Απλή ενημέρωση...σήμερα ήταν η πρώτη μέρα εκπαίδευσής μας, όλα πήγαν καλά....
Ο Ορφέας τρελάθηκε από τη χαρά του μόλις αντίκρυσε τα 3/5 της οικογένειας....είχα αγωνία για την πρώτη επαφή....οι εντολές είναι στα Γερμανικά. Οι διορθώσεις υπήρξαν στη αρχή, αλλά στο τέλος της ημέρας όλα εκτελούνταν άψογα και χωρίς καν "ηχητική" εντολή, όπου δεν χρειάζεται, μόνο με τη κατάλληλη κίνηση του χεριού [ δείκτης προς τα κάτω ή πάνω]. Οι εντολές ήταν προχώρα, stop, κάτσε, ξάπλωσε, μείνε για την πρώτη μέρα, ήταν σκέτη διασκέδαση και για τους δυο μας [Ορφέας και εγώ].
Η εκπαίδευση γίνεται για τη κατανόηση των εντολών και την αντίστοιχη διόρθωση από τον εκπαιδευτή και όταν γίνουν κατανοητά από τον ιδιοκτήτη, δίνεται πρόγραμμα εντολών που πραγματοποιείται στο δρόμο χωρίς τη παρουσία του εκπαιδευτή........
Θα ενημερώνω για τη συνέχεια....
Υ.Γ. Ζήτησα από τον εκπαιδευτή να τραβήξουμε ένα video και να εκφράσει τις απόψεις του και ήταν θετικός, αν τα καταφέρουμε θα το ανεβάσω....αν και χωρίς να του πω το λόγο, ήξερε τις δικές μας επιφυλάξεις στο forum [βασανισμός, ρεύμα, ξύλο κλπ κλπ]
Κολάρο, δεν αρνήθηκε τη χρήση κολάρου κυρίως για την εκπαίδευση για φόλα.....επίσης σε σπάνιες δύσκολες περιπτώσεις, ποτέ δεν γίνεται ζημιά στο ζώο και η εκπαίδευση αυτή δεν μπορεί να γίνει από τον καθένα.....τώρα μπροστά δεν είναι κανείς, εγώ είδα ένα σωστό Ορφέα, που αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο στην επιβράβευση και τα χάδια και κάναμε και τα παιχνίδια μας όσο δεν μας έβλεπε ο αυστηρός εκπαιδευτής...
και δεν μπορώ να περιμένω τις υπόλοιπες 9 ημέρες της εκπαίδευσης μέχρι να έρθει στο σπίτι....
Είχα ελεύθερο χρόνο και το ενδιαφέρον να παρακολουθήσω την πρώτη ενός Γ.Π., ήταν όντως ευάγωγος σε σχέση με το δικό μου τον ημίαιμο
, είχα παρακολουθήσει και την πρώτη του δικού μου, αλλά ήταν δική μας επιλογή να υιοθετήσουμε τον αντάρτη μας......:grin:
Σαν να μου φαίνεται ότι θα αφιερώσω περισσότερο χρόνο στο θέμα, θα παρακολουθήσω και άλλες εκπαιδεύσεις σκύλων....δεν υπάρχει πρόβλημα με τον εκπαιδευτή....μάλιστα αναγνώρισε ότι μπορώ να επιβληθώ με "ισορροπημένη" [αστείο] συμπεριφορά στον Ορφέα.....