους του '30) που όλες τις παραπάνω εντολές τις παιδεύουν με την χρήση του πνίχτη?
Κι ένα δεύτερο ερώτημα:
Υπάρχουν κάποιες από τις παραπάνω εντολές στις οποίες η χρήση πνίχτη μπορεί να φανεί χρήσιμη εφόσον γίνεται με σωστό τρόπο?

Σημείωση: Δεν έχουμα ακόμα συζητήσει για τον τρόπο χρήσης του πνίχτη κι επίσης δεν έχουμε αναφερθεί σε διαφορετικά είδη πνίχτη.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Άρα μιλάς για την γενικότερη και όχι ειδικότερη χρήση του πνίχτη!

Ας τα πάμε ένα - ένα λοιπόν... θεωρείς πως σε όλες τις εντολές η χρήση του πνίχτη μπορεί να κανει την ζωή του εκπαιδευτή πιο έυκολη?

Αφου σου αρέσουν τα Γερμανικά θα σου γράψω μια σειρά από εντολές (περιοριστικά βασικής υπακοής):
1. Aus
2. Nein
3. Fuss
4. Platz
5. Voraus (ή Voran)
6. Hop
7. Steh
Πιστεύεις πως υπάρχουν εκπαιδευτές (που δεν έλαβαν μοναδική κατάρτιση από το γνωστό βιβλίο του Tom Scott και μεθόδους του '30) που όλες τις παραπάνω εντολές τις παιδεύουν με την χρήση του πνίχτη?
Κι ένα δεύτερο ερώτημα:
Υπάρχουν κάποιες από τις παραπάνω εντολές στις οποίες η χρήση πνίχτη μπορεί να φανεί χρήσιμη εφόσον γίνεται με σωστό τρόπο?

Σημείωση: Δεν έχουμα ακόμα συζητήσει για τον τρόπο χρήσης του πνίχτη κι επίσης δεν έχουμε αναφερθεί σε διαφορετικά είδη πνίχτη.
Τον τροπο χρησης, αν μιλαμε για ατομα τα οποια τον χρησιμοποιουν σωστα, με ενδιαφερει να μου τον αναλυσεις. Αν και δεν μπορω να φανταστω με ποιο τροπο φτανει ο ηχος να ειναι αρκετος χωρις να εχει υπαρξει βια. Το ιδιο ισχυει και για τα διαφορα ειδη πνιχτη, ξερω μονο τα πολυ γνωστα.. το κλασσικο αλυσιδακι (δεν ξερω αν ειναι διαφορετικο απο αυτο που μου ειπες για τις εκθεσεις, λογικα θα ειναι πιο ισχυρο) και αυτο με τα καρφια (προνγκ).

1. Aus, το εξω δεν νομιζω να εχει να κανει με οποιοδιποτε μεσο. Αν ο εκπαιδευτης δεν εχει υπομονη πιθανον να αρχισει το σκυλο στις κλοτσες.... αρα με πνιχτη η χωρις πιθανον να μην αλλαζει κατι. Αλλοστε ειναι νομιζω ευκολη εντολη και με λιγο φαγητο μαθαινεται.

2. Nein, αν κατα το οχι ή μη γινεται τσεκαρισμα; Δεν μπορει να ισχυσει οτι και στο Fuss;

3. Fuss . . . το ειπαμε αυτο..

4. Platz τωρα το μερος, οπως μαλλον και το Steh (το οποιο σημαινει στασου. το εννοεις οπως το μεινε ή σηκω ας πουμε; ) δεν νομιζω οτι μπορει να αλλαξει κατι με πνιχτη.

5. Voraus (ή Voran) αυτη η εντολη που στοχευει; ειναι το αντιστοιχο "φυγε"; αν ειναι ετσι, οχι φυσικα δεν θα κερδισει κατι καποιος με πνιχτη.

6. Hop, και εδω αν το σκυλι μουλαρωνει λιγο πριν πιδηξει δεν μπορει να φαει "σηκωμα";

7. Steh...

..γερμανικα ουτε ξερω, ουτε μου αρεσουν! (μπλιαχ!!! :D ) απλα το περιστατικο που ειχα ηταν στα γερμανικα, αφου ο φιλος μου που ειχε τη Φαιδρα (doberman) ειναι Αυστριακος.

Last edited:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...

1. Aus, το εξω δεν νομιζω να εχει να κανει με οποιοδιποτε μεσο. Αν ο εκπαιδευτης δεν εχει υπομονη πιθανον να αρχισει το σκυλο στις κλοτσες.... αρα με πνιχτη η χωρις πιθανον να μην αλλαζει κατι. Αλλοστε ειναι νομιζω ευκολη εντολη και με λιγο φαγητο μαθαινεται.
...
Εξαρτάται από το πόσο ισχυρό είναι το κυνηγητικό ένστικτο του σκύλου ;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul