αν ειναι ισχυρο, τι θα συμβει; Δεν θα βγαινει εξω; Η θα βγαινει πιο ευκολα;Εξαρτάται από το πόσο ισχυρό είναι το κυνηγητικό ένστικτο του σκύλου
αν ειναι ισχυρο, τι θα συμβει; Δεν θα βγαινει εξω; Η θα βγαινει πιο ευκολα;Εξαρτάται από το πόσο ισχυρό είναι το κυνηγητικό ένστικτο του σκύλου
Λογικο μου ακουγεται, αλλα τι σχεση εχει με το Aus (έξω) ; Με το Αστο μηπως εννοουσες, ή καποια αλλη εντολη;Ένας σκύλος με πολύ ισχυρό prey drive, ενδεχομένως να προτιμά να μείνει δαγκωμένος στο λουκάνικο/μανίκι/μπαλάκι/παπούτσι κτλ. παρά να το αφήσει για να φάει το μεζέ (προσωπική εμπειρία)
για να το λες ετσι θα ειναι, αλλα σημαινει "εξω" σωστα;Μάλλον μπερδέψαμε τις εντολές.
Το Aus χρησιμοποιείται συνήθως για να αφήνει ο σκύλος αυτό πυο κρατάει στο στόμα του.
Με την ανταλλαγή. Κοινώς, μαθαίνεις στο σκύλο, ότι με το που αφήσει το αντικείμενο, το παιχνίδι συνεχίζεται. Παίρνει καινούργιο δάγκωμα σε μανίκι λουκάνικο, του πετάς άλλο μπαλάκι κτλ.... Τωρα αν ειναι ιδιαιτερα ανεπτυγμενο το preydrive, πως λυνεται το προβλημα;
Λογω προσφατων δικων μου λαθων Κωστα (περα απο των πολλων πρώιμων λαθων), οταν καταλαβαινε η δικια μου οτι κατι σαλαμικό μυριζει κοντα, αδιαφορουσε πληρως για οτιδηποτε.Λόγω λαθών δικών μου από την πρώιμη κουταβίσια ηλικία δυστυχώς έπρεπε να εφαρμόσω και πίεση στη συγκεκριμένη εντολή. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα κοινώς.
Ναι, πλεον την αφηνω να ηρεμησει και καθομαι για λιγο ακινητος και μετα λεω την εντολη.Δεν είναι δίκαιο να ζητάς από το σκύλο να αφήσει (aus) ενώ παίζεις. Πρέπει το "θήραμα" να είναι τελείως ακίνητο, κοινώς να έχεις σταματήσει το παιχνίδι για 1-2 δευτερόλεπτα. Διαφορετικά ο σκύλος αντιλαμβάνεται ότι το θήραμά του είναι ζωντανό και παλεύει.
Ε... πάνω στη ζούρλια του, τι aus ζητάς;
Κωστα μου, δουλεψα πολύ με φαγητο στην αρχη. Εκτελουσε με ταχυτητα που δεν προλαβαινες να ανοιγοκλείσεις τα ματια, ειλικρινα.Αν η Ήρα έχει τόσο έντονο food drive, κρίμα που δεν ξεκίνησες την εκπαίδευσή της με φαγητό
Αν περιμενεις απαντηση απο εμενα, δεν εχω.. Καλυτερα να μου πεις εσυ αν γινεται αυτο. Εγω γενικος εχω συνδεσει τον πνιχτη με τη βια οποτε δεν παει καπου αλλου το μυαλο μου. (Μιλώντας παντα για κακους χειριστες)-( τις γερμανικες εντολες τις μετεφρασα και εβγαλα αυτο το συμπερασμα. Απ'οτι φαινεται χρησιμοποιουνται λιγο διαφορετικα απτην πραγματικη μεταφραση τους. Δεν εχω και την παραμικρη ιδεα απο γερμανικα..... παντος το Raus σημαινει κατι σαν "Ουστ" που λεμε εμεις, aus=out, platz=place).Μπαίνουμε λοιπόν σιγά - σιγά σε μια σειρά!
"Platz" είναι το "κάτω"!
Ο Kkranis εχει δίκιο... σε έναν σκύλο με έντονο drive το "Aus" (Άσ' το) είναι η πιο δύσκολη εντολή, ειδικά όταν στο δάγκωμα!
Γι αυτό βλέπουμε συχνά σε εξετάσεις πως σκυλια που δαγκώνουν καλά δεν αφήνουν καλά και το αντίθετο!
Είπαμε λοιπόν ποιες μπορεί να μάθει και με τον πνίχτη και ποιες όχι! Υπάρχουν εντολές που μπορούν να παιδευτούν με τον πνίχτη καλύτερα, χωρίς όμως να ασκηθεί βία?
Εξαρτάται από το χαρακτήρα του σκύλου και το τι διορθώσεις έχει φάει στο παρελθόν....
Εγώ νομίζω ότι σε κάποια δεν φτάνουν...
Η διόρθωση με το απλό περιλαίμιο θεωρώ ότι είναι πολύ πιο βίαιη από τoν πνίχτη...