Θετική εκπαίδευση και άλλα (χρήση "πνίχτη")...

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Θα ηθελα να μου πεις και τη γνωμη σου για το Halti (λουρι κεφαλης - δεν ειμαι σιγουρος οτι λεγεται ετσι, μιλαω για το λουρι που θυμιζει φημωτρο, χωρις φυσικα να λειτουργει ως φημωτρο).
...λειτουργεί ως χαλινάρι και μπορεί να τραβήξει (διπλώσει) απότομα το κεφάλι του σκύλου προς τα κάτω!

Εξίσου ανεπίτρεπτη λοιπόν η χρήση του σε θετική εκπαίδευση!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οταν ενα σκυλι απλα τρελαινεται εξω απο τη χαρα του και σκαει να τραβαει το λουρι, δεν τον νοιαζουν πλεον ουτε παιχνιδακια ουτε το φαϊ, που το το βαζεις στο στομα και το αφηνει για να συνεχισει να τραβαει καταενθουσιασμενο, τι γινεται; :confused: Πως θα το εκπαιδευε ενας "θετικος" εκπαιδευτης;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο "θετικος" εκπαιδευτης θα σου ελεγε ότι αυτό είναι σοβαρο προβλημα και ο σκυλος πρεπει να μεινει στο εκπαιδευτηριο για να εκπαιδευτεί σωστα και να μην εχει επαφή μαζι σου.
Μετα θα τον ξεκώλιαζε στην διορθωση με την ησυχια του και θα στον εδινε «ετοιμο».

Τωρα, ο πραγματικά θετικος εκπαιδευτης δεν ξερω τι θα εκανε.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
...λειτουργεί ως χαλινάρι και μπορεί να τραβήξει (διπλώσει) απότομα το κεφάλι του σκύλου προς τα κάτω!

Εξίσου ανεπίτρεπτη λοιπόν η χρήση του σε θετική εκπαίδευση!
Αυτο μπορει να το κανει αμα το κανει ο χειριστης νομιζω. Αν το χρησιμοποιησεις σαν μεσο κατευθυνσης, χωρις να ξελαιμιασεις το ζωντανο δεν υπαρχει κινδυνος, σωστα; Επισης το τσεκαρισμα μπορει να γινει εξισου αποτελεσματικο, χωρις πνιξιμο. Αρκει να διαταρασεις την θεση του κεφαλιου (παντα με την απαιτουμενη προσοχη) και ο σκυλος λαμβανει το ιδιο μηνυμα. Αυτονοητο ειναι οτι πρεπει να εχεις δεμενο το σκυλο απο το περιλαιμιο του, η οτι φοραει τελος παντων, ωστε αν χρειαστει να τον συγκρατησεις με δυναμη, να μην του σπασεις κανα σβερκο. Διαφωνεις;

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ο "θετικος" εκπαιδευτης θα σου ελεγε ότι αυτό είναι σοβαρο προβλημα και ο σκυλος πρεπει να μεινει στο εκπαιδευτηριο για να εκπαιδευτεί σωστα και να μην εχει επαφή μαζι σου.
Μετα θα τον ξεκώλιαζε στην διορθωση με την ησυχια του και θα στον εδινε «ετοιμο».

Τωρα, ο πραγματικά θετικος εκπαιδευτης δεν ξερω τι θα εκανε.
ακριβως αυτο θα κανει...... και αμφιβαλω πολυ για ολους τους "θετικους" μονο και μονο που δεν σε αφηνουν να δεις το σκυλο για κανα μηνα...

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Διάβασα το μεγαλύτερο μέρος από αυτά που παρέθεσες, είδα ότι υπάρχουν κάποιοι που αντιπαθούν οποιαδήποτε αναφορά σε πνίχτη ή σε ηλεκτρ. κολάρο και κάποιοι οι οποίοι λένε ότι μπορεί σε κάποιες φάσεις να χρειαστούν και αυτά τα μέσα.

Να σου πω την αλήθεια επειδή δεν έχω εμπειρία δεν μπορώ να σου πω που συμφωνώ και που διαφωνώ.

Αν μπορώ να τοποθετηθώ γενικά, τότε πιστεύω ότι μπορεί να ισχύουν όλα ανάλογα το σκύλο. Άλλο σκυλί δηλαδή αν πονέσει μπορεί μετά να σε αποφεύγει και να σε φοβάται ενώ άλλο μπορεί να υπακούει σαν στρατιωτάκι. Ανάλογα τι θέλει να κάνει ο καθένας, τι απαιτήσεις έχει από το σκύλο του και τι συμβιβασμούς μπορεί να κάνει.

Προσωπικά με τον δικό μου τον πιτσικογκο που έχω δοκιμάσει με λιχουδιές τον έχω κάνει να ακούει μόνο το έλα :-" το κάτσε το έχει μάθει με όλο το μπωλ του φαγητού :D ενώ το κάτω όταν θέλω να κάτσει ακίνητος για να μαζέψω κάτι ή για να τον καθαρίσω το έχει μάθει με αγριάδα στη φωνή και με μη ή ε.

Για παράδειγμα μου σκορπάει η τροφή στο πάτωμα και αυτός ορμάει σαν τον λιμασμένο, του λέω κάτω, αυτός με γράφει, μετά του μπήγω τη φωνή Εεε και αυτός κάθεται. Ενώ όταν δεν του αποσπά κάτι την προσοχή ακούει το κάτω 100%

Σε όλα βέβαια υπάρχουν αποκλίσεις και δεν εκτελεί πάντα, ας πούμε στο κάτω έχω 90% επιτυχία ενώ στο έλα είμαστε ακόμα στο 60% (το περίεργο είναι ότι όταν χαμηλώσω προς τα κάτω λυγίζοντας τα γόνατα έρχεται πάντα :confused:)

ΥΓ. Φυσικά είναι μόνο 3,5 μήνων οπότε δεν τρελαίνομαι κιόλας... ;)
Μην τρελαινεσαι , αλλα μην υποχωρεις αν ξεκινησεις να του μαθεις κατι. Αν δεν το κανει και βαρεθεις ή το αφησεις για την αλλη φορα, θα σημειωσει νικη εις βαρος σου, και την επομενη θα το κανει πολυ πιο δισκολα ή μπορει να μην το κανει και ποτε. Επιμονη , επαναληψη και ηρεμια. Επισης αν τον ξενερωνεις καθε φορα που κανει κατι λαθος πχ του παρεις το παιχνιδι του ή τον περιορισεις στο χωρο του ενω ήταν ωρα παιχνιδιου μπορει να δεις θεαματικα αποτελεσματα. Το ΜΗ ειναι παντα μεσα στο πλανο φυσικα. Οταν τον εκπαιδευεις μην το κανεις πανω απο 5-7 λεπτα, και καλυτερα, αν μετα απο 2-3 επαναληψεις εχει εκτελεσει σωστα, επιβραβευσε τον και αστον να παιξει και να χαλαρωσει. Η αποδοση μετα απο λιγη ωρα αρχιζει να πεφτει. Παραλληλα ο σκυλος σου θα θυμαται την τελευταια φορα που πηγαν ολα καλα και θα προσπαθησει να κανει τα ιδια και καλυτερα την επομενη.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αυτο μπορει να το κανει αμα το κανει ο χειριστης νομιζω. Αν το χρησιμοποιησεις σαν μεσο κατευθυνσης, χωρις να ξελαιμιασεις το ζωντανο δεν υπαρχει κινδυνος, σωστα; Επισης το τσεκαρισμα μπορει να γινει εξισου αποτελεσματικο, χωρις πνιξιμο. Αρκει να διαταρασεις την θεση του κεφαλιου (παντα με την απαιτουμενη προσοχη) και ο σκυλος λαμβανει το ιδιο μηνυμα. Αυτονοητο ειναι οτι πρεπει να εχεις δεμενο το σκυλο απο το περιλαιμιο του, η οτι φοραει τελος παντων, ωστε αν χρειαστει να τον συγκρατησεις με δυναμη, να μην του σπασεις κανα σβερκο. Διαφωνεις;
Για το Halti δες λιγο κι εδώ:
Εφαρμογή και χρήση

αλλά...

Μήπως ειναι τελικα μάπα?

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Αυτό μπορεί να συμβεί επίσης την πρώτη φορά που θα πάει να τραβήξει βίαια ο σκύλος!

Αν δεν υπάρχει λόγος να του ελέγχεις το κεφάλι δεν υπάρχει λόγος να του βάλεις χαλινάρι! Δεν είναι τα γκέμια του αλόγου που πρέπει να το κατευθύνεις εν απουσία στατικής αντίστασης.

Το μέτρο είναι μια λεπτή γραμμή φίλε μου που πολλές φορές ακόμα και άνθρωποι με δεκαετίες στα σκυλιά δεν έχουν μάθει να διακρίνουν.

Καλό είναι να σκεφτόμαστε λοιπόν πριν βάλουμε σε λειτουργία τα χέρια μας ή το στόμα μας!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αρη εσεις ειστε η δικτατορια του Νεστου,τωρα που το σκεφτομαι,μπας και η Ηρα ειχε αλλο χρωμα πριν?:D:D:D

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Καπως ετσι το εχω στο μυαλο μου. Θελει προσοχη, και το κανονικο λουρι απαραιτητα. Δεν το συζηταω βεβαια οτι πρεπει να το φοραει για κανα 10λεπτο τη μερα, και μονο για συγκεκριμενες ασκησεις, οπως το μαζι (σε αρχικο σταδιο), το κατω (οχι απαραιτητα, γινεται και με απλο κολαρο) - μεινε και ισως και για ασκησεις εκθεσεων που δεν με ενδιαφερουν ετσι και αλλιως αφου θεορω την εκτροφη και επιδειξη τετοιων σκυλων μεγαλη βλακεια. Και για λογους κληρονομικων ασθενειων-αιμομιξιες κλπ, αλλα και γιατι οι ρατσες εχουν πλεον καταγεγραμενα χαρακτηριστικα και χωρις περιτα καραγκιοζιλικια μπορουν οι εκτροφεις να εχουν γονεις με πιστοποιητικα και κατα συνεπεια γεννες που θα μοσχοπουλησουν.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
1.Αυτό μπορεί να συμβεί επίσης την πρώτη φορά που θα πάει να τραβήξει βίαια ο σκύλος!

2.
Αν δεν υπάρχει λόγος να του ελέγχεις το κεφάλι δεν υπάρχει λόγος να του βάλεις χαλινάρι! Δεν είναι τα γκέμια του αλόγου που πρέπει να το κατευθύνεις εν απουσία στατικής αντίστασης.

3.
Το μέτρο είναι μια λεπτή γραμμή φίλε μου που πολλές φορές ακόμα και άνθρωποι με δεκαετίες στα σκυλιά δεν έχουν μάθει να διακρίνουν.

4.
Καλό είναι να σκεφτόμαστε λοιπόν πριν βάλουμε σε λειτουργία τα χέρια μας ή το στόμα μας!

1.
γιαυτο: Αυτονοητο ειναι οτι πρεπει να εχεις δεμενο το σκυλο απο το περιλαιμιο του

2.
οχι, αλλα αν ηξερε ο σκυλος τι του λεμε δεν θα χρειαζοταν τιποτα γενικοτερα. Καπως πρεπει να καταλαβει, και ο μονος τροπος ειναι να του τη σπασεις με καποιο τροπο, σωστα; Θεορω λοιπον οτι ειναι πιο ανθρωπινο ενα προσεκτικο τραβηγμα, παρα ενα πνιξημο.

3.
συμφωνο απολυτα, αν μιλαμε για καποιον νευρικο τυπο που προσπαθει να εκπαιδευσει ενα σκυλο στο τελος μπορει και να το εχει σκοτωσει και με απλο κολαρο. Μιλαμε για οσο το δυνατον φυσιολογικες καταστασεις.

4.
...και αλλα περιτα σχολια.

Last edited:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας

1.
γιαυτο: Αυτονοητο ειναι οτι πρεπει να εχεις δεμενο το σκυλο απο το περιλαιμιο του

2.
οχι, αλλα αν ηξερε ο σκυλος τι του λεμε δεν θα χρειαζοταν τιποτα γενικοτερα. Καπως πρεπει να καταλαβει, και ο μονος τροπος ειναι να του τη σπασεις με καποιο τροπο, σωστα; Θεορω λοιπον οτι ειναι πιο ανθρωπινο ενα προσεκτικο τραβηγμα, παρα ενα πνιξημο.

3.
συμφωνο απολυτα, αν μιλαμε για καποιον νευρικο τυπο που προσπαθει να εκπαιδευσει ενα σκυλο στο τελος μπορει και να το εχει σκοτωσει και με απλο κολαρο. Μιλαμε για οσο το δυνατον φυσιολογικες καταστασεις.

4.
...και αλλα περιτα σχολια.
1. Αν έχεις περιλαίμιο είναι περιττή η χρήση του Halti

2. Αν σκοπός σου είναι να του την "σπάσεις" υπάρχουν πιο αποτελεσματικοί και λιγότερο βίαιοι τρόποι!

3. Η φύση των καταστάσεων ορίζεται μέσα από τις ίδιες τις καταστάσεις.

4. Περιττά σχόλια είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά που έδειξες με τον σχολιασμό των φωτογραφιών μου!

Πασχίζεις τόσο πολύ να κρύψεις την άγνοιά σου που χάνεις κάθε μέτρο, ξεχνώντας τις στιγμές κατά τις οποίες έχεις εκτεθεί! και παρόλα αυτά επιμένεις!

Μιλάς για παπαρολογίες άλλων και ποστάρεις "πνίχτης" κάτω από φωτογραφία με οδηγό εκθέσεων ή μιλάς για καραντίνα στην Ε.Ε.! Χτυπίεσαι για την βαρβαρότητα του πνίχτη, ανοίγοντας άσχετο διάλογο με κάποιον που ούτε τις θέσεις του γνωρίζεις, αλλά προφανώς ούτε σε ενδιαφέρει να τις μάθεις!

Χαίρομαι ειλικρινά που κάποιος βρέθηκε μετά από 30 και πλέον χρόνια να μου πει πως κακοποιώ τα σκυλιά μου και πως αυτά είναι φοβικά, τα έχω τσακίσει κλπ. κλπ.... ιδιαίτερα επειδή το κάνει χωρίς να έχει δει προηγουμένως κάποιο απ' αυτά ή εμένα ή έστω έχει πάρει μυρωδιά από τον τρόπο που τα χειρίζομαι. Χαίρομαι που υπάρχουν αστέρες που μπορούν να κάνουν ασφαλή διάγνωση για την όποια συμπεριφορά άλλων μέσω broadband χωρίς να έχουν δει σκύλους... υπάρχει άλλωστε πάντοτε ο τρόπος της μετάδοσης της ημιτελούς γνώσης μέσω θεωρίας... κι ας μην καταλαβαίνουμε τι λέμε και πως το λέμε!

Το ότι η ορθή χρήση του πνίχτη δεν είναι το πνίξιμο αυτό καθ' αυτό, αλλά το ηχητικό σήμα που λαμβάνει ο σκύλος προφανώς το ήξερες και μας τεστάρεις!

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
1. Αν έχεις περιλαίμιο είναι περιττή η χρήση του Halti

2. Αν σκοπός σου είναι να του την "σπάσεις" υπάρχουν πιο αποτελεσματικοί και λιγότερο βίαιοι τρόποι!

3. Η φύση των καταστάσεων ορίζεται μέσα από τις ίδιες τις καταστάσεις.

4. Περιττά σχόλια είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά που έδειξες με τον σχολιασμό των φωτογραφιών μου!

Πασχίζεις τόσο πολύ να κρύψεις την άγνοιά σου που χάνεις κάθε μέτρο, ξεχνώντας τις στιγμές κατά τις οποίες έχεις εκτεθεί! και παρόλα αυτά επιμένεις!

Μιλάς για παπαρολογίες άλλων και ποστάρεις "πνίχτης" κάτω από φωτογραφία με οδηγό εκθέσεων ή μιλάς για καραντίνα στην Ε.Ε.! Χτυπίεσαι για την βαρβαρότητα του πνίχτη, ανοίγοντας άσχετο διάλογο με κάποιον που ούτε τις θέσεις του γνωρίζεις, αλλά προφανώς ούτε σε ενδιαφέρει να τις μάθεις!

Χαίρομαι ειλικρινά που κάποιος βρέθηκε μετά από 30 και πλέον χρόνια να μου πει πως κακοποιώ τα σκυλιά μου και πως αυτά είναι φοβικά, τα έχω τσακίσει κλπ. κλπ.... ιδιαίτερα επειδή το κάνει χωρίς να έχει δει προηγουμένως κάποιο απ' αυτά ή εμένα ή έστω έχει πάρει μυρωδιά από τον τρόπο που τα χειρίζομαι. Χαίρομαι που υπάρχουν αστέρες που μπορούν να κάνουν ασφαλή διάγνωση για την όποια συμπεριφορά άλλων μέσω broadband χωρίς να έχουν δει σκύλους... υπάρχει άλλωστε πάντοτε ο τρόπος της μετάδοσης της ημιτελούς γνώσης μέσω θεωρίας... κι ας μην καταλαβαίνουμε τι λέμε και πως το λέμε!

Το ότι η ορθή χρήση του πνίχτη δεν είναι το πνίξιμο αυτό καθ' αυτό, αλλά το ηχητικό σήμα που λαμβάνει ο σκύλος προφανώς το ήξερες και μας τεστάρεις!
Εισαι τελειως αστειος! Ποτε ειπα εγω ολα αυτα τα πραγματα; Για τη καραντινα ρωτησα, δεν δηλωσα! Και εσυ μου εγραψες δες τις φωτο απο εκπαιδευση, καπως ακαταλαβηστικα ομως κατι εχει σβηστει δεν καταλαβα... και αυτο εκανα. Και σχολιασα στις φωτο σου αυτο που ειδα, δλδ πνιχτη! Ουτε ειπα οτι κακοποιηεις σκυλια ουτε οτι ειναι φοβικα, τα βγαζεις απτο μυαλο σου. Αλλα οποιος εχει και τη μυγα, μυγιαζεται λενε... Το ηχητικο σημα ερχεται στη συνεχεια, αφου εχει πνιγει αρκετες φορες ο σκυλος. Αν ειναι ετσι, να το χρησημοποιεις και με τους 2 κρικους πιασμενους στο αγκιστρο. Οι αστερες ειναι τυποι σαν εσενα που δεν ξεχωριζουν την ερωτηση- προσπαθεια να βρεθει λυση (και χωρις ιδιοτελεια, αφου δεν επαγγελομαι κατι σχετικο) απο τις καθετες αποψεις. Το κακο ειναι οτι οποιος διαφωνει μαζι σου ειναι ασχετος, αχρηστος, απειρος δεν κανει ρε παιδι μου! Μονο εσυ κανεις! Και φροντιζεις να το δειξεις οσο πιο πολυ γινεται! Αν κανω λαθος σε αυτα που λεω, που σιγουρα σε μερικα κανω - δεν ξερεις να μου το δειξεις και να το αποδειξεις. Ξερεις μονο να μειωσεις και να μηδενησεις. Οκ, καλα κανεις αλλα μη με χρεωνεις πραγματα που δεν εχω πει.

Promithea, τωρα που μου εκανες report θα βαλω τα κλαματα. Να το ξερεις, μη σε τρωει το αγχος, ε;
..το album δεν μας ειπες γιατι το διεγραψες...... ημουν ετοιμος να αποσυρω τα σχολια μου για να μη σε ενοχλω, αλλα δεν το βρηκα καν!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
εριξα μια γρηγορη ματια και ειναι πολυ ενδιαφεροντα, αλλα ειναι δισκολο να κατσει καποιος να τα διαβασει ολα τωρα!
Το ατύχημα είναι πως αυτός που δεν έχει όρεξη να διαβάσει μερικές δημοσιεύσεις σε ένα φόρουμ για ένα θέμα που δείχνει να τον ενδιαφέρει δίνει μια εικόνα όχι και τόσο θετική...τουλάχιστον για την όρεξη και την νοοτροπία του.

Αν σε αυτό προσθέσουμε πως βρίσκει χρόνο να σχολιάζει ατεκμηρίωτα και με αγένεια άλλους που προσπαθούν να κάνουν διάλογο μαζί του, όχι μόνο επιβεβαιώνουμε τα παραπάνω, αλλά πιθανόν καταλαβαίνουμε και πολλά ακόμα.

Αφού λοιπόν τις δημοσιεύσεις στο παρόν φόρουμ δεν έχεις την όρεξη να τις διαβάσεις, πόσο μάλλον να τις σχολιάσεις και να επιχειρηματολογήσεις, περιέγραψε μας από που πηγάζουν οι γνώσεις σου που έχουν μετατραπεί σε ισχυρές πλέον πεποιθήσεις.

Επαγγελματίας δεν είσαι, όπως λες, το διάβασμα δε βλέπω να σου αρέσει...από που και πως άραγε έφτασες να έχεις τόσο ισχυρά "πιστεύω" που δεν θεωρείς καν απαραίτητο να μας τεκμηριώσεις;

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Το ατύχημα είναι πως αυτός που δεν έχει όρεξη να διαβάσει μερικές δημοσιεύσεις σε ένα φόρουμ για ένα θέμα που δείχνει να τον ενδιαφέρει δίνει μια εικόνα όχι και τόσο θετική...τουλάχιστον για την όρεξη και την νοοτροπία του.

Αν σε αυτό προσθέσουμε πως βρίσκει χρόνο να σχολιάζει ατεκμηρίωτα και με αγένεια άλλους που προσπαθούν να κάνουν διάλογο μαζί του, όχι μόνο επιβεβαιώνουμε τα παραπάνω, αλλά πιθανόν καταλαβαίνουμε και πολλά ακόμα.

Αφού λοιπόν τις δημοσιεύσεις στο παρόν φόρουμ δεν έχεις την όρεξη να τις διαβάσεις, πόσο μάλλον να τις σχολιάσεις και να επιχειρηματολογήσεις, περιέγραψε μας από που πηγάζουν οι γνώσεις σου που έχουν μετατραπεί σε ισχυρές πλέον πεποιθήσεις.

Επαγγελματίας δεν είσαι, όπως λες, το διάβασμα δε βλέπω να σου αρέσει...από που και πως άραγε έφτασες να έχεις τόσο ισχυρά "πιστεύω" που δεν θεωρείς καν απαραίτητο να μας τεκμηριώσεις;
Βλεπω γενικοτερη αδυναμια κατανοησης γραπτων κειμενων... Ακομα αυτα τα topics διαβαζω, και ημουν σαφης. Στο χρονο εκεινο που μιλαγαμε ηταν αδυνατο να τα διαβασω και να εχω αμεσα αποψη!
εεεεε;;;;;;;;; εγω εφαγα 1ος κραξιμο, δεν το ξεκινησα. Η μιπως εχω κατι προσωπικο με τον προμηθεα; Αυτο μαλλον ειναι... επισης δεν λεω τιποτα ατεκμηριωτο, τα συκα συκα λεω και τη σκαφη σκαφη. Μαλλον αυτο φταιει περισσοτερο απολα ομως. Οτι εχω πει, και εχω μεταφερει απο επιστημονες και εκπαιδευτες, εχω γραψει και τα αντιστοιχα απο κατω. Δεν ειναι δικα μου συμπερασματα (περαν αυτων που εχω μαθει απτα σκυλια μου) και ειναι γραμμενα σε βιβλια που κυκλοφορουν. Μπορεις να τα αγορασεις και εσυ λοιπον, για να δεις οτι δεν λεω οτι μου κατεβει. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΝΕΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΔΩ, δεν λεω ουτε οτι εσεις λετε οτι σας κατεβει. Απλα εγω οταν διαφωνω με καποιον το κανω χωρις να τον μειωσω και χωρις υφος 1000 καρδηναλιων. Τωρα η αγενεια που λες, μαλλον ερχεται απο αλλον και οχι απο εμενα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
ma.... προλαβες και παρεξηγήθηκες με κατερινακ. , με ομαροκ , με προμηθεα, και ετοιμος είσαι και με τον γιατρό....
χμ....
και κατι για μυγες που μυγιαζονται... αλλά δεν θυμαμαι που απευθυνόσουν....

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Kirkh-Amirah επειδη δεν θυμαμαι,μπορεις να μου πεις,εισαι εκπαιδευτης σκυλων?
Αν και εχει αναφερθει πολλες φορες, οχι δεν ειμαι. Και για να ξερεις και εσυ (αν σε ενδιαφερει αλλιως προχορα κιολλας παρακατω), θελω να γινω και δουλευω πολυ γιαυτο. Διαβαζω πολυ, αν και το εγχωριο υλικο δεν ειναι και πολυ πλουσιο - μονο αθλιες μεταφρασεις βρισκω - και κανεις δεν σου λεει τι να διαβασεις οποτε εχω διαβασει και διαφορες μαπες. Κανω πρακτηκη σε σκυλους φιλων - συγγενων - τα δικα μου φυσικα και συζηταω με οποιον μπορει να συζητησει βεβαια και δεν σκαει με στυλ "Εγω ειμαι γιαυτο ακου αυτο που σου λεω!" Sorry αν ειμαι λιγο αποτομος αλλα με την διαστρεβλωση των οσων γραφω και την επιθεση που δεχομαι εχω βγει απτα ρουχα μου. και παλι sorry...

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Έχω ένα σημαντικό θέμα με τους χαζούς ανθρώπους που πιστεύουν πως είναι έξυπνοι!

Έχω ακόμα μεγαλύτερο θέμα με τους ψεύτες!

Να σου φρεσκάρω την μνήμη λοιπόν.
...Απο USA τον εφερες; Ποσο καιρο εμεινε σες καραντινες κλπ;;;
...Τα σκυλια που αλλαζουν χωρα για καποιο διαστημα παραμενουν σε καραντινα για λογους υγειας. (να μην εισερχονται ασθενειες στη χωρα). Εχει συμβει αυτο;;; Σε αλλες ειναι 20 μερες σε αλλες ειναι 6 μηνες! Εξηγησε μας μπας και μπορεσουμε να σε βοηθησουμε! Με μισολογα, δεν γινεται!
Για να μην συνεχίσω τις παραθέσεις από άλλο θέμα σου θυμίζω απλά πως...
Αφού έκανες λοιπόν ένα σχόλειο για τον κοινό τρόπο συμπεριφοράς όλων των σκύλων, επιφυλλάσσεσαι να τελειώσεις το βιβλίο που διαβάζεις και να δώσεις λύσεις (εξ' αποστάσεως επαναλαμβάνω) κάνεις και μια αναφορά πως η (περιορισμένη) συναναστροφή σου με σκυλιά κάποιων φυλών κάποιων φίλων σου σε κάνουν να έχεις άποψη. Άνθρωποι που ασχολούνται πολλά χρόνια αποκλειστικά με τις φυλές που ανέφερες θα σου βεβαιώσουν πως εκπλήσσονται κάθε μέρα με κάτι καινούργιο! (άσε εμένα έξω, εγώ είμαι αστείος... για τους υπόλοιπους λέω)

με αφορμή αυτά λοιπόν, σου αναφέρω πως

@Kirki - Amirah

το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας "εκπαιδευτής" (εντός κι εκτός εισαγωγικών), είναι να θεωρήσει όλες τις φυλές που προανέφερες (και τις υπόλοιπες που δεν ανέφερες) όμοιες στην συμπεριφορά!
εσύ λοιπόν μπάινεις στο προφίλ μου, κοιτάς τις φωτογραφίες και γράφεις...
Ομοιες στη βαση, στο υποβαθρο που εχει να δουλεψει καποιος. Στα χαρακτηριστικα. Η συμπεριφορα, εξεταζεται τελειως διαφορετικα απο τους αντιστοιχους επιστημονες - συμπεριφοριστες. Ολα αυτα φυσικα "τσακιζονται" πανευκολα με εναν καλο πνιχτη οπως βλεπω στις φωτο μερικων... :(
Προσωπικά δεν θα έπαιρνα μυρωδιά σε ποιόν αναφέρεσαι, αν δεν είχες σχολιάσει κάποια φωτογραφία μου.

Σου εξηγώ λοιπόν πως...
Υπάρχουν "πνίχτες διόρθωσης" και "πνίχτες εκθέσεων"! Την διαφορά την καταλαβαίνεις από το πάχος της αλυσίδας! :)

Επίσης στα σκυλιά εκθέσεων θέλεις ο μανδύας στον λαιμό να μην είναι "σπασμένος". Το σπάσιμο προκαλείται συχνά από το λουρί και την τριβή που προκαλεί στο τρίχωμα. Και βεβαίως δεν νοείται ακόμα και στο σπίτι ένας σκύλος να κυκλοφορεί χωρίς περιλαίμιο!
Η συνέχεια υπάρχει στο παρόν θέμα!
Σχολίασες off-topic τους πνίχτες σε φωτογραφίες "μερικών". Αυτοί οι "μερικοί" (εγώ στην προκειμένη) σου εξήγησαν τι είναι αυτό που δεν μπορείς - λόγω απειρίας εικάζω - να δεις!
Και στην συνέχεια ρώτησα ειρωνικά ποιος έσβησε το σημείο που σε προτρέπω να μπεις να δεις τις φωτογραφίες για να δεις πως γίνεται! Ειρωνικά διότι είχες μπει, τις είχες δει και είχες σχολιάσει τον "πνίχτη" (εκθέσεων - επαναλαμβάνω) ενώ εγώ πουθενά δεν δήλωσα ούτε εκπαιδευτής, ούτε τίποτα για τις δικές μου προσωπικές μεθόδους εκπαίδευσης... οι οποίες ενδεχομένως και να ξεπερνάνε την εμπειρία σε κάποια σκυλιά φίλων και θεωρητικής εκπαίδευσης σε βιβλία!

Δεν είμαι εκπαιδευτής φίλε μου! Ότι έχω εκπαιδεύσει το έχω κάνει σε δικά μου σκυλιά! Επιτυχημένα? αποτυχημένα? Σε κάθε περίπτωση εγώ τα λούζομαι!

Και σε καμία περίπτωση δεν θα βρεις έστω έναν που θα ισχυριστεί πως του πήρα λεφτά για να τον βοηθήσω να δουλέψει τον σκύλο του! Ούτε θα βρεις κάποιον να σου πει πως όταν τον βόηθησα πολλαπλασιάστηκαν τα προβληματα!

Υ.Γ.: Αυτό με την αναφορά στον πνίχτη και στον οδηγό αναρτημένο στον σταθερό κρίκο λέγεται ευγενικά "ακροβατικό"... στην καθομιλουμένη "κωλοτούμπα"!
Αυτό με τον πνίχτη (εκθέσεων - επαναλαμβάνω) σε 4 από τις πέντε φωτογραφίες χωρίς να είναι αναρτημένος οδηγός πως λέγεται?
Να σε βοηθήσω... το έγραψες κάτω από τις 4 φωτογραφίες: "Πνίχτης!" (με θαυμαστικό)

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul