Βόλτα στο πάρκο με το σκύλο. Παρανομία;;;

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Επομένως όσο θα έχω σκύλο, δλδ όλη μου τη ζωή, θα πρέπει να είμαι έτοιμη να μαλώνω, να τσακώνομαι, να μου φέρνουν την αστυνομία κλπ... 'Η πρέπει να σταματήσω να πηγαίνω με το σκύλο βόλτα σε πάρκα, πλατείες και δημόσιους χώρους γενικότερα....

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Δεν νομίζω, προσωπικά πάντα, πως η αδιαφορία είναι πάντα η καλύτερη λύση! Αν ο άλλος πει κάτι μια φορά, ναι, να αδιαφορείς! Αν όμως γίνεται σπαστικός, του λες απλά πώς είναι ο νόμος, χωρίς τσακωμούς και ιστορίες! Και στη χειρότερη, αν ο τύπος και ο κάθε τύπος γίνει επικίνδυνος για σένα ή τον σκύλο σου, κάνεις μια καταγγελία στην αστυνομία και παίρνεις ασφαλιστικά μέτρα απ' τον εισαγγελέα και είσαι μια χαρά! Δεν είμαι υπέρ του τελευταίου, αλλά όταν ο κάθε κομπλεξικός γίνεται επικίνδυνος και απειλητικός, οφείλουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας! Επειδή έχω δει ότι κάποιες φορές όταν είσαι απλά ελαστικός δεν καταφέρνεις τίποτα! Ίσα ίσα ο άλλος βάζει και φόλα και χαίρεται με την πράξη του!!

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Σκέψου οτι στο συγκεκριμένο πάρκο μας έχουν φέρει την αστυνομία 2 φορές και βέβαια απλά μας έκανε έλεγχο και έφυγε. Είναι όμως πια και εκνευριστικό να ανέχομαι να με βρίζει η κάθε κ@ρ@κ@ξ@ επειδή δεν λέει να κατανοήσει πως είναι ο νόμος...:mad:

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Σκέψου οτι στο συγκεκριμένο πάρκο μας έχουν φέρει την αστυνομία 2 φορές και βέβαια απλά μας έκανε έλεγχο και έφυγε.
Ενημερωτικά η αστυνομία τι έλεγχο έκανε???

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Ενημερωτικά η αστυνομία τι έλεγχο έκανε???
Τα στοιχεία μας πήρε και μάλλον είδε αν τα σκυλιά είναι δεμένα... Τι να σου πω... Την τελευταία φορά τους είχαν κάνει καταγγελία οτι τα σκυλιά χαλάνε το πάτωμα του πάρκο :confused:, δλδ ότι να είναι....

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Χαλάνε τα σκυλιά το πάτωμα στο πάρκο ε??? :eek:Θα έβαλαν κακής ποιότητας μάλλον τσίπηδες παιδί μου τι να περιμένεις.....:rolleyes:

Να ελέγξει αν είναι δεμένα που είναι το νόμιμο να το καταλάβω! Κράτησε στοιχεία κιόλας? Θέλω να πιστεύω για τα μάτια του κόσμου να μην τους λένε ότι δεν ελέγχουν! Anyway! :rolleyes:

Αλλά το χαλάνε το πάτωμα ε? Πολύ μου άρεσε αυτό! Αν το πάρεις στην πλάκα είναι πολύ ευρηματικός ο αργόσχολος και παράξενος κόσμος!

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Τα στοιχεία μας πήρε και μάλλον είδε αν τα σκυλιά είναι δεμένα... Τι να σου πω... Την τελευταία φορά τους είχαν κάνει καταγγελία οτι τα σκυλιά χαλάνε το πάτωμα του πάρκο :confused:, δλδ ότι να είναι....

Όταν λες ότι σας πήρε τα στοιχεία εννοείς πως τα κατέγραψε???

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Eλπιζω να μην τα ''πηρε ολα κι εφυγε'' και να τα κατεγραψε απλως...:D

Περα απο την πλακα, αν ζητησε στοιχεια τι ακριβως ρωτησε ;

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Τις ταυτότητες και σημείωνε σε κάποιο μπλοκ, τα ονόματά μας φαντάζομαι.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Και εσεις ειχατε παει βολτα τα σκυλια και κουβαλουσατε και τις ταυτοτητες ; Και αν δεν τις ειχατε οπως το 99% του πληθυσμου μαζι σας εκεινη την ωρα ; Υπηρχε ''κλουβα'' εκει κοντα ; Ολο αυτο μου φαινεται λιγο κωμικοτραγικο...

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Επειδή γενικά στην περιοχή έχουμε πολλούς αλλοδαπούς η αστυνομία κάνει ελέγχους συχνά, ειδικά σε πάρκα και πλατείες που μαζεύονται κι αυτοί, οπότε όλοι μας εδώ δεν ξεχνάμε τις ταυτότητες. Αυτές όμως τις φορές που ανέφερα ήρθαν συγκεκριμένα για τα σκυλιά. Η πρώτη ήταν καταγγελία για φασαρία στις 6 το απόγευμα και η δεύτερη καταγγελία οτι χαλάνε το δάπεδο...
Καλά σας έχω δείξει φωτογραφία της Ραλλού με το κομπρεσέρ στο.. πόδι να σκάβει?:p

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Τις ταυτότητες και σημείωνε σε κάποιο μπλοκ, τα ονόματά μας φαντάζομαι.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ!!!! Για να σας πάρουν τα στοιχεία πρέπει να υπάρχει λόγος! Αν ήταν έτσι με κάθε καταγγελία θα ήταν όλοι οι Έλληνες φακελωμένοι στην αστυνομία!! Έπρεπε να ζητήσετε τον λόγο για τον οποίο σας πήραν τα στοιχεία! Άλλο να κάνουν έναν τυπικό έλεγχο κι άλλο να σας σημειώσουν!!

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Τυπικό ήταν όπως και να έχει, για να δικαιολογήσουν οτι πράγματι έκαναν τον έλεγχο. Δεν τα έχω με την αστυνομία, αυτοί τη δουλειά τους κάνουν (είναι υποχρεωμένοι εφόσον έγινε καταγγελία να έρθουν να κάνουν έλεγχο) και δεν μας είπαν και τίποτα, με τους μ@λ@κες που κάνουν τις καταγγελίες τα έχω.

anodinos1

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2011
189
2
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Eιχα στο περιστερι στα κοντινα μου παρκα το ιδιο προβλημα και με ενοχλουσαν καλεσα ο ιδιος την αστυνομια και μαλιστα ημουν ετοιμος να τους κανω μυνηση για διαταραξη προσωπικης ηρεμιας και γαληνης που ο αρχιφυλακας του τμηματος μου ειπε χαρι των ποιο ηρεμων δεν εγεινε.Το αποτελεσμα μετρα απο τοτε δεν με ενοχλουν οταν εισαι σωστος θελει θρασος για να βρεις το δικιο σου.Απο την αλλη ομως καπου τους δικαιολογο γιατι πολλοι απο εμας δεν αφηνουν τον χωρο καθαρο απο τα περιτωματα και δεν ειναι καθολου σωστο να περπαταμε και να κανουμε σλαλομ για να αποφυγουμε της ακαθαρσιες που αφησε ο προιγουμενος.Και μην αρχισουμε οτι ειναι τα αδεσποτα γιατι το καλοκαιρι ηταν εδω(δεν πανε διακοπες τα κακομοιρα)και ηταν πολυ ποιο καθαρα τα παρκα και οι δρομοι.

giogalatas

Active Member
21 Αυγούστου 2012
38
0
Καλησπέρα παιδιά, έχω και εγώ το συγκεκριμένο πρόβλημα με την βόλτα του σκύλου αλλα λιγο διαφορετικό.Πηγάινω βόλτα τον σκύλο μου στο δημοτικό σχολείο της γειτονιάς ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ.Το τί παιχνίδι κάνει με τα παιδάκια που παίζουν εκεί το απόγευμα δεν λέγεται.Μία μέρα λοιπόν ήρθε η δημοτική αστυνομία,μού είπε ότι έκανε καταγγελία ένας γείτονας και μου ζήτησε να φύγω.Τους ρώτησα τι παράνομο κάνω και μου είπαν ότι πρέπει να μαζεύω τις ακαθαρσίες.Τους δείχνω λοιπόν την σακούλα.Μετα μου λέν πρέπει να έχει όλα τα απαραίτητα εμβόλια.Τους είπα ότι φυσικά και τα έχει και μπορώ να το αποδείξω με το βιβλιάριο του.Μετά μου λένε πρέπει έχει τσιπάκι.Τους απαντώ πως έχει και αποδυκνείεται κ αυτό με το βιβλιάριο.Αφόυ λοιπόν δεν μπόρεσαν να βρόυν κάτι παράνομο άρχισαν να μου λέν ότι απογορέυεται να πηγαίνς σε σχολέιο το απόγευμα που είναι κλειστό,ότι μπορεί ο σκύλος να ορμήξει σε κανένα παιδάκι και άλλα τέτοια.Γνωρίζετε αν ισχυει αυτό?Και τέλος εφόσον μαζεύω τις ακαθαρσίες και ο σκύλος έχει όλα τα εμβολια τσιπακι κτλ,αυτό σημάινει πως μπόρω να πηγαίνω σε όποιο δημόσιο χωρο θέλω?

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Παραθετω το καθηκοντολογιο φυλακων σχολικων κτηριων που μας δινει μια δυνατητα να βγαλουμε συμπερασμα τι ισχυει με το προαυλιο χωρο.

ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Ο νομος ειναι ξεκαθαρος παντως ο σκυλος πρεπει να βρισκεται υπο το πληρη ελεγχο σου,δηλαδη να ειναι στο λουρι του.Και εγω εαν ημουν γονιος και εβλεπα καποιον να αφηνει λυτο το σκυλο του σε μερος οπου παιζουν παιδια θα εκανα παραπονα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Κι εγώ θα έκανα παράπονα.

Καλό θα ήταν να μην πηγαίνεις σε σχολείο. Οπως, εμένα προσωπικά, δεν μου αρέσει να βλέπω σκύλους να παίζουν μέσα σε γήπεδα [μπάσκετ/τέννις]. Δεν είναι ωραίο, να κατουροχέζουν τα σκυλιά, άσχετα αν εσύ τα μαζεύεις [που ποτέ δεν είναι δυνατόν να μαζευτούν εντελώς] εκεί που παίζουν παιδιά αλλά και μεγάλοι. Που μπορεί να σαβουριαστούν πάνω στο παιχνίδι, ή να κάτσουν κατάχαμα ή και να ξαπλώσουν, χωρίς να ξέρουν ότι κάποια άλλη στιγμή, ο χώρος έχει χρησιμοποιηθεί για την τουαλέττα ενός σκύλου.

Και βεβαίως, ο κίνδυνος τραυματισμού ενός παιδιού, είναι πολύ μεγάλος. Και σ'αυτή την περίπτωση, ακόμη κι αν ο σκύλος δεν φταίει, θα βρεις τον μπελά σου. Εγώ, στην θέση σου, δεν θα το ρίσκαρα.