Απαγόρευση των πιτ μπουλ;

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Αξιότιμε κύριε (το όνομα του ανθρώπου που έχει και διαθέτει τον χώρο),

Καταρχήν σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία και πραγματικά το εκτιμούμε. Το έναυσμα όμως για αυτή την επιστολή, δυστυχώς, δεν είναι μόνο τα "ευχαριστήρια" (που και αυτά είναι "από καρδιάς" όμως) αλλά και κάποια πιο "δυσάρεστα" θέματα.

Ενημερωθήκαμε ("πλαγίως" ή τυχαία) πως στον χώρο δεν επιτρέπονται σκύλοι Pit Bulls και πιθανόν και "συγγενικές" φυλές όπως American Staffordshire Terriers, Staffordshire Bull Terriers, Bull Terriers, Bandogs...ίσως Dogo Canario, Dogo Argentino, Cane Corso...και δεν γνωρίζουμε πραγματικά αν αυτή η άτυπη "λίστα" και η περιθωριοποίηση έχει κάποια αρχή και κάποιο τέλος.

Θα δηλώσουμε ξεκάθαρα πως αυτό είναι κάτι που θεωρούμε απαράδεκτο ειδικά όταν προέρχεται από ανθρώπους με γνώση και δράση στον κυνοφιλικό χώρο.

Εξίσου ξεκάθαρα, θα θέλαμε να δηλώσουμε πως δεν σας "κατηγορούμε" για κάτι, ούτε μπορούμε να σας "προσάψουμε" οτιδήποτε πριν ακούσουμε και τα δικά σας επιχειρήματα.

Η μεγάλη μας αγάπη για τους σκύλους και τον κυναθλητισμό έρχεται σε σύγκρουση με αυτή την περιθωριοποίηση με αποτέλεσμα να μας κάνει να νιώθουμε παραπάνω από άβολα που χρησιμοποιούμε έναν χώρο που κάποιοι "κανόνες" του "διχάζουν" ενώ θα έπρεπε να "ενώνουν", να προσκαλούν και να εκπαιδεύουν ιδιοκτήτες, όχι μόνο στα sports αλλά και στην υπεύθυνη κυνοφιλία με γνώση και κρίση.

Είσαστε ένας άνθρωπος "του χώρου" και σίγουρα θα έχετε ακούσει για απαγορεύσεις φυλών σε άλλες χώρες που στηρίχθηκαν και "πάτησαν" σε παρόμοιες "μικροαπαγορεύσεις" πριν γίνουν νόμοι.

Επίσης, θα γνωρίζετε πως αν "ανοιχθεί το κουτί της Πανδώρας" κανείς δε μπορεί να νιώθει ασφαλής...Είτε κατέχει Pit Bull, είτε Malinois.

Ο τρόπος για να προλάβουμε τα χειρότερα είναι η αποδοχή, η γνώση, η ενημέρωση, η εκπαίδευση...Το "αγκάλιασμα" των ανθρώπων με όρεξη, ανεξάρτητα από τις φυλές σκύλων που κατέχουν...Ίσως ιδιαίτερα αυτών που κατέχουν σκύλους "στιγματισμένους" και με κάθε λογής "ταμπέλες" κολλημένες, από άγνοια περισσότερο, παρά από γνώση.

Η υπεύθυνη κυνοφιλία, η βελτίωση της κυνολογικής κουλτούρας μας και του κυνοφιλικού μας επιπέδου έχει ανάγκη όλους μας και κυρίως ανθρώπους σαν εσάς.Που ασχολούνται χρόνια με τον σκύλο, έμπρακτα και με κόστος χρόνου αλλά και χρημάτων.

Έχουμε σίγουρα την ίδια "τρέλα"...ας έχουμε και κοινό χώρο.Δώστε μας την ευκαιρία να σας δείξουμε πως η απόφαση είναι προς την λανθασμένη κατεύθυνση και μαζί να βρούμε την φόρμουλα για έναν έλεγχο ή μια διαδικασία που θα εξασφαλίζει ασφάλεια και "ποιότητα" αλλά δεν θα "διχάζει" και δεν θα περιθωριοποιεί.

Μη παρεξηγήσετε τις όποιες συζητήσεις και τα σχόλια που γίνονται "ερήμην σας"...Δεν είναι κακοπροαίρετα και σίγουρα όλοι θα ήθελαν να ακούσουν και την δική σας θέση.

Δεν ψάχνουμε "εχθρούς", αλλά "συμμάχους" και τέτοιους θέλουμε να δημιουργούνε και οι πράξεις και οι αποφάσεις μας.

Με εκτίμηση,

...
Δείτε το, αλλάξτε το, εμπλουτίστε το, απορρίψτε το...δώστε όμως μια ευκαιρία στον διάλογο...μην αποδέχεστε καταστάσεις απλά γιατί έτσι τις βρήκατε.

Πολλές φορές, ακόμα και αυτοί που έχουν πάρει αποφάσεις ( λανθασμένες; ) "περιμένουν" τα κατάλληλα επιχειρήματα, τα κατάλληλα παραδείγματα ή τους κατάλληλους ανθρώπους για να αναθεωρήσουν...Δεν σημαίνει πως είναι "κολλημένοι" ή "κακοί" επειδή έτσι νομίζουν για κάποιο θέμα.

Καλώς γράφει και ο GRDane, πάρτε και φίλους με σκύλους "παραδείγματα" ή καλέστε και ανθρώπους που γνωρίζουν τα Pit Bulls και τις υπόλοιπες "δυναμικές" φυλές καλά και μπορούν να δώσουν σωστή εικόνα με επιχειρήματα.

...Γιατί μπορείς να ζεις και στην πόλη και να είσαι περισσότερο eco friendly από οποιονδήποτε ζει στην επαρχία...:)

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κι εγώ λέω ότι για χιλιάδες λόγους το άτομο εκνευρίζεται που πήγε να κάνει ένα καλό και βρέθηκε να δέχεται και επιστολές διαμαρτυρίας
και τους διώχνει όλους και βάζει περιβόλι ή στήνει μία παιδική χαρά ιδιωτική και βάζει και ταμπέλα ιδιωτικός χώρος,απαγορεύονται τα σκυλιά των άλλων.
ή φέρνει την παρέα του και κάνουν προπόνηση/σεμινάρια και ότι θέλουν μόνο αυτός και η φίλοι του.

πάλι επιστολή εμείς?

νομίζω ότι "καταπίνουμε καμήλες και διυλίζουμε κουνούπια..........."
οι απαγορεύσεις ξεκινάνε από λάθος άτομα με λάθος σκύλους στα χέρια τους
και όχι επειδή κάποιος έχει χούι με τα πιτμπουλοειδή........
κι ακόμη κι αν απο τους δεύτερους έχουμε αρκετούς
απο τους πρώτους έχουμε άααααπειρους.....
Τα πέτσοπ βασικά-και οι ΒΥΒ φταίνε που μοιράζουν σκύλους αδιακρίτως ,με γεννήτορες αμφιβόλου ψυχοσύνθεσης σε άτομα εμφανώς συχνά επικίνδυνης ψυχοσύνθεσης

να γράψω επιστολή υπόδειγμα προς Υπουργεία/Εμπορικά Επιμελητήρια και λοιπούς ενδιαφερόμενους? θα μαζέψουμε υπογραφές?

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Επιστολή διαμαρτυρίας μοιάζει;...Εγώ για πρόσκληση σε διάλογο στόχευα.

Επίσης, να πω πως δεν είναι ανάγκη να τυπωθεί και να "τοιχοκολληθεί"...Μπορεί απλά να είναι ένας "μπούσουλας" για συζήτηση αυτή η "επιστολή".

Ότι μπορεί να εκνευριστεί κάποιος και να έχει αρνητική τροπή το όλο θέμα...Ναι, είναι ένα από τα ενδεχόμενα, αλλά θεωρείτε πως η παρούσα κατάσταση είναι θετική;

Ποτέ μου δεν προσπάθησα να δικαιολογήσω (ή να ωραιοποιήσω) ένα "λάθος" επειδή υπάρχουν ή συμβαίνουν και "χειρότερα λάθη"...Ένα βήμα την φορά, με επιμονή και υπομονή.Ποτέ με "εκτελεστική" ή "δικαστική" διάθεση...Πάντα προσπαθώντας να δώσω "χώρο κίνησης και ανάσας" και στην άλλη άποψη.

Σε θέμα για τα Pet City θα γράψω για τα Pet City, σε θέμα για τους BYB θα γράψω για τους BYB...εδώ γράφουμε για αυτό.

Δεν προσπαθώ να βρίσκω "πεδία διαφωνίας" ή "μάχες", αλλά αν προκύψει κάτι στην καθημερινότητα μου...αν βρεθώ "αντιμέτωπος" με κάτι που με ενοχλεί και ξέρω πως μπορεί να μη με αφήσει να κοιμηθώ ήσυχος το βράδυ, σπάνια (εως ποτέ) προσπερνώ ή αποδέχομαι...Ίσως και ένας από τους λόγους που έχω λίγους φίλους, λίγα λεφτά, λίγους εφιάλτες...:D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εγώ πάλι θα καταπιώ και λίγα σκουπίδια προκειμένου να φάω αυτό που μου χρειάζεται-δεν θα κάτσω να πεινάσω
και έχω πολλούς φίλους (λίγους καλούς και αρκετούς που το δουλεύουμε και θα δείξει)
λιγότερα λεφτά απο όσα χρειάζομαι αλλά αρκετά για όσα είναι αναγκαία
και καθόλου εφιάλτες
αλλά έχω πολλά όνειρα με την Ορμή να νικάει παγκόσμιο πρωτάθλημα aggility....................μόνο που χωρίς χώρο εδώ-δεν έχει και όμιλο-άρα τα όνειρα θα μείνουν όνειρα ε?
:)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Πάνω-κάτω όλοι τα ίδια κάνουμε...απλά κάποιοι θεωρούν περισσότερο σημαντικό το "Α" από το "Β", ενώ άλλοι το αντίθετο.

Τέλος πάντων, whatever works για τον κάθε ένα που λέγανε και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι...Δεν είμαστε εδώ για να δίνουμε οδηγίες ζωής, αλλά για να λέμε την άποψη μας σε κυνολογικά και κυνοφιλικά θέματα.

Ο κάθε ένας μπορεί να επιλέξει τις "μάχες" του και τις "υποχωρήσεις" του και όλοι "καλοί" είμαστε...:)

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Όταν φθάσουμε σε αυτό το σημείο της απαγόρευσης των δυναμικών φυλών, ίσως και

σε δέκα χρόνια απο τώρα, ίσως και σε λιγότερο χρονικό διάστημα΄

θα ήθελα πρώτα να κοιτάξουμε τον περιορισμό της μόλυνσης της ατμόσφαιρας απο το πετρέλαιο.

Ίσως να περιορίζαμε την μόλυνση των θαλασσών, την κοπή των δασών.

Όπως τον περιορισμό της κατάχρησης των αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία.

Θα ήταν ενδιαφέρον να στοχεύαμε στον περιορισμό των φαρμακοβιομηχανιών και των πειραματισμών τους.

Πόσο πραγματικά πρακτικό θα ήταν ο περιορισμός των πυρηνικών, χημικών και τόσων άλλων όπλων.

Τι θα λέγατε να δούμε και το θέμα της ακτινοβολίας ηλιακής και μη.

Και πόσα άλλα θέματα έχω μέσα στο κεφάλι μου που πραγματικά με φοβίζουν κάθε μέρα!

Είμαι τόσο εύθυμος σήμερα που εκτός από τον άπλετο χρόνο των δέκα ετών που σας παραχωρώ,

θα δεχτώ με όλη την συγκαταβατικότητα μου τον περιορισμό και όχι την απαγόρευση.

Αν είναι θέμα χρημάτων και κερδών δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δέχομαι να χάσω από το ποσοστό που μου

αναλογεί.

tzav21

Member
5 Ιανουαρίου 2012
8
0
Είναι ασήμαντο να θίγεται το κύρος και η υπόληψη μιας γνωστής εκτροφέα της χώρας που έχει παραχωρησει άρθρο στο dogforum.gr με παραπλανητικά, συκοφαντικά σχόλια στο πρώτο-πρώτο post του θέματος που αφορά ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ PIT BULLS (το θέμα άλλωστε έχει ξανασυζητηθεί) αλλά στιις απόψεις που η ίδια εξέφρασε και εν πολλοίς στην ίδια????

(δε συνηθίζω να ανεβάζω τους τόνους, και να με συγχωρείτε, αλλά το βρίσκω τραγικό!)
σιγα την πατσαβουρα!απλος τα πιτ τις πηραν την δουλεια και θελει να τα απαγορευση