Βόλτα στο πάρκο με το σκύλο. Παρανομία;;;

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
@ Στέλιο: δεν την άφησα ελεύθερη καλέ! :eek:
Αυτός προσπαθούσε να με πείσει ότι ασυνόδευτο σημαίνει να πατάει πάνω στο γκαζόν! :paja1:
Τι του λέω την επόμενη φορά όμως αν μου πει ότι τα παιδάκια θέλουν να παίζουν και πέφτουν κάτω και ακουμπάνε τα τσίσα και μπλα μπλα μπλα; :confused:
Δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα σε κανέναν επειδή πάω βόλτα το σκύλο. Αν έρθει κι αυτός με καμιά στριμμένη μαμά και κάτσουν και λένε ότι τους μολύνει τα παιδιά κτλ;
1)αφου ηξερε το τηλ της δημ. αστυνομιας σημαινει οτι ειναι μια απο τις αγαπημενες του ασχολιες
2)αν δεν υπαρχει πινακιδα που να απαγορευει τα σκυλια ,οσες στριμμενες και να φερει δεν μπορουν να σου κανουν τιποτα.Τωρα αν εσυ εχεις την ορεξη να τσακωνεσαι καθε φορα ειναι το θεμα.Συνηθως οι περισσοτεροι απο εμας προτιμαμε να παμε αλλου και να εχουμε την ησυχια μας απο το να πλακωνομαστε ,εστω και αν εχουμε δικιο! βγαινεις δηλαδη για βολτιτσα και πρεπει να γινεσαι τουρμπο?

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
1)αφου ηξερε το τηλ της δημ. αστυνομιας σημαινει οτι ειναι μια απο τις αγαπημενες του ασχολιες
2)αν δεν υπαρχει πινακιδα που να απαγορευει τα σκυλια ,οσες στριμμενες και να φερει δεν μπορουν να σου κανουν τιποτα.Τωρα αν εσυ εχεις την ορεξη να τσακωνεσαι καθε φορα ειναι το θεμα.Συνηθως οι περισσοτεροι απο εμας προτιμαμε να παμε αλλου και να εχουμε την ησυχια μας απο το να πλακωνομαστε ,εστω και αν εχουμε δικιο! βγαινεις δηλαδη για βολτιτσα και πρεπει να γινεσαι τουρμπο?
ακριβώς, δεν θέλω να κάτσω να ασχοληθώ. αλλά το σκυλί δεν είναι δικό μου και δεν θέλω να αναστατώσω την ιδιοκτήτρια λόγω εγκυμοσύνης σε περίπτωση που μου πει ότι φέρνει την αστυνομία. Να του πω να τη φέρει;
σκεφτόμουν να πάρω τηλέφωνο σήμερα εγώ στην αστυνομία. Αλλά θα μου πουν;

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
ακριβώς, δεν θέλω να κάτσω να ασχοληθώ. αλλά το σκυλί δεν είναι δικό μου και δεν θέλω να αναστατώσω την ιδιοκτήτρια λόγω εγκυμοσύνης σε περίπτωση που μου πει ότι φέρνει την αστυνομία. Να του πω να τη φέρει;
σκεφτόμουν να πάρω τηλέφωνο σήμερα εγώ στην αστυνομία. Αλλά θα μου πουν;
δεν χανεις και τιποτα να την παρεις και να ρωτησεις...
Τωρα αν θες την ησυχια σου και δεν θες να ασχοληθεις απλα δεν πας ξανα εκει(οποτε γιατι να παρεις και την αστυνομια) αν ομως εχεις ορεξη να του τα πρηξεις οπως εκανε αυτος με εσενα,τοτε...βουρ :)

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
πήρα και μου είπαν ότι αν το πρόβλημά του ήταν οι ακαθαρσίες έχει δίκιο γιατί, απαγορεύεται να κατουράνε/τα κάνουν πάνω στο γκαζόν -.-'
Του είπα ότι τα μαζεύω αλλά όσο και να μαζεύεις τα υγρά (με το να ρίξεις νερό πάνω) δεν μπορεί να εγγυηθείς ότι δεν μένουν έστω και λίγα και μου είπε να τον πάρω αύριο για να κοιτάξει την νομοθεσία με το αρμόδιο τμήμα καθαριότητας.
Δηλαδή, οκ, πατάμε πάνω στο γκαζόν, αλλά αν κατουρήσει το μαλώνουμε; είναι δυνατόν;!

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
πήρα και μου είπαν ότι αν το πρόβλημά του ήταν οι ακαθαρσίες έχει δίκιο γιατί, απαγορεύεται να κατουράνε/τα κάνουν πάνω στο γκαζόν -.-'
Του είπα ότι τα μαζεύω αλλά όσο και να μαζεύεις τα υγρά (με το να ρίξεις νερό πάνω) δεν μπορεί να εγγυηθείς ότι δεν μένουν έστω και λίγα και μου είπε να τον πάρω αύριο για να κοιτάξει την νομοθεσία με το αρμόδιο τμήμα καθαριότητας.
Δηλαδή, οκ, πατάμε πάνω στο γκαζόν, αλλά αν κατουρήσει το μαλώνουμε; είναι δυνατόν;!
α να το ξερουμε να τους φοραμε πανες οταν βγαινουμε εξω :eyecrazy:

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Έτσι μου έρχεται από αντίδραση και μόνο να την βάλω να τα κάνει στο τσιμέντο! αφού έχουν πρόβλημα με το γκαζόν, μην μου πούνε τίποτα!:mad:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Koρίτσι μου μην ασχολείσαι με τον άνθρωπο, δεν έχει τι να κανει και τρομοκρατεί αθώους ανθρώπους που κάνουν την βόλτα τους. Την άλλη φορά που θα τον δεις θα του πεις ότι πήρα την αστυνομία και μου είπαν αυτό ακριβώς που είχα καταλάβει και εγώ, είναι απολύτως νόμιμο να συνοδεύω τον σκύλο μου στο πάρκο, και όσο για τις ακαθαρσίες εφόσον τις μαζεύω είμαι νομοταγής (έλεος). Εάν συνεχίσει, πες του ότι ξέρετε δεν είμαι αργόσχολη και έχω δουλειές και θα του γυρίσεις την πλάτη, και ποτέ ξανά δεν θα του επιτρέψεις να σου πιάσει κουβέντα. Είναι ψυχολογικό το θέμα, όλοι αυτοί κοιτάνε να μας τρομοκρατούν όταν βγάζουμε τα σκυλιά μας βόλτα, έχω έναν γείτονα τέτοιο στυλ και ξέρω τι σου λέω, μέχρι που με απείλησε ότι θα πυροβολήσει τον σκύλο μου από την βεράντα του και πήγα στην αστυνομία και του έκαναν σύσταση...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ότι είπε ο/η l.Kyveli και αν συνεχίσει να του πεις ότι θα πάρεις την αστυνομία γιατί σου αφαιρεί την ελευθερία να κυκλοφορίσεις σε δημόσιο χώρο και για παρενόχλησει. Τέτοιοι "παππούδες" απλά δεν έχουν κάτι να κάνουν και βρίσκουν να ασχοληθούν, αν δουν ότι δεν τους πάει γυρίζουν μεταβολή και εξαφανίζονται.

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
Εγώ δεν έχω ουσιαστικό πρόβλημα με τους γείτονες, η γειτονιά είναι γεμάτη σκυλάκια και αν βγεις σε "ώρα αιχμής" πέφτεις πάνω σε καμιά 10αριά τουλάχιστον. Αλλά έχω μια γειτόνισσα τρελή. Συγνώμη για τον χαρακτηρισμό, αλλά δε βρίσκω καταλληλότερη λέξη για το πρόβλημά της. Έχει ένα λαμπραντοροειδές στην αυλή της (περιφραγμένη σε σημείο που η περίφραξη -κοτετσόσυρμα που λέμε στην Κρήτη, δεν ξέρω πώς το λένε στα Ελλήνικος- συναντάει την πυλωτή) και όταν περνάμε από κει μας γαβγίζει. Βγαίνει αυτή και αρχίζει και φωνάζει στο σκυλί (που εννοείται δεν έχω δει ποτέ να βγαίνει βόλτα) "σκάσε σκασμένο (συμπληρώστε βρισιές κατά βούληση). Τι σε νοιάζει εσένα ποιος περνάει; Τι νομίζεις, ότι αγαπάνε τα σκυλιά τους; Υπηρέτες τους είναι και τώρα που θα πεινάσουνε, θα τα φάνε κιόλας" και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Πέρα από το καημένο το σκυλάκι που έχει στην αυλή της, που το πονάει η ψυχή μου, δε μου δημιουργεί ουσιαστικό πρόβλημα αλλά ταραχίζομαι κάθε φορά. Ειλικρινά, επειδή είμαι και άνθρωπος που δεν καβγαδίζει εύκολα δεν ξέρω τι θα έκανα αν ήμουν σε πολύ στριμμένη γειτονιά... Χαίρομαι το κουράγιο σας, πραγματικά!

πάντως, για χάρη στη συζήτησης (και επειδή μ αρέσουν τα θεωρητικά ερωτήματα), έστω ότι ήμουν ανάποδος άνθρωπος και εγώ και ήθελα να το προχωρήσω, μπορεί να κάνει κάποιος μήνυση όταν τον βρίζουν χωρίς να του απεθύνουν τον λόγο; Τυπικά, αυτή μιλάει στο σκυλί. Αλλά υπάρχει και η περίπτωση των φίλων/φιλενάδων/ζευγαριών (ή οτιδήποτε άλλο) που σε βρίζουν μεταξύ τους αρκετά δυνατά για να ακούσεις.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Το θέμα είναι ότι εγώ πληρώνομαι για να το βγάζω βόλτα/να παίζω μαζί του κτλ και γι'αυτό δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα γιατί θα πρέπει η ιδιοκτήτρια να έρθει ως εκεί(ή ως το τμήμα) για να τους τα ψάλλει κι αυτή με τη σειρά της και δεν το θέλω επειδή είναι έγκυος (γι'αυτό και με πληρώνει εμένα να το βγάζω, αλλιώς θα καθόταν εκείνη να το βγάλει :Ρ ) .
Σήμερα δεν τον είδα αυτόν, αλλά και να τον έβλεπα θα του έλεγα ότι την πήρα την αστυνομία κτλ κτλ :Ρ

magda

Well-Known Member
6 Μαϊου 2011
77
0
καλησπέρα σε όλους!! είμαι καινούρια στο σάιτ, γι΄αυτό ζητώ συγνώμη αν κάνω κανένα λάθος. :) Χαίρομαι που βρήκα αυτό το θέμα, γιατί με απασχολεί πολύ /ειδικά από εχτές το βράδυ. Γενικά ακούω πολλά αρνητικά σχόλια όταν βγάζω βόλτα τον Ερμή (είναι μεγαλόσωμο λαμπραντόρ και αυτό προφανώς τους τρομάζει, και από την άλλη μικροφέρνω αρκετά,οπότε δεν ¨κολλάνε¨ να με κράξουν). Έβγαλα βόλτα τον σκύλο μου σε ένα πάρκο που έχουμε στη γειτονιά και με σταμάτησε ένας κύριος να μου πει οτι απαγορεύεται να φέρνω τον σκύλο εδώ. Αντέδρασα χωρίς φόβο (η αλήθεια είναι ότι όταν τον βγάζω βόλτα, είμαι φορτσάτη, έτοιμη για καυγά)! Του έδειξα την σακουλίτσα και του εξήγησα ότι μαζεύω τα κακά του και ότι είναι εμβολιασμένος, και ότι δεν βλέπω καμία απαγόρευση στο πάρκο. Μου είπε, οτι οι υπάλληλοι του δήμου και ο ίδιος ο δήμαρχος έρχεται και διώχνει όποιον είναι με τον σκύλο του επειδή παίζουν παιδιά εκεί (τα παιδιά είναι πάντα στη παιδική χαρά στην οποία εννοείται ότι δεν πάω).. Εγώ δεν υποχώρησα και ίσα ίσα του έδειξα ότι έχω τον νόμο με το μέρος μου (αν και δεν ήμουν καθόλου σίγουρη), αλλά αν έρθω αντιμέτωπη με τον δήμαρχο? Τα νομικά δεν τα κατέχω καθόλου γι'ατό αν κάποιος ξέρει ας μου πει, σε 3 ωρίτσες, ετοιμάζομαι να τον πάω πάλι εκεί.. :D

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν κατεβεί ο δήμαρχος εκεί θα μας φωνάξεις όλους τους σκύλοιδιοκτήτες να δεις τι ωραία που θα πάει πάλι στο γραφείο ή...στο σπίτι του στις επόμενες εκλογές!
Από εδώ και πέρα θα έχεις μαζί σου σακουλίτσες για τα κόπρανα όπως ήδη κάνεις και το βιβλιάριο του σκύλου σου και δεν θα ακούς κανέναν!Ο μπαινακης και ο βγαινάκης από εδώ και πέρα!Θα μιλάς σε ανθρώπους μόνο που μπορούν να σε ακούσουν και να σε καταλάβουν,στους άλλους δεν θα μιλάς!Απλά τα πραγματάκια!

Το άλλο το ανέκδοτο με τον πρωθυπουργό που κατεβαίνει να διώξει τα σκυλιά το ξέρεις?Χαχαχα

Καλές βόλτες εύχομαι και υπομονή...

Last edited:

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
χρησιμα ολα αυτα παιδια!
ειδα καποια στιγμη σε εναν δρομο ηπιας κυκλοφοριας, οπου ειχε πεζουλι με φυτεμενο διακοσμητικο γκαζον με λουλουδια πινακιδα

Απαγορευονται τα σκυλια
Νομος........

Σαν χαζη δεν κρατησα τον αριθμο του νομου....

Αραγε να ισχυει? Ξερω παντως οτι καθε πινακιδα ειναι σε ισχυ και νομιμη μονο οταν αναγραφεται ο αριθμος του νομου....

magda

Well-Known Member
6 Μαϊου 2011
77
0
καλα όλοι οι άλλοι ρε συ st3lio απο Θεσσαλονικη θα κατέβεις να τον κράξεις?? :p πέρα απο την πλάκα, αυτό με το βιβλιάριο δεν το ξερα οτι θα πρέπει να το κουβαλάω πάντα πάνω μου.. πάντως να μην αντιδράσω δεν γίνεται - πρέπει να μιλάμε για να βλέπουν οτι αντιδρούμε..
για καλό και για κακό πάντως, έχω αντιγράψει σε χαρτάκι, πιασάρικες φράσεις που έχετε γράψει εδώ, για να φανώ πειστική και ¨προχωρημένη¨.. έχουμε και λέμε λοιπόν: 1. ταμπέλες με υπουργική απόφαση 2.επιτρέπεται απο το νόμο και το Σύνταγμα 3.καταγγελία για παρενόχληση, εξύβριση και απειλή κατά της ζωής του σκύλου μου 4. αφαιρεί την ελευθερία να κυκλοφορώ σε δημόσιο χώρο και με παρενοχλεί... :D :D To 3 και το 4 ειδικά με βλέπω να τα χρησιμοποιώ απο σήμερα :D

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Καλησπέρα!! Είμαι κι εγώ καινούργια στο forum. Έχουμε κι εμείς ένα πάρκο στην περιοχή όπου μαζευόμαστε πολλοί σκυλογονείς το βραδάκι. Όλο το χειμώνα δεν είχαμε προβλήματα αλλά τις τελευταίες 15 μέρες είναι ένας γείτονας που συνέχεια διαμαρτύρεται για φασαρία. Εννοείται οτι δεν πηγαίνουμε πολύ αργά δηλ. μετά τις 23:00 (σύμφωνα με το site της ελληνικής αστυνομίας οι ώρες κοινής ησυχίας για τους θερινούς μήνες ορίζονται από τις 23:00 και μετά αντί 22:00 που ισχύει τους χειμερινούς μήνες). Υπάρχει και ένα γήπεδο μπάσκετ μέσα στο πάρκο και κάποιες φορές μπαίνουμε εκεί μέσα να κάτσουμε και κάποιοι από εμάς παίζουν μπάσκετ. Προχθές ο τύπος έφερε την αστυνομία (αυτός πρέπει να ήταν γιατί σαν κότα που είναι δεν βγήκε στο μπαλκόνι να τον δούμε και οι αστυνομικοί δεν μας έλεγαν ποιος έκανε παράπονα). Οι αστυνομικοί επέμεναν οτι δεν επιτρέπεται να βρίσκονται σκυλιά μέσα στο γήπεδο (ούτε δεμένα ούτε λυμένα) και οτι πρέπει να φοράνε και φίμωτρο. Έχω διαβάσει τον νόμο 3170/03 και δεν λέει πουθενά οτι απαγορεύεται να μπω με το σκύλο μου σε γήπεδα, παιδικές χαρές ή σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο εφόσον τον έχω δεμένο και μαζέυω τις ακαθαρσίες. Υπάρχει κάποιος άλλος νόμος που δεν γνωρίζω ή κάποιο "παραθυράκι"? Επίσης πρόσφατα μου έκαναν παράπονα και για τα ούρα???

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το γήπεδο είναι του πάρκου ή ανήκει στην τοπική ομάδα?
Το πάρκο έχει κάποια σήμανση που απαγορεύει τα σκυλιά (το οποίο να έχει σφαγίδα απο πίσω)?
Αν το γήπεδο ανήκει στον Δήμο, αν δεν υπήρχε απογόρευση τετράποδων και αν τα είχατε δεμένα τότε κακός η αστυνομία σας ζήτησε να φύγετε. Ποδήλατο και τα σχετικά απαγορευονται κανονικά αλλά το να καθεσαι με παρέα όχι.
Για το φίμωτρο δεν θυμάμαι τι αναφέρει η νομοθεσία.

Η αστυνομία δεν γνωρίζω αν υποχρεούται να αναφέρει ποιός την κάλεσε αλλά είναι υποχρεωμένη να κάνει εξακρίβωσει στοιχείων. Δεν την ενδιέφερε να δει ποιός την κάλεσε, αν ο κύριος κάνει φάρσες ή να τον ενημερώσει για την συζήτηση που είχατε μαζί τους?
Αν όντως ακολουθείτε την νομοθεσία και σέβεστε την περιοχή/ανθρώπους και συνεχίζει ο άνθρωπος να σας κατηγορεί την επόμενη κάντε εσείς παράπονο στην αστυνομία ότι σας παρενοχλεί και προσπαθεί να σας στερείσει το δικαίωμα σας ως πολίτες να κυκλοφορήσετε σε δημόσιο χώρο. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί δεν σας φέρονταν δίκαια στην θέση σας θα ζήταγα να μου πουν απο ποιό αστυνομικό τμήμα είναι να μιλήσω ο ίδιος με τον διοικητή... Ο μόνος λόγος που το λέω αυτό είναι γιατί αστυνομικός που αναφέρει το φίμωτρο μάλλον έχει "ξεφύγει" λίγο με την εξουσία που του έχουν δώσει.

magda

Well-Known Member
6 Μαϊου 2011
77
0
m@r@ καλως ήρθες! σε ένα μόνο θέλω να σταθώ...." Έχω διαβάσει τον νόμο 3170/03 και δεν λέει πουθενά οτι απαγορεύεται να μπω με το σκύλο μου σε γήπεδα, παιδικές χαρές ή σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο εφόσον τον έχω δεμένο και μαζέυω τις ακαθαρσίες. Υπάρχει κάποιος άλλος νόμος που δεν γνωρίζω ή κάποιο "παραθυράκι"? Επίσης πρόσφατα μου έκαναν παράπονα και για τα ούρα??? "... δίκαιο έχεις, αλλα εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει όταν βλέπω να μπαίνουν τα σκυλιά στις παιδικές χαρές (δεν αναφέρομαι στα πάρκα). Όσο και να προσπαθήσουμε, τα ούρα δεν μαζεύονται, και είναι δύσκολο να μάθουμε το σκυλάκι μας να μην τα κάνει εκεί.. και όσο νερό και να ρίξουμε (και γώ ρίχνω δηλαδή αλλα για τα μάτια του κόσμου), δεν πρόκειται να καθαριστεί το μέρος.. σε αυτό ήθελα να σταθώ μόνο.. φιλικά πάντα, Μάγδα :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Αν και την προηγούμενη βδομάδα έκανα μια παρασπονδία , μπήκα με τον μικρό σε παιδική χαρά μαζί με το βαφτηστήρι μου και αυτός κάθισε σε μια γωνίτσα και μασούλαγε το παιχνιδάκι του , γενικά δεν είναι πολύ ωραίο να κατουράνε τα σκυλιά σε παιδικές χαρές που παίζουν παιδάκια κάτω στο έδαφος.
Όσον αφορά το νόμο αυτό που ξέρω είναι ότι όταν ο χώρος ανήκει στον δήμο και όχι στο κράτος ο δήμος με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ότι απαγορεύονται οι σκύλοι σε ένα πάρκο π.χ., αυτο έχουν κάνει στην Αγία Παρασκευή οι άχρηστοι και κάθε μέρα τρέχω σε πάρκα άλλων δήμων!

magda

Well-Known Member
6 Μαϊου 2011
77
0
kyveli καλά που το πες.. και πως θα καταλάβω σε ποιόν ανήκει το πάρκο της γειτονιάς μου? σε όποιον και να ανήκει όμως, η απαγορευτική πινακίδα που ενδέχεται να μπεί πρέπει να χει και αυτή σφραγίδα απο πίσω? αν ξέρεις, θα χαρώ πολύ να μου πεις, γιατι με απασχολεί αυτό τον τελευταίο καιρό..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Δεν βρίσκω άλλη λύση παρά μόνο να πάρεις τηλέφωνο στο Δήμο σου και να ρωτήσεις. :)
Όσον αφορά την σφραγίδα γνωρίζω ότι όλες οι πινακίδες που απαγορεύουν την διέλευση σκύλων πρέπει να έχουν την σφραγίδα από πίσω.