Λέμε να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις δυσπλασίας στο μικρό.
Μετά από επικοινωνία με τον ΚΟΕ, μου είπαν ότι δυστυχώς δε μπορεί να γίνει η εξέταση γιατί πολύ απλά το σκυλί δεν έχει pedigree. Μου είπαν ότι οι ακτινογραφίες γίνονται εδλω μεν, αλλά η τελική εξέταση γίνεται στη Γερμανία, όπου είναι απαραίτητο το pedigree του σκύλου. Εμείς δεν έχουμε pedigree (έχω αναφερθεί ήδη στην αρχή του θεματος)
Επίσης ξεκαθάρισαν ότι εδώ οι γιατροί μπορούν μόνο να βγάλουν την ακτινογραφία και όχι να διαγνώσουν δυσπλασία.
Να τονίσω οτι τους ξεκαθάρισα ότι ΔΕΝ με ενδιαφέρουν εκθέσεις κτλ. αλλά το μόνο μας μέλημα είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου προβλήματος που μπορεί να έχει ο μικρός (δεν έχουμε κάποιες ενδείξεις, αλλά καλύτερα να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο).
Είναι λογικά όλα αυτά; Μου φαίνονται λίγο υπερβολικά, για να μην τα χαρακτηρίσω και ελαφρώς ρατσιστικά
Επίσης, ένα άλλο θέμα είναι ότι άκουσα από τον εκπαιδευτή ότι υπάρχει μια νέα μέθοδος αντιμετώπισης της δυσπλασίας, μόνο εάν διαγνωστεί σε πολύ πρώιμα στάδια, όπου γίνεται κάποιος τοπικός καυτηριασμός στην άρθρωση για να σταθεροποιηθεί και να σταματήσει το "χαλάρωμα". Ξέρεις κανείς τπτ σχετικό;
Ευχαριστώ!