Εκτροφή και...

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Αμα οι προβληματισμοι σου για την εκτροφη ειναι αν κοβει αποδειξη ο εκτροφεας και καθομαστε 10 σελιδες να γραφουμε για τα αυτονοητα , αστα να παν .....
Οι προβληματισμοί μου είναι πολύ πολύ ευρύτεροι και τους ανέλυσα στο ποστ νουμερο 8 και μετά στο 12. Δυστυχώς στο ποστ 12 τόλμησα να πώ τα δικά μου κριτήρια επιλογής εκτροφέα και μεσα σε αυτά ήταν και το να δίνει απόδειξη, δηλαδή να είναι επαγγελματίας και πέσατε να με φατε. Αν διαβασεις τα ποστ μου από την αρχή, θα δείς ότι προσπαθησα πολλές φορές να σταματήσω την κουβέντα ευγενικά, αλλά επιμενατε και θελατε να με πεισετε ότι η εκτροφή δεν είναι επαγγελμα, οι πελάτες φταινε για όλα τα στραβα της εκτροφής κτλ και είπα να να συνεχισω την κουβέντα μήπως και συννενοηθούμε για τα ευρυτερα θεματα που ειπα στο 8. Αυτό δεν εγινε και τώρα τα ακουω κιόλας!
Ασε δε σε οτι σου εχει απαντηθει και σου εχουν εξηγησει δεν ειδα καμια ορεξη απο μερους σου να κατσεις να το σκεφτεις , δεν λεω να το αποδεχθεις δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνησεις με κατι που εχεις καταλαβει αλλα εσυ εισαι παντα μεσα στην αντιλογια .....
Όχι απλώς κάθισα να σκεφτώ ότι μου είπατε, αλλά άνοιξα, κατέβασα και νόμους από το ιντερνέτ και εψαχνα πολύ(google) ότι μου λεγάτε πριν απαντήσω. Αν δεν σας άρεσαν οι απαντησεις μου, δεν φταιω εγω. Δηλαδή να αλλάξω τις απαντησεις μου μονο και μονο για να σας αρέσουν??? Και για να μην σας κακοκαρδίσει ο αντιλογος? Ωραίο σκεπτικό!
οσο δε το ποσο ξερεις καλα την ψυχολογια του σκυλου επειδη παρακολουθησες καποια μαθηματα και δηλωνεις θετικος εκπαιδευτης , ασε τους πελατες σου να το κρινουν αυτο μεσα απο την δουλεια σου....
Ίσως εδώ να είναι η διαφορά μας! Εγώ δεν παρακολουθησα απλώς μερικά μαθηματα και δηλωνω θετική εκπαιδευτρια. Πήγα ένα χρόνο σε σχολή και έκανα και εναρξη επαγγελματος στην εφορία και παρακολουθώ συνεχεια σεμιναρια σε πανεπιστήμια. Όταν λοιπόν βλέπω ότι με δυο μαθηματα και παράνομα, ο άλλος δηλώνει όπως λες εκπαιδευτής και πετάει και ….πατάτες, δεν θα κατηγορήσω τον πελάτη που τον ακούει, αλλά τον εκπαιδευτή. Και για να παει μπροστά το επάγγελμα μου, πρεπει πρώτα από όλα εγώ να το διασφαλίσω από τους άσχετους, που σας έχουν κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου, που μόλις ακούσατε την αλήθεια για την κυριαρχία βάση επιστημονικών ερευνών στο άλλο θέμα έγινε ο κακός χαμός και ακόμη δεν μπορείτε να το χωνέψετε ότι κυριαρχία δεν υπάρχει. Σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο κι αν πας έστω για 1 σεμινάριο θα καταλάβεις ότι η κυριαρχία είναι ένα παραμύθι. Αλλά όταν ακούτε για πανεπιστήμιο σας πιάνει αλλεργία!!!
Εγώ τώρα ποιον πρέπει να κατηγορήσω: εσάς(τους πελάτες) ή τους εκπαιδευτές? Και πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση , αν συνεχίσει να δηλώνει εκπαιδευτής ο κάθε άσχετος που σε οποιοδήποτε πρόβλημα του σκύλου πετάει την καραμέλα: «είναι κυριαρχία» και καθαρίζει, χωρίς να φανεί ότι δεν έχει ιδέα για το τι πραγματικά συμβαίνει στον άμοιρο τον σκύλο???? Το ίδιο, δηλαδή κάτι αντιστοιχο, γίνεται και στην εκτροφή και μετά μας φταινε οι πελατες!

έχεις από την αρχή της συζήτησης όμως "παίξει" με το εύρος υποκειμενικών μεγεθών φαρδαίνοντας και στενεύοντας για να εξυπηρετήσεις αυτό που θες να πείς
Το αν δεν συνεννοηθήκαμε στο εύρος των εννοιών που χρησιμοποίησα δεν σημαίνει ότι παίζω

Καταντας γελεια παντος- ζωντας στην ελλαδα και παριστανοντας τον αγιο πολιτη- σε μια χωρα οπου και οι κυβερνωντες παρανομουν, κερδοσκοπουν και αλλα πολλα- και γενικος γραφτηκαν οι νομοι για να παραβλεπονται
Από πότε το να είσαι νόμιμος είναι γελοίο? Εγώ πάντως δεν παριστάνω τον άγιο πολίτη, απλώς αρνούμαι σε αυτή την Ελλάδα που περιγράφεις να αγιοποιήσω τον ερασιτέχνη εκτροφέα.

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Εκπαιδευτής,άρα φταίς που υπάρχουν κακοποιημένα σκυλιά .
φταίς για την χρήση ηλεκτρικού κολλάρου
για τις ευθανασίες των κυριαρχικών σκύλων
και όχι δεν φταίνε οι πελάτες των άλλων εκπαιδευτών

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Ακριβώς! Για όλα τα στραβά της εκπαιδευσης φταιμε συλλογικά οι εκπαιδευτές. Ποιος φταιει? Ο αμοιρος κοσμος που δεν ξερει και σε παιρνει να τον βοηθησεις???????
Αν ήξερε θα ήταν αυτός εκπαιδευτης, δεν θα επαιρνε εσενα!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
οπότε αντί να ασχοληθείς να βελτιώσεις την κατάσταση σου που κουβαλάς τόσους άδικους θανάτους και τόσες άδικες κακοποιήσεις κάθεσαι και θες να εξυγιάνεις τον χώρο των εκτροφέων που δεν γνωρίζεις ούτε τα βασικά σχετικά με την εκτροφή ..... τσ τσ τσ τσ τσ

Κάνατε σύλλογο πρόσφατα έμαθα , έχετε αρχίσει τους ελέγχους στα μέλη σας-συμφωνήσατε συλλογικά περί της θεωρίας την κυριαρχίας? της χρήσης του κολλάρου? κλπ κλπ κλπ ?

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Ναι προσπαθουμε συστηματικά να κανουμε κινησεις για εξυγιανση του χωρου και φυσικά δεν θα κατηγορησουμε ποτέ τον πελατη που δεν ξερει.
Και οχι, δεν προσπαθώ να εξυγιανω τον χωρο των εκτροφέων, λέω απλώς την αποψη μου σε μια συζήτηση, την οποια εσεις τραβηξατε, εγώ ειπα πολλές φορές: ας το αφησουμε...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ε ναι όταν η απόδειξη είναι εχέγγυο καλής εκτροφής και απουσία της παρανομία.......
και όλα τα άλλα που λές ......... λογικό να μην την αφήσουμε

συν ότι γράφουμε γράφουμε γράφουμε κι εσύ κρατάς ότι σε βολεύει μόνο.......

ας πούμε ακόμα να μου λύσεις διάφορες απορίες που έχουν προκύψει από την πίστη μου ότι δεν μας τρολλάρεις (γιατί αν το πίστευα αυτό θα μου λυνόντουσαν άμεσα όλες)

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Αν σε μια συζητηση ο τεκμηριωμενος αντιλογος, λεγεται τρολαρισμα και πρεπει όλοι να συμφωνουμε, γιατί αλλιώς τρολαρουμε...τι να πω....οκ.

Οσο για τις απορίες σου, τις εχω απαντησει πολλές φορές, και εχω μεινει κι εγώ με πολλές απορίες.
Αν τραβας την συζητηση γιατί πιστευεις οτι θα συννενοηθουμε, εγώ δεν το πιστευω. Κι αν σου απαντησω στο τελευταιο σου ποστ δεν θα σου αρεσει η απαντηση και θα αρχισουμε παλι τα παραποιω και παρερμηνευω και κρατάω οτι με συμφέρει.
Εγώ λέω να το αφήσουμε καλυτερα.....
Δεν προκειται να αλλαξει η αποψή σου, δεν προκειται να αλλαξει η αποψή μου.
Ας συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε, ή αν σε βολευει καλυτερα οτι τρολαρω, δεν έχω προβλημα.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Αλεξία δεν νομιζω οτι εχω μπερδεψει κατι. Το γεγονός οτι απαγορεύεται η κερδοσκοπική εκτροφή υπό την ευθύνη μέλους της FCI, το βρισκω λογικο, αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχεση εχει με το θεμα μας.
Δηλαδή η fci επιτρεπει την ερασιτεχνικη εκτροφή υπό την ευθύνη μέλους της FCI? Και αν ναι επιτρεπει την πωληση των κουταβιων(κερδοσκοπική πράξη)? Νομιζω πως όχι, αλλά αν κανω λάθος διορθωστε με παρακαλώ, γιατί δεν είδα να γραφει κατι τετοιο το λινκ που εβαλες, που το λεει?
Ναι, η FCI επιτρέπει την πώληση κουταβιών και την πληρωμή "stud fee" και παροτρύνει μάλιστα τους εκτροφείς και ιδιοκτήτες να διευκρινίσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις σε γραπτή συμφωνία.

Breeders and owners of stud dogs are strongly urged to negotiate a written contract before each breeding wherein the financial obligations of both parties are clearly defined.
Έχει σχέση με το θέμα σου...

Κουτάβια από τους περισσότερους εκτροφείς που εσύ θεωρείς νόμιμους δεν θα έπρεπε καν να έχουν pedigree του ΚΟΕ.

Πάντως μου κάνει εντύπωση, εκπαιδεύτρια να ενδιαφέρεται τόσο για αποδείξεις και την νομική υποδομή και να αδιαφορεί για την ποιότητα. Προτιμάς το κουτάβι σου να μεγαλώνει σε κλούβα, χωρίς σπιτική ζεστασιά, ανθρώπινη επαφή και σωστή κοινωνικοποίηση;

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Επειδή θεωρώ ότι το συγκεκριμένο πόστ παραποιεί σοβαρά την πραγματικότητα και παραπλανεί τραγικά απαντώ:
Ναι, η FCI επιτρέπει την πώληση κουταβιών και την πληρωμή "stud fee" και παροτρύνει μάλιστα τους εκτροφείς και ιδιοκτήτες να διευκρινίσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις σε γραπτή συμφωνία.
To "stud fee" τι σχέση έχει με πώληση κουταβιών? Καμία. Το λινκ που εβαλες που περιγράφει τους κανονες εκτροφής της Διεθνους Κυνολογικής ομοσπονδίας(FCI) και γραφει πως πρεπει να λειτουργουν τα πραγματα στην εκτροφή(κανόνες που λεει και ο τιτλος του εγγραφου).

Eγω στην σελιδα http://www.fci.be/presentation.aspx
βλέπω οτι η fci είναι ενας διεθνης οργανισμος που εκδιδει τα προτυπα των φυλών και τα pedigree και εκπαιδευει τους κριτές και οργανωνει διαγωνισμους κτλ.
Στην ουσία είναι οργανισμος εκδοσης στανταρ και απαγορευεται να εχει σχεση με οποιαδήποτε κερδοσκοπικη δραστηριοτητα εκτροφεων (επαγγελματιών ή ερασιτεχνων) γιατί ετσι γινεται ελέγχων και ελεγχόμενος ταυτοχρονα, πραγμα το οποιο απαγορευται σε όλους τους οργανισμους εκδοσης στανταρ(προτυπων) για ολα τα θεματα, οχι μονο τα σκυλια.

Είναι παράνομο. Μην λέμε και ότι θέλουμε.
Κουτάβια από τους περισσότερους εκτροφείς που εσύ θεωρείς νόμιμους δεν θα έπρεπε καν να έχουν pedigree του ΚΟΕ.
Δεν είπα πουθενά ότι οι όλοι οι επαγγελματίες είναι αγγελούδια, όπως δεν είναι και όλοι οι ερασιτέχνες
Πάντως μου κάνει εντύπωση, εκπαιδεύτρια να ενδιαφέρεται τόσο για αποδείξεις και την νομική υποδομή και να αδιαφορεί για την ποιοτητα.
Επειδή ακριβώς ενδιαφέρομαι για την ποιότητα προτιμάω τους επαγγελματίες οπου ο νομος μου διασφαλιζει ότι τουλαχιστον έχει ελεγχτεί στα βασικά και όχι ότι πχ: απλά καθαρισε το σπιτι πριν παω εγώ επισκεψη.
Προτιμάς το κουτάβι σου να μεγαλώνει σε κλούβα, χωρίς σπιτική ζεστασιά, ανθρώπινη επαφή και σωστή κοινωνικοποίηση;
Η σωστή κοινωνικοποίηση με ενδιαφέρει και όχι το που θα γίνει.

Last edited:

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Εγώ δεν παρακολουθησα απλώς μερικά μαθηματα και δηλωνω θετική εκπαιδευτρια. Πήγα ένα χρόνο σε σχολή και έκανα και εναρξη επαγγελματος στην εφορία και παρακολουθώ συνεχεια σεμιναρια σε πανεπιστήμια. Όταν λοιπόν βλέπω ότι με δυο μαθηματα και παράνομα, ο άλλος δηλώνει όπως λες εκπαιδευτής και πετάει και ….πατάτες, δεν θα κατηγορήσω τον πελάτη που τον ακούει, αλλά τον εκπαιδευτή.
... συνεχίσει να δηλώνει εκπαιδευτής ο κάθε άσχετος

Εδώ με ένα χρόνο στη σχολή και μερικά σεμινάρια δηλώνουν επαγγελματίες εκπαιδευτές...

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Επειδή ακριβώς ενδιαφέρομαι για την ποιότητα προτιμάω τους επαγγελματίες οπου ο νομος μου διασφαλιζει ότι τουλαχιστον έχει ελεγχτεί στα βασικά και όχι ότι πχ: απλά καθαρισε το σπιτι πριν παω εγώ επισκεψη.
Εγω αναριωτιεμαι αν εχεις μπει στην διαδικασια ποτε να βρεις κουταβι καθαροαιμο , γιατι αν ειχες μπει θα ειχες καταλαβει τι σου εχουν πει τα παιδια 10 σελιδες τωρα .

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
@freedom Έχω την εντύπωση ότι δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα...

Σου εύχομαι καλή τύχη με την επιλογή κουταβιού με απόδειξη και καλή συνέχεια στο κυνολογικό χώρο.

Υ.Γ. τα ξαναλέμε σε μερικά χρόνια

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.518
Athens
Και ποια είναι αυτά τα "βασικά" που σου διασφαλίζει το βιβλίο εσόδων-εξόδων ενός εκτροφέα? Και οι προμηθευτές των pet shop νομιμότατες επιχειρήσεις είναι: σου διασφαλίζουν ποιότητα;

Η σωστή κοινωνικοποίηση με ενδιαφέρει και όχι το που θα γίνει.
Aυτός που κόβει απόδειξη και άρα (για να μπορεί να την κόβει) έχει τη σούπερ ντούπερ (λέμε τώρα...) επαγγελματική και κατά ISO μονάδα παραγωγής ασχολείται πιο πολύ με την κοινωνικοποίηση; Πως το κάνει ακριβώς αυτό; Διαλέγει κάθε μέρα ποια κλούβα θα κοινωνικοποιήσει;

Felicine

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
53
0
Επειδή η συζήτηση έχει πολύ ενδιαφέρον (ακόμα και για μένα που δε με απασχολεί το θέμα "καθαρόαιμο" ιδιαίτερα) να βάλω και εγώ μερικές ερωτήσεις-προβληματισμους που ίσως προχωρήσουν και την κουβέντα...

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία για να είσαι επαγγελματίας εκτροφεας και να εκδίδεις απόδειξη ? Στο εξωτερικό τι ισχύει ?

Ο ΚΟΕ ή η FCI ή οι όμιλοι έχουν κάποιες υποθέσεις για να γίνεις εκτροφεας ? Υπάρχουν μεγάλες διαφορές από χώρα σε χώρα ?

Τι ελεγκτικούς μηχανισμους έχουν οι παραπάνω ?

Αν το πρότυπο της κάθε φυλής καθορίζεται από τους ομίλους, από ποιους αποτελούνται οι όμιλοι εκτός από εκτροφεις?

Οι κριτές δεν είναι και αυτοί συνήθως εκτροφεις ? Πως γίνεσαι κριτής ? Υπάρχει ελεγκτικος μηχανισμός που κρίνει αν ο κριτής κάνει καλά τη δουλειά του ?

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
felicine, τρολάρεις επικινδυνα! Πρόσεχε!!!
Τι απορίες είναι αυτές?
H fci υποτίθεται οτι υποστηριζει τους ερασιτεχνες εκτροφείς και ειναι κατά των επαγγελματιών. Κι εσύ ρωτάς για μηχανισμους ελεγχου???
Δεν ντρέπεσαι καθόλου???
Αμα θες να παρεις καθοραιμο να ψαξεις και να μαθεις, αλλά οχι τρολάροντας!!!
Ντροπή σου!!![-X
:lol:

Last edited:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
felicine, τρολάρεις επικινδυνα! Πρόσεχε!!!
Τι απορίες είναι αυτές?
H fci υποτίθεται οτι υποστηριζει τους ερασιτεχνες εκτροφείς και ειναι κατά των επαγγελματιών. Κι εσύ ρωτάς για μηχανισμους ελεγχου???
Δεν ντρέπεσαι καθόλου???
Αμα θες να παρεις καθοραιμο να ψαξεις και να μαθεις, αλλά οχι τρολάροντας!!!
Ντροπή σου!!![-X
:lol:
Εγω παντος ξερω πια ποιος τρολαρει!

Για εποπτες εκτροφεις εχεις ακουσει??
Αναφερθηκε ακομα και εδω.

Και ας πουμε οτι στην ελλαδα γινονται σποραδικοι ελεγχοι- στην γερμανια πχ. δεν εγγραφεται γεννα, εαν προτιστος τα σκυλια δεν περασαν ZTP ( εξεταση καταλληλοτητας), εγινε εγγριση του ζευγαροματος απο εποπτη- και μετεπειτα και ελεγχος της γεννας ( εαν δεν υπογραφει ο εποπτης την δηλοση γεννας- δεν..).
Δεν ειναι ελεγχος αυτος?