φιλε μου απο τετοιου ειδους σεμιναρια εκτος απο μενα και σενα μαθαινουν και οι εκπαιδευτες.
μην απαξιωνεις κατι που δε γνωριζεις τι ειναι καν
μην απαξιωνεις κατι που δε γνωριζεις τι ειναι καν
Κοίτα, ούτε εγώ έχω καμία διάθεση προσωπικής αντιπαράθεσης, εδώ το αντικείμενό μας είναι ένα ο σκύλος, και στην προσκειμένη η εκπαίδευσή του.@chrysoula
Το παρεξήγησες.
Πρώτον, ο Ορφέας δεν έχει εκπαιδευτεί με ρεύμα, χρησιμοποιήθηκε ρεύμα εκεί [και σίγουρα για τη φόλα - το πιπεράκι είναι πικάντικο και νόστιμο και για τον άνθρωπο και δεν θέλω να δω τον Ορφέα να σπαράζει όταν έχει φάει φόλα] που έκρινε ο εκπαιδευτής, για προηγούμενο σχόλιό σου, υπενθυμίζω ότι το ένιωσα και εγώ, αν ο Ορφέας ήταν αποτέλεσμα ηλεκτροσόκ, [όπως δίνεις την εντύπωση με τον τρόπο που γράφεις, συγνώμη αν το παρεξήγησα], θα ήταν όπως οι άνθρωποι σε ανάλογες ταινίες, που ίσως έχεις δει, "φωλιά του κούκου" κλπ.
Τέλος πάντων, δεν με ενδιαφέρει το σεμινάριο, γιατί τείνει στη θεωρία, πράξη έχω δει 2 φορές μέχρι το "μείνε", "κάτσε", "περπάτημα" και διορθώσεις, χωρίς γλυκά, χωρίς παιχνίδια, χωρίς ρεύματα, χωρίς καρφιά..........και μακάρι να έχω τη δυνατότητα να παρακολουθήσω και άλλες φορές....
Υ.Γ. Δεν έχω τη διάθεση αντιπαράθεσης, δεν ανέχομαι όμως την ειρωνία [περί βροχής κλπ], γι' αυτό και απάντησα....ο καθένας διαλέγει τον εκπαιδευτή του, και ζει το αποτέλεσμα, αν ο σκύλος είναι σωστά εκπαιδευμένος, αν η εκπαίδευση του ιδιοκτήτη είναι σοβαρή για να φτάσει όσο πιο ψηλά το επίπεδό του και αν έχουν καταγραφεί από τις επαναλήψεις τα μαθήματα και μετά ο σκύλος δεν χρειάζεται "μεταπτυχιακά" και δια βίου εκμάθηση.
Εάν αναφέρεσαι στο Yorkie που περιέγραψα πιο πάνω...όπως είπα η ερώτηση ήταν ρητορική.@chrysoula, δεν ξέρω αν περιγράφεις σκυλί που "δεν πιάνεται", επειδή παρατηρώ πώς αντιμετωπίζεται μια αντίστοιχη περίπτωση, θέλει χρόνο,να μένει ο σκύλος πολύ ώρα κοντά σε κόσμο, πίεση μηδέν, το κολάρο σε δύστροπα - αντικοινωνικά σκυλιά - φοβικά - επιθετικά - όπως ενημερώθηκα, όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά χειροτερεύει, καταστρέφει, θέλει χρόνο, αγάπη, υπομονή και αφού περάσεις το στάδιο της κοινωνικοποίησης, τότε ακολουθεί κανονική εκπαίδευση χωρίς γλυκά και παιχνίδια.... Χθές επέτρεψε χάδι ένας δύστροπος - μάλλον κακοποιήμενος από την ιδιοκτήτη του ή αντικοινωνικός απλά [δάγκωσε 3 φορές την ιδιοκτήτη και μασούλαγε τα πάντα από έπιπλα μέχρι laptop] , αλλά δεν κοίταζε με τίποτα στα μάτια, πολύ δύστροπο, έχει περάσει μήνας μέχρι να επιτευχθεί αυτό.... το βήμα...
Μια ερωτηση... Ο συγκεκριμένος ήταν ενεργό μέλος του όμιλου Schutzhund Ελλάδας ή απλά ήταν παρών σε σεμινάρια εκπαίδευσης με τον John M. & τον M. Passareli ?Εύχομαι όλα να πάνε καλά.
Και να πω ότι κανεις μας απο εδώ, απο οτι εχω καταλάβει τουλαχιστον, δεν υπερ ενος ή αλλου εκπαιδευτη με σκοπό να σε κατευθύνουμε να πας σε καποιον συγκεκριμενο. Τον τρόπο εκπαίδευσης εξετάζουμε, γιατι ας πουμε εχουμε μια μικρήγ εμπειρία-απο ότι εχω καταλάβει- σε καποια θέματα.
Τωρα για την παροχή υπηρεσιών... Πληρώνεις κάτι που δεν βλέπεις.... Πληρώνεις κάτι που θα εχεις.... Έχει να κάνει και με το πόσο καλός είναι στην πώληση ο επαγγελματίας.... Είναι και θέμα χημείας... Ειναι πολλά... Και πολλές φορές, στο "παραδωτέο" δημοουργείται μια ομοεφη εικόνα, ενα περίπου "θέατρο" για να δεις αυτο που περιμένεις...
Δεν υπάραχει σκύλος που να τον αφήνεις 40-45 ημέρεςνα εκπαιδευτεί και να είναι "έτοιμος"...
Τελος παντων...
Μια ερωτηση... Ο συγκεκριμένος ήταν ενεργό μέλος του όμιλου Schutzhund Ελλάδας ή απλά ήταν παρών σε σεμινάρια εκπαίδευσης με τον John M. & τον M. Passareli ?
Schutzhund eΕλλάδας