Εκτροφή και...

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
η ερευνα αγορας που θα κανεις πριν αγορασεις κατι θα σου δωσει και τις γνωσεις για να κρινεις,ετσι οπως θα ψαξεις για κινητο και θα μαθεις ολες αυτες τις πολυπλοκες δυνατοτητες που πλεον εχουν θα μαθεις και για τον σκυλο που θες και γιατι τον θες,εγω ειμαι της αποψης οτι εχω ''καθαροαιμο'' δεν ειναι ειδα καποτε την ρατσα στο νετ και την πηρα,ειναι αποφαση σοβαρη,και οταν καποιος δεν γνωριζει για την ρατσα του και απλα θελει ενα επαγγελματια εκτροφεα να κανει τα υπολοιπα γι αυτον ειναι το λιγοτερο αδαεις...και θα ελεγα οτι το ποσο το ψαχνεις πιο πριν σε χαρακτηριζει σαν μελλοντικο ιδιοκτητη,σιγουρα δεν περιμενεις απο καποιον μη γνωστη να ασχοληθει με agility ipo ή να εχει μια σοβαρη και ουσιωδες απασχοληση με τον σκυλο του μετα τον ενθουσιασμο του 1 ετους και πολυ λεω,νομιζω οτι ετσι οπως ειναι τα πραγματα με τους εκτροφει και τους ανιδεους ιδιωτες ειναι μεν πιο μεγαλο το ρισκο για να την πατησεις αλλα κερδιζεις απο την διαδικασια να γινεις εσυ ο ελεγκτης των πραγματων,ετσι ξεχωριζει ο συνηδητοποιημενος απο τον ''οτι να'ναι'' και καταληγει ο καθενας με οτι του αξιζει!

το να υπηρχαν μονο σωστοι επαγγελματιες εκτροφεις και να ηταν μονοδρομος χωρις byb και pet shop ακουγεται ουτοπικο!

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Και στο κατω κατω, αφου είναι πλουσιος και πραγματικά ξερει τι κανει, γιατί δεν το κανει επαγγελμα να τελειώνουμε?
Πρακτικά πως θα γίνει αυτό; Με δύο γέννες το χρόνο, με έξοδα εκθέσιων, τροφής, κτηνίατρου, groomer και άλλα διάφορα. Η όταν λέτε να το κάνει επάγγελμα εννοείτε μαζική παραγογή με ελάχιστά έξοδα (όπως στα puppy mills) και μόνο γέννες, γέννες, γέννες ασχέτου ποιότητας;

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Kαταλαβαίνω - νομίζω δηλαδή :rolleyes: - τι εννοεί η freedom με τον όρο "επαγγελματία" όπως επίσης και τον έλεγχο στον οποίο αναφέρεται.

Καταλαβαίνω επειδή το "χομπύστας" ή "ερασιτέχνης" ακούγεται ή θεωρείται υποδεέστερο του επαγγελματία.
Οταν μιλάμε όμως για κάτι έμψυχο, κάτι που δημιουργείται από την ανιδιοτελή αγάπη κάποιου, το μεράκι του και γιατί όχι την τρέλα του, το πάθος του και όλα όσα δεν μετρώνται σε χρήμα, αλλά σε συναίσθημα, τότε οι λέξεις ίσως αποκτούν άλλο νόημα.

Στα χόμπυ λοιπόν ρίχνεις τσουβάλια χρήματα και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν τα παίρνεις πίσω. Δεν είναι αυτός ο σκοπός σου γιατί αν είναι, παύει να υποκινείται εξολοκλήρου από ανιδιοτέλεια, πάθος και αγνά συναισθήματα. Το κέρδος και η κάλυψη των εξόδων θα υπερτερήσουν και θα είναι όλα ψυχροί αριθμοί, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσεις τα έξοδα και να αυξήσεις τα έσοδα.

Αυτό που κερδίζεις με αυτό το χόμπυ, είναι η ηθική ικανοποίηση και επιβράβευση των επιλογών σου. Βλέπεις ένα πλασματάκι υγιέστατο και εξαίρετο μορφολογικά που έχει να προσφέρει στην φυλή του και στις επόμενες γενιές. Ενα πλασματάκι που ήρθε στον κόσμο με τις δικές ΣΟΥ επιλογές.
Και αυτό δεν ανταλλάσσεται με τίποτα.

Οσον αφορά τον έλεγχο, οι όμιλοι των φυλών μπορούν να ελέγξουν κάποια πράγματα - μέχρι ένα σημείο και όπου υπάρχουν όμιλοι. Από όσο ξέρω - κάποιος θα ξέρει σίγουρα καλύτερα - οι όμιλοι πολλές φορές θέτουν κάποια minimum standards πριν μπει κάποιος σκύλος στην αναπαραγωγή - ανάλογα τις ιδιαιτερότητες της κάθε φυλής. Και σε θέματα υγείας (εξετάσεις) αλλά και μορφολογίας ή εργασίας όπου απαιτείται.

Επίσης στις εκθέσεις μορφολογίας υπάρχει ένας έλεγχος.
Ελέγχεται ή πιο σωστά κρίνεται κατά πόσο ανταποκρίνεται ο σκύλος μας στο πρότυπο της φυλής που εκπροσωπεί. Αυτό φυσικά με την προϋπόθεση πως θα πάρει μέρος και όχι 1 ή 2 φορές στην puppy class που είναι της μόδας, αλλά θα κριθεί από πολλούς κριτές και σε διάφορα στάδια της ανάπτυξής του. Έτσι θα "ανταμειφθούν" κατά κάποιο τρόπο οι επιλογές μας - αν μιλάμε για σκύλους δικής μας εκτροφής ή θα επιβεβαιωθεί η μορφολογική ποιότητα των σκύλων που θέλουμε να βάλουμε στην αναπαραγωγή.

Βλέπεις λοιπόν πως υπάρχουν τρόποι κάποιος να διασφαλιστεί - μέχρι ενός σημείου. Αρκεί να ενδιαφερθεί.

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Από τις απαντήσεις καταλαβαίνω ότι υπάρχει όντως ενα μικρο μπέρδεμα, τουλάχιστον στην επικοινωνία μας και στο πως ερμηνεύονται αυτά που γράφω, οπότε το πιθανότερο είναι κι εγώ να μην αντιλαμβάνομαι πλήρως τα δικά σας γραπτά.
Συνοπτικά, πιστεύω πως η εκτροφή έχει παγκοσμίως παρα πολλά προβλήματα και δεν γίνεται με το να επαφιόμαστε στην καλή καρδιά του καθενός και στο πάθος του και στα αγνά του συναισθηματα, να καθαρίσει έστω και λίγο το τοπίο και να βελτιωθεί συνολικά η εκτροφή σκύλων. Αντίθετα, νομίζω ότι συνεχώς χειροτερεύει.
Το να ενημερωθεί ο κόσμος/πελατες παγκοσμίως(όπως λέτε, δηλαδή να ελέγχουν αυτοί), ώστε να μην υπάρχουν πια αδαής πελάτες, το θεωρώ ουτοπικό.
Το να αναλάβουν δράση οι αρμόδιοι φορείς (όμιλοι, πολιτεία κτλ) το θεωρώ πιο λογικό και ελπιδοφόρο για την βελτίωση της εκτροφής.
Στο θέμα σκύλος, επειδή σαν «προϊόν» είναι σχετικά νέο στο ευρύ κοινό, ξέρω ότι υπάρχει τρομερή έλλειψη ανθρώπων με πραγματικά επιστημονική γνώση και γίνονται πολλά ευτράπελα. Η κατάσταση «ότι δηλώσεις είσαι», είναι καθεστώς, ειδικά στην Ελλάδα, και στην εκτροφή και στην εκπαίδευση σκύλων.
Ως εκπαιδεύτρια, πηγαίνοντας στην εφορία για έναρξη επαγγέλματος, δεν μου ζητήθηκε κανένα χαρτί που να αποδεικνύει ότι ξέρω τι κάνω και το ίδιο νομίζω ισχύει και για τους εκτροφείς. Θα προτιμούσα το επάγγελμα του εκπαιδευτή κάπως να προστατευτεί από την είσοδο σε αυτό, του κάθε άσχετου που δεν ξέρει ούτε τα βασικά, για πολλούς λόγους(που δεν χρειάζεται, νομίζω, να αναλύσω).
Στους εκτροφείς, βλέπω ότι κάτι αντίστοιχο δεν σας ενδιαφέρει να γινει και προτιμάτε το τοπίο στην εκτροφή να είναι θολό και να παραμείνει θολό και πετάτε το μπαλάκι στους πελάτες, αν θέλουν, να ξεχωρίσουν αυτοί την ήρα από το σιτάρι.
Οκ , δεκτό. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη του κι εγώ εδώ έγραψα για να μοιραστώ τους συνολικούς προβληματισμούς μου για την εκτροφή και τα πρότυπα και όχι για να επιβάλλω την άποψη μου. Ως πελάτισσα όμως, θα επιλέξω κάποιον επαγγελματία εκτροφέα.
Δεν πειράζει. Και πάλι …..καλή καρδιά!

Last edited:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
freedom, για την οικιστική αισθητική λέπρα που έχει επικρατήσει απ το 50 και μετά στην Ελλάδα, δεν φταίει η απουσία πτυχίων.
Όλα όσα βλέπουμε γύρω μας έχουν γίνει με επίσημες άδειες, που έχουν περάσει από πολεοδομίες και αρχιτεκτονικές επιτροπές. Τα έχουν σχεδιάσει άνθρωποι με πτυχία, επιστήμονες που έχουν μπει στα πανεπιστήμια αριστεύοντας, κάποια εκ των οποίων είναι διεθνώς αναγνωρισμένα για την ποιότητά τους σε κάποιους τομείς (ΕΜΠ, Αριστοτέλειο).
Δυστυχώς, όσο καλός και να είναι ένας Πολιτικός Μηχανικός (= επιστήμονας γεννετιστής+κτηνίατρος για την αναλογία μας) δεν είναι η δουλειά του το να σχεδιάζει σπίτια, αλλά το να επιλύει τεχνικά προβλήματα.
Αντιστοίχως, όσο διαβασμένος και να είναι ένας Αρχιτέκτονας (= κυνοτέχνης - εκτροφέας για την αναλογία μας), δεν αρκεί όλο το διάβασμα του κόσμου για να αποκτήσει "μάτι" και "χέρι". Το ταλέντο του να εκτιμάς τις αισθητικές ποιότητες, όπως και το ταλέντο του να τις παράγεις (γιατί όσο και να τα μπερδεύουμε είναι δύο διαφορετικά ταλέντα), είναι ακριβώς αυτό...ΤΑΛΕΝΤΟ.
Η πολιτεία δεν θα προσθέσει ΤΙΠΟΤΑ στην όλη διαδικασία, όπως δεν έχει καταφέρει να προσθέσει ΤΙΠΟΤΑ στην αρχιτεκτονική παραγωγή. Όσα πετυχημένα βλέπουμε σε επίπεδο διατήρησης πολιτισμικής κληρονομιάς (Σαντορίνη του 60, Μονεμβασιά) αλλά και όσα αποτυχημένα βλέπουμε (Αράχωβα) έχουν περάσει από τις ίδιες επιτροπές, αλλά αυτό που διαφοροποίησε το αποτέλεσμα, είναι η προσωπική ικανότητα των δημιουργών, που συνήθως είναι κατά πολύ υψηλότερη από της επιτροπής. Και φυσικά δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πώς αυτό λειτουργεί στις καινούριες κατασκευές και στην παραγωγή αρχιτεκτονικής.
Κοντολογίς, το μόνο που θα μπορούσε να κάνει το κράτος, είναι να διασφαλίσει τις συνθήκες τις εκτροφής, να υποχρεώσει ίσως τους ομίλους ή τον ΚΟΕ για συνεργασία με γεννετιστές (μηχανικοί), και να φτιάξει και ένα πλαίσιο ελέγχου για τα οικονομικά.
Αλλά τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι εκτροφή. Είναι γύρω απ την εκτροφή, και ΓΙΑ την εκτροφή. Εκτροφή σημαίνει, ξέρω τι θέλω να φτιάξω, γιατί θέλω να το φτιάξω, πώς θα το φτιάξω, και δεν μπορώ να το πιστοποιήσω με τίποτα άλλο, παρά με το δημιούργημά μου που χαζεύει κόσμο στους στίβους.

ΥΓ
Ο Tadao Ando δεν έχει υπογραφή και δεν κόβει αποδείξεις :p

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Οκ, το ΤΑΛΕΝΤΟ όμως δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του χομπιστα. Αν εχεις ταλέντο, εχεις, είτε είσαι χομπιστας είτε επαγγελματίας. Δεν καταλαβαίνω το επιχειρημα του ταλέντου. Δηλαδή, αν γινεις επαγγελματίας, ξαφνικά χάνεις το ταλέντο σου?
Επίσης, οσο ταλεντο κι αν εχεις, αν δεν εχεις γνωσεις, δεν την αποφευγεις την ..πατάτα. Αν το ταλεντο αρκουσε δεν θα χρειαζόταν να σπουδάσεις αρχιτεκτονας κτλ.
Το τι μπορεί να κανει η πολιτεία και οι ομιλοι φαινεται απο την διαφορά που υπάρχει ήδη στην εκτροφή αναλογα με το κράτος και τον ομιλο.
Για την βελτίωση σε οποιοδήποτε θέμα καλό είναι αγαπάμε την γνωση και οχι να παθαινουμε αλεργία μολις ακουμε για επιστημη και σπουδές, επίσημο έλεγχο των γνωσεων μας(εξετάσεις) κτλ.

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
για την κατάντια των φυλών ΦΤΑΙΝΕ οι αδαείς πελάτες που θέλανε ΛΑΣΥ ή ΛΑΙΔΗ ή ΜΑΡΛΕΥ ή ΧΑΤΣΙΚΟ και τον θέλανε ΤΩΡΑ και φτηνό.
αφού δεν μπορείς να το καταλάβεις η καλή καρδιά είναι δεδομένη αλλά το πρησμένο συκώτι μου επίσης (χαχχαχχαχαχχαχα ,πλάκα κάνω,αν δεν μου άρεσε ο διάλογος δεν θα συμμετείχα έ!!!)
οπότε οι επαγγελματίες ανέλαβαν να ικανοποιήσουν την ζήτηση ζευγαρώνοντας σκυλιά και όχι κάνοντας εκτροφή γιατί εκτροφή ΔΕΝ είναι ικανοποιώ την ζήτηση αλλά ικανοποιώ την ανάγκη της φυλής σαν σύνολο ατόμων να διατηρηθεί και να εξελιχθεί
σαφώς εκεί υπήρχαν και μη "τυπικοί" επαγγελματίες ,ήτοι ερασιτέχνες ,ήτοι ιδιώτες που όμως ΚΑΙ αυτοί έβλεπαν επαγγελματικά το θέμα,δηλαδή κερδοσκοπικά γιατί από τον εραστή της τέχνης=ερασιτέχνη η διαφορά με τον επαγγελματία είναι τα κερδοσκοπικά κίνητρα (γιαυτό ξαναλέω ότι οι σωστοί εκτροφείς που έγιναν επαγγελματίες δηλώνουν ότι είναι και θα παραμείνουν ερασιτέχνες και απλά λόγω νόμου έβγαλαν άδεια....)
Το θολό τοπίο που λές ότι προτιμάμε/προτιμάνε δεν το διέκρινα να το λέει κανείς πουθενά ότι το επιθυμεί ,όμως όσο υπάρχουν αδαείς που θέλουν ΧΑΤΣΙΚΟ και το θέλουν τώρα και φτηνό τόσο θα είναι ουτοπία να το δούμε από θολό να γίνεται καθαρό
αν οι περισσότεροι δεν ξέρουν πως είναι το πλαστό χαρτονόμισμα -τότε ότι και να κάνει το κράτος(διάολε δεν μπορεί να έχει έναν αστυνόμο δίπλα στον καθένα μας ε? ) πλαστά θα υπάρχουν.....
αν μάθουν όλοι πως είναι και κανείς δεν τα δέχεται τότε και οι παραχαράκτες θα σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν

Διάλεξε επαγγελματία-αλλά κοίτα να είναι ερασιτέχνης που αναγκάστηκε να γίνει επαγγελματίας μόνο για τον νόμο
και μην αυταπατάσαι ότι ελέγχεται από κανέναν σε διαφορετικό επίπεδο από τους ερασιτέχνες για την εκτροφή του πέραν της συνείδησής του και της αγάπης του για την φυλή.
όταν "τυφλοί" παίρνουν άδεια ταξί και δίπλωμα οδήγησης ενώ τυφλοί δεν δικαιούνται (δικαιούνταν γιατί ευτυχώς άλλαξε αυτό) να βγούν να φάνε σε ένα εστιατόριο με τον σκύλο οδηγό τους,εσύ περίμενε το κράτος να ασκήσει έλεγχο στην ποιότητα και την ηθική της εκτροφής

:)

Εγώ πιστεύω στην ατομική ευθύνη και στην παιδεία

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Η λύση για τα κακως κειμενα μιας πολιτείας δεν είναι η ανομια=χαος, αλλά η ευνομία=η ύπαρξη δίκαιων νόμων και η ορθή εφαρμογή τους.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ πιστεύω στην ατομική ευθύνη και στην παιδεία
Πες τα βρε Βαγγέλη..

Βλέπεις λοιπόν πως υπάρχουν τρόποι κάποιος να διασφαλιστεί - μέχρι ενός σημείου. Αρκεί να ενδιαφερθεί.
Ακριβώς.. το πιο σημαντικό..
Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι για τις επιλογές μας..

Last edited:

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
για την κατάντια των φυλών ΦΤΑΙΝΕ οι αδαείς πελάτες που θέλανε ΛΑΣΥ ή ΛΑΙΔΗ ή ΜΑΡΛΕΥ ή ΧΑΤΣΙΚΟ και τον θέλανε ΤΩΡΑ και φτηνό.

Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι για τις επιλογές μας..
Ο καθενας είναι υπευθυνος για τις επιλογές του.

Η επιλογή των εκτροφέων οταν αυξήθηκε η ζήτηση για αυτές τις ρατσες, να τις καταστρεψουν, δεν είναι δική τους ευθυνη?
Η ατομική ευθυνη και η παιδεία των εκτροφέων, αφου φτάνει, γιατί δεν απέτρεψε την κατάντια των φυλών??

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δηλαδή όταν εγώ ως εκτροφέας κάνω την εκτροφή μου
και επειδή μία ταινία εκτόξευσε την ζήτηση της φυλής και ξαφνικά γίνανε όλοι "εκτροφείς" της
είναι ατομική μου επιλογή και ευθύνη??????

επίσης
αν και θα παραγίνει φιλοσοφική η συζήτηση
κανείς δεν μίλησε για χάος βέβαια
αλλά κατ εμέ οι νόμοι που μπορούν να επιβληθούν σε και να εφαρμοστούν από μία κοινωνία είναι σε άμεση συνάρτηση με το επίπεδο των πολιτών
κατα κάποιο τρόπο οι πολίτες "γεννούν" τους νόμους
δεν θα επικρατήσει δημοκρατία ποτέ σε ένα σμήνος ορνίθων ή προβάτων έτσι?
και δεν μειωνόταν ποτέ η κατανάλωση αλκοόλ στις ΗΠΑ την εποχή της ποτοαπαγόρευσης,όπως και δεν έγινε
κλπ κλπ κλπ

:)

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Μην μπερδεύουμε τον επαγγελματία με τον επαγγελματισμό. Τον Τιτανικό επαγγελματίες τον έφτιαξαν, ενώ την κιβωτό ερασιτέχνης.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τώρα λοιπόν θα μου πείς αγαπητή Freedom για τους όμιλους φυλής
κι εγώ θα σου πώ ότι αν και εφόσον οι "κερδοσκόποι" είναι περισσότεροι των εκτροφέων ,ο όμιλος φυλής δημοκρατικά θα ελεγχθεί από τους κερδοσκόπους .........
τι όμορφοι οι νόμοι και η τάξη ε?

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Το να ενημερωθεί ο κόσμος/πελατες παγκοσμίως(όπως λέτε, δηλαδή να ελέγχουν αυτοί), ώστε να μην υπάρχουν πια αδαής πελάτες, το θεωρώ ουτοπικό.
Το να αναλάβουν δράση οι αρμόδιοι φορείς (όμιλοι, πολιτεία κτλ) το θεωρώ πιο λογικό και ελπιδοφόρο για την βελτίωση της εκτροφής.

Δεν είναι καθόλου ουτοπικό να θες να ενημερώνεται ο κόσμος πριν την επιλογή του.
Να μάθει τί θέλει, γιατί το θέλει και πως πρέπει να είναι αυτό το κάτι που θέλει.
Αλλιώς γιατί να το επιλέξει;
Και στην τελική πιστεύω έχεις καταλάβει πως δεν το κάνεις για "τον κόσμο", αλλά για ΣΕΝΑ!
Οι όμιλοι σίγουρα θα μπορούσαν να βοηθήσουν, όμως και πάλι χρειάζεται και ο κόσμος να ενδιαφερθεί.
Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Απαιτούνται και τα 2.

Εκτροφή σημαίνει, ξέρω τι θέλω να φτιάξω, γιατί θέλω να το φτιάξω, πώς θα το φτιάξω, και δεν μπορώ να το πιστοποιήσω με τίποτα άλλο, παρά με το δημιούργημά μου που χαζεύει κόσμο στους στίβους.
Ακριβώς!!
Εκ του αποτελέσματος κρίνεται η ορθότητα των επιλογών μας.
Αν δεν γνωρίζεις, δεν μπορείς και να το εκτιμήσεις.
Αν γνωρίζεις τα της φυλής που σε ενδιαφέρει να αποκτήσεις εκπρόσωπό της, θα εστιάσεις περισσότερο στην ουσία που δεν είναι άλλη από την ποιότητα. Εναν πρωτίστως υγιή σκύλο ψυχικά και σωματικά, που να είναι ανατομικά σωστός και λειτουργικός και να ανταποκρίνεται όσο γίνεται στο πρότυπο της φυλής του.
Αλλιώς ποιός ο λόγος να ενδιαφερθείς για καθαρόαιμο σκύλο;

Ο καθενας είναι υπευθυνος για τις επιλογές του.

Η επιλογή των εκτροφέων οταν αυξήθηκε η ζήτηση για αυτές τις ρατσες, να τις καταστρεψουν, δεν είναι δική τους ευθυνη?
Δεν λειτουργείς με τη ζήτηση. Αν το κάνεις αυτό χάνεις το νόημα. Για αυτό διαχώρισα πριν το χόμπυ από το επάγγελμα. Σαν ψυχρός επαγγελματίας λειτουργείς με τους κανόνες της αγοράς, της προσφοράς και της ζήτησης. Σαν χομπύστας - ερασιτέχνης, λειτουργείς με ανιδιοτέλεια προσπαθώντας να προσφέρεις στη φυλή που αγαπάς.
Με απλά λόγια η αυξημένη ζήτηση από ανθρώπους που δεν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν, οδήγησε στην αυξημένη προσφορά από ανθρώπους που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η κάλυψη αυτής της ζήτησης.
Και όλα αυτά φυσικά αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα, αφού η άγνοια των ενδιαφερομένων τους επέτρεπε να το κάνουν. Και όλα αυτά ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ!!!!

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Δεν νομιζω οτι βγαίνει πουθενά η συζήτηση.
Με το δικό σας σκεπτικό δεν θα πρέπει να υπάρχει κανενας επαγγελματίας σε κανενα επαγγελμα και αρκεί η ατομική ευθυνη και η παιδεια, αλλά όταν ρωτάω γιατί
η ατομική ευθυνη και η παιδεία δεν φτάνει για να σωσει μια φυλή, μου λέτε: φταίω εγώ????

Ή λοιπόν η ατομική ευθυνη (συλλογικά των εκτροφέων) και η παιδεία τους, φτάνει ή δεν φτάνει.
Εκ του αποτελέσματος, φαινεται οτι δεν φτανει. Αυτό λεω.

Last edited:

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0

οδήγησε στην αυξημένη προσφορά από ανθρώπους που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η κάλυψη αυτής της ζήτησης.
Και όλα αυτά φυσικά αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα, αφού η άγνοια των ενδιαφερομένων τους επέτρεπε να το κάνουν. Και όλα αυτά ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ!!!!
Η αγνοια των ενδιαφερόμενων καταργεί την ατομική ευθυνη των εκτροφέων?
Δηλαδή εγώ που εχω αγνοια απο ιατρική, ο γιατρός αν κανει μ@λ@κια, θα φταίω εγώ που δεν ήξερα????
Η λύση λοιπον είναι η κατάργηση κάθε νομιμοτητας(χόμπυ), ή η αλλαγή των νόμων και η ευνομία(κανόνες στο επαγγελμα)????

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πραγματικά δεν βγαίνει πουθενά έτσι ναι.
σου λέω "δηλαδή όταν εγώ ως εκτροφέας κάνω την εκτροφή μου
και επειδή μία ταινία εκτόξευσε την ζήτηση της φυλής και ξαφνικά γίνανε όλοι "εκτροφείς" της
είναι ατομική μου επιλογή και ευθύνη??????"

κι εσύ μου απαντάς το παραπάνω........
δηλαδή τι έπρεπε να κάνω ? να πάω έξω από τους κινηματογράφους ή στα στούντιο γυρίσματος και να κάνω την Λουκά???
ή να μπουκάριζα στα σπίτια των καινούργιων δήθεν εκτροφέων (που μπορεί να είχαν και επαγγελματική άδεια και να σε είχαν και υποστηρικτή) και να στείρωνα τα σκυλιά τους?

τελικά
αποφασίζεις και δηλώνεις ότι όλα αυτά τόση ώρα καταλήγουν στο "
Με το δικό σας σκεπτικό δεν θα πρέπει να υπάρχει κανενας επαγγελματίας σε κανενα επαγγελμα και αρκεί η ατομική ευθυνη και η παιδεια"
παραλείποντας βέβαια ότι η εκτροφή δεν γίνεται να είναι επάγγελμα με τίποτα και δεν μπορείς να κάνεις εκτροφή και να παραμένει εκτροφή αν το κάνεις επαγγελματικά ,δηλαδή κερδοσκοπικά

αν λοιπόν η συλλογική ατομική ευθύνη των εκτροφέων διαταράσσεται από την είσοδο "εκτροφέων" που πολλοί αδαείς πελάτες στηρίζουν (είτε γιατί έχουν άδεια επαγγελματική εκτροφής είτε για άλλους λόγους αλλά πάντα λόγω της ασχετοσύνης τους) φταίω εγώ που έκανα εκτροφή χωρίς εισαγωγικά από πρίν που δεν ..... έκανα τι ακριβώς? ίσως να μην το έχω βρεί και με βοηθήσει πολύ κάποια ιδέα σου

(κατάργηση κάθε νομιμότητας(χόμπυ) )??????
(δηλαδή αν πας σε γιατρό άνευ πτυχίου και σε σφάξει δεν θα φταίς καθόλου που δεν κοίταξες αν είναι όντως γιατρός ή κάνας ψυχοπαθής και που δεν πήρες δεύτερη γνώμη και που δεν έχεις έναν γιατρό οικογενειακό που λένε ώστε να ρωτήσεις που να πάς??????)

Last edited:

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
(δηλαδή αν πας σε γιατρό άνευ πτυχίου και σε σφάξει δεν θα φταίς καθόλου που δεν κοίταξες αν είναι όντως γιατρός ή κάνας ψυχοπαθής και που δεν πήρες δεύτερη γνώμη και που δεν έχεις έναν γιατρό οικογενειακό που λένε ώστε να ρωτήσεις που να πάς??????)
Στην περιπτωση που λες, ο γιατρος που προσποιουταν το γιατρο θα παει φυλακή και δικαιούσαι αποζημιωσάρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Είδες τι ωραια που λειτουργουν οι νομοι, όταν το επαγγελμα προστατευεται???

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πες μου και τα άλλα όμως αν θες :)

έχουν γεμίσει με γιατρούς οι φυλακές ναι....
και βέβαια δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ του ιατρικού λειτουργήματος και της εκτροφής σκύλων έτσι ?
και βέβαια θα πήγαινε φυλακή και κάποιος που αποδεδειγμένα και με δόλο σκότωσε ή βασάνισε σκύλο παρομοίως

siren

Active Member
31 Οκτωβρίου 2013
29
0
Γλυφαδα
δεν ξερω αν γνωριζετε οτι υπαρχει ερευνα που εχει πραγματοποιηθει στην Μεγ. Βρετανια σχετικα με τουσ εκτροφεισ αλλα κ τισ λαθος αντιληψεισ που υπαρχουν για καποιεσ φυλες.

επισης εξηγει πολυ παραστατικα τα εγκληματικα λαθη των εκτροφεων σε σκυλια με αποτλεσμα να βγαινουν παρα πολλα επιλληπτικα κ αλλα με μεγαλυτερο εγκεφαλο απο αυτο που θα επρεπε να εχουν κ διαφορα αλλα τραγικα πραγματα.
θα κοιταξω να βρω το Link και να το βαλω για οσους δεν το εχουν δει.
Γι' αυτο λεω οτι ολα ειναι σχετικα για την αποκτηση ενος κουταβιου.

BBC Pedigree Dogs Exposed - full movie in good quality - YouTube

ειναι το link που σας ελεγα