Θετική εκπαίδευση και άλλα (χρήση "πνίχτη")...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ναι, είναι διορθώσεις όλα αυτά!Αλλά πιάνουν σε όλα τα σκυλιά;
Εγώ νομίζω ότι σε κάποια δεν φτάνουν...
Αν εχεις ενα σκυλο που τραβαει σαν το αλογο, που ειναι επιθετικος και κυριαρχικος, κατσε και φωναζε και κανε οσες χειρονομιες θες! :D
Φυσικα και δεν πιανουν σε ολα τα σκυλια, στο αρχικο σταδιο τουλαχιστον.

Αλλά και στα ευκολα σκυλια θελει χρονο! Ποιος εκπαιδευτης θα κατσει να ασχοληθει τρεις και πεντε μηνες? Πρεπει να ασχοληθει ο ιδιοκτητης με την καθοδηγηση καλου εκπαιδευτη.

Γνωμη μου παντα, καθαρα θεωρητικα. Εγω ειμαι φαν των εργαλειων ως γνωστον.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Και πάλι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα;

Γιατί η διόρθωση με το απλό κολάρο πρέπει να εμπεριέχει τραβολόγημα, μπορείς να μου εξηγήσεις;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ θεωρώ ότι με απλό περιλαίμιο δεν κάνεις καθόλου διόρθωση!
Δεν θεωρώ ότι είναι μέσο για διόρθωση!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Άλλο το τι θεωρείς και άλλο το τι είναι η πραγματικότητα.

Διόρθωση γίνεται μια χαρά και με το απλό κολάρο, χωρίς να γίνεται καθόλου "τραβολόγημα" του σκύλου.

:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εδώ είναι το θεμα. Με οποιοδηποτε κολαρο δεν πρεπει να υπαρχει τραβολογημα.
Η διορθωση γινεται αποτομο/ξαφνικο τραβηγμα του λουριου, με pop on the leash που λεει ο Frawley, τον οποιο δεν γουστάρει καθολου ο Φοιβος :D

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Τι να σου περιγράψω τώρα από το Internet;

Αν δε σου δείξει κάποιος που ξέρει, εγώ δε μπορώ να το περιγράψω.

Η λογική είναι ότι δεν τραβολογάς το σκύλο, αλλά με το λουρί σε συγκεκριμένη θέση κάνεις μικρά και συνεχόμενα τινάγματα (σε γενικές γραμμές).

Σαφώς μια πραγματική διόρθωση που είναι πολύ πιο ήπια από το πνίξιμο :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κατάλαβα!Μην αγχώνεσαι!
Το φαντάστηκα ότι αυτό έλεγες!
Απλα αυτό που εννοούσα είναι ότι δεν θεωρώ ότι η δράση του περιλάιμιου αυτή καθε αυτή είναι που κάνει την δίορθωση!Με την έννοια ότι το περιλαίμιο είναι αδρανές, σε σχέση με το πνίχτη, δεν ξέρω αν καταλαβαίνει τι θέλω να πω....δεν μπορώ να το γράψω καλύτερα....:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πώς ειναι αδρανες αφου μπορει να κανει τον σκυλο να χασει την ισορροπια του πχ?
Απλά δεν κινειται το ιδιο, οπως συμβαινει με τον πνιχτη.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Να ξαναπροσπαθήσω...
Ο πνίχτης όταν κάνουμε το τίναγμα θα κλείσει!
Το περιλαίμιο δεν πρέπει να μεταβληθεί το σχήμα του όταν κάνουμε το τίναγμα απλά να μεταφέρει το τίναγμα στο σκύλο!
Μήπως κατάφερα κάτι καλύτερο τώρα;:confused:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Και ποια ειναι η ειδοποιός διαφορα για τον σκυλο Φοιβο?

Επισης ρε παιδια, καμια διορθωση δεν είναι ευχαριστη. Το να μην δωσεις το μπαλακι είναι μαρτυριο σε καποιους σκυλους.
Η δικια μου παλαβωνει αν δεν παρει τον μεζε. Στο τραβηγμα με απλο κολαρο όμως αντεχει να την κανεις σβουρες.

Το "βιαιο" εχει πολλες διαβαθμισεις και διαφορετικη αξια/σημασια και επιπτωση σε κάθε σκυλο.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Για τον σκύλο, όπως λες κι εσύ, η κάθε διόρθωση είναι δίορθωση!
Απλά σε κάποιον το τίναγμα απλά με το περιλαίμιο είναι αδιάφορη και για κάποιον άλλο επαρκής!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εκτος αν μπορει να κανει καποιος τεχνικο τιναγμα του δερματινου με καποια μεθοδο, την οποια εγω φυσικα αγνοω.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Και οι δύο αγνοείτε (ελπίζω όχι ηθελημένα) τη λεπτομέρεια που έγραψα στο μήνυμα της "επεξήγησης". Ο οδηγός (λουρί) πρέπει να είναι σε συγκεκριμένη θέση για να είναι αποτελεσμάτική η διόρθωση.

Και ναι, πιάνει και σε πολύ σκληρά σκυλιά ;)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σορρυ Κωστα, δεν το αγνοησαμε ηθελημενα.
Φανταζομαι η συγκεκριμενη θεση ειναι ψηλα στον λαιμο, ακριβως πισω απο τα αυτια, οπως στο προνγκ.
Εκει εχει την μεγαλυτερη αποτελεσματικοτητα.

edit. Εσυ μιλας για οδηγο ομως κι εγω για περιλαιμιο. Οπότε μαλλον ακυρο αυτο που ειπα.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Όχι. Άρη, πραγματικά δε μπορώ να το περιγράψω. Χαμηλά πρέπει να είναι. Αν το περιγράψω, τότε σίγουρα θα δημιουργήσω λάθος εντυπώσεις και δε θα ήθελα κάποιος να το προσπαθήσει χωρίς να το δει ποτέ του από κοντά.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν το αγνόησα!
Απλά επικεντρώθηκα στο περιλαίμιο ως περιλαίμιο αποκλειστικά...
Βέβαια θα μου πεις λάθος γιατί το περιλαίμιο από μόνο του δεν είναι τίποτα...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
ΟΚ, δεν προκειται να σε πιεσω να το περιγραψεις, αλλά, αν χρειαζεται δυναμη τετοια που ο σκυλος χανει πλαγια την ισορροπια του ή ψηλοσηκωνονται από το εδαφος τα μπροστινα ποδια, τοτε δεν βλεπω γιατι να είναι καλυτερο ή λιγοτερο βίαιο από ένα τραβηγμα του εκπαιδευτικου κολαρου, το οποιο δεν χρειαζεται να είναι δυνατο και ουτε μεταβάλλει καθολου την θεση/ισορροπια του σκυλου.

Όπως καταλαβαινεις κρινω παντα σκεπτομενος τις κλασσικες διορθωσεις με το κανονικο κολαρο, που για να είναι αποτελεσματικες σε δυσκολο προβλημα με μεγαλοσωμο σκληροτραχηλο (αποφευγω να πω σκληρο) σκυλο, θελουν τετοια δυναμη που προκαλουν ασταθεια στον σκυλο, για να μην πω τον κανουν σβουρα.

Με βαση το παραπανω, το εκπαιδευτικο κολαρο το θεωρω πιο ανθρωπινο και πιο δικαιο γιατι λογω της κατασκευης του εχει την ικανοτητα και δυνατοτητα να προειδοποιει με ηχο και χαλαρο σφιξιμο στην αρχη.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Όχι ρε συ Φοιβο, για μανικι ειμαστε τωρα?
Απλα θα χρησιμοποιήσω λουκανικο (tug) σαν παιχνιδι και επιβραβευση, καμια σχεση με επιθεση. Το λουκανικο το δουλευει ο χειριστης μονος του χωρις δευτερο ατομο.

Δεν χρειάζεται απαραιτητα πνιχτης ή προνγκ ή ηλ. κολαρο για να κανεις διορθωση. Απλά με αυτά τα εργαλεια η διορθωση είναι πιο αποτελεσματικη, χωρις κατ’αναγκη να είναι βιαιη.

Διορθωση γινεται και με το απλο δερματινο ή νάυλον κολαρο. Σε δυσκολα και σκληροτραχηλα σκυλια όμως θελει δυναμη.

Διορθωση είναι και το να μην κερδισει ο σκυλος τον μεζε ή το μπαλακι.
Διορθωση αποτελεσματικη είναι η χρηση της φωνης με τεχνη (ενταση, τονος/υφος φωνης).
Διορθωση είναι η αυστηρη γκριματσα, η χειρονομια και η καταλληλη σταση του σωματος.
Διορθωση είναι η αδιαφορια.
Διορθωση είναι το να τον γυρισεις πισω στη θεση του, χωρις να κανεις ή να πεις τιποτα, επειδη εσπασε το «μεινε».
Και πολλα άλλα.
Αυτο πιστευω και εγω. Η διορθωση μπορει να γινει με πολλους τροπους αρκει να εχεις προετοιμασει και το σκυλο. Αν τον κανεις να αρρωσταινει για το μπαλακι, θα μπορεις να τον διορθωσεις χωρις καν κολαρο. Βεβαια και αυτο κατα ποσο μπορει να ισχυει σαν κανονας, δεν ξερω αν γινεται. Αρα καθε σκυλος ειναι διαφορετικη περιπτωση. Ομως δεν θα επρεπε να εξαντλουνται οι μη επιπονες μεθοδοι και να προχωραμε σε πιο σκληρα μετρα, σταδιακα, εφοσον δεν ανταποκρινεται ο σκυλος; Αυτο φυσικα απαιτει πολυ χρονο, και εκει ερχεται και το οικονομικο συμφερον για καποιους, ή εστω η αδυναμια στο να τον αφιερωσουν.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul