Απαγόρευση των πιτ μπουλ;

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
το weight pulling ποια οφελη εχει στο σκυλο?
Οτι και το weight lifting στους ανθρωπους, γυμναζει το σωμα. Επισης εκτος οτι ο σκυλος γυμναζετε , εκτονωνει ενεργεια.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
ειμαι σκεπτικη για τη γυμναστικη με βαρη στο σκυλο οσον αφορα το σωμα του...
στη φυση που συμβαινει αυτο? θελω να πω για τη κινηση / τρεξιμο κλπ το καταλαβαινω...μου φαινεται αφυσικο ομως να σηκωνει βαρη για να κανει ποντικια...
τα χασκυ εκτελουσαν εργασια εδω και αιωνες που χρησιμευε στις αναγκες της ζωης του ανθρωπου....
Ειναι ομως το ιδιο?

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
.μου φαινεται αφυσικο ομως να σηκωνει βαρη για να κανει ποντικια...
1) δεν σηκωνει βαρη, σερνει-τραβαει.
2) δεν κανει "ποντικια" αλλα γυμναζει ολο το σωμα, με συνεπεια να φτιαχνει ενα ισχυρο μυικο συστημα σε ολο το σωμα, που μονο οφελη μπορει να εχει αυτο για την υγεια του.

Υγ. Συγνωμη για το off-topic

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
πετρο εμενα δεν μου αρεσουν τα κομμενα αυτια στα dogo,μηπως δεν πρεπει να σου ξαναμιλησω?να μην ξανα ερθω στον ομιλο?μηπως ειναι παρανομο?
απο εκει και περα ο καθενας στον χωρο του κανει οτι θελει.
Μέσα στο μυαλό μου είσαι, ακριβώς.

εμενα με ενδιαφερουν οι ανθρωποι που διαφωνουν με την συγκεκριμενη απαγορευση αλλα συνεχιζουν και συμετεχουν! "

κι οχι η αντιμετωπιση της καφετεριας...
δυστυχως το αποτελεσμα ειναι οτι η παρεα αγκιλιτυ και οποια διαφορετικη παρεα λειτουργει στον συγκεκριμενο χωρο, δεν δεχεται τα πιτ...( δεν μπορει να δεχτει και να ηθελε) οποτε λαμβανει ενεργο μερος στην απαγορευση.....
Είμαι 100% αντίθετη με τον ακρωτηριασμό των αυτιών για "αισθητικούς" λόγους. Με το να σου μιλάω Πέτρο τον αποδέχομαι; Να ξέρω τι να κάνω άμα ξαναβρεθούμε βρε παιδί μου. :D
Έχεις κάποια αντιπρόταση για χώρο ή διαμαρτύρεσαι πίσω από το πληκτρολόγιο; Να διαμαρτυρηθώ κι εγώ για όλα τα κακώς κείμενα ανά την υφήλιο πίσω από την οθόνη μου χωρίς να κάνω βήμα επειδή με ενοχλεί η άποψη κάποιου κάπου που δεν πρόκειται να πατήσω το πόδι μου.
Γιατί εγώ αυτόν τον χώρο βρήκα, μου έκανε κατά ένα ποσοστό κι ας μη με καλύπτει πλήρως. Ένας άλλος λόγος που είμαστε εκεί είναι ότι γουστάρω πολύ τους ανθρώπους, έχουν την ίδια τρέλα κι ας αγαπάμε διαφορετικό άθλημα, κι ας έχουμε τις διαφωνίες μας. Το να σέβομαι τους κανόνες κάποιου στον χώρο του, δε σημαίνει ότι τους αποδέχομαι. Όταν πήγαινα στο Working Devils φρόντιζα να είχα δεμένη τη σκύλα μου μέσα. Στο Καματερό έχουν τα σκυλιά μέσα στα αυτοκίνητα κι εγώ πήγα και δεν είχα καν αυτοκίνητο ή δίπλωμα αλλά δεν ξαναπήγα με τη σκύλα μου αφού 'ενοχλούσε'. Τέλος, δεν είναι επιχειρήσεις, είναι ομάδες ανθρώπων που κάνουν το κέφι τους βιώνοντας το κάτι παραπάνω με τα σκυλιά τους. Εύχομαι να μην είναι μακριά η ημέρα που θα το κάνουμε και με τα πιτμπουλ.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
Μέσα στο μυαλό μου είσαι, ακριβώς.

Είμαι 100% αντίθετη με τον ακρωτηριασμό των αυτιών για "αισθητικούς" λόγους. Με το να σου μιλάω Πέτρο τον αποδέχομαι; Να ξέρω τι να κάνω άμα ξαναβρεθούμε βρε παιδί μου. :D
Έχεις κάποια αντιπρόταση για χώρο ή διαμαρτύρεσαι πίσω από το πληκτρολόγιο; Να διαμαρτυρηθώ κι εγώ για όλα τα κακώς κείμενα ανά την υφήλιο πίσω από την οθόνη μου χωρίς να κάνω βήμα επειδή με ενοχλεί η άποψη κάποιου κάπου που δεν πρόκειται να πατήσω το πόδι μου.
Γιατί εγώ αυτόν τον χώρο βρήκα, μου έκανε κατά ένα ποσοστό κι ας μη με καλύπτει πλήρως. Ένας άλλος λόγος που είμαστε εκεί είναι ότι γουστάρω πολύ τους ανθρώπους, έχουν την ίδια τρέλα κι ας αγαπάμε διαφορετικό άθλημα, κι ας έχουμε τις διαφωνίες μας. Το να σέβομαι τους κανόνες κάποιου στον χώρο του, δε σημαίνει ότι τους αποδέχομαι. Όταν πήγαινα στο Working Devils φρόντιζα να είχα δεμένη τη σκύλα μου μέσα. Στο Καματερό έχουν τα σκυλιά μέσα στα αυτοκίνητα κι εγώ πήγα και δεν είχα καν αυτοκίνητο ή δίπλωμα αλλά δεν ξαναπήγα με τη σκύλα μου αφού 'ενοχλούσε'. Τέλος, δεν είναι επιχειρήσεις, είναι ομάδες ανθρώπων που κάνουν το κέφι τους βιώνοντας το κάτι παραπάνω με τα σκυλιά τους. Εύχομαι να μην είναι μακριά η ημέρα που θα το κάνουμε και με τα πιτμπουλ.
μην μενεις στις επιχειρησεις...

το συγκεκριμενο παραδειγμα με την κοπη αυτιων δεν ειναι ευστοχο 100%
το σωστο ειναι...
ειμαι αντιθετος με την κοπη των αυτιων... αλλα πηγαινω κι αγοραζω ενα κουταβι με κομμενα αυτια...
ισως τωρα ταιριαζει περισσοτερο στην συγκεκριμενη περιπτωση...
αν ομως θελετε να μην μου ξαναμιλησετε... κανενα προβλημα....
ναι ειναι ευκολο να μιλαω πισω απο ενα πληκτρολογιο....και ειδικα για εναν χωρο που βρισκεται στην αθηνα ενω μενω στην πατρα.... και πιθανα να μην επισκεφτω... ποτε λογω συνθηκων και μονο...
απο την αλλη αληθεια δεν εχω καν πιτμπουλ...
μηπως λοιπον υποσκαπτει τιποτα αλλο βαθυτερο στα γραφομενα μου???

ελεος...
την αποψη μου αναφερω οπως ο καθενας εδω μεσα...
δεν ειμαι στην αθηνα να υποδειξω κανενα χωρο ... αλλωστε δεν εχω και την απαιτουμενη γνωση μια και την αθηνα επισκεπτομαι σε ταξιδια 3-4 ημερων τα τελευταια 20 χρονια...
η ερωτηση μου ειναι συγκεκριμενη...
η θεση σας σαφης...
δεν πιστευετε στις απαγορευσεις φυλων... ωραια...
σας ερωτω...
ενας ιδιοκτητης πιτ μπουλ μπορει μα το σκυλι του να συμμετεχει στις δραστηριοτητες της ομαδος σας?
το αποτελεσμα να δειτε...

κατα τα αλλα ο djsoukis εχει εκφραστει οπως εγω δεν τα καταφερνω...
ψαχνω να βρω ποτε εχω διαφωνησει μαζι του ,... και δεν βρισκω τιποτε...

τι κανω εγω... εκτος πληκτρολογιου?
γνωριζετε πολυ καλα...

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Αρχικά θα μου επιτρέψετε να σταθώ λίγο στο "διαμαρτύρεσαι πίσω από το πληκτρολόγιο;"...

Ξεκαθαρίζοντας πρώτα πως σπάνια "διαμαρτύρομαι" και πως συνήθως απλά γράφω τις απόψεις και τις ιδέες μου.

Εν συνεχεία να πω (γράψω) πως, ναι, τώρα το κάνω "πίσω από το πληκτρολόγιο" ή "μπροστά από την οθόνη"...Το απόγευμα θα το κάνω (ίσως) σε μια καφετέρια, "πίσω από τον esspreso"...Αύριο μπορεί να το κάνω στα Everest "πίσω από ένα σάντουιτς"...Το Σαββάτο στο γυμναστήριο "κάτω από την μπάρα"...κ.ο.κ. Πιστεύω καταλάβατε τι εννοώ και ελπίζω να καταλάβατε πως δεν μπορεί να "υποβαθμιστεί" η άποψη κανενός με τέτοιου είδους εκφράσεις που δεν αποτελούν επιχείρημα.

Επίσης, ανούσια θα ήταν και μια συνεχής παράθεση "βιογραφικών" και "ημερήσιων κατορθωμάτων" του κάθε ενός μας...ας κρίνονται οι απόψεις με βάση τα επιχειρήματα τους επιτέλους.

Στην παρακάτω παράγραφο πιστεύω καταλάβατε και την άποψη μου για τους "αποκλεισμούς" φυλών και ιδιοκτητών από ομίλους, clubs και δραστηριότητες:

Δεν θα πρέπει να υπάρχουν "στρατόπεδα" στην κυνοφιλία, ούτε και ομάδες που να θεωρούν εαυτούς "ανέγγιχτους" ή "εκτός υποχρεώσεων και προβλημάτων"...αν δεν αγωνιζόμαστε όλοι για όλα να είμαστε προετοιμασμένοι να χάσουμε όλοι τα πάντα.
Έτσι απλά, με μόνο κριτήριο την φυλή ή το "μοιάζει με"...Θα ήταν ίσως πιο "δίκαιο" να γινόταν μια αξιολόγηση σκύλου και ιδιοκτήτη πριν, να υπήρχε μια "δοκιμαστική περίοδος" ή "περίοδος προσαρμογής"...Για να μην πω πως θα έπρεπε να δίδετε (ίσως) μεγαλύτερη προσοχή, χρόνος και γνώση σε αυτές τις φυλές και αυτούς τους ανθρώπους που δε θέλουν να μείνουν στα στερεότυπα "ο σκύλος μου είναι καρχαρίας" ή "φίλε το σκυλί κλειδώνει" και "τα γαντάκια και τα εμποδιάκια είναι φλωριές".

Από ανθρώπους με γνώσεις, με όρεξη και με εμπειρία περιμένω (περιμένουμε) σεβασμό και αποδοχή.Περιμένω να προσκαλούν και όχι να διώχνουν, περιμένω ανάληψη ευθυνών και όχι αποφυγή...Περιμένω υπεύθυνη κυνοφιλία.

Δεν θα πρέπει βέβαια και αυτό το θέμα να έρθει να διχάσει, να φέρει απέναντι ανθρώπους και ομάδες που θα έπρεπε να είναι δίπλα και "μια γροθιά ή αγκαλιά"...Απλά συνεχίζω παραθέτοντας τις απόψεις μου "πίσω από ένα πληκτρολόγιο, μπροστά από μια οθόνη και μέσα σε μια απογοήτευση που αναζητά το δολοφόνο της"...:)

morfeas

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
142
3
βρε πετρο καταλαβαινεις τι γραφω?
ο ομιλος δεν εχει καμια σχεση με το θεμα.ο ομιλος ειναι εργασιας(οχι φυλης) και δεν μπορει να επιβαλει κανονισμους
στο κλαμπ ουτε στο χωρο.
στο ξανα γραφω οτι ο ομιλος δεν εχει καμια σχεση.μην μπερδευουμε το κλαμπ τον ομιλο τα παιδια που δουλευουν εκει και τον ιδιοκτητη του χωρου
τωρα οσον αφορα εμενα που παω εκει ενω δεν μπορουν να "μπουν" τα πιτ
να σου απαντησω το βραδυ διοτι τωρα δεν ειμαι ηρεμος,και θα γραψω καμια κοτσανα
εχω μπερδευτει λιγο με το ποιος ειναι ποιος και τι. δεν ειναι το θεμα τα παιδια που κανουν το agility, νομιζω το ξεκαθαρισαν αυτο εξ αρχης.

απλα ειναι λιγο περιεργο την στιγμη που αλλοι χωροι εχουν αρει τα ban, τη στιγμη που εκτροφεις αλλων φυλων και εκπαιδευτες δεν εχουν προβλημα να βαλουν pitbull στις εγκαταστασεις τους και να τα εκπαιδευσουν, τη στιγμη που πιτμπουλαδες πανε στους ομιλους εργασιας ντομπερμαν και δινουν εξετασεις κανονικα, να υπαρχει ενας που λεει οχι γιατι εχουν υπαρξει περιστατικα...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Να ξαναπώ γιατί δεν μου δώσατε σημασία...τουλάχιστον σε ότι αφορά τον χώρο και μόνο.
Κανένα από τα παιδιά [πολύ καλούς φίλους και πραγματικά κυνόφιλους] που παίρνουν μέρος στην συζήτηση και χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο χώρο, δεν έχουν αρμοδιότητα, να αλλάξουν το παραμικρό, σε επίπεδο κανόνων/κανονισμών, του χώρου που τους φιλοξενεί.
Θεωρώ άδικο, να βρίσκονται αυτή την στιγμή ίσως απολογούμενοι, για κάτι για το οποίο δεν τους πέφτει λόγος.
Βέβαια...έπεσαν και στο τριπάκι να αμύνονται και να παλεύουν να δικαιολογήσουν καταστάσεις. Πολύ κακώς.
Και το λέω αυτό, γιατί επί της ουσίας δεν βλέπω να διαφωνεί κανείς με κανέναν και θα είναι στενάχωρο, να αναπτυχθούν διάλογοι παρασυρόμενοι από εντάσεις, που κανείς δεν θα εννοεί.
Δεν ξέρω αν με εννοείτε...:rolleyes:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Να ξαναπώ γιατί δεν μου δώσατε σημασία...τουλάχιστον σε ότι αφορά τον χώρο και μόνο.
Κανένα από τα παιδιά [πολύ καλούς φίλους και πραγματικά κυνόφιλους] που παίρνουν μέρος στην συζήτηση και χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο χώρο, δεν έχουν αρμοδιότητα, να αλλάξουν το παραμικρό, σε επίπεδο κανόνων/κανονισμών, του χώρου που τους φιλοξενεί.
Θεωρώ άδικο, να βρίσκονται αυτή την στιγμή ίσως απολογούμενοι, για κάτι για το οποίο δεν τους πέφτει λόγος.
Ευχαριστούμε αγαπητό Μαρέκο

Ξεκινήσαμε να κάνουμε κάτι που να αφορά στον κυνοαθλητισμό, επειδή αγαπάμε το άθλημα κ θέλαμε να φτιάξουμε μία ομάδα που να μπορέσει, γιατί όχι, να σταθεί ευπρεπώς σε αγώνες στο μέλλον κ φυσικά να καλέσουμε γνώστες για σεμινάρια που θα μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε περαιτέρω.

Τα χρήματα ως γνωστό δε μας ξεχειλίζουν για να νοικιάσουμε κατάδικό μας χώρο (στο μέλλον βλέπουμε) κ "χτυπήσαμε" αρκετές πόρτες, είδαμε τι εναλλακτικές υπάρχουν, αλλά δυστυχώς το εγχείρημα δεν το είδε κανείς ζεστά.
Δε ζούμε κ στην πιο ζεστή χώρα που να "αγκαλιάζει" τα κυναθλήματα - αλλά από γκρίνια χωρίς ουσιαστικές λύσεις άλλο τίποτα, βέβαια...

Ο μοναδικός που μας είπε το "προχωράτε, μαζί σας" κ εγώ πραγματικά ένιωσα χαρά ήταν ο ιδιοκτήτης του χώρου στο Καματερό, ο οποίος δεν έμεινε στα λόγια κ αφού γυρίσαμε από το σεμινάριο στη Σλοβενία η ιδέα -έπαψε να είναι απλώς ιδέα- υλοποιήθηκε.

Όσον αφορά στα πιτ, έχω την ελπίδα ότι αυτό θα αλλάξει μελλοντικά. Τα θεωρώ ιδανικά για το άθλημα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Συγνωμη αν ειναι αστοχη η ερωτηση μου αλλα ημιαιμα επιτρεπουν?
Kαθόλου άστοχη θα ρωτούσα κι εγώ γιατί θέλω να πάω ένα ημίαιμο που έχω.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Συγνωμη αν ειναι αστοχη η ερωτηση μου αλλα ημιαιμα επιτρεπουν?
Kαθόλου άστοχη θα ρωτούσα κι εγώ γιατί θέλω να πάω ένα ημίαιμο που έχω.
ωραια ερωτηση .... αλλά τι κανουν τσεκαρουν τα πετντιγκρι η απλα απο εμφανισει?
Τωρα ξερω τι θα γινει...

Γιατι ρε παιδια, τα πιτμπουλ τα κοιταει στα ματια και τους λεει ...''για κοιτα με στα ματια λοιπον και εξηγησου'';

Τα απανταχου Staffordshire απαγορευονται;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Τα κορίτσια στο agillity δέχονται και πιτ μπουλ και ημίαιμα εννοείται.
O ιδιοκτήτης του χώρου, απαγορεύει τα πιτ μπουλ.
Δεν ξέρω τι από αυτά, δεν μπορείτε να καταλάβετε.

Τα λοιπά περί pedigree θα παρακαλούσα να περισσεύουν, γιατί φαίνεται ότι σήμερα περνάνε απαρατήρητα τα ποστ μου.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Αρχικό μήνυμα απο zouzounos
δυστυχως εχουν υπαρξει κρουσματα με τα πιτ(ιμιαιμα ειναι, εκτος στιβου και εντος) στην περιοχη και ειναι επιφυλακτικος ο ανθρωπος..
δεν ειναι σαφης η παραπανω προταση

Τα κορίτσια στο agillity δέχονται και πιτ μπουλ και ημίαιμα εννοείται.
O ιδιοκτήτης του χώρου, απαγορεύει τα πιτ μπουλ.
Δεν ξέρω τι από αυτά, δεν μπορείτε να καταλάβετε.

Τα λοιπά περί pedigree θα παρακαλούσα να περισσεύουν, γιατί φαίνεται ότι σήμερα περνάνε απαρατήρητα τα ποστ μου.
Οποτε εχουμε μια πρωτη απαγορευση (απο τον ιδιοκτητη), κακα τα ψεμματα. Κριμα!