Αν και δεν νομίζω να γίνεται έτσι, ας πούμε ότι ισχύει.Όσον αφορά το νόμο αυτό που ξέρω είναι ότι όταν ο χώρος ανήκει στον δήμο και όχι στο κράτος ο δήμος με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ότι απαγορεύονται οι σκύλοι σε ένα πάρκο
Ψυχοπλακώθηκα λιγάκι βρε Μάγδα με αυτό που ρώτησες... :|...και πως θα καταλάβω σε ποιόν ανήκει το πάρκο της γειτονιάς μου?...
Eτσι μου είπαν απο τον Δημο μας αλλά δεν αμφισβητώ και την περίπτωση να παραποιήσαν της πληροφορίες είτε από έλλειψη γνώσεων είτε επίτηδες, αυτό που λες πάντως είναι λογικό και θα αρχίσω να ψάχνω αριθμούς αδείας.Αν και δεν νομίζω να γίνεται έτσι, ας πούμε ότι ισχύει.
Εγώ δεν φεύγω απο το πάρκο "του Δημάρχου" τι θα μου κάνουν, θα καλέσουν Δημοτική Αστυνομία (αφου "ανήκει" στον Δήμο)?
Εγώ σαν καλό παιδί καλώ την Αστική Αστυνομία.
Τι θα κάνει η αστυνομία, θα πάει να ρωτάει τι αποφάσισαν οι σύμβουλοι ή τι λέει το Σύνταγμα ΜΟΥ?
Να ξεκαθαρίσω magda οτι μπαίνω μόνο στο συγκεκριμένο γήπεδο μπάσκετ όχι σε παιδικές χαρές, δεν υπάρχει και λόγος δλδ να μπούμε σε παιδικές χαρές. Στο γηπεδάκι μπαίνουμε γιατί κάποιοι από εμάς παίζουν μπάσκετ. Το θέμα όμως είναι οτι δεν μπορούν να μας διώχνουν από παντού, τελικά το δικό μας δικαίωμα καταπατούν να κυκλοφορούμε και προσωπικά με έχουν κουράσει όλα τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες.m@r@ καλως ήρθες! σε ένα μόνο θέλω να σταθώ...." Έχω διαβάσει τον νόμο 3170/03 και δεν λέει πουθενά οτι απαγορεύεται να μπω με το σκύλο μου σε γήπεδα, παιδικές χαρές ή σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο εφόσον τον έχω δεμένο και μαζέυω τις ακαθαρσίες. Υπάρχει κάποιος άλλος νόμος που δεν γνωρίζω ή κάποιο "παραθυράκι"? Επίσης πρόσφατα μου έκαναν παράπονα και για τα ούρα??? "... δίκαιο έχεις, αλλα εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει όταν βλέπω να μπαίνουν τα σκυλιά στις παιδικές χαρές (δεν αναφέρομαι στα πάρκα). Όσο και να προσπαθήσουμε, τα ούρα δεν μαζεύονται, και είναι δύσκολο να μάθουμε το σκυλάκι μας να μην τα κάνει εκεί.. και όσο νερό και να ρίξουμε (και γώ ρίχνω δηλαδή αλλα για τα μάτια του κόσμου), δεν πρόκειται να καθαριστεί το μέρος.. σε αυτό ήθελα να σταθώ μόνο.. φιλικά πάντα, Μάγδα
Καπου εχει ξανασυζητηθει και οι πινακιδες που γραφουν:"απαγορευονται τα σκυλια" που απο πισω δεν ειναι τυπομενη η υπουργικη αποφαση που το επιβαλλει.οποια πινακιδα δεν εχει υπουργικη αποφαση,δεν ισχυει.ακομα και το ονομα του δημου να γραφει,πρεπει να υπαρχει η υπουργικη αποφαση.Δε πα να καλεσουν και την αστυνομια και τον πάπα...
Δυστυχώς όμως αν του έρθει κι εκείνου να πει ότι τον έβρισες πάτε και οι δύο αυτόφωρο! Αυτό είναι το μόνο αρνητικό σε αυτές τις υποθέσεις! Εκτός κι αν αυτός είναι μόνος κι εσυ φροντίσεις να είσαι με κάποιον άλλον!Εγώ αν μου απαγόρευε να περνάω έξω από την πόρτα του, τρεις φορές την ημέρα θα πέρναγα. Και θα κοντοστεκόμουν κιόλας, με το 100 ήδη σχηματισμένο στην οθόνη του κινητού και το δάχτυλο έτοιμο, στο πράσινο τηλεφωνάκι. Καταγγελία για παρενόχληση, εξύβριση και απειλή κατά της ζωής του σκύλου μου. Τι θα έκανε; Είπαμε, αλλά να μην τρελλαθούμε και τελείως.
Πες τους χαιρετίσματα πως το πεζοδρόμιό "τους" δεν είναι "τους" άλλα και "σου" απ' τη στιγμή που είσαι φορολογούμενος πολίτης!! Αυτό το πράγμα που όλοι νομίζουν πως ό,τι περνάει έξω απ' το σπίτι τους (δρόμος, πεζοδρόμιο κλπ) τους ανήκει...ΕΛΕΟΣ!!Ρε κοριτσια, εχω που εχω τα νευρα μου τελευταια με κατι τυπους που αλλοι κοιτανε λες και περναει η Τζουλια και αλλοι με μισος, διαβαζω κι αυτα που λετε και τρελλαινομαι. Ακου να μην περναμε εξω απο την πορτα τους.
Εμενα τις προαλλες μου εκαναν παρατηρηση με την Ζηνα για να με προλαβουν να μην την αφησω να τα κανει στο πεζοδρομιο τους. Λες και ειχα τετοια προθεση. Και δεν ειναι η πρωτη φορα. Προφανως εχουν εμπειριες κακιες, αλλά αυτος δεν ειναι λογος να με προσβαλλουν.
Προχθες με την Ηρα στο παρκο, τρεις κυριες γυρω στα 60 μουρμουριζαν δυνατα για να τις ακουσω: "ειδατε, σε αυτο το παρκο δεν εβαλαν πινακιδες οτι απαγορευονται τα σκυλια και ο αλλος εφερε το σκυλι του. Τι καλα στα άλλα παρκα".
Τωρα αντε να εξηγησεις οτι οι πινακιδες λενε απλά να μαζευεις τις ακαθαρσιες. Ηταν και προσφατο θεμα μου για οσους θυμουνται.
Επειδή μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο άκου τι έκανα εγώ: στο παρκάκι πίσω απ' το σπίτι μου είναι μια πετροβολημένη που μας έκανε συνέχεια παρατήρηση για τα σκυλιά. Είχε βρίσει και τη μητέρα μου (η θέση της οποίας είναι λεπτή και δεν μπορούσε να διαπληκτιστεί) αλλά και τις αδερφές μου! Στην αρχή γινόμουν τούρμπο γιατί φώναζε και γινόμασταν και ρεζίλι τριγύρω. Μέχρι που έλεγε πως έχει καρκίνο και δεν τη συμμεριζόμαστε! (πόσο στόκος πια!!) Μια μέρα λοιπόν πέρασα ακριβώς έξω απ' την πόρτα της και μου είπε να πάρω τα σκυλιά μου. Της είπα πολύ ευγενικά πως ο νόμος που δίνει το δικαίωμα να τα έχω εκεί και πως δεν είναι ιδιωτικός αλλά δημόσιος ο χόρος! Μετά μου είπε πως θα καλέσει την αστυνομία και πως θα με ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕΙ για να με δείξει στους αστυνομικούς! Της είπα πως αυτό είναι παράνομο και να σταματήσει γιατί θα της κάνω μήνυση και της είπα πως προτού καλέσει την αστυνομία να ενημερωθεί με τον νόμο γιατί αν τους καλέσει χωρίς λόγο θα έχει και ποινικές κυρώσεις! Όλα αυτά τα έλεγα φωναχτά! Ένα χρόνο τώρα δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ ξανά!! Αλλά και να το κάνει είμαι πάντα έτοιμη για 2 γύρο!! )ακριβώς, δεν θέλω να κάτσω να ασχοληθώ. αλλά το σκυλί δεν είναι δικό μου και δεν θέλω να αναστατώσω την ιδιοκτήτρια λόγω εγκυμοσύνης σε περίπτωση που μου πει ότι φέρνει την αστυνομία. Να του πω να τη φέρει;
σκεφτόμουν να πάρω τηλέφωνο σήμερα εγώ στην αστυνομία. Αλλά θα μου πουν;
της μιλησα ετσι γιατι ενω το σκυλακι καθοταν διπλα μου και το χαιδευαν τα παιδακια των οποιων οι γονεις επισης τοχαιδευαν , ηρθε η γιαγια επιθετικα με το δαχτυλο και μου κανε παρατηρηση οτι βρωμιζει το σκυλι και λοιπα . της εδειξα και τη σακουλα που ειχα μαζι αν εκανε κακα το σκυλι και αυτη επιεμενε . αρα της ειπα οτι εκεινη ειναι ανθυγυινη γιατι το σκυλακι οπως βλεπεις της λεω παιζει με τα παιδακια ανω εσυ αν πας κοντα σε παιδακι θα τρεξει να σωθει απο τη βρωμα . οταν καποιος ειναι κομπλεξικος του μιλαω αναλογα.@ Jerry θελεις να πεις οτι την προσεβαλες λεγοντας της οτι βρομαει και μαλιστα περισσοτερο απο το σκυλο κι εκανε μοκο?