Εκτροφή και...

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0

Αλλο εκτροφή, άλλο απλή αναπαραγωγή καθαρόαιμων σκύλων!
Εχει τεράστια διαφορά!
Δηλαδή όταν λεμε εκτροφή, εννοούμε στην ουσία ευγονική? Και αν ναι, τότε γιατί γινεται απο χομπιστες και οχι απο επιστήμονες? Και η απλή αναπαραγωγή δεν μας χρειαζεται?
Άρα αυτός που απλά θελει ενα πετ, και δεν σκοπευει να γινει η κινούμενη Δομή, απαγορευται να εχει καθαρόαιμο? Καπου το χανω το σκεπτικό σας.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
freedom, δεν νομιζω οτι ειναι τοσο δυσκολο. Προσπαθεις να ζευγαρωσεις παντα οτι καλυτερο εχεις ή αν δεν εχεις κατι "εξαιρετο" οτι καλυτερο μπορεις να βρεις. Ακομα και για πετ να το θελει καποιος αυτη ειναι η λογικη.

Προσπαθεις να πρεις κουταβια καλυτερης ποιοτητας απο τους γονεις.
Αν ζευγαρωνεις απλα καθαροαιμα τα περισσοτερα κουταβια που θα παιρνεις θα ειναι κατωτερης ποιοτητας απο τους γονεις.

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Αν ζευγαρωνεις απλα καθαροαιμα τα περισσοτερα κουταβια που θα παιρνεις θα ειναι κατωτερης ποιοτητας απο τους γονεις.
Δηλαδή τα παιδια είναι συνηθως κατωτερης ποιοτητας απο τους γονείς? Γιατί η θεωρία της εξελιξης, που τυχαινει να ξερω λογω επαγγελματος, άλλα λεει. Που το βασίζεις αυτό που λες?

Και τι σχεση εχει η απλή προσπαθεια για το καλυτερο δυνατό με την ευγονική και με τα υπόλοιπα που ρωτησα?
Με καταμπερδέψατε!

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
η διαπλάτυνση άλλων εννοιών ενώ ταυτόχρονα στενεύουν υπερβολικά κάποιες άλλες δεν εξυπηρετεί σε επικοινωνία πάντως
και εξηγώ
ΕΥΓΟΝΙΚΗ ....... ανάλογα τι θες να πετύχεις μπορείς να πείς ότι η εκτροφή είναι ευγονική ναι-ΑΛΛΑ δεν είναι στην ουσία ....
θα ήταν αν ο εκτροφέας ανακάλυπτε τα tests για κάποιες παθήσεις
ή αν ο εκτροφέας έκανε την πληθυσμιακή έρευνα για την συχνότητα εμφάνισης της τάδε πάθησης κλπ

Κινητή Δομή
κινητή δομή δεν γίνεσαι επειδή γνώρισες καλά την φυλή που θες να ελέγξεις αν αξίζει και ταιριάζει σε εσένα
Κινητή κυνολογική δομή ίσως να γινόσουν αν έκανες κάτι τέτοιο για όλες τις φυλές,για όλες τις σκυλοεργασίες,για όλες τις σκυλοπαθήσεις,για όλες τις μορφές επιθετικότητας των σκύλων
Κινητή Δομή της φυλής αυτής θα μπορούσες να γίνεις αν ήθελες να την εκθρέψεις και μάθαινες όλη την ιστορία της φυλής-όλα τα ιστορικά εκτροφεία-όλους τους μηχανισμούς κληρονομικότητας όλων των χαρακτηριστικών της φυλής σου και όλων των παθήσεών της κλπ κλπ κλπ

πάντως
δεν απαγορεύεται να πας και να τα ακουμπήσεις στον πρώτο λαμόγιο που που δεν κάνει εξετάσεις δεν πάει τα σκυλιά του σε εκθέσεις δεν εκδίδει πεντιγκρί επειδή "έλα μωρέ τώρα αυτά είναι για τις εκθέσεις" και πουλάει αυτοκρατορικά ροτβάιλερ γιατί "που να ξέρεις ότι δεν υπάρχουν αυτοκρατορικά ροτβάιλερ"
Αν θες ΑΠΛΑ ένα πετ όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σε ικανοποιεί ένα οποιοδήποτε ενήλικο σκυλάκι από καταφύγιο που μπορείς να δείς και τι "καπνό φουμάρει" ?
εκτός κι αν θες ένα πετ συγκεκριμένης φυλής βέβαια για τους χ ψ ζ δικούς σου λόγους που όμως πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θες ένα πετ συγκεκριμένης φυλής χωρίς να γνωρίζεις (γνωρίζεις,όχι νομίζεις ότι ξέρεις) την φυλή.........

κάπου εκεί χάνουμε ο ένας το σκεπτικό του άλλου-στην σημασία που δίνουμε στις λέξεις , το μοναδικό όχημα επικοινωνίας μας :)

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Οταν εχεις μια σκυλια αυτη εχει 5 καλα σημεια και καποια κακα σημεια.
Σκοπος σου ειναι να διατηρησεις πρωτα τα 5 καλα που εχει και να προσπαθησεις καποια κουταβια να εχουν βελτιωση στα κακα σημεια της.

Αν την ζευγαρωσεις χωρις καποιο προγραμμα, θα χασεις καποια απο τα 5 καλα που εχει η σκυλα σου. Μπορει να αποκτησει καποιο αλλο καλο σημειο το κουταβι σου, αλλα θα κανεις 2 βηματα πισω και ενα μπροστα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Υπάρχουν καθαρόαιμοι σκύλοι με παραδοσιακά ελλειματικές πρόσθιες γωνίες-και καθαρόαιμοι σκύλοι με παραδοσιακά άριστες κλπ κλπ κλπ
δεν υπάρχουν τέλεια σκυλιά
ζευγαρώνοντας καθαρόαιμους σκύλους με παραδοσιακά ελλειματικές πρόσθιες γωνίες θα πάρεις χειρότερους σκύλους,μορφολογικά
υπάρχουν γραμμές (strains) σε κάθε φυλή-δεν ταιριάζουν όλες οι γραμμές με όλες ,ούτε κάθε ζευγάρωμα βγάζει εξαιρετικούς απόγονους-κάποιο θα είναι πχ ελαφρώς μεγαλύτερο από το ιδανικό ύψος-αν το ζευγαρώσεις με ένα άλλο ελαφρώς μεγαλύτερο θα έχεις ακόμα μεγαλύτερα.....πχ λέω....
η εξέλιξη που γνωρίζεις δεν λέει πουθενά ότι σε τεχνητές επιλογές υπάρχει πάντα εξέλιξη-ούτε ότι σε κάθε μεμονωμένη γέννα υπάρχει πάντα εξέλιξη
εξέλιξη υπάρχει στο σύνολο του πληθυσμού σε βάθος γενεών και σε φυσική επιλογή ......... καλά δεν λέω?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Ο εκτροφέας χομπίστας, έχει συγκεκριμένο στόχο με το ζευγάρωμα που προγραμματίζει και ελπίζει να μπορέσει να κρατήσει κουτάβι από την γέννα για να συνεχίσει το χόμπι του, αλλιώς δεν κάνει καν την γέννα.

Ο "εκτροφέας αναπαραγωγός" κάνει γέννες για να πουλήσει κουτάβια, ασχέτως αν κάνει 2 ή 20 γέννες το χρόνο, με ή χωρίς απόδειξη, εταιρία, φπα, ...

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
η εξέλιξη που γνωρίζεις δεν λέει πουθενά ότι σε τεχνητές επιλογές υπάρχει πάντα εξέλιξη-ούτε ότι σε κάθε μεμονωμένη γέννα υπάρχει πάντα εξέλιξη
εξέλιξη υπάρχει στο σύνολο του πληθυσμού σε βάθος γενεών και σε φυσική επιλογή ......... καλά δεν λέω?
Καλά λες, για τεχνητή επιλογή δεν γνωρίζω. Αλλά νομιζω οτι αυτές οι λεπτομερειες δεν με βοηθανε να απαντησω τα ερωτηματα μου.
Δηλαδή όταν λεμε εκτροφή, εννοούμε στην ουσία ευγονική? Και αν ναι, τότε γιατί γινεται απο χομπιστες και οχι απο επιστήμονες? Και η απλή αναπαραγωγή δεν μας χρειαζεται?
Άρα αυτός που απλά θελει ενα πετ, και δεν σκοπευει να γινει η κινούμενη Δομή, απαγορευται να εχει καθαρόαιμο?
Οπότε ας το αφήσουμε. Ίσως να είναι απλά διαφορετική η οπτική γωνια με την οποια βλέπουμε το θεμα, αρα δύσκολα θα συννενοηθουμε.
Εγώ πιστευω οτι η εκτροφή, για το καλό της εκτροφής, πρεπει να είναι επαγγελμα και να προστατευεται απο νόμους κτλ, αλλιώς επαφιόμαστε στην καλή καρδιά του καθενός και στην οικονομική του επιφάνεια(ωστε να μην τον νοιαζει το κέρδος/ζημια) κτλ κτλ. και μπαινει στο επαγγελμα, ως χομπιστας, ακόμη κι ο πιο ασχετος.
Επίσης, πιστευω οτι καθοροαιμο εχει δικαιωμα να εχει ο καθένας, εστω και για πετ και χωρίς να μαθει τα παντα την φυλή και τις γραμμές της κτλ, τα βασικά φτανουν.
Δεν συμφωνουμε. Δεν πειράζει.:)

Last edited:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Άρα αυτός που απλά θελει ενα πετ, και δεν σκοπευει να γινει η κινούμενη Δομή, απαγορευται να εχει καθαρόαιμο? Καπου το χανω το σκεπτικό σας.
Το τρίπτυχο της εκτροφής είναι υγεία - μορφολογία - χαρακτήρας.
Επιλέγεις για αναπαραγωγή τα σκυλιά εκείνα που είναι υγιή, ανταποκρίνονται στο πρότυπο της φυλής τους, έχουν τον χαρακτήρα που απαιτείται και με βάση την μελέτη των προγόνων τους, ξέρεις πως κουβαλάνε τα γονίδια εκείνα που θα σε φέρουν πιο κοντά στον στόχο σου: τον επόμενό σου πρωταθλητή, τον σκύλο εκείνο που ονειρεύεσαι και θα σε κάνει να φουσκώνεις σαν παγόνι από περηφάνια!
Δεν είναι σκοπός σου να φέρεις στον κόσμο άλλα 4-5 pet σκυλάκια για να ικανοποιήσεις την ζήτηση.

Αντίθετα όταν απλά επιλέγεις 2 καθαρόαιμα αδιαφορώντας για την μορφολογική τους ποιότητα, τον χαρακτήρα τους, την υγεία τους, τους προγόνους τους και τί ενδεχομένως κουβαλάνε στα γονίδιά τους, δεν διαφέρεις σε τίποτα από έναν byb με την ταμπέλα του εκτροφέα.

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
.....τον επόμενό σου πρωταθλητή......
Δεν είναι σκοπός σου να φέρεις στον κόσμο άλλα 4-5 pet σκυλάκια για να ικανοποιήσεις την ζήτηση.
Οκ. Άρα, εκτροφή= ευγονική, αρα κατα την αποψη μου θα έπρεπε να γίνεται απο επιστήμονες ή σε συνεργασία επισημη με επιστημονες και γενικά επισημα και οχι υπο κρυπτό, τύπου χομπι κτλ.

Γιατί, εγώ όπως είπα, πιστευω οτι πρεπει να εχεις βασικές επιστημονικές γνωσεις και να το κανεις επίσημα ακομη και οταν κανεις απλή αναπαραγωγή, για τους λογους που εξηγησα.

Αν θελετε πείτε με απαιτητικό πελάτη. Δεν πειράζει. Εγώ εξαλλου την εχω βρεί την ακρη μου, όπως είπα. Απλώς κατέθεσα τους προβληματισμους μου, γιατί με νοιάζει η εκτροφή και οι ρατσες να πανε μπροστά.
Μοιραζόμασε την ιδια αγάπη για το θεμα σκύλος, αλλά θεωρουμε οτι ο δρόμος για την βελτιωση του είδους είναι διαφορετικος. Δεν πειράζει. Καλή καρδιά.

Last edited:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Εγώ πιστευω οτι η εκτροφή, για το καλό της εκτροφής, πρεπει να είναι επαγγελμα και να προστατευεται απο νόμους κτλ, αλλιώς επαφιόμαστε στην καλή καρδιά του καθενός και στην οικονομική του επιφάνεια(ωστε να μην τον νοιαζει το κέρδος/ζημια) κτλ κτλ. και μπαινει στο επαγγελμα, ως χομπιστας, ακόμη κι ο πιο ασχετος.
Δεν υπάρχει το "καλό της εκτροφής"
Υπάρχει το "καλό της φυλής" με την οποία ασχολείσαι και προσπαθείς με τις επιλογές σου να συνεισφέρεις έστω και ελάχιστα. Οχι να την καταστρέψεις με τις κουκουρούκου επιλογές σου, απλά και μόνο επειδή το κοινό δεν έχει διάθεση να μάθει να ξεχωρίζει την ήρα από το στάρι. Μολύνοντας μια ήδη μολυσμένη γενετική δεξαμενή (το πόσο εξαρτάται από τη φυλή) που θα κάνει ακόμα δυσκολότερο το έργο των επόμενων από σένα.
Τον ΑΣΧΕΤΟ λοιπόν πρέπει ΕΣΥ να είσαι σε θέση να τον ξεχωρίσεις και να τον βάλεις στη θέση του. Με όπλο τη γνώση που θα αποκτήσεις μελετώντας τη φυλή που ΤΟΣΟ ΚΑΙΓΕΣΑΙ να αποκτήσεις.
Μην περιμένεις τους ομίλους - όπου και αν υπάρχουν - ή τον ΚΟΕ ή το κράτος με τους νόμους του, να σε πάρει από το χεράκι και να σε οδηγήσει στον εκλεκτό.

Επίσης, πιστευω οτι καθοροαιμο εχει δικαιωμα να εχει ο καθένας, εστω και για πετ και χωρίς να μαθει τα παντα την φυλή και τις γραμμές της κτλ, τα βασικά φτανουν.
Δεν συμφωνουμε. Δεν πειράζει.:)
Διαφωνώ.
Η γνώση είναι δύναμη και αν βαριόμαστε ή δεν θέλουμε να ασχοληθούμε, μπορούμε κάλλιστα να αποκτήσουμε ένα από τα χιλιάδες αδέσποτα που φιλοξενούνται στα καταφύγια.
Αλλά δυστυχώς δεν θέλουμε να μάθουμε. Και εκεί πατάνε όλοι οι κουταβέμποροι και θησαυρίζουν.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Το καλή καρδιά είναι δεδομένο :)

ευγονική δεν είναι η εκτροφή πάντως.λέγε ότι θες :p
και το ότι εγώ αποκαλώ ελάχιστες γνώσεις τις γνώσεις που εσύ αποκαλείς βασικές επιστημονικές γνώσεις δεν αλλάζει και πολλά πράγματα

το να ασχοληθούν επιστήμονες με την εκτροφή δεν θα ήταν σίγουρα κακό.
Ένας που γνωρίζω ζευγάρωσε Corgi με Boxer και έφτιαξε φυσικά άνουρα Boxer τα οποία σε τρείς γενιές κέρδιζαν στις εκθέσεις ως γνήσια Boxer

προς το παρών οι περισσότεροι εκτροφείς ΔΕΝ είναι επιστήμονες-οι περισσότεροι επιστήμονες ασχολούνται με την εκτροφή διεξάγοντας έρευνες και εξάγοντας χρήσιμα συμπεράσματα για τους εκτροφείς να αξιοποιήσουν ,αν δεν σου φτάνει αυτό τότε πολύ απλά μπορείς να αναζητήσεις επιστήμονα γενετιστή που εκτρέφει και να αποτανθείς εκεί
ο προαναφερόμενος δεν εκτρέφει πλέον

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Γιατι δε μας λες τι κριτηρια ειχες και τι βρηκες στην ακρη σου και πως πιστευεις οτι παει την εκτροφη μπροστα?
Τα κριτήρια μου είναι τα παρακατω, που ανεφερα σε προηγουμενο ποστ.
Προσωπικά, θα αγόραζα σκύλο μόνο από εκτροφέα που ξέρω ότι έχει και γνώσεις γενετικής και ψυχολογίας σκύλων(άρα έχει πιθανότατα επαγγελματίες συνεργάτες, γιατί όλα να τα ξέρεις μόνος σου είναι λίγο δύσκολο) και κόβει απόδειξη και τολμάει να «καταγγείλει» το πρότυπο όταν αυτό είναι επιζήμιο για την υγεία του σκύλου και δεν έχει σκυλιά με προβλήματα υγείας βραβευμένα. Και την πρόταση από xristakisτην βρίσκω λογική.
Το γιατί πιστευω οτι πανε μπροστά την ρατσα τετοια κριτηρια, το εξηγησα επισης στο ιδιο ποστ.
Το οτι βρήκα κατι κοντά σε αυτά τα κριτήρια επισης το είπα σε εκεινο το ποστ

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Νομίζω πάντως ότι παίζουμε με τις λέξεις....
τελικά σε ικανοποιεί ένας εκτροφέας που δεν έχει γνώσεις αλλά έχει συνεργάτες
αλλά δεν σε ικανοποιεί ένας εκτροφέας που δεν έχει γνώσεις αλλά ενημερώνεται από τις επιστημονικές έρευνες
δεν σε ικανοποιεί ένας εκτροφέας που έχει μέσα στο σπίτι του δύο σκύλες και κάνει μία γέννα το έτος με αυτήν και μία με την άλλη
αλλά ένας εκτροφέας που (προφανώς) έχει είκοσι σκύλες σε κλούβες και κάνει γέννες 3-4 το έτος και αναθέτει σε "συνεργάτες" την ανατροφή τους ,γιατί θα απορούσαμε όχι αν ξέρει αλλά αν προλαβαίνει να τα αναθρέψει όλα αυτά μόνος του
και καταγγέλει το πρότυπο της φυλής που εκτρέφει-που όλα τα σκυλιά του δηλαδή έχουν εκτραφεί από την απαρχή της φυλής με βάση αυτό........που είναι να απορείς γιατί εκτρέφει φυλή που δεν του άρεσε ....ίσως επειδή πουλάει.............τι να πώ δεν ξέρω............

και καταλήγεις ότι βρήκες αυτό που σου αρέσει ,που δηλαδή χωρίς να ξέρεις τίποτα θα σου δώσει το τέλειο πετ ,στο εύχομαι ειλικρινά,καλή ζωή να έχετε

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Νομίζω πάντως ότι παίζουμε με τις λέξεις....
τελικά σε ικανοποιεί ένας εκτροφέας που δεν έχει γνώσεις αλλά έχει συνεργάτες
αλλά δεν σε ικανοποιεί ένας εκτροφέας που δεν έχει γνώσεις αλλά ενημερώνεται από τις επιστημονικές έρευνες
δεν σε ικανοποιεί ένας εκτροφέας που έχει μέσα στο σπίτι του δύο σκύλες και κάνει μία γέννα το έτος με αυτήν και μία με την άλλη
αλλά ένας εκτροφέας που (προφανώς) έχει είκοσι σκύλες σε κλούβες και κάνει γέννες 3-4 το έτος και αναθέτει σε "συνεργάτες" την ανατροφή τους ,γιατί θα απορούσαμε όχι αν ξέρει αλλά αν προλαβαίνει να τα αναθρέψει όλα αυτά μόνος του
και καταγγέλει το πρότυπο της φυλής που εκτρέφει-που όλα τα σκυλιά του δηλαδή έχουν εκτραφεί από την απαρχή της φυλής με βάση αυτό........που είναι να απορείς γιατί εκτρέφει φυλή που δεν του άρεσε ....ίσως επειδή πουλάει.............τι να πώ δεν ξέρω............

και καταλήγεις ότι βρήκες αυτό που σου αρέσει ,που δηλαδή χωρίς να ξέρεις τίποτα θα σου δώσει το τέλειο πετ ,στο εύχομαι ειλικρινά,καλή ζωή να έχετε
Αν διαβάσεις λιγο καλύτερα, θα δείς οτι δεν είπα αυτά που λες οτι είπα. Εγώ προσωπικά, ξέρω πολλά(ειμαι θετική εκπαιδευτρια σκυλων), αλλά με αυτούς που συζήτησα, μου είπαν οτι δεν χρειαζεται να είσαι παντογνωστης της φυλης για να σου δώσουν το κουτάβι τους, γιατί αυτό είναι δική τους δουλειά και οχι δική σου, τα βασικά αρκουν για να είναι συνειδητή η επιλογή σου, για την ρατσα. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν και οι εκπαιδευτές και φυσικά υπαρχει παντα βοηθεια και απο αυτούς. Και συμφωνώ με την αποψη αυτή.
Απλώς, όπως είπα απο την αρχή, κατεθεσα τους προβληματισμους μου. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνουμε όλοι.

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Αν διαβάσεις λιγο καλύτερα, θα δείς οτι δεν είπα αυτά που λες οτι είπα. Εγώ προσωπικά, ξέρω πολλά(ειμαι θετική εκπαιδευτρια σκυλων), αλλά με αυτούς που συζήτησα, μου είπαν οτι δεν χρειαζεται να είσαι παντογνωστης της φυλης για να σου δώσουν το κουτάβι τους, γιατί αυτό είναι δική τους δουλειά και οχι δική σου, τα βασικά αρκουν για να είναι συνειδητή η επιλογή σου, για την ρατσα. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν και οι εκπαιδευτές και φυσικά υπαρχει παντα βοηθεια και απο αυτούς. Και συμφωνώ με την αποψη αυτή.

μπορεί να παρεξήγησα-δεν είναι η πρώτη φορά και όσο να το εύχομαι δεν θα είναι η τελευταία
αλλά ,εφόσον είσαι του χώρου,θεωρείς τους επαγγελματίες εκτροφείς καλύτερη επιλογή από τον ερασιτέχνη? σοβαρά τώρα?????
και αυτό λόγω απόδειξης κλπ?

πάλι με τις λέξεις παίζουμε βέβαια εκεί στο "παντογνώστης" ,δεν παρατήρησα κανέναν να λέει περί παντογνώστη,όντως αυτό είναι δουλειά του εκτροφέα για την φυλή του....όχι βέβαια και ποιό ακριβώς χρωμόσωμα ευθύνεται για την τάδε πάθηση ............

για τα υπόλοιπα υπάρχουν και οι εκπαιδευτές όντως αλλά μιας και είσαι της δουλειάς , ο εκπαιδευτής που έχει δουλέψει με Μαλινουά και λοιπές φυλές πιστεύεις ότι μπορεί να σε βοηθήσει με την ανατροφή ενός πχ Μπουρμπουλ ?
περισσότερο από έναν εκτροφέα της φυλής?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Η Ελλάδα είναι λίγο (ή πολύ) ειδική περίπτωση.

Στις περισσότερες χώρες όμως, ο εκτροφέας που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με την εκτροφή, έχει πίσω του ένα όμιλο που του καλύπτει τις πιθανές επιστημονικές ελλείψεις, που του δίνει την δυνατότητα να παρακολουθήσει σεμινάρια, συμπόσια, κλπ
Οι γνώσεις ψυχολογίας σκύλου είναι απαραίτητες.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Αλεξία ξέρεις πόσο έχω κυνηγήσει τις γνώσεις ψυχολογίας σκύλου που λές?
τόσο που κατέληξα ότι όσα κι αν μάθεις δεν ξέρεις τίποτα
άσε που κάθε "σχολή" έχει και την δικιά της άποψη ............

θεωρώ όσα ξέρω μία κουταλίτσα του γλυκού από τον ωκεανό ,θα μπορούσα να το παίξω άνετα ειδήμων βέβαια...................και όσοι πιστεύουν τις άλλες "σχολές" είστε απλά σε πλάνη :p χαχαχαχαχαχα

Στην Ελλάδα του ίντερνετ,αν ξέρεις αγγλικά, καλυπτεις όσες επιστημονικές ελλείψεις θέλεις πάντως......μέχρι και online courses υπάρχουν να παρακολουθήσει κανείς....

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
κατ αρχας freedom θα ηθελα να σου πω διαβαζωντας σου τα ποστ οτι αν εισαι κυνοφιλος και ηθικο ατομο και θες να κανεις καλο σε μια φυλη δεν πρεπει να επιλεξεις ανθρωπους που την εκμεταλευονται μονο και μονο για το χρημα και χωρις κανενα εκτροφικο πλανο βγαζωντας κουταβια εστι για πλακα και χωρις στοιχειωδεις γνωσεις,τωρα αυτα τα ατομα δεν διακρινονται σε ιδιωτες ή εκτροφεις αν θες τους ξεχωριζουμε απο την αγαπη τους για την φυλη και τις γνωσεις,ομως ποσους ιδιωτες ειδες να ξερουν τι σημαινει εργασια,τι σημαινει μορφολογια ή κληρονομικες ασθενειες μιας ρατσας,πολυ λιγους,ενοειται και οτι υπαρχουν εκτροφεις λαμογια αλλα οι ιδιωτες ειναι πολλοι περισσοτεροι και δεν ξερουν την τυφλα τους(καποιος μου ελεγε μαι μερα οτι καταλαβαινει την δυσπλασια με το ματι στα κουταβια)
απο εκει και περα για τις φυλες που εχουν καταστραφει και τους εκτροφεις που δεν δουλευουν υπερ της υγειας των σκυλων φταινε οι αγοραστες,ας μπουκοταρουμε φυλες που εχουν καταστραφει λογω μοδας και ας μπουκοταρουμε και τους εκτροφεις τετοιου ειδους,αλλα οχι να στραφουμε σε ιδιωτες,για μενα αυτοι ειναι ανυπαρκτοι,μπορει να υπαρχουν σε ολη την ελλαδα 5 οικονομικα ανεξαρτητοι χομπιστες που κανουν σωστοι δουλεια αλλα αυτη ειναι η εξαιρεση,ο κανονας ειναι οτι ο καθενας κανει τυχαια ζευγαρωματα και τα σκυλια καταληγουν να υποφερουν αφου το κοινο που απευθυνονται ειναι μην γνωστες,οι γνωστοι που τα δενουν μια ζωη σε ενα βαρελι για να φυλανε,και τα σκυλια φοβικα που οπως ειπε καποιος σε αλλο νημα ειναι ανισσοροπα αλλα οταν κληθουν να κανουν εργασια πιανουν πατο

ο εκτροφεας ( ο μεσος) ξερει απειρα περισσοτερα απο τον μεσο ελληνα ιδιωτη που αναπαραγει!

και η δικαιολογια ολων ''δεν θελω να το παω σε εκθεσεις'' κλασσικη αλλα παραλογη...

τωρα για την αποδειξη δεν το κρινω καν αξιο αναφορας,ισως να ειναι το τουβλακι που πρεπει να μπει στο τελος οταν τελειοποιηθουν τα υπολειπα!

αν θες να ξεχωρισεις εκτροφεις σωστους (με γνωσεις γενητικης) και απλους χομπιστες που ειναι πολυ καλυτεροι κατ εμε με νομους του κρατους καταληγεις σε ουτοπια,δεν νομιζω πρακτικα να γινει,αλλωστε οπου μπαινει το κερδος υπαρχουν προβληματα...

Last edited: