Απαγόρευση των πιτ μπουλ;

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Ειναι η μονη μου ελπιδα! :cool: Αλλα και εσεις αν κοψετε αυτια, θα ειστε τα Γιγαντοσωμα Πιτμπουλ και θα πρεπει να απαγορευθειτε επισης...:D
Για να μην αναφερθω στο παλιο αιμοδιψες αγγλικο μπουλντογκ του οποιου ειστε απογονοι(χειροτεροι απο πιτ)...:maria:
Καλά εμένα δεν έχει ελπίδα η μικρή..θα απαγορεύεται παντού..τι άμσταφ τι πίτ...όλα επικύνδυνα θεωρούνται...

Νευριάζω πολύ με αυτές τι αηδίες...τον άνθρωπο θα έπρεπε να απαγορεύσουμε που είναι το πιο επικύνδυνο ζώο!

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Έχει όλα τα ημίαιμα; και πως είναι δυνατή η καταγραφή όλων των ημίαιμων; πως είναι δυνατή η καταγραφή όλων των αδήλωτων σκύλων; γενικά; πως είναι δυνατός ο διαχωρισμός ημίαιμου καθαρόαιμου όταν κυνολογικά υπάρχουν αγεφύρωτα χάσματα όπως αυτό του APBT και της FCI καλό θα είναι να κρατάτε μια επιφυλακτικότητα στις στατιστικές οποιουδήποτε είδους όχι μόνο του συγκεκριμένου, δεν είναι λίγες οι φορές που χρησιμοποιείται η στατιστική για εξαγωγή στοχευμένων συμπερασμάτων...

Μια στατιστική έρευνα καθίσταται σοβαρή από το σύνολο της δουλειάς που έχει τελεσθεί ούτως ώστε να αποκομιστούν τα όποια συμπεράσματα και σε αυτές που αφορούν σκύλους δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να έχουμε ασφαλείς έρευνες με κατατοπιστικά συμπεράσματα.
Η συντριπτική πλειοψηφία στατιστικών ερευνών απλά παραθέτει στοιχεία χωρίς συγκρότηση λόγω αδυναμίας συγκέντρωσης επαρκών πληροφοριών ή λόγω του μεγάλου κόστους του εγχειρήματος που καθιστά την έρευνα απαγορευτική και τα αποτελέσματα της πρόχειρα και μη κατάλληλα για εξαγωγή συμπερασμάτων.

Το λυπηρό μέσα σε όλα αυτά είναι ότι παρά τα τόσα χρόνια αγώνα κάποιων για να αποτραπεί αυτό που συμβαίνει σήμερα και παρά το ότι οι "γραφικοί" αυτοί τύποι, όπως πολλοί τους χαρακτήριζαν επιβεβαιώνονται με τον τρανότερο τρόπο ακόμα και τώρα η πλειοψηφία των ιδιοκτητών APBT ζουν στον κόσμο τους...

Παρακάτω το link για ένα άρθρο που παρέθεσα πριν λίγο καιρό και είναι χαρακτηριστικό.

APBT - "Παρελθόν, Παρόν και...Μέλλον;"

ΥΓ: Δυστυχώς τέτοιες έρευνες παρωδίες χρησιμοποιήθηκαν σε πολλές νομικές διαδικασίες και στηρίχθηκαν πάνω τους απαγορεύσεις φυλών

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Καλά εμένα δεν έχει ελπίδα η μικρή..θα απαγορεύεται παντού..τι άμσταφ τι πίτ...όλα επικύνδυνα θεωρούνται...

Νευριάζω πολύ με αυτές τι αηδίες...τον άνθρωπο θα έπρεπε να απαγορεύσουμε που είναι το πιο επικύνδυνο ζώο!
Καλα εσυ εισαι πιτμπουλ με τη μία..!:cool:

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Έχει όλα τα ημίαιμα; και πως είναι δυνατή η καταγραφή όλων των ημίαιμων;.......
ο πινακας αναφερεται στην καταγραφη και αναλυση των περιστατικων απο τις επισημες εκθεσεις (της αστυνομιας και των υπευθυνων)
Οπως βλεπεις δεν ξεχωριζει καθαροαιμα και ημιαιμα .... αναφερεται ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους σκυλους που ειχαν την ιδιοτητα του PET (με καταγραμενο τον ιδιοκτητη) και οχι σε αδεσποτα ...και μετειχαν σε επιθεση
δεν περιλαμβανει αστυνομικους σκυλους η αλλους εργασιακους σκυλους που επιτεθηκαν κατα την διαρκεια που φυλουσαν τον χορο τους...
ΜΟΝΟ "ON STREET "....επιθεσεις και μαλιστα σε αρκετα περιστατικα που συμετεχουν περισσοτερα του ενος σκυλιου τα αναφερει αναλυτικα...
Τι αλλο να κανει ο ανθρωπος ????
αυτα τα στοιχεια μαζεψε ε! αυτα και εβαλε στον πινακα ....!!!

ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ εν ολιγοις
Ολα τα σκυλια μπορει να δαγκωσουν σε καποια ασχημη στιγμη αλλα τα πιτ και ροτ δεν σε δαγωνουν απλα ,σε κατακρεουργουν , μεχρι σημειου θανατου και εκει ειναι η διαφορα .
....και τελος λεει για την απαγορευση η οχι ......
ΤΑ ΠΙΤ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΤ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΗ ΚΟΙΝΟ , ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΟΥΝ ....
..... καθολα λογικη αντιμετωπιση ....

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
και ξαναλέω...αν δεν αναφέρεται έστω κατά προσέγγιση από έναν σχετικά ορθολογικό υπολογισμό - που μπορεί να σταθεί σε αμφισβήτηση - το πόσα περίπου είναι τα άτομα φυλής στα οποία αντιστοιχεί το κάθε νούμερο επιθέσεων τότε η έρευνα δεν υφίσταται...είναι απλή αναγραφή περιστατικών που δεν είναι δόκιμα για εξαγωγή συμπερασμάτων και τα όποια συμπεράσματα είναι προκατειλημμένα, στοχευμένα και στερούνται σοβαρότητας.

Όσο για τον τύπο δαγκώματος και το αν κατακρεουργούν, κομματιάζουν, βγάζουν άντερα και χορεύουν πάνω τους τον χορό της βροχής, αυτού του τύπου τα σχόλια προέρχονται από ανθρώπους που δεν έχουν γνώσεις ή εμπειρία με το αντικείμενο και είναι είτε προκατειλημμένοι λόγω άγνοιας ή επιπολαιότητας, είτε έχουν συμφέροντα να είναι.

Ένα σκυλί της κατηγορίας του Κοκερ Σπανιελ ή ένα Τζακ Ρασσελ ή Φοξ Τερριε μπορεί να σου κόψει δάχτυλα με ένα δάγκωμα. Δεν συζητάμε για κάποιο Γίγα Σνάουζερ ή Γ.Π. εργασίας.

Φυσικά και σκύλοι τέτοιας δυναμικής μπορεί να γίνουν άκρως επικίνδυνοι, ούτε συζήτηση και φυσικά η κάθε φυλή δεν είναι για όλους αλλά οι γλαφυρές περιγραφές και οι ανυπόστατες έρευνες βλάπτουν την κυνολογία στο σύνολο και λυπάμαι για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα και ειδικά όσους κινούνται στην πλευρά των "εργασιακών".

Λύσεις τύπου "πονάει χέρι κόβει χέρι" δεν έχουν καμία σχέση με πολιτισμένες κοινωνίες

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Το ποσα πιτ κυκλοφορουν ,το ποσα Γ.Π. κυκλοφορουν η οτιδηποτε αλλο δεν τον ενδιαφερει .....
ο πληθυσμος καθε φυλης θα ηταν δικαιολογια εαν δεν υπηρχε τετοια διαφορα
(το σκεπτικο σου .... περισσοτερα πιτ και ροτ αρα και περισσοτερες οι πιθανοτητες επιθεσης ...χμ
....παλαιοτερα ειχαμε λιγοτερες τραπεζες και σημερα γεμισε ο κοσμος ...αυτο τη σημαινει οτι δικαιολογουνται και οι περισσοτερες ληστιες...?)
Τα αποτελεσματα ειναι απιστευτα "εναντιον" και απεχει η φυλη μακραν απο το "φυσιολογικο μεσο ορο " στις επιθεσεις και θα επρεπε συμφωνα με το σκεπτικο σου να ειναι 85 % (αθροιστικα) το ποσοστο αυτων των φυλων για να δικαιολογειται ο αριθμος των επιθεσεων τους.
Τελος παντων οποιος θελει την λαμβανει υποψιν του , εγω μια και επεσε στα χερια μου , θεωρησα υποχρεωση μου να σας την αναφερω,
και οποιος θελει ας την λαβει υποψη του ..
Εγω προ πολλου εχω καταληξει στα συμπερασματα μου .....

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Το ποσα πιτ κυκλοφορουν ,το ποσα Γ.Π. κυκλοφορουν η οτιδηποτε αλλο δεν τον ενδιαφερει .....
ο πληθυσμος καθε φυλης θα ηταν δικαιολογια εαν δεν υπηρχε τετοια διαφορα
(το σκεπτικο σου .... περισσοτερα πιτ και ροτ αρα και περισσοτερες οι πιθανοτητες επιθεσης ...χμ
....παλαιοτερα ειχαμε λιγοτερες τραπεζες και σημερα γεμισε ο κοσμος ...αυτο τη σημαινει οτι δικαιολογουνται και οι περισσοτερες ληστιες...?)
Τα αποτελεσματα ειναι απιστευτα "εναντιον" και απεχει η φυλη μακραν απο το "φυσιολογικο μεσο ορο " στις επιθεσεις και θα επρεπε συμφωνα με το σκεπτικο σου να ειναι 85 % (αθροιστικα) το ποσοστο αυτων των φυλων για να δικαιολογειται ο αριθμος των επιθεσεων τους.
Τελος παντων οποιος θελει την λαμβανει υποψιν του , εγω μια και επεσε στα χερια μου , θεωρησα υποχρεωση μου να σας την αναφερω,
και οποιος θελει ας την λαβει υποψη του ..
Εγω προ πολλου εχω καταληξει στα συμπερασματα μου .....
Αν δε τον ενδιαφέρει τότε δεν μπορώ να τον πάρω στα σοβαρά και μπορώ με τη σειρά μου να χαρακτηρίσω γελοία ή προκατειλημμένη την έρευνα.

Όσο για τις τράπεζες η παραβολή σου θα έστεκε αν το έθετες κάπως έτσι "περισσότερες τράπεζες, μεγαλύτερος πλουτισμός του κεφαλαίου, μεγαλύτερες χρηματοπιστωτικές κρίσεις" και ναι θα ήταν σωστό...αυτό με τις ληστείες θα έστεκε αν έλεγες "περισσότεροι ληστές, περισσότερες ληστείες" και ναι πάλι θα ήταν σωστό.

Ό,τι πέφτει στα χέρια σου το δημοσιεύεις χωρίς πρώτα να φιλτράρεις την εγκυρότητα του περιεχομένου;

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να δημιουργηθεί ένταση στην συζήτηση αλλά μερικά πράγματα είναι καλό να ξεκαθαρίζονται.

Φυσικά και τα συμπεράσματα είναι ελεύθερα για τον καθένα αλλά η δημόσια έκφραση υπόκειται σε κριτική και δύναται να μας ζητηθεί να την στηρίξουμε.

φιλικά
Δημήτρης

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Δημητρη την αποψη μου την εχω κανει γνωστη απο τις πρωτες μερες που αναφερθηκε η περιπτωση απαγορευσης και τα συμπερασματα μου σαν "συνκατοικο" σκυλου τα εχω αναφερει και αυτα ... για αυτα δεχομαι οποιαδηποτε κριτικη και μπορω να δωσω και τις αναλογες δικαιολογιες - ερμηνιες αν θελεις...
Την ενλογω "μελετη"-"αποψη" δεν ειχα σκοπο να την υποστηριξω ...αλοιμονο , απλως ανεφερα την υπαρξη της και τα αριθμιτικα δεδομενα που δειχνουν οτι υπαρχουν επιθεσεις απο πιτ σε ανθρωπους , απαντηση στον ICE ητανε ,τιποτε αλλο....

{ο ICE εγραψε ....
Φιλε tomsitsas, τα πιτμπουλ εχουν γινει ''γνωστα'' απο τις μαχες και την επιθετικοτητα τους προς αλλα σκυλια λογω του οτι ετσι γαλουχουνται απο τους εκαστοτε ιδιοκτητες τους.
ΣΠΑΝΙΑ εκδηλωνουν επιθετικοτητα προς τους ανθρωπους, ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΑ απο αλλες φυλες παντως...
Αυτο το γνωριζουν οι παντες! Οταν τα σκυλια ειναι στο λακο και παλευουν μπορει να τα πιασει και ο ξενος...!!! }

Στα γραφομενα του ICE (εντονα γραμματα ) απαντησα με αριθμητικα στοιχεια ....δεν υποστηριξα καμια αποψη ...
Ετσι εγινε η "δημοσιευση αριθμων και φυλων ...
Οταν ζητηθηκε απο τους φιλους του forum διευκρινησεις για τους αριθμους και πως διαβαζονται ,(μιας και δεν μπορασα να βρω τον τροπο να κανω παραπομπη του pdf),θεωρησα σκοπιμο να ανεβασω ολη την ιστορια για να μπορει ο καθενας να βρει και να ερμηνευσει απο μονος του τα διαφορα στοιχεια ....

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Το οτι γυρναμε ολο γυρω-γυρω απο το U.S ομως καθολου δεν μου αρεσει...Ειπαμε τι γινεται εκει...
Εχεις τιποτα απο Ευρωπη μερια?
Ολοι οσοι γραψαμε εδω, ξερουμε κατι διαφορετικο απο αυτα που παρεθεσες.
Μηπως ζουμε σε ''αλλη χωρα'' τελικα....?

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
τα πιτογυροειδη, ειναι μοδατος στοχος,τι δεν καταλαβαινετε επιτελους!ολα τα τριγωνοκεφαλα στην πυρα!!!!!!!!!πιτογυρα??μιαμ μιαμ!!!!πολλα γυραδικα,περισσοτερος γυρος,περισσοτερα σαντουιτς!!!!!!!!ετσι παιζει να μας βλεπουν κ τα πιτ ε?σαν κινητα φαστφουνταδικα ειμαστε για αυτα!!!!
o ice τρωει κρεμυδι?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Η απιστευτη βλακεια της ολης υποθεσης ειναι οτι σκυλακια σαν τον Ice την Krystal κλπ επειδη ειναι πανομοιοτυπα με τα πιτμπουλ, θα ειναι σαφως μεσα στην <<λιστα της απαγορευσης>>....

Θα παρει η μπαλα αναγνωρισμενες φυλες, καθως θα κυνηγανε τα φαντασματα των μη αναγνωρισμενων επικινδυνων-φονιαδων πιτμπουλ....

Τετοια Καφριλα απο σχετικους υποτιθεται ανθρωπους που κραυγαζουν για την ασφαλεια υποτιθεται του κοινωνικου συνολου....

Και για να μην κουραζομαστε αλλο, η λυση(εαν υπαρχει προβλημα), ειναι μια: Ο σκυλος μου ειναι αγριος και επικινδυνος και επιτεθηκε αναιτια σε ανθρωπο η ζωο εκτος του χωρου του??? Να μπω φυλακη και να πληρωσω τα μαλλιοκεφαλα μου ΕΓΩ ο ιδιοκτητης του σκυλου, που δεν τον ειχα σωστα εκπαιδευμενο ή ελεγχομενο !!!!!

Ολα τα αλλα ειναι: ''Φρέσκα δαμάσκηνα, και ψιλές ελιές'' που ελεγε και ο Χαρρυ Κλυν...

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Το οτι γυρναμε ολο γυρω-γυρω απο το U.S ομως καθολου δεν μου αρεσει...Ειπαμε τι γινεται εκει...
Εχεις τιποτα απο Ευρωπη μερια?
Ολοι οσοι γραψαμε εδω, ξερουμε κατι διαφορετικο απο αυτα που παρεθεσες
.
Μηπως ζουμε σε ''αλλη χωρα'' τελικα....?
Γνωριζω .....οτι γνωριζετε ...ΠΟΛΥ καλυτερα απο μενα για το συκεκριμενο ζητημα ...
Ο μονος λογος που μου κεντρισε το ενδιαφερον και μπηκα στον κοπο να το κατεβασω και φυσικα να το διαβασω ,ειναι γιατι εχει την μοναδικη καταγραμενη περιπτωση επιθεσης απο sheltie ....εστω και σε μορφη ημιαιμου.... που μπορεσα να βρω .
Ετσι και επεσε στην αντιληψη μου ....

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
οι αμερικανοι ειχανε κανει και μια πολυ ωραια ερευνα για τα πυρηνικα στο ιρακ ασε μην φας εχουμε γλαροσουπα

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
οι αμερικανοι εχουν κανει γενικα πολλες ερευνες κ πειραματα.τους χρωσταμε πολλα..ειναι ανθρωποι με αποψη!ανθρωποι που ξερουν να βγαζουν λεφτα κ να δινουν αξια σε αυτα που σπαταλησαν!!!τιποτα δεν παει τζαμπα!!!τους διδυμους τους εριξε ο λαντεν κ τους ανθρωπους τους σκοτωνουν τα πιτ!!!!μηπως τα πιτ ειναι στρατολογημενα μελη τις χαμας τελικα?

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
οι αμερικανοι ειχανε κανει και μια πολυ ωραια ερευνα για τα πυρηνικα στο ιρακ ασε μην φας εχουμε γλαροσουπα
ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΗΝ "ΕΡΕΥΝΑ" ΠΟΥ ΛΕΣ .......( + Αγγλοι...+ Γαλλοι....+ )
(δηλ ευρωπαιοι.... αρα τοσο αξιολογες θα ειναι και οι ευρωπαικες μελετες ...)
ξαναλεω λοιπον ... αγνοω την μελετη και οπου αυτη θελη να καταληξει
αλλα μενω στους αριθμους και στην καταγραφη γεγονοτων
που δειχνει οτι αυτο ,το οποιο ισχυριστηκα (σε αντιθεση με τον φιλο ICE )
ΔΕΝ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ οπως λανθασμενα αναφερθηκε
και ΠΑΝΤΟΣ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΛΛΕΣ ΦΥΛΕΣ....τελος
(χιουμορ.....η γλαροσουπα με κριθαρακι παρακαλω...)

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
αλλα μενω στους αριθμους και στην καταγραφη γεγονοτων
που δειχνει οτι αυτο ,το οποιο ισχυριστηκα (σε αντιθεση με τον φιλο ICE )
[
Μην μένεις στους αριθμούς και στην καταγραφή των γεγονότων γιατί πίσω απο αυτά σε μια έρευνα υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και να αξιολογούνται. Τι θέλω να πω : όπως είπαν και τα παιδιά ο αριθμός των επιθέσεων πάντα αξιολογείται σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό που εξετάζεις δηλαδή αν μετράς τις επιθέσεις σε 100 άτομα και τις βρίσκεις 30 και εξαιρέσεις τον <αποδεκτό> αριθμό επιθέσεων έστω 3, τότε λες οτι ναι οι επιθέσεις είναι αυξημένες. Είναι σαν να λες οτι θα κάνουν ενα εμβόλιο 100 άτομα, θεωρείται αποδεκτό μέσα στα πλαίσια της έρευνας οτι θα πεθάνει 1 αλλά εσύ έχεις 30 θανάτους άρα το εμβόλιο έχει πρόβλημα. Αν πεθάνει 1 άτομο το θεωρείς αποδεκτό γιατί στα στατιστικά δεδομένα πάντα υπάρχει ενα περιθώριο που το θεωρείς φυσιολογικό να συμβεί. Επίσης μπορώ να σου πω οτι στις έρευνες αν δεν είναι καλά δομημένη ο καθένας μπορεί να μεταφράσει τα νούμερα και να τα εξηγήσει, αν ξέρει, όπως θέλει πχ θα σου πω οτι απο τα παραδείγματα που αναφέρονται στη λίστα που παρέθεσες 1 άτομο πέθανε απο καρδιακή ανακοπή ναι μεν δέχθηκε επίθεση αλλά δεν πέθανε απο αυτό, η πρωταρχική αιτία θανάτου ήταν η καρδιακή ανακοπή (η επίθεση ήταν η αφορμή όχι η αιτία) άρα πως καταγράφεται στις αιτίες θανάτου απο επίθεση ? ή κάποιο άλλο άτομο πέθανε απο μόλυνση, η οποία μόλυνση είναι η αιτία θανάτου και η αφορμή η επίθεση. Δεν ξέρω αν τα εξήγησα καλά:D οι έρευνες είναι επιστήμη ολόκληρη και με μεγάλη ανάλυση και πάντα είναι βασικό να θεωρείς οτι ενα ποσοστό αντίθετο απο αυτό που μετράς είναι αποδεκτό να συμβεί. Εννοώ οτι αποδεχόμαστε οτι ενας αριθμός επιθέσεων είναι αποδεκτός να συμβεί.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μην μένεις στους αριθμούς και στην καταγραφή των γεγονότων γιατί πίσω απο αυτά σε μια έρευνα υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και να αξιολογούνται. Τι θέλω να πω : όπως είπαν και τα παιδιά ο αριθμός των επιθέσεων πάντα αξιολογείται σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό που εξετάζεις δηλαδή αν μετράς τις επιθέσεις σε 100 άτομα και τις βρίσκεις 30 και εξαιρέσεις τον <αποδεκτό> αριθμό επιθέσεων έστω 3, τότε λες οτι ναι οι επιθέσεις είναι αυξημένες. Είναι σαν να λες οτι θα κάνουν ενα εμβόλιο 100 άτομα, θεωρείται αποδεκτό μέσα στα πλαίσια της έρευνας οτι θα πεθάνει 1 αλλά εσύ έχεις 30 θανάτους άρα το εμβόλιο έχει πρόβλημα. Αν πεθάνει 1 άτομο το θεωρείς αποδεκτό γιατί στα στατιστικά δεδομένα πάντα υπάρχει ενα περιθώριο που το θεωρείς φυσιολογικό να συμβεί. Επίσης μπορώ να σου πω οτι στις έρευνες αν δεν είναι καλά δομημένη ο καθένας μπορεί να μεταφράσει τα νούμερα και να τα εξηγήσει, αν ξέρει, όπως θέλει πχ θα σου πω οτι απο τα παραδείγματα που αναφέρονται στη λίστα που παρέθεσες 1 άτομο πέθανε απο καρδιακή ανακοπή ναι μεν δέχθηκε επίθεση αλλά δεν πέθανε απο αυτό, η πρωταρχική αιτία θανάτου ήταν η καρδιακή ανακοπή (η επίθεση ήταν η αφορμή όχι η αιτία) άρα πως καταγράφεται στις αιτίες θανάτου απο επίθεση ? ή κάποιο άλλο άτομο πέθανε απο μόλυνση, η οποία μόλυνση είναι η αιτία θανάτου και η αφορμή η επίθεση. Δεν ξέρω αν τα εξήγησα καλά:D οι έρευνες είναι επιστήμη ολόκληρη και με μεγάλη ανάλυση και πάντα είναι βασικό να θεωρείς οτι ενα ποσοστό αντίθετο απο αυτό που μετράς είναι αποδεκτό να συμβεί. Εννοώ οτι αποδεχόμαστε οτι ενας αριθμός επιθέσεων είναι αποδεκτός να συμβεί.
Δεν διαφωνω μαζι σας και δεν υιοθετω τα συμπερασματα της εν λογω ερευνας ... αυτο που λεω και ξαναλεω ειναι
η αποψη οτι τα πιτ ΕΠΙΤΙΘΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ
Αυτο ειναι ο μονο συμπερασμα που εγω κρατω σαν resume απο την "ερευνα" και γιαυτο και την ανεφερα.
Αν εχεται καποια αλλη ερευνα,η αλλη μεθοδο να μου αποδειξεται το αντιθετο , ευχαριστως να την ανεβασετε και να πεισθω
Δεν υπονοω οτι ειναι διαφορετικα απο ολα τα υπολοιπα ,( κατι που εσεις λετε υιοθετωντας την αποψη οτι "σπανια επιτιθωνται σε ανθρωπους" -"σπανιωτερα παντος απο ολες τις αλλες φυλες " κτλ )
Τα κατατασω στην ιδια μοιρα με ολα τα υπολοιπα σκυλια και αν θελετε να με πεισετε για το αντιθετο ,πρεπει να μου αναφερετε τις πηγες και τον λογο που το ισχυριζεστε .....

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν προσπαθώ να πείσω για κάτι απλά λέω οτι εγώ για πειστώ θέλω μια έρευνα που να ξέρω πως έχει δομηθεί, να ξέρω τι μετρά και σε σχέση με τι, να ξέρω πως γίνεται η μέτρηση, να βλέπω τα αποτελέσματα και την εξήγησή τους σε σχέση με το σκοπό που έχει γίνει. Δεν με πείθει αυτό που λέει κάποιος χωρίς να γνωρίζω παραμέτρους. Αν ενας ιδιοκτήτης έχει την άποψη οτι τον σκύλο μου θα τον κάνω <μάγκα> τότε θα γίνει μάγκας και θα κάνει ζημιά ανάλογα του μεγέθους του και των κιλών του. Ενδεχομένως κάποιοι σκύλοι γίνονται <μάγκες> πιο εύκολα απο κάποιους άλλους.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το γεγονός παραμένει ότι η απαγορευσεις φυλών είναι ατελέσφορες και ανεδαφικές.........
απαγόρευση πώλησης σκύλων απο όποιον νά ναι σε όποιον νά ναι και κατοχύρωση ευθύνης ΚΑΙ του πωλητή είναι ίσως μιά κάποια μέθοδος....

άντε
και αστυνομία κατοικιδίων σε λίγο-όπως Αμερική