Θετική εκπαίδευση και άλλα (χρήση "πνίχτη")...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το θεμα ειναι οτι περα απο χρονο, χρειαζεται μεγαλη εμπειρια, υπομονη και βαθεια γνωση της ψυχολογιας του σκυλου. Ποιος ερασιτεχνης τα εχει αυτα? Εγω παντως ουτε στο ελαχιστο.

Δεν γινεσαι ετσι ευκολα εκπαιδευτης φιλε Kirki.
Να στο πω στα ισια: Αν δεν ημουν εγω που με λατρευει και ηταν καποιος ξενος αυτος που εκανε μαθηματα στην σκυλα μου, πιθανον θα τον ετρωγε ζωντανο.

(Υπερβαλλω φυσικα για να συνεχισω τον συλλογισμο μου και να αλλαξω επιτηδες λιγο το θεμα).

Τι θα εκανες με ενα ξενο επιθετικο σκυλι που σου το δινουν για εκπαιδευση? Λες οτι ασχοληθηκες με σκυλια φιλων σου. Ειχες καποιο τετοιο? Αν ναι, τι εκανες? Ειπες δεν μπορω? Εκανες «θετικη»?

Ισως το μεγαλυτερο ποσοστο ανθρωπων που πανε σε εκπαιδευτη είναι για να διορθωσει προβληματα συμπεριφορας ενηλικων σκυλων, επιθετικότητα, ανυπακοη λογω μη ιεραρχιας και κατά συνεπεια πειθαρχιας κλπ.
Δεν πανε παντα γλυκα προβλεψιμα αδυναμα κουταβια που αγοραστηκαν από εκτροφεις.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Το θεμα ειναι οτι περα απο χρονο, χρειαζεται μεγαλη εμπειρια, υπομονη και βαθεια γνωση της ψυχολογιας του σκυλου. Ποιος ερασιτεχνης τα εχει αυτα? Εγω παντως ουτε στο ελαχιστο.

Δεν γινεσαι ετσι ευκολα εκπαιδευτης φιλε Kirki.
Να στο πω στα ισια: Αν δεν ημουν εγω που με λατρευει και ηταν καποιος ξενος αυτος που εκανε μαθηματα στην σκυλα μου, πιθανον θα τον ετρωγε ζωντανο.

(Υπερβαλλω φυσικα για να συνεχισω τον συλλογισμο μου και να αλλαξω επιτηδες λιγο το θεμα).

Τι θα εκανες με ενα ξενο επιθετικο σκυλι που σου το δινουν για εκπαιδευση? Λες οτι ασχοληθηκες με σκυλια φιλων σου. Ειχες καποιο τετοιο? Αν ναι, τι εκανες? Ειπες δεν μπορω? Εκανες «θετικη»?

Ισως το μεγαλυτερο ποσοστο ανθρωπων που πανε σε εκπαιδευτη είναι για να διορθωσει προβληματα συμπεριφορας ενηλικων σκυλων, επιθετικότητα, ανυπακοη λογω μη ιεραρχιας και κατά συνεπεια πειθαρχιας κλπ.
Δεν πανε παντα γλυκα προβλεψιμα αδυναμα κουταβια που αγοραστηκαν από εκτροφεις.
Δεν μου εχει τυχει ακομα κατι τετοιο. Αλλα αν μου τυχει , δεν θα τολμησω καν να ασχοληθω μονς μου. Δεν ξερω τι πρεπει να κανω φυσικα, και θα παω στον ειδικο, να λυσει το προβλημα και να μου εξηγησει τι και γιατι συμβαινει. Αυτο θα συμβει λογικα με ενα σκυλο. Με τον επομενο, παλι το ιδιο θα κανω γιατι κατα 99,99999% θα ειναι αλλοι οι λογοι που θα παρουσιαζει ,μπορει και το ιδιο φαινομενικα, προβλημα.
Τωρα το θεμα χρονου-εμπειριας μαζι με τη μεθοδο, ειναι νομιζω ο μαγικος συνδιασμος που μπορει να κανει τον σωστο εκπαιδευτη να ξεχωρισει και να κανει το καλυτερο για ενα σκυλο και τον ιδιοκτητη του. Στο θεμα χρονου στο προηγουμενο post, συμπεριλαμβανω και τους ιδιοκτητες οχι μονο τους επαγγελματιες. Νομιζω πως ειναι περισσοτεροι αυτοι που ακομα και αν ειναι τυπικοι στη φροντιδα του σκυλου τους, δεν μπορουν να αφιερωσουν περισσοτερο χρονο. (ή απλα δεν το κανουν).

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
ΟΚ, δεν προκειται να σε πιεσω να το περιγραψεις, αλλά, αν χρειαζεται δυναμη τετοια που ο σκυλος χανει πλαγια την ισορροπια του ή ψηλοσηκωνονται από το εδαφος τα μπροστινα ποδια, τοτε δεν βλεπω γιατι να είναι καλυτερο ή λιγοτερο βίαιο από ένα τραβηγμα του εκπαιδευτικου κολαρου, το οποιο δεν χρειαζεται να είναι δυνατο και ουτε μεταβάλλει καθολου την θεση/ισορροπια του σκυλου.

Όπως καταλαβαινεις κρινω παντα σκεπτομενος τις κλασσικες διορθωσεις με το κανονικο κολαρο, που για να είναι αποτελεσματικες σε δυσκολο προβλημα με μεγαλοσωμο σκληροτραχηλο (αποφευγω να πω σκληρο) σκυλο, θελουν τετοια δυναμη που προκαλουν ασταθεια στον σκυλο, για να μην πω τον κανουν σβουρα.

Με βαση το παραπανω, το εκπαιδευτικο κολαρο το θεωρω πιο ανθρωπινο και πιο δικαιο γιατι λογω της κατασκευης του εχει την ικανοτητα και δυνατοτητα να προειδοποιει με ηχο και χαλαρο σφιξιμο στην αρχη.
Αφού είπαμε, χωρίς τραβολογήματα :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul