Εκπαίδευση σκύλου στο Rila Planina

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Μετά αναρωτιούνται οι ιδιοκτήτες που έχουν στείλει πακέτο το σκύλο για εκπαίδευση γιατί δεν τους ακούει... ενώ με τον εκπαιδευτή τα κάνει όλα τέλεια! Χτες την είχα την κουβέντα αυτή!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Mareco πλάκα μου κάνεις η δεν έχεις διαβάσει όλα τα μηνύματα γιατί τον εκπαιδευτή μέχρι και απατεώνα τον αποκάλεσαν
Ok...έχεις δίκιο επειδή δεν έχουμε οπτική επικοινωνία. Σε διαβεβαιώ λοιπόν... ότι δεν γελάω...:rolleyes:
Επί της ουσίας, βάλε με παράθεση τα μυνήματα στα οποία διαφωνείς, αν δεν θέλεις να βρεθείς "αντιμέτωπος" με όλους μας, μ' αυτή σου την φλου και ισοπεδωτική "διαπίστωση" ;)

Dimitris-b

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2008
187
0
Ok...έχεις δίκιο επειδή δεν έχουμε οπτική επικοινωνία. Σε διαβεβαιώ λοιπόν... ότι δεν γελάω...:rolleyes:
Επί της ουσίας, βάλε με παράθεση τα μυνήματα στα οποία διαφωνείς, αν δεν θέλεις να βρεθείς "αντιμέτωπος" με όλους μας, μ' αυτή σου την φλου και ισοπεδωτική "διαπίστωση" ;)
Στο δεύτερο μήνυμα εσύ δεν απορείς και γράφεις ( Δυόμιση μηνών, εκπαίδευση υπακοής;;;; ) στο επόμενο ακριβός μήνυμα το μέλος l.Kyveli δεν έχει την ίδια απορία? Στο πέμπτο μήνυμα το μέλος sadah δεν αποκαλεί τον εκπαιδευτή άκυρο και απατεώνα?
Αναρωτιέσαι λοιπόν που είναι η ένσταση ?

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
και εσυ ρε δημητρη τι εισαι προστατης τον καλων?αφου δεχεται σκυλο δυο μηνων για εκπαιδευση υπακοης σκεφτεται μονο το χρημα!!και μετα θα λεει να κοιτα με εμενα τα κανει ολα ο σκυλοσ..εσυ φταις!!εχεις αντιθετη αποψη δλδ?πιστευεις οτι πρεπει δυο μηνων να το ΑΦΗΣΕΙΣ για εκπαιδευση?εσυ ετσι εκανες?

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
οκ αλλα απο ποτε το να εκφραζεις μια απορια ευλογη η μη, ειναι το μακρυ και το κοντο;;;

ετοιμολογικη αναλυση: απατεωνας. Εχει βαση του το ουσιαστικο απατη. Απατη βαση Πκ ειναι η εν γνωσει παρασταση ψευδων γεγονοτων ως αληθων με βλαβη της περιουσιας τριτου(χρηματα εδω που πληρωνει αυτος που παει το σκυλι του)

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Στο δεύτερο μήνυμα εσύ δεν απορείς και γράφεις ( Δυόμιση μηνών, εκπαίδευση υπακοής;;;; ) στο επόμενο ακριβός μήνυμα το μέλος l.Kyveli δεν έχει την ίδια απορία? Στο πέμπτο μήνυμα το μέλος sadah δεν αποκαλεί τον εκπαιδευτή άκυρο και απατεώνα?
Αναρωτιέσαι λοιπόν που είναι η ένσταση ?
Και στο ένατο μύνημα λέω αυτό:
...
Επίσης, δεν θα ήθελα να "κατηγορήσω" τους εκπαιδευτές. Καταλαβαίνω ότι κάποιες φορές, μπορεί να βρεθούν στην δυσάρεστη θέση, να πρέπει να "αντιμετωπίσουν" ιδιοκτήτες άπειρους και ανυπόμονους [όπως μάλλον εσύ] ή και αδιάφορους. Οπότε, μπροστά στο ενδεχόμενο να εγκαταληφθεί το κουτάβι στην μοίρα του, βλέπουν ως μόνη λύση, αυτή που σου πρότειναν...
Αρα, να μην έχω ένσταση ή να αναρωτηθώ αν εσύ, έχεις καλοδιαβάσει το θέμα; :rolleyes:

Last edited:

Dimitris-b

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2008
187
0
Φαίνετε ότι μερικοί διαβάζετε ότι θέλετε.........
Εγώ απάντησα στο εάν εκπαιδεύετε ένα σκυλί από την ηλικία τον 2 μηνών και όχι στο εάν θα την κάνει ο εκπαιδευτής μόνος η με τον ιδιοκτήτη

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Καλέ ποιος είπε για το θέμα της εκπαίδευσης γενικά...??? Θα τρελαθούμε??
Το θέμα είναι ξεκάθαρο βασική υπακοή σε εκπαιδευτή χωρίς την παρουσία των ιδιοκτητών σε 2μηνών κουτάβι. Όλα τα άλλα είναι θεωρίες σωστές μεν, που όμως δεν έχουν καμία σχέση με την παρούσα υπόθεση δε.

Η όλη θεωρία της εκπαίδευσης είναι να εκπαιδεύται πρώτα ο άνθρωπος και μετά ο σκύλος, έτσι δεν είναι?
Εδώ ο παράγοντας ιδιοκτήτης πάει περίπατο και πόσο μάλλον όταν το κουτάβι είναι τόσο μικρό και δεν έχει καταλάβει που πάνε τα τέσσερα...!!

Εσένα η ένσταση σου δεδομένου ότι συμφωνούμε πως τοκουτάβι εκπαιδεύεται από τους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ του από την πρώτη μέρα, που ακριβώς είναι...??

Γιατί εμένα με έδιωξε κακήν κακώς (πάρα πολύ γνωστός) εκπαιδευτής όταν πήρα απλώς να ρωτήσω εγκυκλοπαιδικά για τη μικρή στην ηλικία των 2,5 μηνώνγια εκπαίδευση μαζί μου με την απάντηση ότι ο σκύλος σε "αυτή την ηλικία θέλει μόνο αγάπη και φροντίδα" και όχι βασική υπακοή!

Άντε ας τα βάζουμε από 2 μηνών να κάνουν παρατεταμένο πλατσ...

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Προφανώς για να εκφράσαμε αυτή την απορία, εύλογη ή μη, εχουμε διαφορετική πληροφόρηση για το θέμα ΒΥ και ηλικία.
Κατ'εξοχήν στο φόρουμ εκφράζουμε τις απορίες μας και τις συζητάμε, και από διαφωνίες πολλές φορές βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Και ναι η ερώτηση όπως την έκανα εγώ εμπεριέχει κάποια αιχμή γιατί είναι η πρώτη φορά που ακούω την εκπαιδευση κουταβακίου 2.5 μηνών σε ΒΥ. Kαι βέβαια η κυριότερη ένστασή μου που δεν αφορά μόνο την σχολή αλλά και τον εκάστοτε ιδιοκτήτη είναι η εκπαίδευση χωρίς την παρουσία του.
Και θα ήταν χρήσιμο εφόσον ανέλαβες υπεράσπιστη της σχολής αυτής , να μας λύσεις και τις απορίες.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Εγώ απάντησα στο εάν εκπαιδεύετε ένα σκυλί από την ηλικία τον 2 μηνών και όχι στο εάν θα την κάνει ο εκπαιδευτής μόνος η με τον ιδιοκτήτη
Εχεις μπερδευτεί κάπως. Απαντάς σε ένα θέμα που δεν έχει τεθεί. Για την ακρίβεια ρωτάς και απαντάς μόνος σου και κατηγορείς τους υπόλοιπους ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται :rolleyes:

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Ποτέ δεν "δίνουμε" τον σκύλο μας για εκπαίδευση.
Παρευρισκόμαστε απαραιτήτως.

Ενδεικτικα το δευτερο ποστ στο θεμα, της μαρεκο, ανθρωπε μου.
ζαβαρακατρανεμια δηλαδη.

για να μην πω οτι ειπε για εκπαιδευση ΥΠΑΚΟΗΣ.

Dimitris-b

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2008
187
0
Βλέπω ότι η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά…….
Αυτό που θα ξαναπώ είναι ότι η εκπαίδευση αρχίζει από πολύ μικρή ηλικία όταν ακόμα το σκυλί δεν έχει αποκτήσει άσχημες συμπεριφορές και δεν θα χρειαστεί να του ασκηθεί πίεση.
Εάν θα συμμετέχει ο ιδιοκτήτης η όχι είναι άλλο θέμα και δεν θα μπω στην διαδικασία να τον κρίνω εγώ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Δεν διαφωνούμε.
Απλώς στο συγκεκριμένο θέμα, αυτή την συγκεκριμένη διαδικασία κληθήκαμε να "κρίνουμε" και να συζητήσουμε :)

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
εαν το κουτάβι παρουσιάζει "προβληματική" για τους ιδιοκτήτες συμπεριφορά, που λόγω άγνοιας δεν μπορούν να διορθώσουν, τοτε δεν βλέπω τίποτα κακό στο να το δώσουν σε γνώστες για λίγες εβδομάδες, εαν κάνουν σωστά την δουλειά τους, οι ιδιοκτήτες είναι πολύ πιθανό να πάρουν πίσω ενα ισοροπημένο κουτάβι ενώ αντίθετα εαν δεν είναι σε θέση να το μεγαλώσουν σωστά μπορεί και να καταστρέψουν την σχέση τους με τον σκύλο τους.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
εαν το κουτάβι παρουσιάζει "προβληματική" για τους ιδιοκτήτες συμπεριφορά, που λόγω άγνοιας δεν μπορούν να διορθώσουν, τοτε δεν βλέπω τίποτα κακό στο να το δώσουν σε γνώστες για λίγες εβδομάδες, εαν κάνουν σωστά την δουλειά τους, οι ιδιοκτήτες είναι πολύ πιθανό να πάρουν πίσω ενα ισοροπημένο κουτάβι ενώ αντίθετα εαν δεν είναι σε θέση να το μεγαλώσουν σωστά μπορεί και να καταστρέψουν την σχέση τους με τον σκύλο τους.
Εγώ το βλέπω κακό γιατί έτσι παρατείνεται η άγνοια του ιδιοκτήτη, αφού την ώρα που ο σκύλος διορθώνεται αυτός κάθεται αραχτός στον καναπέ του και μετά από μερικές εβδομάδες θα πάει να πάρει ετοιματζίδικη τροφή.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Θα συμφωνήσω ιδιαιτέρως με την άποψη του Grifos. Πολύ σωστή σκέψη.
Παρόλα αυτά, George A το θέμα μας εδώ, δεν ήταν καν, προβληματική συμπεριφορά κουταβιού ή και ιδιοκτήτη.
Σε μια έντονα προβληματική κουταβοσυμπεριφορά, που συνδιάζεται με άγνοια του ιδιοκτήτη, βεβαίως να εμπλακεί εκπαιδευτής και σε πολύ μικρή ηλικία. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί θα πρέπει, να μην παρευρίσκεται και ο ιδιοκτήτης στα μαθήματα; Πως θα μάθει πως πρέπει να το χειρίζεται;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Iσως καταλαβαίνω από ποιά άποψη το λέει ο George A , προκειμένου να υπάρξουν προβλήματα, και σε κάποιες περιπτώσεις αξεπέραστα στις σχέσεις σκύλου-ιδιοκτήτη ίσως αυτό να μην αποτελεί και τόσο κακή λύση.
Ωστόσο και εγώ διαφωνώ, πιστεύω ότι και σε αυτή την περίπτωση ένας εκπαιδευτής στο σπίτι θα βοηθήσει πολύ πιο ουσιαστικά στην ανατροφή του κουταβιού.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
το ιδανικό είναι ένα ισοροπημένο κουτάβι, προερχόμενο απο ισοροπημένους γονείς και μεγαλωμένο σε σωστό περιβάλλον, να πηγαίνει σε κατάλληλα προετοιμασμένους ιδιοκτήτες.

δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα εφικτό και άρα θεωρώ μικρότερο το κακό να παραμείνουν στην άγνοια τους οι ιδιοκτήτες, απο το να "χαλάσουν" ένα κουτάβι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Μα ποιός λέει όχι, σ' αυτή την σκέψη;
Εννοείται πως διαλέγεις το μικρότερο κακό. Το είπα σχεδόν από την αρχή. Να είσαι μπροστά όμως. Να μαθαίνεις. Να ξεστραβώνεσαι. Γιατί φαντάζομαι ότι και μια χαρά να το παραλάβουν το κουτάβι, μπορούν κάλλιστα, να το "χαλάσουν" και αργότερα, αν στο μεταξύ δεν έχουν ενημερωθεί.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97