Κοίτα, Βαγγέλη,
Στο θέμα της
εκτροφής, όσοι είναι "σωστοί" εκτροφείς ξέρουν (λιγότερο ή περισσότερο - νομίζω ότι το ζήτημα αυτό δεν εξαντλείται) τα θέματα και δεν θάλεγα ότι πρέπει να υπάρχει "δυσπλασιοβοβία", απλά θα πρέπει οι επίδοξοι κάτοχοι σκύλων να είναι συνειδητοποιημένοι και να "την ψάχνουν" πολύ.
Σε σχέση δε με τα σκυλιά pet shops και byb, έχω δει τον τελευταίο καιρό ...θύελλα από δυσπλαστικά σκυλιά, μέχρι σημείου να "πονάς" που τα βλέπεις, σε σημείο που να μην μπορούν να αντέξουν ούτε την εκπαίδευση βασικής υπακοής (μιάς και πρέπει, ας πούμε, να "κάτσει" το σκυλί, οπότε υποφέρει κλ.)...
Στο θέμα, όμως, των
περιβαλλοντικών συνθηκών, πιστεύω ότι η "δυσπλασιοφοβία"
οφείλει να είναι τόση και ακόμα περισσότερη !!! Ας πούμε, μέχρι πρότινος, όλη μου η οικογένεια και οι φίλοι με θεωρούσαν υποχόνδριο με την προσοχή που έχω δώσει στη Μόκα, εδώ και 12 μήνες! Ακολούθησα (και ακολουθώ ακόμα, έστω και λίγο πιο χαλαρά, αλλά στην ίδια κατεύθυνση) την αρχή "better safe than sorry" (δηλαδή, υιοθέτησα τις πιο αυστηρές προτάσεις πρόληψης, από όσες έχω διαβάσει) και βλέπω καλή εξέλιξη στο σκυλί και στην κίνησή του...
Τον τελευταίο καιρό, ακόμα και ο ...υπέρτατος κριτής (η γυναίκα μου) με αυτά που βλέπει και ακούει έχει αρχίσει να ψελλίζει "μπράβο και εμείς που σε κατηγορούσαμε αδίκως ότι γερνάς και γίνεσαι παράξενος"...