Απαγόρευση των πιτ μπουλ;

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
@σταματια
Το μονο που εγω λεω ειναι οτι ... τα πιτ επιτιθωνται και σε ανθρωπους ... οπως ολα τα σκυλια ...
τιποτε λιγοτερο,τιποτε περισσοτερο
η καταγραφη των επιθεσων και η μετρηση των επιθεσεων αποδεικνυει για μενα οτι το παραπανω ειναι αληθες
Αν η καταγραφη και η μετρηση γεγονοτων δεν σου αρκει σαν μεθοδος για να πεισθεις οτι υπαρχει το ιδιο το γεγονος ,τοτε συγνωμη δεν καταλαβαινω την λογικη σου
και για να μπορεσω να καταλαβω το σκεπτικο σου και την αποψη σου θα ρωτησω ευθεως ...
Με ποια κριτηρια -μεθοδο αναλυσης -μελετη .... ισχυριζεσται οτι τα πιτ σπανια επιτιθωνταισε ανθρωπους και μαλιστα πιο σπανια απο τις αλλες φυλες?

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγώ δεν ισχυρίζομαι οτι τα πιτ δεν επιτίθονται. Όλα τα σκυλιά για τους χ λόγους μπορούν να το κάνουν. Απλά λέω να δούμε πίσω απο τις έρευνες τους λόγους για τους οποίους το κάνουν, πράγμα που η έρευνα δεν αποδεικνύει, καταγράφει περιστατικά. Αν πχ αρκετά απο τα τζακ ρασελ επιτίθονται τι σημαίνει αυτό ? οτι ο σκύλος το έχει το γονίδιο και είναι άγριος ή ο ιδιοκτήτης είναι αλλού ντα αλλού ?θα ήθελα να ξέρω πχ αν αυτά τα πιτ που έχουν διαπράξει επιθέσεις ήταν εκπαιδευμένα ή όχι ? επιτέθηκαν στα καλά του καθουμένου ή προκαλέστηκαν ? κλπ.Αυτό εννοώ. Οι καταγραφές δεν φτάνουν για να απαγορεύσεις πρέπει να έχεις περισσότερα επιχειρήματα.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Τιποτε δεν δικαιολογει τις απαγορευσεις .. υπαρχουν ομως καποιες "πρακτικες" αντιμετωπησης της απαγορευσης απο τους κατοχους- γνωστες των πιτ , που δυστυχως φερνουν το αντιθετο αποτελεσμα ...
Δεν αντιπαραθετουμε ποτε "μυθο" για να αντιμετωπισουμε "μυθο"γιατι τοτε αυτος που μπορει να πλασαρει καλυτερα τον μυθο του θα βγει κερδισμενος.
Δεν "θεοποιουμε" το πιτ για να αποδειξουμε οτι δεν ειναι "διαολος", δεν εχουμε λογο να το κανουμε , ισα-ισα μολις τα ξεχωρισουμε απο το συνολο των αλλων σκυλιων ,γινονται πιο "ευαλωτα" σαν "φυλη" σε "ανηθικες" επιθεσεις ολων των κακως σκεπτομενων....
Αποψη μου ειναι οτι πρεπει να αποδειξουμε οτι ο μυθος του "διαβολου" ειναι ατοπος και οτι το πιτ εχει (υπο φυσιολογικες καταστσεις)φυσιολογικη συμπεριφορα και οχι υπερβολες του τυπου "δεν επιτιθεται ποτε σε ανθρωπους"
Αποψη μου ..... η ισχυς εν τι ενωση

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τ
, ισα-ισα μολις τα ξεχωρισουμε απο το συνολο των αλλων σκυλιων ,γινονται πιο "ευαλωτα" σαν "φυλη" σε "ανηθικες" επιθεσεις ολων των κακως σκεπτομενων....
Αποψη μου ειναι οτι πρεπει να αποδειξουμε οτι ο μυθος του "διαβολου" ειναι ατοπος και οτι το πιτ εχει (υπο φυσιολογικες καταστσεις)φυσιολογικη συμπεριφορα και οχι υπερβολες του τυπου "δεν επιτιθεται ποτε σε ανθρωπους"

Με βρίσκεις σύμφωνη κατ ΄ουσία δεν διαφωνούμε.

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Τιποτε δεν δικαιολογει τις απαγορευσεις .. υπαρχουν ομως καποιες "πρακτικες" αντιμετωπησης της απαγορευσης απο τους κατοχους- γνωστες των πιτ , που δυστυχως φερνουν το αντιθετο αποτελεσμα ...
Δεν αντιπαραθετουμε ποτε "μυθο" για να αντιμετωπισουμε "μυθο"γιατι τοτε αυτος που μπορει να πλασαρει καλυτερα τον μυθο του θα βγει κερδισμενος.
Δεν "θεοποιουμε" το πιτ για να αποδειξουμε οτι δεν ειναι "διαολος", δεν εχουμε λογο να το κανουμε , ισα-ισα μολις τα ξεχωρισουμε απο το συνολο των αλλων σκυλιων ,γινονται πιο "ευαλωτα" σαν "φυλη" σε "ανηθικες" επιθεσεις ολων των κακως σκεπτομενων....
Το "κάτοχος-γνώστης" δεν πάνε μαζί. Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών πιτ δεν ξέρουν ούτε τα βασικά για την φυλή και δεν μπαίνουν στον κόπο να μάθουν.

Ακόμα χειρότερα όταν κάποιος μιλήσει ανοιχτά και αντικειμενικά για το θέμα τον βγάζουν σκάρτο. Είναι πολύ πιο εύκολο να βγάλεις κάποιον λάθος παρά να παραδεχτείς ο ίδιος τα λάθη σου και να τα κοιτάξεις στα μάτια!

Το να είσαι υπεύθυνος ιδιοκτήτης-εκτροφέας της φυλής αυτής είναι τρομερά δύσκολο έργο μια και δέχεσαι πόλεμο από όλες τις πλευρές (ιδιοκτήτες, άλλους "εκτροφείς", παραπληροφορημένους ή προκατειλημμένους ιδιώτες, πολέμιους της φυλής, οργανωμένη κυνοφιλία, κλπ. ο καθένας για τους προσωπικούς του ατεκμηρίωτους, όμως συνάμα εξηγήσιμους, λόγους) αλλά εκτός από τον πόλεμο έχεις να αντιμετωπίσεις έναν όγκο παραφιλολογίας και ανυπόστατων μύθων και ο δρόμος για την πραγματικότητα ακόμα κι αν είναι απλός, είναι δαιδαλώδης.

Τα Pit (Bulldogs) αποτελούν μια τραχιά εργασιακή φυλή και ΔΕΝ είναι για όλους. Φυσικά και μπορούν να δαγκώσουν άνθρωπο όπως και όλα τα άλλα σκυλιά αλλά όχι με την ίδια ευκολία που θα το έκανε ένα Μαλινουά ας πούμε.

Για την καταπολέμηση των μύθων με μύθους θα με βρεις απόλυτα σύμφωνο. Η αλήθεια είναι εκεί έξω, το θέμα είναι να θες να την δεις και να την αποδεχτείς...

Last edited:

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Η Μαρία Δεκαρίστου είναι εκτροφέας και κριτής
Και αμα ειναι?Στις εκθεσεις που πατε νομιζετε οτι οι κριτες ειναι σχετικοι η οτι γνωριζουν ολες τις ρατσες που κρινουν???Κοιταν δοντια και κινηση και κρινουν σαν "μυρωδιαδες"...
Η κυρια δεν πρεπει να θεωρειται σοβαρη εκτροφεας και κριτης(που θα ηθελα να ηξερα τι σκυλια κρινει) λεγοντας να απαγορευτουν τα PitBull.Oυτε ειχα ποτε Pit και ουτε θα αποχτησω αλλα ειναι μια χαρα σκυλια στα χερια ανθρωπων που σεβονται τον ευατο τους.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
εσυ ή αργησες να βρεις το φορουμ ή εβαλες τωρα ιντερνετ .ελα πες.ποιο απο τα δυο?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω λεω παλι να κανω τον δικηγορο του διαβολου και εχω μερικες ερωτησεις.
Δεν εχει εκτραφει το Πιτ και για μαχες με σκυλους?(εσυ που ανοιξες το θεμα ειπες οχι στην επιλεκτικη ζωοφιλια,για αυτου του ειδους την επιλεκτικη εκτροφη τι λες).
Τοσα χρονια η διαφημηση που εκαναν και κανουν οι περισσοτεροι εκτροφεις της ρατσας ηταν τα σαγονια που δεν ανοιγουν το δυνατο δαγκωμα μη αισθηση πονου και αλλες πολλες τετοιες μαλακιες που ακομα και εδω μεσα πολλοι υποστηριζουν σε ενα καθαροαιμο Πιτ,κατι σαν στανταρ δηλαδη,κανενασ δεν ενδιαφερετε για τα αλλα χαρακτηριστικα αυτης της ρατσας,οι πιο πολυ το θελουν γιατι δεν καταλαβαινει τιποτα.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ αν στους χωρους μαχης δεν ειχε τοιχο τα περισσοτερα θα την εκαναν εχω δει και μερικα να πηδανε και το φραχτη,αυτο σημαινει οτι οχι ολα αλλα ενα ποσοστο δεν φευγει και συνηθως το πιο δυνατο,ΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ?οταν εκτρεφεις μια ρατσα για μαχες και οι χαμενοι πανε στον καιαδα?μενουν μονο τα πιο αγρια και δυνατα για εκτροφη που θα κατεληγε δηλαδη η ρατσα?στην εκκλησια??
Τα πουλαγανε για μια περιουσια στους νταβατζηδες και στους ντιλερ ναρκωτικων και τωρα τρεχουν να σωσουν τα ασωτα τωρα ξεκινανε τα Πιτ απο Τζαμπα και πανε το πολυ 200-300 ελαχιστοι ειναι σωστοι στον χωρο αλλα και ατυχοι γιατι κινουντε σε εναν πολυ ανεξελεγκτο χωρο,και ακομα οι περισσοτεροι που παιρνουν Πιτ οχι ολοι εχουν ενα κομπλεξ,κριμα για την ρατσα που οπως και τα κανις την θεωρω την πιο παρεξηγημενη αλλα πληρωνει την καταληξη της εκτροφης παραπηγε απλα το πραγμα και αν η καταργηση δεν ειναι λυση μια αλλαγη τον στανταρ(που ειναι πολλα και διαφορα)θα ηταν μια λυση ισως σωτηριας.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το βασικό είναι ότι δεχόμενοι ως χώρος οποιαδήποτε απαγόρευση φυλής ,είναι σαν να δεχόμαστε ότι υπάρχουν σκύλοι de facto και α priori επικίνδυνοι
γεγονός ανυπόστατο και τελείως εκτός λογικής

τα αναφερόμενα απο τον φίλο Omarock είναι και βέβαια σωστά
αλλά ας επιμείνουμε ως χώρος στην επισήμανση σε κάθε ευκαιρία ότι "δεν υπάρχουν επικίνδυνες φυλές -μόνο επικίνδυνοι ιδιοκτήτες"

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
"δεν υπάρχουν επικίνδυνες φυλές -μόνο επικίνδυνοι ιδιοκτήτες"
Δυστυχώς για την ράτσα οι ανθρωποι που την θέλουν οι ποιο πολλοί είναι ακαταληλοι. Στο πάρκο που πάω τα ποιο πολλά πιτ τα έχουν ανθρωποι που δεν είναι καθόλου ισοροπημένοι με χαμηλό μορφωτικό( δεν μιλάω για γνώση πανεπιστημιακή κτλ κτλ αλλά για κοινωνική μόρφωση) επίπεδο
και φυσικά και πολλοί αλλοδαποί και μικροί σε ηλικία . Βλέπω πολλά 17-18 χρονών με πιτ που όπως και να το κάνουμε δεν έχουν την ωριμότητα να έχουν έναν τέτοιο σκύλο ..... Ενας τέτοιος σκύλος θέλει χρόνο θέλει και λεφτά για εκπαίδευση κάτι που οι ποιο πολλοί δεν έχουν
Φυσικά όλα μα όλα όσα έχω δει εγώ είναι από γέννες φίλων γνωστών και το κόστος δεν ξεπερνάει τα 200 ευρώ ...
Δυστυχώς για τα παιδιά του club που ασχολούνται με τα πιτ έχουν πολύ δουλειά ακόμα για να μπορέσουν να στρώσουν το όνομα της ράτσας και θα χρειαστούν μεγάλη προσπάθεια

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Επισης το ονομα που εχουν καταληξει να δωσουν και να χρησιμοποιουν ακομα για αυτη τη αξιαγαπητη φυλη ειναι το λιγοτερο ατυχες. Μονοι τους βγαζουνε τα ματια τους, τι παει να πει ''Pit Bull'' ...;

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Δεν είναι το όνομα μωρέ ICE, εντάξει έχει και αυτό τον ρόλο του, αλλά τα βασικά που οδηγούν τα πιτ στον καιάδα είναι άλλα. Όταν μπορείς να αγοράσεις πιτ με 200-300 ευρώ (με την φήμη που έχουν), όταν δεν υπάρχει ο στοιχειώδης έλεγχος στον μελλοντικό ιδιοκτήτη, όταν το κάθε ανήλικο/ενήλικο κομπλεξικό αγοράζει πιτ γιατί πολύ απλά μπορεί, ε δεν θέλει και πολύ για να πάρουν τα πράγματα τον δρόμο που έχουν πάρει. Είμαι 100% ΚΑΤΑ της απαγόρευσης οποιασδήποτε φυλής, συμφωνώ ότι το βασικό πρόβλημα είναι οι ακατάλληλοι άνθρωποι ιδιοκτήτες, ότι δεν φταίνε τα σκυλιά γιατί κάνουν απλά αυτό που τους έχουν μάθει, ΑΛΛΑ, κάποια στιγμή αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώνει. Δεν γίνεται ο καθένας να μπορεί να αγοράζει όποια φυλή θέλει χωρίς να έχει την καταλληλότητα για την σωστή ανατροφή της. Δεν μπορεί ο κάθε ανεγκέφαλος να θέτει σε κίνδυνο το δικό μου το σκυλί (ή και παιδί), επειδή έτσι του έχει κάτσει να αγριεύει τον σκύλο. Και γιατί δλδ να μαλώνω εγώ με τον κάθε πιτσιρικά που πήρε πιτ και νομίζει ότι κάτι έκανε, και τσιτώνει το σκυλί όταν περνάω από κοντά του με τον δικό μου, μόνο και μόνο για να δείξει στους φίλους του ότι το σκυλί του είναι άγριο; Είχα διαβάσει σε άλλο θέμα κάποιες προτάσεις που είχε γράψει ο GRDANE και συμφωνώ απόλυτα. Αυτή είναι κατ'εμέ η καλύτερη λύση, συνήθως το προλαβαίνεις το κακό, γιατί μετά θα είναι πολύ αργά (και έχει πάρει η μπάλα και τις δικές μας φυλές, και πολλές ακόμη). Εδώ στο φόρουμ, που υπάρχουν άνθρωποι που και γνώση αλλά και όρεξη έχουν, δεν θα μπορούσε να γίνει κάποιου είδους προσπάθεια-πρόταση επίσημη, με συγκεκριμένες προτάσεις; Γιατί δλδ να μπορεί να εκφράζει άποψη και να καταθέτει προτάσεις μόνο η κυρία της οποίας αναφέρθηκε το όνομα αλλά μου διαφεύγει τώρα, και όχι και κάποιοι άλλοι που και ενεργό συμμετοχή έχουν στην κυνοφιλία, και εκτροφείς είναι, και γνωρίζουν τα πράγματα ίσως και καλύτερα; Μια πρόταση κάνω..
Πάντα φιλικά.

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Εμεις παντως στη γειτονιά έχουμε ένα αδεσποτο μια μάλλον ημιαιαμη πιτ μπουλινα, ίσως ειναι και καθαροαιμη, ένα μάλαμα και μισό. Τώρα θα μου πεις ημίαιμη. Ε αυτήν την επαφή έχω μόνο με πτι μπουλ και αυτο σας λέω.

Kazia

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2011
92
0
13
Αθήνα
οτι να ναι ειναι μερικοι τελικα.. και αυτοι που τα αναπαραγουν.. να απαγορευσουμε και τα τσιουαουα .. εχω και κατι αλλοδαπους στην γειτονια να τους απαγορεψουμε και αυτους..

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
Επισης το ονομα που εχουν καταληξει να δωσουν και να χρησιμοποιουν ακομα για αυτη τη αξιαγαπητη φυλη ειναι το λιγοτερο ατυχες. Μονοι τους βγαζουνε τα ματια τους, τι παει να πει ''Pit Bull'' ...;
Ταυρος κοιλωματων σημαινει.... Αυτο το ονομα βγηκε γιατι αρχικα για αυτο το σκοπο φτιαχτηκε η φυλη.

morfeas

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
142
3
παιδιά εκεί στον χώρο εσείς έχετε την επίβλεψη η οι άνθρωποι του ομίλου? ρωτάω γιατί όταν τηλεφώνησα μου είπαν ότι δεν βάζουν μέσα pitbull και το έχουν αυτό γενικά ως πολιτική.