Εν μέρει συμφωνώ και με αυτό και με την αρχική τοποθέτηση σου, αλλά έχε υπ' όψιν σου ότι ένας κακός ιδιοκτήτης ή ένας ημιμαθής ιδιοκτήτης (σαν όρο το προτιμώ περισσότερο) μπορεί αν παραμείνει στην άγνοια του μετά να συνεχίσει να κάνει τα πράγματα με το λάθος τρόπο και να περιμένει πάντοτε να του δώσει άλλος τη λύση.το ιδανικό είναι ένα ισοροπημένο κουτάβι, προερχόμενο απο ισοροπημένους γονείς και μεγαλωμένο σε σωστό περιβάλλον, να πηγαίνει σε κατάλληλα προετοιμασμένους ιδιοκτήτες.
δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα εφικτό και άρα θεωρώ μικρότερο το κακό να παραμείνουν στην άγνοια τους οι ιδιοκτήτες, απο το να "χαλάσουν" ένα κουτάβι.
Υπάρχει το ασχολούμαι με το σκύλο μου και το ασχολείται κάποιος άλλος για εμένα χωρίς εμένα....Xωρίς να το επιδιώξω έπεσα πάνω στο νήμα αυτό και επειδή σήμερα παρέδωσα σε εκπαιδευτή της εμπιστοσύνης μου για 1 μήνα τον καταπληκτικό μου ημίαιμο Ορφέα [ανισόρροπος από τη φύση του αλλά εκπληκτικός και απροβλημάτιστος γιατί ένιωσε την αγάπη μας], θα ήθελα να εκφράσω αυτό που έζησα....
Σήμερα πήγαμε τα 3/5 της οικογένειας να παραδώσουμε τον Ορφέα. Συζητήσαμε πάνω από 2 ώρες με τον εκπαιδευτή [κατά τη διάρκεια αυτή ακούσαμε και τις εντολές - πρόγραμμα ενός ιδιοκτήτη μπόξερ], κατά τη διάρκεια αυτή, ο Ορφέας ήταν δεμένος δίπλα μας. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε και το πρώτο μάθημα του που η διάρκειά του δεν ξεπέρασε τα 20 λεπτά....πρώτη φορά είδα τον Ορφέα να εκτελεί την εξής εντολή, να κάθεται και να παραμένει αμετακίνητος μέχρι να τον πάρουν για το "διαμέρισμά" του, το ενδιαφέρον ήταν ότι ήταν χαρούμενος και τα μπράβο [στην ουσία η λέξη "όμορφα", ακούστηκε "άπειρες" φορές και το χάιδεμα πήγαινε σύννεφο και προσοχή, όχι η λιχουδιά, στο σπίτι για να εκτελέσει τις βασικές εντολές μύριζε πρώτα το χέρι μου, μας δούλευε δηλαδή...].
Η εκπαίδευση θα διαρκέσει 30 μέρες, όπως προείπα, στη συνέχεια θα εκπαιδευτώ εγώ για 10 μέρες μαζί με το σκύλο [θα παίρνουμε πρόγραμμα και θα εκτελούμε τις εντολές με παρατηρήσεις και επαναλήψεις έξω στο δρόμο - εκτός σχολής μόνοι μας] ή όσες μέρες παραπάνω χρειαστεί και στη συνέχεια θα μεταφέρω τη γνώση στην οικογένειά μου......
Θα έχετε ενημέρωση στο νήμα του Ορφέα.....είναι τώρα 71/2 μηνών.......
Δεν υπάρχει μόνο το άσπρο και το μαύρο βρε παιδιά, υπάρχει και το γκρι...όσον αφορά την ηλικία του κουταβιού του συγκεκριμένου νήματος, συμφωνώ κι εγώ ότι ο εκπαιδευτής δεν έπρεπε να το δεχτεί, είχα έρθει σε επικοινωνία με το δικό μου από τότε που ο Ορφέας ήταν 4 μηνών και είχε αναφέρει ότι πρέπει το κουτάβι να κλείσει τους 7 μήνες για να το αναλάβει...
Αυτό το ερώτημα είναι πιο σημαντικό Χρυσούλα. Το τι επιχείρημα έχει ο εκπαιδευτής, δεν μας ενδιαφέρει και προσωπικά πιστεύω, όπως και έχω ξαναπεί, ότι σε κάθε περίπτωση [πλην ελάχιστων εξαιρέσεων], καλά κάνει. Επιχείρηση έχει, εισόδημα είναι. Δεν έχει λόγο να μην δεχτεί.Και επίσης αν θες θέλω να μου πεις έστω ένα επιχείρημα από την πλευρά του ιδιοκτήτη να μην είναι παρόν σε όλη τη διαδικασία και μαθαίνει και αυτός...
Μη μου πεις έλλειψη χρόνου ή διάθεσης περιμένω κάτι καλυτερο...
Εγώ μπορώ να σου κάνω μία σύγκριση... και αν σε βολεύει τη δέχεσαι.Θα μπορούσαμε να το απαντήσουμε αυτό με ένα στημένο πείραμα, βέβαια με συνθήκες πάντα διαφορετικές [γιατί θα παραμένουν πάντα διαφορετικοί οι χαρακτήρες των σκύλων και των ιδιοκτητών], αλλά διαλέγοντας σκυλιά ίδιας ράτσας και χαρακτήρα περίπου, αν γίνεται [υπόθεση] και δύο ιδιοκτήτες που αγαπούν το ίδιο τα σκυλιά τους [υπόθεση], να ακολουθήσουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις και αντικειμενικοί κριτές στη συνέχεια να κρίνουν τα αποτελέσματα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος σύγκρισης....
να ξενοιάσει και να πάρει κάποιος άλλος την ευθύνη, είναι τόσο απλό και μην το εκλογικεύουμε, όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες.Και επίσης αν θες θέλω να μου πεις έστω ένα επιχείρημα από την πλευρά του ιδιοκτήτη να μην είναι παρόν σε όλη τη διαδικασία και μαθαίνει και αυτός...
Σωστός. Δυστυχώς αυτό είναι...να ξενοιάσει και να πάρει κάποιος άλλος την ευθύνη, είναι τόσο απλό και μην το εκλογικεύουμε, όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες.
Ετσι... Τον παρκάρει στον εκπαιδευτή + πανσιόν σου λέει για 45 ημέρες. Και είναι και περήφανος στους φίλους ότι εκπαίδευει τον σκύλο του... Τον εκαπιδευω τον σκύλο μου, τον εχω αφησει στον εκπαιδευτή και αυτός τον ¨φτιάχνει¨. Είναι καλός αυτος... ¨Ολα τα σκυλιά που εκπαιδεύει είναι ρομποτάκια.. Και που να δεις κάτι πιτμπουλ, δολοφόνο..Κάτι κανε Κορσο.. Εναν ΓΠ με μια μασέλα... Τρώει κόσμο...να ξενοιάσει και να πάρει κάποιος άλλος την ευθύνη, είναι τόσο απλό και μην το εκλογικεύουμε, όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες.