Ναι, αλλά μια κόλληση μπορεί να γίνει μέσω θερμότητας
Ποια ...θερμότητα βρε kkranis?
Δεν ξαναδιαβάζεις το άρθρο προσεκτικοτερα?
Ναι, αλλά μια κόλληση μπορεί να γίνει μέσω θερμότητας
Ναι.θα ξανακανεις οταν γινει 1-1,5 ?
εκαστος στο ειδος του και ο Λουμιδης στου καφέδεςΥΓ: Υπάρχει άραγε κανείς που συνεχίζει να με συμβουλεύει ότι σε αυτήν την κτηνίατρο πρέπει να συνεχίσω να πηγαίνω το σκυλί;;;;;;;;;
1. OXI! Δεν του πήρε καν τη θερμοκρασία. Πήγε να κάνει Ortolani Test χωρίς καν να δώσει ηρεμιστικό στο κουτάβι. Επίσης, έβγαλε διάγνωση ότι έχει δυσπλασία ΠΡΙΝ το εξετάσει. Μόνο βλέποντάς το στον προθάλαμο του ιατρείου. Το αιτιολογικό του ότι "αφού είναι από pet shop έχει δυσπλασία" εμένα δε με καλύπτει.kkranis
εκαστος στο ειδος του και ο Λουμιδης στου καφέδες
1. σε καλύπτει σαν γιατρός στα βασικα ????
2. σε καλυπτει σαν ανθρωπος (να σου εξηγησει , ενημερώσει???)
3. ειναι εκει οταν την χρειαστεις (αργίες - εορτές????)
4. αν ναι τοτε φυσικα και δεν την αλλάζεις αλλα στην εξιδεικευμενη ασχημη ψάχνεις τον καταλληλο γιατρο
αν οχι, τοτε ναι την αλλάζεις
με μπέρδεψες
αφου εχεις ήδη αλλάξει κτηνίατρο γιατι ρωτάς???
τελος πάντων
καπου στον δρομο σε έχασα :maria:aja1:
Και πολύ άγχος (όλες οι γνώμες είναι ευπρόσδεκτες)Τα πίσω πόδια του Bruce είναι λίγο "ενωμένα" δηλαδή συγκλίνουν στις μεσαίες αρθρώσεις (αγκώνας ονομάζεται; δεν είμαι σίγουρος).
Παίρνεις 14 σελίδες απαντήσειςΕυχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις. Στην κατάσταση που είμαστε ψυχολογικά, όλες οι γνώμες είναι ευπρόσδεκτες για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για το σκυλί.
... ενώ περιγράφεις βαριά δυσπλασίαθα επαιρνα μια διαγνωση γραπτη απο τον πρωτο κτηνιατρο που εξετασε το σκυλο και θα ενημερωνα το πετ σοπ απο τωρα.Το πιο πιθανο ειναι να μην στη δωσει τη γνωματευση γιατι ο σκυλος ειμαι πολυ μικρος και οι εξετασεις δυσπλασιας προυποθετουν ακτινογραφιες που γινονται σε σκυλια μεγαλυτερης ηλικιας..Οπως και να χει , εφοσον ο σκυλος εχει ενα εμφανες στραβωμα, περνα απο εκει που τον αγορασες και στοιχειοθετησε την κατασταση ωστε ο πετσοπας να ξερει και αυτος πως υπαρχει ενα θεμα (η σοβαροτητα του οποιου ερευναται)
όλα αυτά στην πρώτη σελίδαΤο μόνο που τον έχω δει να έχει δυσκολία, είναι να ανέβει ένα μεγάλο σκαλοπάτι από το μπαλκόνι στο σπίτι, όπου ανεβάζει τα μπροστά πόδια και μετά δυσκολεύεται πολύ να ανεβάσει και τα πίσω.
μαθαίνεις το ortolani test (ενώ πρίν 15 post δεν ήξερες πώς λέγεται ο ταρσός)Οχι δεν ισχύει.
ΜΑΛΛΟΝ η κατάσταση αυτή δεν είναι προερχόμενη από δυσπλασία αλλά από την κακή διατροφή και έλλειψη άσκησης.
Τα πειράματα με την σκάλα πρέπει να τα αποφεύγεις ακομα και αν ο σκύλος φαίνεται καλύτερα.
Μπορείς να κάνεις ένα πρώτο τέστ (μόνο σε ειδικευμένο κτηνίατρο για δυσπλασία) σε ηλικία 7 μηνών. Ο σκύλος μπορεί να έχει δυσπλασία αλλά όχι σε προβληματικό βαθμό, για να καταλάβεις πόσο ακριβώς έχει θα πρέπει να πάρεις είσημο χαρακτηρισμό από τον ΚΟΕ ή να έχεις την ατυχία ο σκύλος να έχει σοβαρό πρόβλημα στην πορεία του.
Μπορείς από τώρα να δώσεις σκευάσματα προστασίας των αρθρώσεων, σε πολύ ,ικρές δόσεις βέβαια, και να φροντίσεις για την ομαλή (όχι απότομη) εκγύμναση του σκύλου με ελαφρύ περπάτημα ή κολύμπι σε τακτικές και σύντομες βόλτες σε ομαλό έδαφος.
Μετά από τον πρώτο κτηνίατρο τον οποίο κανείς δεν εγκωμίασε πρός το παρόν πάς στον 2ο όπου κάνει τα εξήςΗ γιατρός του έκανε Ortolani sign test? Η εξέταση αυτή εντοπίζει ενδείξεις χαλαρότητας στο ισχίο. Εάν το σημείο Ortolani είναι θετικό σημαίνει πως ή υπάρχει ήδη δυσπλασία ή μεγάλη πιθανότητα εμφάνισης δυσπλασίας στο μέλλον.
Διάβασε αυτό το θέμα: Τεστ δυσπλασίας ισχίου σε κουτάβι
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, επέστρεψε το κουτάβι.
Ενώ εσύ λές1. Με τον που τον βλέπει, λέει ότι είναι πολύ ωραίος
2. Τον εξέτασε κανονικά και για πολλή ώρα (μάτια, δόντια, ράχη, πόδια, θερμοκρασία κτλ)
3. Ρώτησε για τα εμβόλια που έχει κάνει και επιβεβαίωσε τα λόγια της πρώτης γιατρού όσον αφορά τον περιορισμό του σκυλιού και τις επαφές του με άλλα σκυλιά.
4. Είπε ότι ξέρει τη συγκεκριμένη κτηνίατρο και ότι έχει καλή γνώμη για αυτή.
4. Ρώτησε από ποιά χώρα έγινε εισαγωγή ο Bruce
5. Επιβεβαίωσε ότι είναι από την Ουγγαρία από τα πρώτα ψηφιά στο chip
6. Είδε το διαβατήριο και είπε ότι το συγκεκριμένο εκτροφείο βγάζει καλά σκυλιά
7. Ρώτησε από ποιό pet shop το πήραμε και είπε ότι αυτός φέρνει καλά λυκόσκυλα
8. Ρώτησε τι τροφή του πήραμε και είπε ότι είναι μια χαρά.
9. Μόλις έμαθε το τι έκανε στο σκυλί η πρώτη γιατρός δε θέλησε να το σχολιάσει καθόλου.
10. Είπε ότι το σκυλί πρέπει να τρώει 2 με 3 φορές την ημέρα όσο θέλει για 10-15 λεπτά. Μετά να του πέρνουμε το φαΐ που έχει αφήσει.
Και εδώ σε συμβουλεύω εγώ λακωνικά να παραμείνεις στην πρώτη γιατρό γιατί όσο ασόβαρη και αν είναι (δεν μας έχει εξηγήσει ακόμα αν έκανε ortolani test άρα γιατί να είναι ασόβαρη ? Εχεις περιγράψει μία εξέταση με το χέρι όπου το κουτάβι πόναγε και άλλα που δείχνουν βαριά δυσπλασία) - αποκλείεται απλά να είναι πιο ασόβαρη από τον δεύτερο ...Για να είμαι και εντελώς αντικειμενικός, πρέπει να αναφέρω ότι το pet shop μου πούλησε ένα καλό μεν κουτάβι, αλλά λίγο μεγαλύτερο από ότι έδειχναν τα χαρτιά. συγκεκριμένα, η ημερομηνία γέννησης ήταν η 6η Νοεμβρίου ενώ σήμερα το σκυλί είναι περίπου 3,5 μηνών.